Chotěboř – Jindř. Hradec 2:13 (kon.) | Břeclav – Nymburk 5:2 (kon.) | Žďár n/S – SHK Hodonín 3:4 (kon.)
Kolín – Pelhřimov 7:6 (po s.n.) | Technika Brno – Mor. Budějovice 4:2 (kon.) | Sokolov – Milevsko 3:4 (po s.n.)
Bílina – Klatovy 1:4 (kon.) | Kobra – Tábor 4:6 (kon.) | Klášterec nO – Děčín 4:3 (kon.)
Jablonec n/N – Řisuty 4:5 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 2:3 (po pr.) | Karviná (Baník) – Prostějov 6:2 (kon.)
Opava – Nový Jičín 0:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Havířov 4:3 (po s.n.) | Přerov – Poruba 2011 3:2 (po s.n.)
konec
HK Baník Karviná
6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 16.01.2013, 18:002. liga skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Aktuálně sedmá Karviná se během posledních pěti zápasů ve třech případech střetla s celkem Havířova. Ve zmiňovaných střetnutích dokázala, že derby se neřídí zaběhnutými pravidly a do té doby lídra soutěže nejenže obrala o celkem sedm bodů z devíti možných (doma 4:3 a 5:3, venku 5:6sn), ale rovněž způsobila jeho pád na druhé místo tabulky. Již v roce 2013 Baník ještě zavítal na další dvě kluziště a v obou případech z toho byla porážka. V Porubě 1:4 a prozatím v posledním mači 2:4 v Novém Jičíně. Z čehož plyne, že výkony svěřenců Aleše Flašara nabízejí rozporuplný obraz a jen těžko se dá jejich aktuální forma jakkoliv odhadovat.
     
    Jestřábi jsou na tom, při srovnání pěti posledních odehraných zápasů, ještě o něco hůře. Uspěli a plně bodovali pouze naposledy s Frýdkem-Místkem 6:2. Na kontě mají rovněž cenné vítězství nad Přerovem 3:2 po samostatných nájezdech, ale též prohru 4:5 na jeho ledě po prodloužení a neúspěchy v Novém Jičíně (1:3) i se Vsetínem (1:2). Výčet těchto skutečností naznačuje, že ani třetí celek se nenalézá v úplně ideálním rozpoložení a šance na vítězství jsou dnes z obou stran naprosto otevřené.
     
    Domácí Karviná marodku nehlásí, ale hostí se budou muset obejít bez svého druhého nejproduktivnějšího hráče Zdeňka Novosada, který je dlouhodobě zraněný. Jako náhrada za něj do Prostějova začátkem ledna přišel Martin Kotásek, který byl v prosinci pro nepotřebnost vyřazen právě z kádru Baníku. Zkušený forward za Jestřáby stihl zatím pouze zápas proti Vsetínu, ve kterém vsítil jediný prostějovský gól, ale zároveň se zranil. Od lékaře dostal doporučení týden nehrát a tato lhůta končí právě dnem tohoto střetnutí. Zatím nebylo potvrzeno, zda do zápasu nastoupí. Moudřejší budeme krátce před začátkem utkání.
     
    Sestavy v minulých kolech:

    HC Baník Karviná:
    Smolka - Javín, Krause, Kowalczyk, Zajac, Vnenk, Sznapka -Moravec, Luka, Miczek, Ivan, Rosůlek, Mikšan, Samiec, Blatoň, Saliji, Nystedt, Badžo, Zuber.
    LHK Jestřábi Prostějov:
    Vrba - Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Finkes, Tomiga - Handl, Duba, Berčák, Černý, Šebek, Zachar, Stráněl, Novák, Kryl, Ševčík
     
    Jako hlavní rozhodčí byl pro toto utkání nominován pan Václav Šutara z Havířova. Na čarách uvidíme Vladimíra Rožánka ze Studénky a Rudolfa Vengřína z Ostravy.
     
    Vzájemná bilance v této sezóně
    Na skóre: 3:7
    Na vítězství: 1:1

    Výsledky v této sezóně
    KAR - PRO 1:6
    PRO - KAR 1:2sn

    Vzájemná bilance v loňské sezóně
    Na skóre: 17:12
    Na vítězství: 3:1

    Výsledky v loňské sezóně
    PRO - KAR 3:6
    KAR - PRO 4:3
    PRO - KAR 2:4
    KAR - PRO 4:3
     
    Pro dnešek je to ode mě vše, ale ve středu se můžete těšit na přesilovkové statistiky obou týmů, které zde naleznete mezi 14 a 15 hodinou.
     
