Slavia – Sparta 4:3 (po s.n.) | K. Vary – Kometa Brno 7:0 (kon.) | Třinec – Motor ČB 6:3 (kon.)
Zlín – Kladno 2:5 (kon.) | Litvínov – Liberec 5:2 (kon.) | Plzeň – Chomutov 6:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 30.12.2012, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný nedělní podvečer ze Zimního stadionu Ivana Hlinky v Litvínově, kde je dnes na programu utkání 35. kola hokejové Tipsport extraligy, v němž litvínovská Verva hostí Bílé Tygry z Liberce. V tomto severočeském derby budou mírnými favority hráči zpod Krušných hor, kteří se ziskem 53 bodů momentálně okupují sedmé místo. Šelmy jsou na tom o poznání hůř, s 37 body na kontě jim patří až 12. příčka.
     
    HC Verva Litvínov


    V posledních pěti zápasech se svěřenci trenéra Vladimíra Jeřábka prezentovali kolísavými výkony. Nejprve prohráli ve Zlíně a vzápětí také doma s Vítkovicemi, ale poté zvládli derby s Karlovými Vary a o všechny body obrali také brněnskou Kometu. Ovšem v předchozím kole si vylámali zuby na "Perníkářích".


    V litvínovském brankovišti letos vládne Pavel Francouz, který odchytal už 1764 minut s úspěšností 91,58% a průměrem 2,76 branky na zápas. Nejproduktivnějším hráčem týmu je nestárnoucí Viktor Hübl, který má na svém kontě už 38 bodů za 12 gólů a 26 asistencí.


    Do zápasu proti Liberci pravděpodobně nenaskočí bek Marek Posmyk a útočník Richard Rapáč.

     
    Bílí Tygři Liberec


    Tygři sice v předchozích šesti duelech neprohráli v základní hrací době, jenomže plusový bod si připsali pouze proti Zlínu za výhru v prodloužení. Liberečtí poztráceli důležité body v samostatných nájezdech, v nichž podlehli Chomutovu, Plzni, Třinci a naposledy Slavii.


    Mezi třemi tyčemi letos dostává více prostoru Marek Pinc, který odchytal už 969 minut s úspěšností 90,04 % a průměrem 3,1 branky na zápas. Mužstvo zpod Ještědu táhne veterán Petr Nedvěd, který si na svá bedra připsal už 32 bodů za 14 gólů a 18 přesných přihrávek.


    Trenér Filip Pešán nebude moci využít služeb Ladislava Šmída a Jaroslava Kudrny. Lukáše Dernera trápí nachlazení. Při této marodce se dá očekávat, že Tygrům vypomohou hráči z prvoligových Benátek.

     
    Úvodní sestavy:


    HC Verva Litvínov: Francouz - Brejčák, Černý K., Gula, Charousek, Jareš, Kubát, Sklenička, Stříteský - Baláž, Černý J., Hanzl - Hübl, Kubinčák, Lukeš - Majdan, Martynek, Piroš - R. Pšurný, Ručinský, Smolka. Trenér: Jeřábek


    Bílí Tygři Liberec: Vošvrda - Čakajík, Havíř, Jánošík, Kajínek, Štich, Výtisk - Bárta, Bortňák, Bulíř - Duda, Filippi, Galamboš - Nedvěd, Pospíšil, Urban - Vantuch, Víšek, Vlach R. - Vlach J. Trenér: Pešán


    Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bryška, Čech.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:40
    Hned zkraje zápasu si hosté zahrají první přesilovku. Litvínovský Lukeš přehnal své snažení a odchází pykat na trestnou lavici za podražení.
     
    0:55
    Liberečtí ihned uzamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu a celou situaci vyřešil až dobrým zákrokem brankář Francouz.
     
    1:23
    K další dobré střele se dostal liberecký Pospíšil, ale jemu byla hokejová branka až příliš malá.
     
    2:19
    Ze sevření se vymanila dvojička Pšurný - Černý. Prvně jmenovaný přihrál svému spoluhráči, jehož pokus v oslabení pokryl pozorný Vošvrda.
     
