Olomouc – Kometa Brno 3:2 (po s.n.) | Zlín – Jihlava 2:4 (kon.) | Třinec – HC Litvínov 2:5 (kon.)
Liberec – Ústí n/L 7:3 (kon.) | Slavia – HC Kladno 4:0 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 3:5 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 1:8 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 3:4 (po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:3 (2:1, 3:1, 2:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 05.01.2013, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    56:13
    Trest pro domácího hráče. Za katr si půjde odpočinout Frk – hákování.
     
    52:38
    Další gól měl na holi, přesněji řečeno na brusli, domácí Frk. Letící kotouč jej totiž před brankovištěm trefil do nohy. Novák měl štěstí, že puk skončil vedle jeho branky. Jinak by nestihl reagovat.
     
    50:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí opět skórují, Novák musí lovit kotouč ze své branky už posedmé. Pyrochta utekl s JOSEFEM MIKYSKOU do přečíslení, druhý jmenovaný po spoluhráčově přiťuknutí vypálil. Střela mu vůbec nesedla, i tak ale brankář nestihl puk klouzající po ledě vytěsnit. Asistence: Filip Pyrochta, Pavel Zacha – 7:3.
     
    49:50
    Počet sil na ledové ploše se vyrovná, za držení hole zamířil na trestnou lavici domácí zadák Říha.
     
    48:36
    Menší trest pro Holečka za krosček, Ústí se bude bránit ve čtyřech.
     
    44:21
    Lvi vzápětí mohli opět snížit. Dostálek spatřil najíždějícího Fojta, jenž byl u spoluhráčovy střílené přihrávky v pravý čas. Z těsné blízkosti ovšem nezacílil přesně, puk prolétl těsně vedle branky.
     
    41:55
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    Jenže Slovan si přichystal rychlou odpověď. Čtyři vteřiny po návratu vyloučeného Chlapíka se hosté potřetí prosazují. VLASTIMIL DOSTÁLEK tečoval střelu spoluhráče Ságera přesně k levé tyčce. Asistence: Jiří Ságer, Martin Hanzl – 6:3.
     
    41:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Svěřenci trenéra Petra Hakena skórují také při vlastním oslabení. Mikyska poslal od mantinelu puk mezi kruhy, kam si najel PATRIK MAĎAR a nekompromisním příklepem propálil Nováka. Brankář byl neprosto bezmocný. Asistence: Josef Mikyska – 6:2.
     
    39:51
    Devět vteřin před koncem druhé části se ještě otevřou vrátka na trestné lavici, kam usedne Chlapík za držení hole.
     
    35:42
    Fojt odpočívá na trestné lavici, provinil se držením. Přesilovka Liberce.
     
    34:35
    V domácím táboře mohlo být posléze znovu veselo. Tvrdým příklepem se prezentoval Pilař, jenže mířil až příliš přesně. Radost mu zkazila branková konstrukce!
     
    32:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři ale nechtějí připustit žádné drama, bleskově se berou náskok tří branek zpět. Psota zpoza branky oslovil svým pasem PAVLA ZACHU, jenž se z levého kruhu trefil parádně do růžku. Kotouč cinkl o tyčku a zaplul do brány. Novák neměl šanci zakročit. Asistence: Matěj Psota – 5:2.
     
    32:20
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    Slovan se kontaktního zásahu dočkal až o chvilku později. Hosté utekli do přečíslení dvou proti jednomu, které zprvu nevyřešili nejlépe. Kotouč ale přeci jen skončil v síti, za čáru jej došťouchal JAN JINDŘICH. Asistence: Jan Musil, Lukáš Holeček – 4:2.
     
    31:18
    Přesně ve chvíli, kdy se vyloučený Jandejsek vrátil zpět na hřiště, mohli hosté šťastně snížit. Protihráčovu střelu si totiž málem do vlastní branky srazil Zacha. Jelínek měl s tečí spoluhráče plné ruce práce, ale nebezpečí nakonec zažehnal. Následně neuspěl ani dorážející Fojt.
     
