Košice – Nitra 5:2 (kon.) | Poprad – Trenčín 4:0 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 4:2 (kon.)
Skalica – Martin 7:1 (kon.) | Piešťany – Žilina 5:3 (kon.)
konec
HK Poprad
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Neděle 30.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 33. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím Dukla Trenčín.

    Popradskí "kamzíci" sídlia momentálne v spodnej časti tabuľky. Po 34 odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej ôsmej (poslednej postupovej) priečke, kde majú nahratých 45 bodov a gólové skóre 107:108. Na siedmy Trenčín strácajú momentálne "kamzíci" tri body, no deviata Žilina stráca na Poprad už osem bodov. Popradčania si v tejto sezóne pripísali na svoje konto už päťnásť výhier, no až devätnásť nepriaznivých prehier. Ich aktuálna zápasová bilancia, prehra - prehra - prehra - výhra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že popradskému tímu niečo dôležité chýba, i keď má v tíme niekoľko dobre známych mien. V poslednej pätici zápasov sa Popradčania predviedli na svojom vlastnom ľade až štyrikrát, no z tejto "výhody" dokázali vyťažiť len tri body. Najskôr sa pod Tatrami predviedla Skalica, ktorá poriadne zaskočila popradskú bránu a vyhrala v pomere 8:4. O kolo neskôr sme v Poprade mohli vidieť východoslovenské derby, v ktorom však veľmi tesne dominovali Košičania, ktorí zvíťazili v pomere 5:4. Ďalší zápas nám priniesol do Popradu lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý sa však nenechal zahanbiť a vyhral jednoznačne - 4:0. V predposlednom zápase získali "kamzíci" dlho očakávané tri body proti Žiline, ktorú však porazili len veľmi tesne - 4:3. Na čase bolo aj vycestovať z Popradu a získať nejaké body, no to sa v poslednom kole Popradčanom nepodarilo. Piešťanskí "havrani" ich na domácej pôde deklasovali v pomere 2:0. Popradčania sa určite budú snažiť potešiť po domáce publikom ďalším trojbodovým ziskom, no uvidíme, či sa im to proti Dukle podarí.

    Trenčianskí "vojaci" sú na tom o niečo lepšie ako ich dnešní súperi spod Tatier. Po 34 odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej siedmej priečke s 38 bodmi a gólovým skóre 102:107. Na šiestu Skalicu strácajú Trenčania zatiaľ tri body a ôsmy Poprad stráca na Duklu rovnako tri body. "Vojaci" majú na svojom konte doposiaľ šestnásť výhier a až osemnásť nepríjemných prehier. Aktuálna zápasová bilancia Trenčanov, výhra - prehra - výhra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že "vojaci" sú v pomerne dobrej forme, no ich hernému prejavu je ešte čo vytknúť, no na play-off by to malo stačiť. V poslednej pätici zápasov sa Trenčania najskôr predviedli na domácej pôde, kde po tvrdom súboji napokon prekvapivo zdolali Nitru v pomere 2:1. O kolo neskôr však prišlo ďalšie prekvapenie - tentokrát nepríjemné, keď Trenčania podľahli Martinčanom na Turci v pomere 3:6. Pred "vojakmi" však následne stála séria troch zápasov na domácom ľade, kde sa im podarilo získať šesť bodov. Najskôr veľmi tesne zdolali Skalicu - 4:3. O kolo neskôr však prišla studená sprcha, keď si vicemajstri z Košíc vybojovali na trenčianskom ľade výhru v pomere 9:3. Po vianočnej pauze Trenčania prekvapili opäť, keď zdolali lídra tabuľky zo Zvolena v pomere 2:1. Aj Trenčania budú chcieť tento rok zakončiť čo najlepšie, no uvidíme, či sa im to podarí na studenom podtatranskom ľade.

    Tieto dva extraligové tímy sa v tejto sezóne stretli už trikrát. Najskôr sa vrámci 6. kola tešili v Trenčíne domáci z výhry 5:2. Následne však 15. kolo na podtatranskom ľade ovládli "kamzíci", ktorí zvíťazili tesne - 3:2. Aj v treťom zápase dominovali Popradčania, ktorí si z Trenčína odniesli dva body za výhru 3:2 po samostatných nájazdoch.

