Hr. Králové – Žižkov 1:0 (kon.) | Brno – Zlín 2:0 (kon.) | Teplice – Bohemians 1905 3:3 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:0 (1:0)
FC Zlín
Neděle 13.01.2013, 13:00 • TCM Ivanovice • Tipsport liga
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešní odpoledne to ještě není vše, od 17 hodin se přihlásím z brněnské KAJOT ARENY, kde hostí brněnská Kometa soupeře z Chomutova. Prozatím pěkný nedělní den. (14:47:46)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 8:7
    Střely mimo: 1:4
    Rohy: 6:3
    Fauly: 16:12
    Žluté karty: 0:2
     
    Je dobojováno. Zbrojovka vítězí 2:0, když o branky se postaral domácí kapitán Mezlík. Od druhého poločasu byla domácí družina lepším týmem a zvýšila jednobrankový náskok. Zlín mohl sice ještě odpovědět, když si vytvořil dvě tutovky, leč výborně chytající Petr nedovolil nějaký zvrat v utkání. První tři body do tabulky si připisuje tým Petra Čuhela.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    V samotném závěru byl ještě ve velké šanci Tomáš Kunc, ale tváří v tvář Dostálovi neuspěl. Hostující brankář lapil míč do náruče. Třetí gól tak nepadl, nicméně už je dohráno.
     
    88
    Utkání se blíží ke svému konci, už se pouze dohrává. Je jasné, že Brno si připíše tři body do tabulky skupiny C.
     
    85
    Michal Škoda pokračuje ve hře, takže by mělo být vše v pořádku.
     
    82
    Marodka Zbrojovky pokračuje. Na trávníku leží Michal Škoda a nevypadá příliš dobře. Odkulhal za lajnu. No, tak to už by bylo tedy příliš.
     
    80
    Střídání v týmu Zbrojovky, odešel Milan Lutonský a nastupuje Rostislav Šamánek.
     
    76
    Hosté se ještě snaží něco s výsledkem udělat, Matějov z dvaceti metrů prověřil pozornost Radka Petra, ten se překvapit nenechal.
     
    74
    Fastav mohl snížit. Matějov uvolnil Bartolomea a ten putoval sám na brankáře Petra. Ten tuto samostatnou akci vynikajícím způsobem zlikvidoval. Tak opora v brněnské bráně teď vytáhl sérii několika výtečných zákroků.
     
    70
    Ještě vám dlužím jedno střídání v týmu Zlína. Odešel Motal a na jeho místo se přesunul Poznar.
     
    69
    Tak i hosté po delší době zahrozili a jedna z akcí mohla skončit gólem. Poznar vystřelil a Petr vyrazil míč před sebe. K míči se poté dostal Hruška a znovu brněnský brankář v plné polní. Poslední minuty se stále něco děje, divák si může přijít na kvalitní fotbal.
     
    68
    Posléze ve výborné palebné pozici Milana Halaška a zlinský gólman musel opět vytáhnout perfektní zákrok. Druhý poločas zcela jasně ovládá Zbrojovka.
     
    67
    Michal Škoda, který před chvílí střídal, mohl přidat třetí branku. Z velkého vápna mířil dobře, ale Dostál jeho pokus vyrazil.
     
    66
    Odešel autor dvou branek Mezlík, nahradil ho Škoda.
     
    64
    Obránce Husár odkulhal do šatny a jeho kotník asi utrpěl nějaké zranění. Nakolik bude vážné, to ukáže až čas.
     
    63
    Brno právě vstřelilo branku!
    PAVEL MEZLÍK dnes jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Nyní se opět uvolnil a po samostatné akci krásně zavěsil. Jeho rána zapadla přesně do šibenice Dostálovy brány. Zlínský brankář plachtil vzduchem marně. Zbrojovka tak vede již 2:0, bohužel radost ji kazí hned dva zranění hráči.
     
    61
    Zlín opět střídá. Železníka nahrazuje Bartolomeu. Střídá také Brno, i když opět nuceně. Zraněného Husára nahrazuje Petr Buchta.
     
    59
    Bojuje se ve středu hřiště, Zbrojovka se momentálně soustředí na bránění, bezhlavě se do útoku nehodlá hnát.
     
    55
    První roh zápasu také pro Zlín. Jenže nic se z něj neurodilo. Na druhé straně se tlačil do brejkové akce Milan Halaška, dlouho jeho útočné rejdy netrvaly.
     