    Když dojde na přesilovku
    Včera jsem slíbil, že dnes doplním informace o tom, jak si oba soupeři vedou v přesilovkách a svůj slib držím.

    Je třeba zmínit, že půjde o souboj týmů, které se po celou sezónu přetahují o prvenství ve využívání početních výhod. Karviná měla v této disciplíně navrch, ale Prostějov ji posléze předběhl. Nyní se však situace opět obrátila a nejlepší přesilové hry v lize má tedy Karviná, která si drží úspěšnost 21,43% (39/182). Jestřábi vsítili během soupeřova trestu v 35 případech ze 194, což v konečném výsledku dává úspěšnost 18,04%.

    Rovněž oslabení zvládá lépe Baník, který jich ubránil 187 z 214 (87,38%.) Jestřábi ustáli 141 ze 165 svých trestů (85,45%).

    Pokud přihlédneme k tomu, že se zápas hraje v Karviné, tak Baník na svém ledě využívá každou čtvrtou početní převahu (23/92), zatímco Jestřábi na ledech soupeřů zhodnotili 17 z 89 přesilovek (19,1%). Baník doma ubrání 87,5% oslabení (91/104) a Jestřábi venku 83,91% (73/87).

    Nesmíme zapomínat ani na góly, které týmy dokázaly vsítit v početní nevýhodě. Karviná letos dala 3 a z toho dva doma. Naopak při své vlastní přesilovce inkasovala šestkrát (3x doma). Jestřábi dali už pět gólů ve vlastním oslabení a z toho tři na ledě soupeřů.

    Tolik ke statistikám při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě, znovu se přihlásím krátce před sedmnáctou hodinou z karvinského zimního stadionu a přinesu další podrobnosti.
     
    Přeji příjemný podvečer z Karviné. Právě zde probíhá rozbruslení a týmy se připravují v následujících sestavách.

    Úvodní sestavy:

    HC Baník Karviná: Smolka (Iláš) - Javín, Deutsch, Kowalczyk, Zajac, Vnenk, Sznapka, Krause - Moravec, Samiec, Luka, Mikšan, Ivan, Rosůlek, Blatoň, Saliji, Nystedt, Zuber, Miczek

    LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kumstát, Kaluža, Jedlička, Finkes, Arnošt, Tomiga - Handl, Duba, Berčák, Černý, Šebek D., Zachar, Stráněl, Novák, Kryl, Ševčík

    Z výše uvedených soupisek je patrné, že Karviná dnes ze všech mladíků, kteří mají v Baníku vyřízeny střídavé starty, využije pouze obránce Zdeňka Deutsche, který pravděpodobně tradičně nahradí Jana Sznapku v první obranné formaci vedle Miroslava Javína. Jestřábi zde mají Jakuba Nováka, jenž v Prostějově nastupuje na střídavé starty z Olomouce a podle toho, co můžu sledovat při rozbruslení, se zařadí do třetího útoku ke Stránělovi a Krylovi.
     
    Jako obvykle jsem v obou táborech sondoval, co si jednotlivé týmy dnes na svého soupeře připravily. Z domácích jsem si vybral Jana Sznapku, který mi sdělil následující: "Určitě budeme chtít získat tři body, protože liga je vyrovnaná a potřebujeme body, abychom se nevykoupali na tom devátém místě. Prostějov je dobrý mančaft, který hodně bruslí, ale když budeme hrát dobře ve středním pásmu, tak věřím, že je můžeme porazit."

    Na druhé straně jsem se ptal Pavla Kumstáta, který měl o svém cíli také jasno: "Budeme se snažit urvat nějaké body, ale bude to těžké, protože i když na tom Karviná v tabulce není moc dobře, tak ten spodek tabulky je hodně vyrovnaný a Karviná má kvalitní zkušené hráče. Jejich výsledky jsou jak na houpačce, takže uvidíme s čím začnou oni a uvidíme, jestli uspějeme nebo ne."
     
    Hráči už přicházejí na ledovou plochu a zápas bude moci začít.
     
    K úvodnímu buly zkříží hole David Moravec a Lukáš Duba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:26
    Moravec byl úspěšnější, ale karvinští se poté neshodli a dopouští se zakázaného uvolnění.
     
    1:04
    Střelu Adama Arnošta nebezpečně tečoval Michal Černý, ale Iláš svůj první zákrok zvládl.
     