    Miernym favoritom v tomto zápase sú vzhľadom na vzájomné zápasy a výhodu domácej pôdy domáci Popradčania. Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru Popradu vypísali kurz 1,95 a na výhru hostí kurz 2,73. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,30.

    Ktorému z tímov sa lepšie podarí zakončiť rok 2012? Vyrovnajú Trenčania zápasovú bilanciu s Popradom na 2:2?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda ("C"), Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Paločko.

    Dukla Trenčín: Kutej (Kompas) - Koma, Imrich, Pozník, Vizváry, Bednár, Bokroš, Nemčík, Habšuda - Pardavý ("C"), Marosz, Gašparovič - Sojčík ("A"), Lelkeš, Tybor ("A") - Filo, Klíma, Otčenáš - Jakúbek, Nemček, Mikula.

    Rozhodca: Hradil, Husička - Gavalier, Tornay.
     
    Domáci "kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Hosťujúci "vojaci" budú hrať v dresoch žltočervených a koučovať ich bude tréner Róbert Kaláber.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:05
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase získali na svoje hokejky trienčianskí hokejisti, ktorí si puk potiahli do vlastnej obrannej tretiny a snažia sa útočiť.
     
    00:22
    Nepresné prihrávky na strane Trenčína priniesli puk na hokejku Vandasa. Ten tvrdo zakončoval z medzikružia, no gólman Kutej bol v strehu a puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    00:54
    Domáci "kamzíci" sú od začiatku aktívnejšími, no Trenčania sa zatiaľ dobre bránia a výrazne ich drží aj gólman Kutej, ktorý nám predviedol ďalší dobrý zákrok.
     
    01:20
    Kutej účinkoval aj tentokrát. Po peknej strele od Buca vyrazil puk na zadný mantinel. Následne ho schmatli Trenčania, ktorí však majú problém s rozohrávkou.
     
    01:29
    Z ľavej strany tentokrát zakončoval Jabrocký, no gólman Kutej jeho strelecký pokus zblokoval na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude napravo od trenčianskej brány.
     
    01:55
    Gašparovič nahodil puk do útočného pásma, no tam sa Trenčanom veľmi nedarí. Popradčania sú v strehu a zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    02:18
    Takáč nám predviedol dobrý únik po pravom krídle. Puk zaviezol do útočného pásma, no následne o neho prišiel. Odstavil ho pozorný obranca Nemčík.
     
    03:01
    Poprad dal gól!
    Popradčania premieňajú svoj ofenzívny tlak na gól! Po skvelej prihrávke od sa na pravej strane uvoľnil PETER KLOUDA, ktorý nekompromisným švihom prekonal bezmocného gólmana Kuteja - puk mu umiestnil do pravého horného rohu jeho brány. Asistenciu si pripisuje Michael Vandas.
     
    03:29
    Lelkeš sa snažil zakončovať z pravej strany, no napokon sa mu to nepodarilo. Suchý sa k nemu bleskovo pristavil a od puku ho nekompromisne odstavil.
     
    03:58
    Puk do útočného pásma tentokrát zaviezol Klíma, no bol tvrdo odstavený. Postaral sa o to urastený Jáchym, ktorý nám predviedol dobrý bodyček.
     
    03:15
    Popradskí hráči nám predvádzajú veľmi dobrý forčeking a Trenčania majú zjavné problémy s rozohrávkou. Pri puku je momentálne Pardavý.
     
    03:55
    Dobrú strelu z pravej strany nám predviedol Jakúbek, no gólman Westlund jeho strelecký pokus vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou.
     
    05:09
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Trenčianska obrana tentokrát poriadne zaváhala! K puku sa na ľavej strane dostal Samuel Takáč, ktorý skvele prihral na pravú stranu, kde stál MATÚŠ PALOČKO. Ten si skvelým švihom vychutnal gólmana Kuteja, ktorý nestihol zasiahnuť. Asistenciu si pripisuje Samuel Takáč.
     
    05:38
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Rostislav Marosz.
     
    06:08
    "Kamzíci" si zahrajú v početnej výhode o dvoch hráčov. Nedovolené držanie nám predviedol Matúš Vizváry, ktorý si odchádza sadnúť na dve minúty.
     