    54
    Fastav zahrával trestný kop. Na centr Červenky si naběhl Kroča a jeho hlavička šla metr vedle levé tyče brankáře Petra.
     
    50
    Zlínské střídání číslo tři. Holíka nahrazuje Hruška.
     
    49
    U Zlína bylo střídání následující. Dohrál Polách s Malcharkem, na hřiště vstupuje Matějov a Dobeš.
     
    49
    Oba týmy malinko obměnily své složení. Na brněnské straně odešel Sus a přišel Pernica. Následně dohrál Přerovský a nahradil ho již zmíněný Kunc.
     
    48
    Střídající Kunc pálil z velké dálky a Dostál nemusel zasahovat.
     
    47
    Sotva pět minut hráči vydechli a jdeme do druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po krátké pauze se opět začne hrát.
     
    Statistiky prvního poločasu:

    Střely na bránu: 3:2
    Střely mimo: 1:1
    Rohy: 4:0
    Fauly: 8:7
     
    Je to skutečně tak. První poločas končí výhrou Zbrojovky 1:0, trefil se domácí kapitán Mezlík. Zbrojovka do třicáté minuty docela tápala, ale pak se už dostala do tempa a svého soupeře přehrávala. Zlín si nevytvořil krom pár náznaků šancí žádnou vážnější střelu a Petr nemusel nějak extra vytahovat své brankářské umění.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Blíží se konec prvního poločasu, vypadá to, že se příliš nastavovat nebude
     
    42
    Střidající Halaška měl tutovou šanci Zbrojovky. Dostal přes pas za obranu a pádil sám na brankáře Dostála, ten však jeho kličku a následné zakončení vystihl a míč vyráží na rohový kop. Mohlo být 2:0, avšak zlínský strážce svatyně vytáhl perfektní zákrok.
     
    40
    Další žlutá karta v týmu Fastav Zlín. Inkasuje ji Salachna po faulu na vysokého hráče Zbrojovky Martina Suse.
     
    37
    Je tu nucené střídání v týmu Zbrojovky. Odstoupil zraněný Petr Glaser, na jehož místo nastupuje další útočník Milan Halaška.
     
    36
    Ač neměla Zbrojovka zcela optimální vstup do zápasu, do hry se dostala prakticky až ve třicáté minutě, přesto dokázala udeřit. První hrozba v podání Mezlíka ještě gólem neskončila, druhá už z kopačky téhož hráče byla nekompromisně řešena.
     
    34
    Brno právě vstřelilo branku!
    Zbrojovka se dostává do vedení. PAVEL MEZLÍK udělal kličku na velkém vápně Motalovi, dostal se až před brankáře Dostála, jemuž udělal takřka hokejový blafák. Zakončení do prázdné bylo pouze formalitou. Domácí tak vedou zásluhou svého kapitána 1:0.
     
    30
    Po rohu se už nic nestalo, přesně řečeno velice aktivně hrající Glaser byl ostře faulován Pazderou a zlínský obránce vyfasoval ihned žlutou kartu. Brněnský útočník nevypadá příliš dobře, zatím kulhá po place. Tak snad bude připraven pokračovat.
     
    28
    Největší šance zápasu je tady a měla ji Zbrojovka. Po rohu Glasera se k odraženému míči dostal Mezlík a jeho rána z malého vápna končí na noze vykopávajícího Kroči, jenž zachránil svůj tým od inkasované brány. Bude z toho alespoň další roh pro Brno.
     
    26
    První roh zápasu, Glaser hledal ve vápně někoho ze svých spoluhráčů, veškeré naděje utnul včasným výběhem brankář Dostál.
     
    24
    Mírně aktivnější je Zlín, který však zatím postrádá větší důraz v koncovce. Zbrojovka na Dostála nic nevyslala.
     
    22
    Tomáš Polách zahrával standardku a Motal do ní vložil nohu. Hokejovou terminologií se ji snažil protečovat do brány, Radek Petr však stál na správném místě.
     
    20
    První přímá střela na bránu až ve dvacáté minutě prvního poločasu. Z hranice vápna vypálil Malcharek a Petr musel zasahovat. Jeho střela byla ale slabá.
     