    1:07
    Karviná vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    2:02
    Kowalczyk pálí a i Vrba si už sáhl na puk. Nevím, zda je to komorní atmosférou karvinského stadionu, ale hra mi zatím přijde poněkud mrtvá.
     
    2:49
    Kotouč nahozený do karvinské obranné třetiny doklouzal až k Ilášovi, který jej schoval pod svou lapačkou.
     
    3:28
    Handl pálil z ostrého úhlu, ale z takovéto pozice jeho střela Iláše ohrozit nemohla. Hra je opravdu plná nepřesností z obou stran a tempo je velmi mizerné.
     
    4:01
    Karvinští jeli tři na dva a zakončení se ujal Martin Zajac, jehož střelu švihem Vrba schoval ve své lapačce.
     
    4:32
    Moravec našel před brankou Zubera, ale ten přestřelil.
     
    4:46
    Karviná nyní chvíli držela Jestřáby v jejich obranné třetině. Vše skončilo střelou Deutsche od modré čáry, kterou Vrba vyrazil na hůl Kumstáta, který vyváží puk do středního pásma.
     
    5:06
    Tam se kotouče ujal Ivan jehož střela končí ve Vrbově náruči a hra je přerušena.
     
    5:12
    Kowalczykova dělovka po buly branku minula.
     
    5:39
    Další Kowalczykovu ránu zastavil Vrbův levý beton.
     
    5:59
    Iláš vyráží střelu Handa a hraje se dál.
     
    6:07
    Ivan s kotoučem projel celé hřiště a od pravého mantinelu zakončil. Vrba byl pozorný.
     
    6:21
    Zajac minul branku. Hra začíná nabírat na obrátkách.
     
    6:35
    Saliji to zkoušel z úhlu, Vrba si tyčku pohlídal.
     
    7:25
    Moravec po přechodu do útočného pásma střílel zápěstím, ale Kumstát jeho střelu přizvedl do ochranné sítě, takže Adam Vrba zasahovat nemusel.
     
    7:30
    Ševčík zastavil Vnenkovu rozehrávku a nahrával ke druhé tyči, kde zívala prázdná branka na Černého. Michal branku netrefil!
     
    7:46
    Kowalczyk dostává dvě minuty za sekání.
     
    8:15
    Jestřábi si přihrávají podél mantinelu, ale střely nevidíme.
     
    8:31
    Duby minul branku a Finkesova rána byla zablokována.
     
    8:45
    Karviná vyhazuje přes všechny čáry.
     
    9:15
    Luka vyvezl puk a jedovatým příklepem vystrašil Vrbu, který chytá v opačném gardu a střelu nad své pravé rameno schval v lapačce.
     
    9:37
    Baník opět vyhazuje a hosté musejí začít od své branky.
     
    9:46
    Domácí v plném počtu.
     
    9:54
    Zakázané uvolnění hostů. Prvních deset minut je téměř za námi a po ospalém úvodu začíná mít více ze hry domácí Karviná.
     
    11:14
    Doby před modrou malinko přibrzdil a to způsobilo hostující offside.
     
    11:35
    Ivan se ohromnou rychlostí vřítil do útočného pásma a Vrbu ohrozil tvrdou střelou, kterou prostějovský brankář vyrazil pouze před Mikšana, jehož dorážku však zablokoval Kumstát.
     
    12:06
    Iláš zasahuje proti střele Černého, který to zkoušel hned po přejezdu modré čáry.
     
    12:41
    Garip Saliji dorážel Samiecovu střelu, ale nemířil přesně.
     
    14:00
    Karviná stále na puku, ale střely jsme v uplynulé minutě neviděli.
     
    14:43
    Karviná právě vstřelila branku!
    Ivan si mazaně u mantinelu počkal, až MARTIN ZAJAC přebruslí hřiště za modrou čáru a bezprostředně poté mu napříč útočným pásmem namazal. Slovenský útočník pak jen zamířil nad Vrbovo rameno a trefil přesně. Asistence: Marek Ivan, Lumír Rosůlek.
     
    15:07
    Hrdina předchozího okamžiku je trestán, a Jestřábům se nabízí možnost rychlého vyrovnání. Dvě minuty za hákování pro Martina Zajace.
     
    15:15
    Karviná posílá puk až za Vrbu.
     
    15:50
    Jestřábům se nedaří přechod do útočného pásma.
     
    16:05
    Dobrých dvacet sekund nyní Luka kroužil mezi středním a obranným pásmem, čímž pro svůj tým sbíral cenný čas.
     