    06:18
    Trenčania sa ihneď po vhadzovaní dokázali oslobodiť a momentálne sa sťahujú do obrany. Popradčania si rozložili svoj presilovkový vzorec.
     
    06:43
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú presilovú hru o dvoch hráčov! Po tvrdej strele spoza pravého kruhu od Dávida Buca gólman Kutej puk vyrazil naľavo, kde stál STANISLAV BALÁN. Ten nekompromisným tečom prekonal trenčianskeho gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Dávid Buc a Sabahudin Kovačevič.
     
    07:17
    Popradskí hráči nám momentálne predvádzajú veľmi pokojný prejav hry. Trenčania sa úspešne bránia, pretože hrajú ešte niekoľko sekúnd v početnej nevýhode.
     
    07:45
    Marcel Šterbák nám predviedol vyhodenie puku cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie. Trenčania tak získavajú vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    08:16
    Trenčania sa v tomto oslabení dokázali ubrániť a už hrajú v pätici. Puk majú za vlastnou bránou, odkiaľ sa budú snažiť efektívne zaútočiť, no uvidíme, či sa im to podarí.
     
    08:35
    Dobré zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Tomáš Klíma, no gólman Westlund bol v strehu a puk úspešne ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    08:55
    Vandas nám predviedol veľmi obetavú hru, keď dokázal puk vybojovať a následne ho aj rozohrať do útoku. Trenčania ho však zachytili a pokračujú smerom dopredu.
     
    09:22
    Trenčianskí hráči nám predviedli niekoľko zaujímavých zakončení, no napokon sa puk poodrážal od nôh popradských hráčov a gólman Westlund tak nemusel zasahovať.
     
    09:49
    Dobré zakončenie z ľavej strany nám predviedol Stanislav Balán, no jeho delovka napokon minula priestor trenčianskej brány. Kutej zasahovať nemusel.
     
    10:09
    Trenčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť obranca Sabahudin Kovačevič.
     
    10:38
    Trenčanom sa zatiaľ nedarí ani v početnej výhode. Popradskí hráči zachytávajú ich nepresné prihrávky a puk poľahky vyhadzujú minimálne do stredného pásma.
     
    11:09
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Bokroš, no puk napokon skončil na ochrannej sieti, a tak sa bude prerušovať hra.
     
    11:35
    Gólman Westlund nám predviedol ďalší dobrý zákrok! Tentokrát ľavým betónom veľmi dobre zneškodnil strelu z pravého kruhu, ktorú nám predviedol Bokroš.
     
    12:15
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť v tejto početnej nevýhode. Trenčania sa však stále držia v útočnom pásme, kde sa im však veľmi nedarí.
     
    12:40
    Do skvelej gólovej šance sa po prihrávke od Klímu dostal Filo, no tomu puk z hokejky skĺzol a napokon minul popradskú bránu o poriadny kus ľadu.
     
    12:48
    Trenčania budú hrať opäť v početnej výhode. Na dve minúty za krosček si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Sabolič.
     
    13:18
    Domáci "kamzíci" sa zatiaľ bránia veľmi dobre. Nepresné zakončenie od Tybora zblokoval Šterbák, ktorý poslal puk do stredného pásma.
     
    13:51
    Dobré zakončenir nám predviedol aj Jaroslav Koma, no jeho delovku gólman Westlund zblokoval do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    14:18
    Domáci "kamzíci" sa opäť oslobodzujú. Nepresná prihrávka od Bokroša skončila na hokejke Balána, ktorý puk s veľkým prehľadom vyhodil cez všetky čiary.
     
    14:52
    Popradčania hrajú už v plnom počte. Po tvrdom bodyčeku pri mantineli však ostal napravo od popradskej brány ležať Martin Filo. Hra sa prerušila, no Filo sa pozviechal a odchádza na striedačku.
     
    15:10
    Po nepresnej prihrávke od Saboliča sa k puku dostal Koma. Ten sa okamžite rozhodol korčuľovať dopredu. Puk zaviezol do stredného pásma.
     
    15:51
    Gólman Westlund nám predviedol ďalší veľmi dobrý zákrok! Tentokrát lapačkou zneškodnil strelu z medzikružia, ktorú na neho vytiahol Pardavý.
     
    16:10
    Lukáš Hvila sa snažil presadiť v útoku a získať pre svoj tím puk, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Bednár ho odstavil od puku a korčuľuje smerom dopredu.
     