    29:17
    Slovan si zahraje přesilovku. Za napadení byl na dvě minuty vykázaný Adam Jandejsek.
     
    28:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zasazují trápícímu se sokovi čtvrtý úder. Pyrochta nahazoval od modré čáry a jeho pokus tečoval před brankovištěm ADAM CHLAPÍK mimo Novákův dosah. Asistence: Filip Pyrochta, Matěj Psota – 4:1.
     
    26:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři nabídnutou početní převahu využívají a mají zpět dvoubrankový náskok. Domácí předvedli velký tlak do brány, ze kterého se ujal pokus PATRIKA MAĎARA. Liberecký forvard přitom z otočky mířil spíše naslepo, dezorientovaný Novák přesto nedokázal střelu po ledě zastavit. Asistence: Matěj Psota, Adam Jandejsek – 3:1.
     
    25:35
    Ústí jde do čtyř, menší trest za sekání dostal Fojt.
     
    25:09
    Maďar zblokoval Vegnerovu střelu a ihned utekl kupředu. Z pravé strany nakonec najížděl úplně sám na Nováka a trefil břevno! Střílel na lapačku, gólmana zachránila branková konstrukce.
     
    18:25
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    Žlutomodří v závěru první třetiny snižují na rozdíl jediné branky. MARTIN HANZL uspěl z poměrně nenápadné střely, na úrovni vrcholu kruhů jej atakoval obránce. Hanzl přesto praštil do puku, který skončil v Jelínkově bráně. Bez asistence – 2:1.
     
    15:53
    První přesilovka Liberce. Vegner obdržel dvě minuty za hákování, v obranném pásmu zastavil kličkujícího Dlouhého.
     
    08:38
    Pálek dostal dvouminutový trest za sekání. Ústečtí si zahrají první početní převahu v dnešním klání.
     
    05:00
    Hostující gólman je pod palbou. Do pásma se vřítil Bittner a po obkroužení branky nebyl daleko od úspěchu. Novák si vůbec nebyl jistý, jestli má puk pod betony. Celou situaci nakonec ustál.
     
    02:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zato domácí své šance využívají, po necelých třech minutách hry mají už dvoubrankový náskok. Dlouhého střelu vytěsnil Novák pouze na hůl PAVLA ZACHY, který už měl z dorážky jednoduchou úlohu. Asistence: Adam Dlouhý – 2:0.
     
    02:15
    Štěpán Kuchynka mohl vyrovant, ale dvakrát selhal. Nejprve jej oslovil spoluhráč přesným pasem, ale ústecký forvard z mezikruží nezacílil přesně. O několik vteřin později dokonce uháněl úplně sám na Jelínka, po kličce se ale dostal příliš blízko k brankáři a puk už nestihl zvednout.
     
    00:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bleskový nástup Bílých Tygrů do utkání! Domácím se podařilo skórovat z první akce a po patnácti vteřinách hry jdou do vedení. Novák kapituloval po dorážce VOJTĚCHA HAVLASE. Asistence: Ladislav Bittner, Petr Pilař – 1:0.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 1. Havlas (Bittner, Pilař), 3. Zacha (Dlouhý), 27. Maďar (Psota, Jandejsek), 29. Chlapík (Pyrochta, Psota), 33. Zacha (Psota), 42. Maďar (Mikyska), 51. Mikyska (Pyrochta, Zacha) - 19. Hanzl, 33. Jindřich (Musil, Holeček), 42. Dostálek (Ságer, Hanzl)


    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (Sobotka) – Jandejsek, Mrázek, Říha, Hrníčko, Dlouhý "C", A. Chlapík, Turek, Beránek, Psota, Maďar, Zuzaník, Pyrochta, Mikyska, Pálek, Žďárský, Havlas, Frk, Zacha, Pilař, Bittner.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Novák (Burkovec) – Navarra, Zdvořáček, Křepelka, Fojt, Kubáč, Kuchynka, Hanzl, Piewak, Ságer, Bačák, Motejlek, Dostálek, Holeček, Vegner, Faigl "C", Musil, Jindřich, Bulva, Neumann, Málek.

    Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Podrazil.
    bahis siteleri