    2:40
    Vyloučený Lukeš na ledě, Litvínov je v plném počtu.
     
    3:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí Verva se ubránila liberecké přesilovce a sama udeřila. Hanzl přenechal puk MARTINU RUČINSKÉMU, který vyjel od mantinelu, a bekhendovou střelou z mezikruží posílá svůj tým do vedení. Asistence: Robin Hanzl.
     
    3:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberecká odpověď příchází opravdu velmi rychle. PETER GALAMBOŠ se dostal do samostatného úniku, a přestože byl faulován, dokázal propasírovat kotouč za Francouze. Asistence: Michal Bulíř a David Štich.
     
    4:24
    Litvínovští hráči se nastěhovali před Vošvrdu, ale urostlý brankář vše vyřešil zalehnutím puku. Vhazovat se tak bude v libereckém obranném pásmu.
     
    5:55
    Obránce Černý napřáhl na modré čáře a jeho bombu vyrazil Vošvrda betonem do bezpečí.
     
    6:30
    Liberecký Urban vyslal na Francouze střelu až poté, co rozhodčí přerušili hru. Bílý Tygr se však domácímu brankáři ihned omluvil.
     
    8:55
    Ručinský uplatinil v rohu svůj důraz, načež předložil touš na modrou čáru svému spoluhráči, ten však letící placatý nesmysl nezpracoval.
     
    10:33
    Přesilovou hru si zahraje také Verva, liberecký Nedvěd odchází za katr za sekání.
     
    10:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov nabídnutou početní výhodu využívá beze zbytku. Lukeš adresoval puk JURAJI MAJDANOVI, jemuž sice pokus tolik nesedl, přesto však Vošvrda na jeho střelu nedosáhl. Asistence: František Lukeš a Viktor Hübl.
     
    12:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V první třetině se nám na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově s góly doslova roztrhl pytel. V situaci dva na jednoho přihrál Piroš JAKUBOVI ČERNÉMU, který bez problémů dostal černou pryž do prázdné branky. Asistence: Kamil Piroš.
     
    12:01
    To už bylo moc i na brankáře Vošvrdu, jemuž pověstný kalich hořkosti definitivně přetekl, a v libereckém brankovišti jej tak střídá Marek Pinc.
     
    13:54
    Pincovu bdělost ihned vyzkoušel střelou od modré čáry Majdan, liberecký brankář si však s jeho pozdravem poradil.
     
    15:55
    Bílí Tygři teď doslova vlétli do obranného pásma domácích a hodně zaměstnali litvínovskou obranu v čele s brankářem Francouzem. Defenziva Vervy ovšem odolává a nepouští tak Liberec ke kontaktnímu gólu.
     
    17:04
    Nedvěd vypustil ze své hokejky spíše takový propagační pokus, který našel Francouz ve své rukavici.
     
    18:00
    Liberecký kapitán to zkusil i podruhé, ovšem i tentokrát si na mladém litvínovském brankáři vylámal zuby.
     
    18:08
    V závěru první třetiny si v početní převaze zahrají hosté, litvínovský Piroš je vyloučen za hákování.
     
    19:50
    Litvínov se zatím úspěšně brání, Hübl vyhazuje přes všechny čáry a pár sekund přesilovky si Tygři přenesou i do druhé třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první část zápasu, v níž padly čtyři branky. Skóre utkání otevřel Ručinský, ovšem Litvínovu nevydrželo vedení ani třicet vteřin. S rychlou odpovědí přispěchal Galamboš. Verva však strhla vedení znovu na svou stranu zásluhou Majdana, jehož svou trefou podpořil Jakub Černý. Litvínov tak do druhé periody půjde s dvoubrankovým náskokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Majdan na sebe vybojoval nedovolený zákrok, kterého se dopustil Nedvěd. Libereckému útočníkovi se sice rozhodnutí rozhodčích vůbec nelíbilo, ale přesto musel odejít za katr.
     
    21:49
    Olympijský vítěz z Nagana Ručinský si najel mezi kruhy, odkud byla jeho střela sražená. Brankář Pinc tak byl tentokrát bez práce.
     