    16:43
    Dávid Buc dobre zakončoval z pravej strany, no ešte pred tým bol avízovaný offsajd. Kutej jeho strelecký pokus spoľahlivo chytá a vhadzovanie sa presúva do stredného pásma.
     
    16:58
    Na druhej strane dobre zakročil Westlund. Ten s veľkým prehľadom zneškodnil zakončenie z pravej strany, ktoré nám predviedol Bokroš. Popradský gólman puk zachytil pod svojími betónmi.
     
    17:13
    Robert Sabolič nám predviedol ukážkový bodyček pri mantineli v útočnom pásme. Týmto hitom položil k ľadu Vizváryho, ktorý smeruje na striedačku.
     
    17:51
    Nepresnú prihrávku z ľavej strany nám predviedol Mikula. Gólman Westlund bol v strehu a puk si hokejkou priťukol do svojej lapačky a následne puk rozohráva.
     
    18:28
    Takáč sa snažil získať puk v útočnom pásme, no napokon bol neúspešný. Pri puku bol skôr obranca Nemčík, ktorý puk zachytil a smeruje do útoku.
     
    18:55
    Pekné potiahnutie puku a následné zakončenie z hranice pravého kruhu nám predviedol Gríger, no jeho strela napokon minula priestor trenčianskej brány.
     
    19:15
    Trenčania vyhrali vhadzovanie vo vlastnom obrannom pásme a okamžite sa dostávajú do útoku. Popradčania však zatiaľ veľmi dobre forčekujú.
     
    19:53
    Puk majú na svojich hokejkách Trenčania. Tí ho držia za vlastno bránou. So sirénou zakončoval ešte Bokroš, no jeho projektil netrafil bránu Popradu.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine nám svoje ofenzívne snaženie a veľmi dobrú organizáciu v defenzíve predviedli Popradčania, ktorí sa dostali už do trojgólového vedenia. Najskôr sa gólovo presadil Peter Klouda, ktorý prekonal Kuteja v hre 5 na 5. Po veľkej chybe v trenčianskej defenzíve gólovo zakončoval Matúš Paločko, ktorý si vychutnal trenčianskeho gólmana. A do tretice v 7. minúte skóroval Stanislav Balán, ktorý využil presilovú hru o dvoch hráčov.

    Podarí sa Trenčanom v tomto zápasom ešte niečo urobiť alebo to bude spanilá jazda domácich?
    Druhá tretina začína približne o 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:08
    Trenčania začali v druhej tertine aktívnejšie. Momentálne si držia puk v útočnom pásme, kde veľmi dobre kombinujú. Pri puku je kapitán Pardavý.
     
    20:45
    Dobré zakončenie z medzikružia nám tentokrát predviedol Lelkeš. Gólman Westlund však bol v strehu a úspešne zasiahol svojími betónmi.
     
    21:18
    Po nepresnej prihrávke od Bokroša sa k puku dostal Balán. Ten ho poslal popri mantineli cez všetky čiary. Píska sa jasné zakázané uvoľnenie.
     
    21:38
    Z pravej strany tentokrát dobre preveril Kuteja Roman Tomas, no trenčiansky gólman bol v strehu a puk úspešne vyrazil svojím ľavým betónom do bezpečia.
     
    22:04
    Popradskí hráči nám chceli predviesť ďalšiu útočnú kombináciu, no tentokrát im to mierne nevyšlo. Vaic sa uponáhľal a bol v útočnom pásme skôr ako puk.
     
    22:11
    A môžeme vidieť ďalšie postavenie mimo hry v popradskom znení. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    22:38
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval Klíma, no gólman Weslund bol v strehu a puk vyrazil svojími pozornými betónmi do bezpečia. Trenčania však ostávajú v pásme.
     
    23:16
    Popradčania si puk veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí dostať pred gólmana Kuteja. Pri puku je Paločko, ktorý sa snaží ofenzívne presadiť.
     
    23:41
    Poprad dal gól!
    Tak mierne som to zariekol. Štvrtý popradský útok sa presadzuje aj druhýkrát! DÁVID GRÍGER sa po prihrávke od Paločka dobre presúval s pukom po pravom krídle a následne zakončoval príklepom. Kutejovi puk prešiel pomedzi betóny do trenčianskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Samuel Takáč.
     