    17
    Dlouhý aut Červenky hledal ve vápně Malcharka, gólman Petr byl však připraven a odhadl celou situaci.
     
    16
    Nebezpečný výpad předvedl hostující Holík, který si dělal prostor na malém vápně. Jenže v klíčový moment, kdy chtěl zakončit, mu čistě odebral míč Šoljič.
     
    14
    Je to zatím velice čisté utkání, až nyní registrujeme vůbec první faul zápasu a dopustil se ho zlínský Salachna.
     
    12
    Momentálně se hraje ve středu hřiště, Zbrojovce se velice těžce dostává přes zlínskou obranu.
     
    10
    Z levé strany centroval pro změnu zlínský Malcharek, ale jeho pokus lapil do náruče gólman Radek Petr. Pokud se ptáte, zda se občas hraje i u Dostálovy brány, tak zatím tomu tak není.
     
    9
    Centr z levé strany předvedl hostující Holík, ale na poslední moment odhlavičkoval do bezpečí Martin Sus.
     
    7
    I domácí se nyní snaží něco vymyslet ve svém útočném snažení, jenže veškeré akce končí před pokutovým územím Zlína.
     
    6
    Tomáš Polách tentokrát již doopravdy vystřelil na Petra, leč míč šel dva metry nad jeho bránu. Zlín zatím působí daleko pohyblivěji a operuje na území Zbrojovky.
     
    4
    Brněnskému publiku známý záložník Tomáš Polách si rovnal míč na střelu, ale jeho pokus zblokoval obránce Hyčka.
     
    3
    Hosté začali aktivněji, avšak k nějakému ohrožení gólmana Petra se nedostali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou nastoupeni na hřišti, utkání za pár okamžiků startuje. Přiznám se, že poprvé budu sledovat utkání, které pískají hned dvě ženy. Tak ať se jim daří. Jdeme na to.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Petr - Brabec, Hyčka, Šoljič, Husár - Frejlach, Přerovský, Sus, Lutonský - Glaser, Mezlík (K). Trenér: Petr Čuhel.

    FC Fastav Zlín: Dostál - Malý, Kroča, Železník, Holík, Salachna, Červenka, Motal, Pazdera, Polách (K), Malcharek. Trenér: Marek Kalivoda.

    Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Hanáková.
     
    Náhradníci Zbrojovky: Doležal - Pernica, Halaška, Šamánek, Buchta P., Kunc, Škoda.

    Náhradníci Fastavu Zlín: Kořínek - Hruška, Dobeš, Poznar, Šumbera, Matějov, Bartolomeu.
     
    Zlín se utkal se Slováckem a neodehrál vůbec špatný mač. První poločas byl ještě nerozhodný 1:1, poté se však ukázala kvalita prvoligového celku. Hattrickem se prezentoval Haša a tým z Uherského Hradiště vyhrál 3:2. Nic na prohře Fastavu nezměnila ani branka exbrněnského špilmachra Tomáše Polácha. V sobotním utkání hrál Zlín proti Jihlavě a remizoval 1:1, když v 74. minutě vyrovnal z penalty Malcharek.
     
    Zbrojovka v brněnských Ivanovicích přivítala Vysočinu Jihlava a kouč Petr Čuhel byl po zápase hodně nazlobený na přístup svých svěřenců k tomu prvnímu přípravnému zápasu. Aby také ne, když Brňané prohráli vysoko 0:4.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezké odpoledne přeji u sledování zimního přípravného poháru, který už nějaký ten pátek nosí název Tipsport liga. Krátce po obědě budeme bedlivě pozorovat duel dvou celků, které v první kole prohráli.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Roman Zajíček

    Branky: 34. Mezlík, 63. Mezlík

    Karty:   30. Pazdera (ZLN), 40. Salachna (ZLN)


    FC Zbrojovka Brno: Petr - Hyčka, Brabec, Šoljič, Husár (61. Buchta P.) - Frejlach, Sus (46. Pernica), Lutonský (77. Šamánek), Glaser (37. Halaška) - Přerovský (46. Kunc), Mezlík (64. Škoda). Trenér: Petr Čuhel.
    FC Zlín: Dostál - Pazdera, Malý, Kroča, Salachna - Železník (61. Bartolomeu), Červenka, Motal (67. Poznar), Polách (46. Matějov) - Malcharek (46. Dobeš), Holík (46. Hruška). Trenér: Marek Kalivoda.

    Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Hanáková

    Diváci: 200
    bahis siteleri