    22:24
    Od modré čáry napřáhl Lukeš, jehož pumelice se mezi tři tyče nevešla. Pinc měl trochu zakrytý výhled a měl tedy štěstí, že Lukešův pokus nemířil přímo na branku.
     
    23:59
    Litvínov se nastěhoval do libereckého obranného pásma, celou akci pak zakončil Baláž, jehož příklep srazila pozorná liberecká obrana do bezpečí.
     
    24:25
    Majdan sjel až k brankové čáře, odkud chtěl předložit puk zadovkou na Lukeše, ale tento úmysl hosté přečetli.
     
    24:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Urostlý liberecký útočník Vantuch nahodil od modré čáry puk za Francouzovu branku, kam si pro něj sjel Urban, který přesnou přihrávkou našel ROMANA VLACHA, jenž nedal Francouzovi sebemenší šanci zasáhnout. Asistence: Tomáš Urban a Lukáš Vantuch.
     
    25:33
    Na opačné straně hřiště se k zakončení dostal Kubinčák, jehož ránu srazila liberecká obrana.
     
    26:20
    Po nedorozumění v liberecké obraně se k puku dostal Jakub Černý, který však správný moment ke střele prováhal. Touš se ale dostal na modrou čáru, odkud pálil Brejčák, ale ani jeho navštívenka si cestu za brankovou čáru nenašla.
     
    27:42
    Majdan hledal z křídla před brankou najíždějícího Viktora Hübla, který se však k pořádné koncovce nepropracoval. Litvínov od inkasovaného gólu hodně přidal a nebezpečně dotírá na libereckého brankáře.
     
    28:35
    Liberec uzamkl litvínovskou Vervu v její obranné třetině, ovšem trojice Vantuch - Urban - Bárta ani nevystřelila. Francouz tak mohl být relativně v klidu.
     
    29:28
    Domácí budou hrát přesilovku, Víšek podrazil Černého a poslušně usedá k trestoměřičům.
     
    29:57
    Po přihrávce bývalého libereckého hráče Jareše pálil Jakub Černý, který však trefil stojící protihráče před sebou. Puk pak nakonec skončil mimo hřiště, vhazovat se tak bude před Pincem.
     
    30:05
    Kubát našel před brankou dobře postaveného Hübla, jehož vychytal Pinc. Na hranici brankoviště ještě nebezpečně operoval Majdan, ten se ale už ke střele nedostal.
     
    30:50
    Po nepovedené litvínovské kombinaci se puku ujal Štich, který sice vyhodil puk mimo hrací plochu, ovšem rozhodčí ukázal, že tam byla teč od tvrzeného skla.
     
    31:20
    Hosté teď měli z pekla štěstí! Stříteský střílel od modré čáry a jeho projektil zastavila až tyč Pincovy brány! Při Liberci nyní stáli všichni hokejoví svatí.
     
    32:18
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Teď už to Litvínovu vyšlo. Hübl zpoza branky poslal kotouč před Pince, kde se objevil VOJTĚCH KUBINČÁK, jenž přesnou bekhendovou střelou překonává svého dlouholetého kamaráda Pince. Asistence: Viktor Hübl.
     
    33:23
    Do útočného pásma se po křídle hnal Galamboš, jehož střela skončila po teči mezi diváky. Vhazovat se tak bude před Francouzem.
     
    34:04
    Lukeš porušil všechny hokejové zákony, když zahákoval obránce Havíře, a hlavní rozhodčí poslal domácího útočníka zchladit hlavu.
     
    35:30
    Litvínov se v oslabení zatím v pohodě brání, Liberec se nemůže usadit před Francouzem, což kvitují domácí fanoušci.
     
    36:04
    Potrestaný Lukeš je na ledě a Litvínov hraje v plném počtu. Francouz nemusel v početní nevýhodě vůbec zasahovat.
     
    37:03
    Bárta předložil hrací předmět Vantuchovi, jehož sražená střela Hüblem končí mimo. Tygři se i nadále trápí a nemohou se dostat k nějakému nebezpečnému zakočení, kterým by ohrozili Francouze v litvínovské brance.
     