    24:18
    Trenčania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im naozaj nedarí. Zakončujúceho Sojčíka tentokrát nekompromisne odstavil pozorný Suchý.
     
    24:59
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Tomas! Po skvelej prihrávke od Balána zakončoval z prvej, no puk umiestnil len veľmi tesne mimo trenčianskej brány!
     
    25:15
    Puk sa momentálne nachádza prevažne v strednom pásme, kde oň tvrdo bojujú oba tímy. Zatiaľ majú navrch Popradčania, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    25:55
    Po peknej prihrávke od Otčenáša sa k puku mohol dostať Filo, no obranca Kovačevič sa veľmi dobre vrátil a Otčenášovú prihrávku zachytil. Popradčania následne útočia.
     
    26:20
    Trenčania sa snažili dostať do útočného pásma, no mierne to uponáhľali. Čiarový rozhoca avízuje jasné postavenie mimo hry.
     
    26:52
    Dobrý bodyček za popradskou bránou nám tentokrát predviedol urastený Jáchym. Ten položil k ľadu dobiedzajúceho Mikulu, ktorý následne odhádza striedať.
     
    27:18
    Jakúbek nám predvádza dobrý forrčeking, no popradskí hokejisti nemajú s týmto Trenčanom problém a puk si veľmi dobre rozohrávajú.
     
    27:50
    Po skvelej prihrávke od Pardavého sa k zakončeniu z medzikružia dostal Gašparovič, no ten svojou delovkou z prvej trafil len dobre postaveného gólmana Westlunda.
     
    28:13
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za seknutie si odchádza na trestnú lavicu sadnúť Matúš Vizváry.
     
    28:46
    Popradská hráči sa snažia ofenzívne presadiť, no Trenčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Balána odstavil pozorný Otčenáš, ktorý mu vypichol puk.
     
    29:16
    Gólman Kutej nám predviedol dva fantastické zákroky za sebou! Najskôr betónom zneškodnil zakončenie Jáchyma, ktoré sa odrazilo k Balánovi. Následne zneškodnil aj Balána, ktorého strelu ukryl v lapačke!
     
    29:46
    Trenčania sa opäť úspešne oslobodzujú. Nahodenie puku do pásma od Fabiana zachytil Pardavý, ktorý puk nekompromisne vyhodil cez všetky čiary.
     
    30:15
    Do návratu vylúčeného Vizváryho nám ostávajú 3 sekundy a vhadzuje sa v strednom pásme. Popradský tím nám predviedol postavenie mimo hry pri Vandasovom prieniku.
     
    30:41
    Sojčík sa dobre presúval po pravom krídle, no následne sa k nemu pristavil obranca Suchý, ktorý ho od puku nekompromisným bodyčekom odstavil.
     
    31:01
    Kutej opäť zahviezdil. Tentokrát po prihrávke od Vandasa nekompromisne zneškodnil zakončenie Hvilu, ktoré ukryl v lapačke.
     
    31:35
    Sojčík sa dostal do dobrej palebnej pozície na ľavej strane, no napokon zakončoval dvakrát a obe jeho strely putovali len na zadný mantinel.
     
    32:15
    Westlund je opäť v strehu. Po peknej strele od Klímu sa snažil dorážať Otčenáš, no popradský gólman nezaváhal a dobre zakročil svojími betónmi.
     
    32:50
    Špelda skvelou prihrávkou chcel poslať Buca do samostatného nájazdu, no Buc stál v offsajde, a tak sa táto šanca znemožnila jediným hvizdom.
     
    33:12
    Jakúbek sa dostal do dobrej palebnej pozície na pravom krídle a tvrdo zakončil, no jeho spoluhráč posunul popradskú bránu, a tak sa hra prerušuje.
     
    33:53
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, no po nepresnej prihrávke od Fabiana sa k puku dostal pozorný Koma, ktorý vyhodil puk do stredného pásma. Domáci pokračujú v ofenzíve.
     
    34:15
    Kurali nám predviedol skvelý obranný zákrok, ktorým zneškodnil prenikajúceho Tybora. Ten so sklamaním odchádza smerom k vlastnej bráne.
     
