Slavia – Sparta 4:3 (po s.n.) | K. Vary – Kometa Brno 7:0 (kon.) | Třinec – Motor ČB 6:3 (kon.)
Zlín – Kladno 2:5 (kon.) | Litvínov – Liberec 5:2 (kon.) | Plzeň – Chomutov 6:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 30.12.2012, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou utkání 35. kola hokejové Tipsport extraligy, na jehož konci slaví vítězství hokejisté Litvínova, kteří porazili Bílé Tygry z Liberce 5:2. Gólový účet otevřel v čase 3:05 Ručinský. Vedení ovšem vydrželo domácím necelou půlminutu, když se prosadil Galamboš. Poté však zaúřadovali Majdan s Černým a druhý jmenovaný vyhnal Vošvrdu z liberecké branky. Po přestávce sice snížil Roman Vlach na 3:2, jenže Kubinčák s Ručinským pojistili tři body pro Litvínov. Nejlepším hráčem Liberce byl vyhlášen brankář Marek Pinc, z litvínovské strany byl vyhlášen Pavel Francouz. Ode mě je to pro dnešek vše, ze Zimního stadionu Ivana Hlinky se s vámi loučí Michal Šandor. Hezký zbytek nedělního večera. (20:06:39)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kubát našel ve středním pásmu MARTINA RUČINSKÉHO, který napravil předchozí zaváhání svých spoluhráčů, a poslal kotouč do zcela prázdné branky. Litvínov tak po zásluze vítězí 5:2. Asistence: Karel Kubát.
     
    59:06
    Martynek mohl definitivně rozhodnout o vítězství Litvínova, jenže trefil jen boční síť!
     
    58:40
    Hra se teď nastěhovala do středního pásma, což Vervě bohatě stačí.
     
    57:40
    Litvínov se znovu dostal ze sevření, Martynek už byl za modrou čárou, jenže prázdnou libereckou klec netrefil!
     
    56:58
    Nedvědovi se nepovedla kombinace v útočném pásmu a v podstatě připravil svůj tým o útočnou třetinu. Před nebezpečně dojíždějícím Ručinským si Čakajík celkem bez problémů poradil.
     
    56:15
    Marek Pinc zůstává na střídačce, Liberec zkusí své štěstí při power-play!
     
    56:15
    Liberecký trenér Filip Pešán si vyžádal oddechový čas!
     
    56:04
    Pinc vyjel z branky proti Ručinskému, jemuž chtěl odebrat kotouč. To se mu povedlo tak z poloviny, protože touše se vzápětí zmocnil Martynek, který naštěstí pro Liberec netrefil odkrytou brankou.
     
    55:42
    Nedvědova formace se znovu podívala před Francouze, kterého však tentokrát moc neohrozila.
     
    54:04
    Teď měl Liberec obrovskou šanci! Urban od mantinelu vybídl ke skórování Bártu, kterého lapačkou vychytal Francouz, jenž za svůj zákrok záhy sklidil od litvínovského kotle aplaus!
     
    53:01
    Ujíždějící Martynek přihrál do tandemu najíždějícímu Stříteskému, jehož golfový úder k Pincovi nedoletěl, protože po teči skončil mezi diváky.
     
    52:25
    Hübl převzal na útočné modré přesnou přihrávku, ale vzápětí nechal vyniknout Pincovu lapačku. Pěkný hokejový moment na obou stranách.
     
    51:58
    Liberec uzamkl Litvínov před Francouzem, který musel zasahovat proti Čakajíkově nahození. Litvínovskou defenzivu ještě potrápil Nedvěd, ale Francouz vše vyřešil, za což mu spoluhráči následně přijeli poděkovat.
     
    51:04
    Na Zimní stadion Ivana Hlinky si dnes našlo cestu celkem 4 450 diváků.
     
    50:17
    Filippimu nyní přihrál Nedvěd, ale ani tato rána nešla přímo na Francouze. Střela byla opět zblokována a litvínovský gólman tak znovu nemusel zasahovat.
     
    49:44
    Po předložení od Čakajíka se do rány položil Filippi, jehož dělovku tečoval mimo hřiště Lukeš. Vhazovat se tak bude před Francouzem.
     
    48:47
    Liberec si zahraje přesilovku a bude mít tak šanci se zápasem ještě něco udělat. Jakub Černý trefil nechtěně Víška hokejkou do obličeje, a protože se ve tváři libereckého útočníka neobjevila krev, dostal Černý pouze menší trest.
    Marken.cz

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 4. Ručinský (Hanzl), 11. Majdan (Lukeš, Hübl), 13. Černý (Piroš), 33. Kubinčák (Hübl), 60. Ručinský (Kubát) - 4. Galamboš (Bulíř, Štich), 25. Vlach (Urban, Vantuch)


    HC VERVA Litvínov: Francouz - Brejčák, Černý K., Gula, Charousek, Jareš, Kubát, Sklenička, Stříteský - Baláž, Černý J., Hanzl - Hübl, Kubinčák, Lukeš - Majdan, Martynek, Piroš - R. Pšurný, Ručinský, Smolka. Trenér: Jeřábek
    Bílí Tygři Liberec: Vošvrda (13. Pinc) - Čakajík, Havíř, Jánošík, Kajínek, Štich, Výtisk - Bárta, Bortňák, Bulíř - Duda, Filippi, Galamboš - Nedvěd, Pospíšil, Urban - Vantuch, Víšek, Vlach R. - Vlach J. Trenér: Pešán

    Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bryška, Čech

    Diváci: 4 450
    bahis siteleri