    38:06
    Kajínek se snažil o přerušení hry, když držel puk bruslí u mantinelu. Hlavní rozhodčí Fraňo mu dal hned najevo, že pískat rozhodně nebude.
     
    38:40
    Po trochu delší době měl Francouz znovu práci, když ho zaměstnal Nedvěd. Francouz je ovšem i nadále pozorný a nedovolil Nedvědovi snížení.
     
    39:06
    Piroš se dostal do útočného pásma dřív než puk, a ačkoliv o tom moc dobře věděl, hrál dál. Čárový rozhodčí mu tak odpískal úmyslný ofsajd a vhazovat se bude před Francouzem.
     
    39:38
    Po přihrávce Lukeše pálil od modré čáry Kubát, jehož dělovku vyrazil Pinc vyrážečkou do rohu. Druhá část končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, v níž jsme viděli dva góly. Nejprve na 3:2 snížil liberecký Roman Vlach, jenže dvoubrankové vedení vrátil Vervě Vojtěch Kubinčák. Třetí dvacetiminutovka začne přibližně za 18 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:22
    Hanzl měl proti sobě hned tři liberecké protihráče, přesto dokázal kotouč udržet a Jakub Černý se po souhře ještě málem dostal k zakončení.
     
    42:24
    Po útočném výpadu Kubinčáka odehrála Vantuch takovou malou domů, Pinc chvíli puk podržel, ale ihned jej rozehrál, aby se nemuselo vhazovat před jeho brankou.
     
    42:47
    V zajímavé gólové šanci se ocitl Baláž, který však našel jen připravenou Pincovu lapačku. Liberecký brankář, jak je jeho zvykem, udělal semafor především pro diváky.
     
    43:37
    K ohrožení Francouzovy branky se odhodlal Jánošík, jehož rána se otřela o vnější brankovou konstrukci.
     
    44:32
    Neuvěřitelná situace! Hanzl našel na druhém kruhu připraveného Martynka, na kterého čekala zcela prázdná branka, jenže litvínovský forvard puk špatně trefil a do branky jej tak nenasměroval!
     
    45:31
    Černý z prostoru kruhu napřáhl až ke světlům, ale pro jeho pokus by byla malá i fotbalová branka. Litvínov zatím v pohodě drží svůj dvoubrankový náskok.
     
    46:20
    Domácí si nerozuměli při založení útoku a vyhodili puk přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Francouzem.
     
    46:29
    Pu buly se k pokusu prodral Nedvěd, který už byl moc blízko Francouzovi, a tak neměl dostatek času přesněji zamířit.
     
    47:50
    Ihned po vhazování vznikla před Francouzem trma vrma, při níž ztratili rovnováhu Víšek s Filippim a celou situaci nakonec vyřešil Francouz zalehnutím puku.
     
    48:47
    Liberec si zahraje přesilovku a bude mít tak šanci se zápasem ještě něco udělat. Jakub Černý trefil nechtěně Víška hokejkou do obličeje, a protože se ve tváři libereckého útočníka neobjevila krev, dostal Černý pouze menší trest.
     
    49:44
    Po předložení od Čakajíka se do rány položil Filippi, jehož dělovku tečoval mimo hřiště Lukeš. Vhazovat se tak bude před Francouzem.
     
    50:17
    Filippimu nyní přihrál Nedvěd, ale ani tato rána nešla přímo na Francouze. Střela byla opět zblokována a litvínovský gólman tak znovu nemusel zasahovat.
     
    51:04
    Na Zimní stadion Ivana Hlinky si dnes našlo cestu celkem 4 450 diváků.
     
    51:58
    Liberec uzamkl Litvínov před Francouzem, který musel zasahovat proti Čakajíkově nahození. Litvínovskou defenzivu ještě potrápil Nedvěd, ale Francouz vše vyřešil, za což mu spoluhráči následně přijeli poděkovat.
     