    34:45
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Vandas, no gólman Kutej bol v strehu a veľmi dobre zakročil svojím ľavým betónom. Puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    35:07
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Peter Sojčík.
     
    35:22
    Dobré zakončenie od modrej čiary nám predviedol Kovačevič, no gólman Kutej puk videl a úspešne ho ukryl vo svojej pozornej výstroji.
     
    35:50
    Trenčania získali niekoľko sekúnd efektívnym forčekingom, no domáci Popradčania sa nenechali zastrašiť a po menších komplikáciách útočia opäť. Pri puku je druhá formácia.
     
    36:25
    Po skvelej prihrávke od Tomasa sa do vyloženej gólovej šance dostal Dávid Buc! Ten tvrdo zakončoval z pravej strany, no napokon sa mu nepodarilo trafiť priestor trenčianskej brány.
     
    36:56
    Popradskí hráči sú opäť usadení v útočnom pásme, kde rozložili svoj presilovkový vzorec. Trenčania sa však veľmi dobre bránia a pri puku je pozorný Vizváry.
     
    37:08
    Trenčania sa dokázali ubrániť a snažia sa zaútočiť, no domáci "kamzíci" veľmi dobre pokrývajú stredné pásmo a svojím súperom nedávajú priestor.
     
    37:55
    Puk je opäť prevažne v strednom pásme. Aktívnejší sú Trenčania, no domáci Popradčania sú v strehu a zatiaľ hrajú veľmi dobre aj v defenzíve.
     
    38:22
    Po peknej strele od Otčenáša nám gólman Westlund predviedol skvelý zákrok! Tentokrát trenčiansku strelu zneškodnil svojou vyrážačkou.
     
    38:55
    Do skvelej palebnej pozície na ľavej strane sa dostal Otčenáš! Ten tvrdo zakončil, no gólman Westlund je v dobrej forme a puk vyrazil svojím pozorným ramenom.
     
    39:08
    Popradského gólmana napokon preveril aj Filo, no Westlund ostáva v strehu a aj toto tvrdé zakončenie zlikvidoval. Puk vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    39:52
    Puk je momentálne v strednom pásme, kde ho majú v moci Trenčania. Tí sa však presúvajú k vlastnej bráne a už sa pravdepodobne nič zvláštne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sa nám výkon oboch družstiev vyrovnal, no skórovať dokázali opäť len Popradčania. Štvrtý gól Popradu vsietil Dávid Gríger, ktorý delovkou prepálil betóny gólmana Kuteja. Následne sa do niekoľkých vyložených šancí dostali aj Trenčania, no popradský gólman Westlund sa podľa všetkého už uchytil a predvádza nám naozaj dobrý výkon. Zneškodnil niekoľko vyložených gólových šancí Trenčína, po ktorých mohlo byť hneď vyrovnané. Na druhej strane však čaroval aj gólman Kutej, ktorý nekompromisne odstavil Jáchyma a následne aj Balána.

    Podarí sa Trenčínu v tomto zápase ešte niečo urobiť alebo si popradský gólman Westlund ustráži prvé čisté konto v popradskom drese?
    Tretia tretina začína približne o 18:30.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:13
    Trenčania získali v úvode tretej tretiny vhadzovanie a okamžite sa snažia vsietiť aspoň nejaký ten gól. Popradský obrana je však zatiaľ pozorná.
     
    40:37
    Pardavý preveril schopnosti popradského gólmana tvrdou strelou z ľavej strany, no Westlund odolal. Dobre zakročil svojím ľavým betónom.
     
    41:18
    Po skvelej prihrávke od Sojčíka sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Lelkeš, no gólman Westlund sa po puku bravúrne hodil a následne ho vyrazil za svoju bránu!
     
    41:27
    Trenčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Špelda.
     
    41:55
    Po nepresnej prihrávke od Bokroša sa k puku dostal Šterbák. Ten ho následne nekompromisne vyhodil cez všetky čiary až za trenčiansku bránu.
     
    42:12
    Z pravej strany tentokrát nekompromisne zakončoval Sojčík, no jeho delovka bola taká silná, že vyšla z útočného pásma a končí v strednom pásme.
     
    42:51
    Nasledujú vylúčenia na oboch stranách. Za držanie si na dve minúty odchádza sadnúť Hvila a na dve minúty za hrubosť odchádza Pozník.
     