    16:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi se však nakonec ke kotouči stejně dostali a přesilovku využívají. Bezprostředně po usazení se v útočném pásmu se k nenápadné střele dostal ROBERT JEDLIČKA a zamířil mezi Ilášovy betony. Asistence: Pavel Handl, Lukáš Duba.
     
    16:46
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí však rychle získali vedení zpět! V ponechané výhodě nahodil na branku puk Blatoň a k dorážce se dostal DAVID SAMIEC, který se nemýlil. Asistence: Jan Blatoň, Martin Zajac.
     
    17:07
    Po dalším Vrbově zákroku je hra přerušena.
     
    17:40
    Icing Karviné.
     
    17:58
    Nahozený kotouč doklouzal až k Ilášovi, který jej pro jistotu přikryl před dotírajícím Dubou.
     
    18:20
    Mikšan ze vzduchu sklepl kotouč a s Rosůlkem uháněli dva na jednoho! Rosůlek však na přihrávku nedosáhl.
     
    18:33
    Karviná právě vstřelila branku!
    Rosůlka to mrzet nemusí, neboť se bezprostředně poté MAREK IVAN prodral přes dva obránce a sám před brankou Vrbu propálil. Asistence: David Mikšan.
     
    18:57
    Sudí si všiml souboje, který se stal mimo hlavní dění hry a posílá Zajace a Stráněla, kteří se vzájemně osekávali.
     
    19:32
    Zakázané uvolnění v podání Jestřábů.
     
    19:34
    Mikšan to zkusil hned z buly, ale Vrba byla připraven a schoval puk v náruči.
     
    19:55
    Ivan drží kotouč za svou brankou a zřejmě zde už má v plánu třetinu zakončit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která měla sice velmi ušmudlaný a ospalý úvod, ale postupem času se tempo hry hlavně díky domácím stupňovalo. Karviná se ujala vedení, o které rázem přišla, ale dokázala si jej bleskově získat zpět a dokonce i navýšit. Proto po první třetině zaslouženě vede o dva góly.

    Pokud Jan Sznapka před zápasem zmiňoval, že se Baník bude snažit hlavně důsledně bránit už od středního pásma, tak hra domácích jeho slovům dává za pravdu. Ve střední zóně jsou opravdu vzorní a většina jestřábích snah troskotá právě v této oblasti. Uvidíme, co trenér Zachar o přestávce vymyslí a jak se hosté s taktikou domácích popasují v příštích čtyřiceti minutách.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:47.
     
    Hráči už se srocují u středového kruhu a jsou připraveni na start druhé části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Pokud nepřijdou další tresty, tak ještě 51 sekund budeme pokračovat 4 na 4.
     
    20:27
    Hra je přerušena, neboť po tvrdém střetu zůstává na ledě ležet Lukáš Doba.
     
    20:27
    Drží se za ruku, ale vypadá to, že bude v pořádku. Hra bude pokračovat.
     
    20:50
    Na Kumstátovu přihrávku ve středním pásmu nikdo nečekal a je z toho jestřábí icing.
     
    20:56
    Po buly vypálil Sznapka, jehož střelu vyrazil Vydržel, který pro druhou třetinu nastoupil místo Vrby, před Salijiho, jehož dorážka byla zablokována. Zároveň jsou oba týmy v plném počtu.
     
    21:58
    Vydržel vyrazil Javínovu bombu pouze před Moravce, který nedokázal puk zvednout přes brankářův beton, za kterým už žádné jiná překážka nečekala!
     
    22:02
    Jestřábi hasí problémy zakázaným uvolněním.
     
    22:17
    Javínova střela zablokována.
     
    22:46
    Přesilovka pro hosty. Deutsch jde na dvě minuty pykat za krosček.
     
    22:50
    Baník posílá puk přes všechny čáry.
     
    23:22
    Jedlička to zkoušel, ale trefil pouze Mikšanovy brusle. Posléze se puku ujal Ivan, který vyhodil až za Vydržela.
     
    23:53
    Adam Arnošt se p rychlém přenesení hry dostal ke střele od modré, ale Iláš měl dobrý výhled a pro jeho střelu si sáhl lapačkou.
     
    24:16
    Kumstát, který zde v Karviné v devátém kole odehrál skvělé dvougólové utkání vystřelil od modré, ale puk zůstal někde pod Ilášem.
     
    24:25
    Karviná vyhazuje.
     
    24:46
    Domácí v plném počtu.
     
    25:45
    Jestřábi nyní drží útočné pásmo, ale střelu si zatím nepřipravili.
     