    52:25
    Hübl převzal na útočné modré přesnou přihrávku, ale vzápětí nechal vyniknout Pincovu lapačku. Pěkný hokejový moment na obou stranách.
     
    53:01
    Ujíždějící Martynek přihrál do tandemu najíždějícímu Stříteskému, jehož golfový úder k Pincovi nedoletěl, protože po teči skončil mezi diváky.
     
    54:04
    Teď měl Liberec obrovskou šanci! Urban od mantinelu vybídl ke skórování Bártu, kterého lapačkou vychytal Francouz, jenž za svůj zákrok záhy sklidil od litvínovského kotle aplaus!
     
    55:42
    Nedvědova formace se znovu podívala před Francouze, kterého však tentokrát moc neohrozila.
     
    56:04
    Pinc vyjel z branky proti Ručinskému, jemuž chtěl odebrat kotouč. To se mu povedlo tak z poloviny, protože touše se vzápětí zmocnil Martynek, který naštěstí pro Liberec netrefil odkrytou brankou.
     
    56:15
    Liberecký trenér Filip Pešán si vyžádal oddechový čas!
     
    56:15
    Marek Pinc zůstává na střídačce, Liberec zkusí své štěstí při power-play!
     
    56:58
    Nedvědovi se nepovedla kombinace v útočném pásmu a v podstatě připravil svůj tým o útočnou třetinu. Před nebezpečně dojíždějícím Ručinským si Čakajík celkem bez problémů poradil.
     
    57:40
    Litvínov se znovu dostal ze sevření, Martynek už byl za modrou čárou, jenže prázdnou libereckou klec netrefil!
     
    58:40
    Hra se teď nastěhovala do středního pásma, což Vervě bohatě stačí.
     
    59:06
    Martynek mohl definitivně rozhodnout o vítězství Litvínova, jenže trefil jen boční síť!
     
    59:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kubát našel ve středním pásmu MARTINA RUČINSKÉHO, který napravil předchozí zaváhání svých spoluhráčů, a poslal kotouč do zcela prázdné branky. Litvínov tak po zásluze vítězí 5:2. Asistence: Karel Kubát.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání 35. kola hokejové Tipsport extraligy, na jehož konci slaví vítězství hokejisté Litvínova, kteří porazili Bílé Tygry z Liberce 5:2. Gólový účet otevřel v čase 3:05 Ručinský. Vedení ovšem vydrželo domácím necelou půlminutu, když se prosadil Galamboš. Poté však zaúřadovali Majdan s Černým a druhý jmenovaný vyhnal Vošvrdu z liberecké branky. Po přestávce sice snížil Roman Vlach na 3:2, jenže Kubinčák s Ručinským pojistili tři body pro Litvínov. Nejlepším hráčem Liberce byl vyhlášen brankář Marek Pinc, z litvínovské strany byl vyhlášen Pavel Francouz. Ode mě je to pro dnešek vše, ze Zimního stadionu Ivana Hlinky se s vámi loučí Michal Šandor. Hezký zbytek nedělního večera. (20:06:39)
    Marken.cz

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 4. Ručinský (Hanzl), 11. Majdan (Lukeš, Hübl), 13. Černý (Piroš), 33. Kubinčák (Hübl), 60. Ručinský (Kubát) - 4. Galamboš (Bulíř, Štich), 25. Vlach (Urban, Vantuch)


    HC VERVA Litvínov: Francouz - Brejčák, Černý K., Gula, Charousek, Jareš, Kubát, Sklenička, Stříteský - Baláž, Černý J., Hanzl - Hübl, Kubinčák, Lukeš - Majdan, Martynek, Piroš - R. Pšurný, Ručinský, Smolka. Trenér: Jeřábek
    Bílí Tygři Liberec: Vošvrda (13. Pinc) - Čakajík, Havíř, Jánošík, Kajínek, Štich, Výtisk - Bárta, Bortňák, Bulíř - Duda, Filippi, Galamboš - Nedvěd, Pospíšil, Urban - Vantuch, Víšek, Vlach R. - Vlach J. Trenér: Pešán

    Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bryška, Čech

    Diváci: 4 450
    bahis siteleri