    43:24
    Trenčania sa snažia zaútočiť, no popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia a svojich súperov úspešne vytláčajú von z útočného pásma.
     
    43:54
    Po rýchlom prieniku cez stred sa k zakončeniu dostal Sabolič, no gólman Kutej nemusel zasahovať. Popradský útočník puk napálil len na zadný mantinel.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1805 divákov.
     
    44:25
    Po peknej prihrávke od Takáča sa k zakončeniu dostal Gríger, no jeho nedôrazná strela napokon končí len na hokejke pozorného Bokroša.
     
    44:49
    Gólman Westlund nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát zneškodnil tvrdý projektil z pravej strany, ktorý na neho vyslal Filip Nemček.
     
    45:06
    Dobrý zákrok nám predviedol aj gólman Kutej. Ten svojím ľavým betónom zneškodnil zakončenie Buca, ktoré na neho letelo z ľavého kruhu.
     
    45:51
    Sojčík sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol od puku odstavený. Postaral sa o to pozorný Dávid Buc, ktorý zakročil svojou hokejkou.
     
    46:15
    Puk je opäť na popradských hokejkách. Dobré nahodenie do pásma nám predviedol Vaic. Tam sa následne zorientovali lepšie domáci hráči, ktorí si puk dobre prihrávajú.
     
    46:36
    Po tvrdom hite od Otčenáša ostal pri mantineli ležať domáci obranca Štefan Fabian. Hra sa prerušila, no Popradčan vyzerá byť v poriadku a odchádza na striedačku.
     
    47:06
    Z pravej strany tentokrát dobre pálil Jaroslav Koma, no jeho strela nabrala teč, ktorý ju usmernil len mimo popradskej brány. Následne sú pri puku domáci.
     
    47:32
    Po skvelej strele od Kovačeviča stál pred Kutejom Takáč, ktorý puk stečoval! Trenčianský gólman však ostal v strehu a puk vyrazil svojou výstrojou.
     
    48:10
    Peter Klouda nám so svojimi kolegami predvádza veľmi dobrý forčeking, ktorý robí Trenčanom poriadne problémy v rozohrávke. Pri puku sú však stále "vojaci.
     
    48:45
    Po dobrej strele od modrej čiary v znení Jáchyma sa k teču dostal Vandas, no Kutej bol dobre postavený a puk vyrazill svojími betónmi do bezpečia.
     
    49:15
    Dávid Buc sa mohol dostať do rýchleho úniku po ľavom krídle, no obranca Bokroš sa stihol vrátiť a Popradčana odstavil veľmi dobrým bodyčekom.
     
    49:57
    Druhý popradský útok opäť poriadne zavaril pred Kutejom! Najskôr zakončoval Tomas, toho Kutej vychytal. Následne sa k strele dostal aj Balán, ktorý však tesne minul trenčiansku svätyňu.
     
    50:29
    Sojčík sa dobre presúval po ľavom krídle, no obranca Šterbák bol v strehu a úspešne zasiahol svojou hokejkou. Domáci opäť útočia.
     
    50:55
    Nepresné zakončenie z pravej strany nám predviedol Jabrocký. Strela mala razanciu, no gólman Kutej napokon zasahovať nemusel.
     
    51:25
    Vizváry si momentálne proti Takáčovi počínal na hranici faulu. Keď ho s pomocou hokejky poslal k ľadu. Hlavný rozhodca si to však nevšimol, a tak Paločko bojuje ďalej.
     
    51:58
    Popradčania opäť útočia. Po nepresnej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal Marosz, ktorý ho poslal nekompromisným vyhodením cez všetky čiary.
     
    52:10
    Z pravej strany tentokrát dobre zakončoval popradský kapitán Klouda. Gólman Kutej bol však v strehu a puk ukryl vo svojej pozornej výstroji.
     
    52:52
    Dobrý bodyček nám momentálne predviedol aj Lelkeš, ktorý za vlastno bránou nekompromisne poslal k ľadu útočiaceho Balána. Trenčania sa následne oslobodzujú.
     
    53:00
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť obranca Homa.
     
    53:15
    Po skvelej strele od modrej čiary v podaní Buca sa k dorážke dostal Balán, no gólman Kutej bol v strehu a puk vyrazil svojou pozornou výstrojou do bezpečia.
     