    25:50
    Karviná vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    25:57
    Jedlička to po buly zkusil od modré, ale Iláš byl připraven.
     
    26:05
    Další Jedličkovu ránu Iláš schoval ve výstroji a hra je přerušena.
     
    26:20
    Hosté si přihráli rukou. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    27:07
    Černý to zkoušel z úhlu. Jestřábi nyní aktivnějším týmem.
     
    27:42
    Nyní však zatlačila Karviná a Luka se parádními kličkami z rohu vymotal ze sevření tří strážců a navíc si vynutil krosček Stráněla. Přesilovka pro domácí.
     
    27:53
    Duby vyvezl puk až k Ilášovi.
     
    28:03
    Domácí jeli dva na jednoho. Mikšan to vzal na sebe, ale Vydržela nepropálil.
     
    28:03
    Donutil však dobruslujícího Ševčíka hákovat a hosté musejí na dlouhou minutu a 39 sekund do tří.
     
    28:06
    Jestřábi se osvobozují.
     
    28:25
    Další vyhození Prostějova.
     
    28:35
    Domácí se usadili v útočném pásmu.
     
    28:46
    Kowalczyk nabídl na teč Ivanovi. Připravený Vydržel má puk v rukavici.
     
    28:52
    Lukovu dělovku od modré Vydržel vyráží ramenem nad sebe. hra pokračuje.
     
    29:05
    Další Lukova rána se od bruslí bránícího hráče odráží až do středního pásma.
     
    29:31
    Vydržel vyráží Kowalczykovu jedovku a Jestřábi vyhazují.
     
    30:01
    Zajac nabídl Mikšanovi, který trefuje horní tyč!
     
    30:03
    Hosté v plném počtu.
     
    30:31
    Blatoň z mezikruží neuspěl!
     
    30:46
    Salijiho ránu dorážel Samiec! Vydržel hrdinou okamžiku!
     
    31:47
    Icing Prostějova.
     
    31:56
    Znovu stejný prohřešek hostujícího týmu.
     
    31:58
    Po buly puk doklouzal k Vydrželovi, který jej pro klid duše přikryl.
     
    32:19
    Kowalczykova hůl zůstala zaklíněna v brusli Pavla Handla a karvinský obránce si jde odpykat dvě minuty za podražení.
     
    32:31
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Tak to byla bleskurychle využitá přesilovka! LUKÁŠ DUBA tečoval Jedličkovu střelu od modré a překonal Davida Ilše. Asistence: Robert Jedlička, David Šebek.
     
    33:12
    Karviná právě vstřelila branku!
    Jenže Baník znovu raketově odpovídá. Po střele Luky se puk odrazil před prázdnou klec na hůl MARKA IVANA, který jej zametl za čáru. Asistence: Vladimír Luka, Miroslav Javín.
     
    33:43
    Tomiga vypálil a k nebezpečné dorážce se dostal Finkes. Iláš podržel svůj tým.
     
    33:55
    Dubovu střelu domácí brankář vyrážečkou nasměroval do rohu.
     
    34:10
    Šebek vypálil z otočky, Iláš připraven.
     
    34:49
    Deutsch vyslal do samostatného nájezdu Vladimíra Luku, který trefuje spojnici Vydrželovy branky!
     
    34:59
    Domácí před brankou neuhlídali Šebka, který dostal parádní pas od Černého, ale Iláš se famózně přesunul! Jednoznačně největší šance hostů v dnešním zápase.
     
    35:50
    Mikšan to zkusil od modré, ale vydržel holí nasměroval puk do rohu.
     
    37:00
    Uplynulá minuta se odehrála převážně ve středním pásmu.
     
    37:06
    Moravcova střela sražena do rohu.
     
    37:34
    Iláš zasahuje proti Ševčíkovi.
     
    37:41
    Mikšanova střela zablokována.
     
    37:50
    Karviná v offsidu.
     
    38:49
    Kotouč mimo hrazení. Vhazovat se bude ve středním pásmu blíže k hostující brance.
     
    38:49
    Po dlouhých diskusích s rozhodčím nakonec hlavní nařídil vhazování před Vydrželem.
     
    38:54
    Blatoňova střela Vydrželovi vypadla, ale Saliji ji nedokázal dorazit, jelikož byl faulován Finkesem. Načež se slovenský útočník uchýlil k oplácení a zchladit hlavy jdou oba hříšníci.
     
    39:24
    Deutsch svou střelou parádně Vydržela protáhl v brankovišti, ale hostující gólman obstál.
     