    53:38
    V oslabení sa do samostatného nájazdu dostal Tomáš Klíma, no gólman Alex Westlund potvrdil svoj doterajší výkon a aj toto zakončenie švihom z hranice ľavého kruhu vyrazil do bezpečia!
     
    54:15
    Z ľavej strany tentokrát zakončoval Gašparovič, no gólman Westlund bol v strehu a túto strelu vyrazil svojou vyrážačkou na zadný mantinel.
     
    54:50
    Popradskí hráči hrajú v početnej výhode, no nikam sa neponáhľajú. Trenčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a o malú chvíľu budú v plnom počte. V tomto oslabení sa pravdepodobne ubránia.
     
    55:20
    Po dobrej prihrávke od Saboliča sa k puku na ľavej strane dostal Jabrocký, no tomu napokon skĺzol z hokejky a jeho zakončenie letelo len mimo trenčianskej brány.
     
    55:57
    Po nepresnej prihrávke od Fila sa k puku dostal obranca Jáchym, ktorý ho poslal do stredného pásma. Trenčania sa musia vrátiť a snažia sa opäť útočiť.
     
    56:08
    Westlund opäť dobre zakročil svojou lapačkou. Tentokrát nekompromisne odstavil zakončenie z ľavej strany, ktoré nám predviedol Jakub Gašparovič.
     
    56:15
    Trenčania si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty za nedovolené bránenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť obranca Marcel Šterbák.
     
    56:45
    Veľmi dobré vyhodenie puku nám predviedol Jabrocký. Marosz síce puk zachytil, no následne prihrával rukou, a tak sa vhadzovanie presúva do stredného pásma.
     
    57:25
    Po ľavom krídle sa dobre presúval Gašparovič, no ten bol napokon tvrdo odstavený Bucom, ktorý mu puk vypichol svojou hokejkou. Trenčania však ostávajú v pásme.
     
    57:55
    Trenčianskí hokejisti ostali v útočnom pásme, avšak nie na dlho. Po nepresnej prihrávke od Vizváryho sa k puku dostal Jáchym, ktorý ho vyhodil cez všetky čiary.
     
    58:25
    Vandas chcel získať pre svoj tím cenné sekundy, no následne sa pri Sojčíkovom úniku previnil nedovoleným zákrokom. Odchádza si sadnúť na dve minúty za podrazenie.
     
    58:53
    Po nepresnej prihrávke od Nemčeka sa k puku dostal Jáchym, ktorý ho popri mantineli poslal nekompromisnou strelou až za trenčiansku bránu.
     
    59:15
    Popradskí hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia a vyzerá to tak, že aj v tomto oslabení nebudú inkasovať. Jabrocký sa dobre presunul a získava cenné sekundy.
     
    59:50
    Jabrocký s Kloudom nám predviedli dobrý forčeking, ktorým skvele odstavili už takmer bezmocných Trenčanov. Vyzerá to tak, že Poprad neinkasuje.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme góly nevideli, no obaja gólmani nám predviedli skvelý výkon, ktorý im zaručil čisté konto v tretej tretine. Trenčania mali k dispozícii niekoľko presilových hier, no napokon im to nevyšlo a na popradskú defenzívu na čele s gólmanom Westlundom nenašli recept. ALex Westlund si tak po zlom začiatku v Poprade pripisuje prvý zápasový shoot-out! Popradčania si do tabuľky pripísali tri body a presúvajú sa tak na siedmu priečku práve pred ich dnešného súpera - Duklu Trenčín.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:02:47)

    Branky a nahrávky: 4. Klouda (Vandas), 6. Paločko (Takáč), 7. Balán (Buc, Kovačevič), 24. Gríger (Paločko, Takáč)


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda ("C"), Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Paločko.
    HK DUKLA Trenčín: Kutej (Kompas) - Koma, Imrich, Pozník, Vizváry, Bednár, Bokroš, Nemčík, Habšuda - Pardavý ("C"), Marosz, Gašparovič - Sojčík ("A"), Lelkeš, Tybor ("A") - Filo, Klíma, Otčenáš - Jakúbek, Nemček, Mikula.

    Rozhodčí: Hradil, Husička - Gavalier, Tornay

    Diváci: 1805
    bahis siteleri