    39:30
    Luka unikal Kumstátovi a obrovitý bek se musel uchýlit k podražení, aby předešel nejhoršímu. Bude se hrát čtyři na tři.
     
    39:50
    Jedlička se parádně prodral do úniku a byl hákován! Iláš si poradil, ale sudí nařizuje trestné střílení!
     
    39:50
    Jedlička zeširoka házel rameny, ale nebylo mu ti nic platné. David Iláš mu holí vypíchl puk a ze zakončení nebylo nic!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka byla přece jen vyrovnanější. Jestřábi zřejmě nalezli recept na to, jak se dostat přes neprůchodnou bažinu, ve kterou domácí v první části proměnili střední pásmo. V uplynulých dvaceti minutách se hrálo nahoru dolů a opravdu bylo na co sedívat. Uvidíme, co přinese poslední třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     
    V Karviné je vše připraveno pro začátek třetí třetiny, ve které, pokud nepřijdou další tresty nebo gól, budou domácí ještě 53 sekund hrát 4 na 3 a poté přijde ještě 36 sekund jejich klasické přesilovky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Lukova bomba duní o zadní mantinel a puk se kutálí až ven z útočného pásma.
     
    40:45
    Luka pálil tentokrát z mezikruží a Vydržel pouze držadlem hole nadzvedl jeho ránu nad sebe.
     
    40:57
    Ivan ve vyložené pozici minul! Už se hraje 5 na 4.
     
    41:04
    Lukova rána zablokována, Saliji minul.
     
    41:20
    Vydržel přerušuje hru po Moravcově střele.
     
    41:28
    Venkova střela od modré trefila pouze Zacharovu zadnici.
     
    41:30
    Hosté v plném počtu.
     
    51:51
    Hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    41:59
    Stela Samiece byla zablokována před branku.
     
    42:06
    Saliji nemířil přesně.
     
    42:21
    Sznapka minul branku.
     
    42:51
    Duba byl před brankou až příliš důrazný a podrazil Salijiho, který plácl obličejem o led, ale vypadá to, že se z tvrdé rány už vzpamatoval.
     
    43:15
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí předvedli dobrý pohyb v útočném pásmu, skvěle si vyměnili pozice a Ivan našel před brankou MIROSLAVA JAVÍNA, který Vydržela propálil pod rukou. Asistence: Marek Ivan, Zdeněk Deutsch
     
    44:23
    Samiec nedosáhl na přihrávku Kowalczyka a je z toho domácí icing.
     
    44:27
    Zachar přestřelil branku.
     
    44:41
    Duba dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    44:46
    Vydržel vyráží bombu Javína.
     
    45:08
    Ivan dostal puk před branku, ale Duba mu jej vypíchl svou širokou holí.
     
    45:35
    Jestřábi vyvezli kotouč, ale zastavil je offside.
     
    46:17
    Zajacovi na modré utekl puk a musel si pomoct nedovoleným bráněním, aby nenechal Iláše na holičkách. Poté se ještě v ponechané výhodě dostal ke střele Kryl, ale Iláš měl betony v pohotovosti. Bude se hrát 23 sekund 4 na 4.
     
    46:41
    Hosté v plném počtu.
     
    47:16
    Jedlička branku netrefil a Karviná vyhazuje.
     
    47:45
    Moravec s Lukou dobře napadají a nedovolí hostům rozehrát.
     
    48:08
    Luka s Moravcem jeli dokonce dva na jednoho, ale v rozhodující fází jim kotouč utekl.
     
    48:17
    Domácí v plném počtu.
     
    48:33
    Stráněl vypálil hned po přechodu přes modrou čáru a Iláš puk jen nadzvedl nad sebe! Touš pak doplachtila až na břevno a odrazila se do brankoviště, kde ji domácí brankář zalehl!
     
    49:04
    Moravec dostal trochu prostoru na levém křídle, pořádně napřáhl a zamířil na protější tyč. Vydržel vytáhl parádní zákrok a schoval puk v lapačce.
     
    49:08
    Javín se do puku opřel po čistě vyhraném buly a Vydržel jeho puk holí nadzvedl do ochranní sítě.
     
    50:12
    Zajacova střela branku minula.
     
    50:29
    Přísně posouzený offside domácích.
     
    51:16
    Strkanice u mantinelu trvaly příliš dlouho a rozhodčí přerušuje hru. Vhazovat se bude před Vydrželem.
     
    52:13
    Novák trefil pouze Samiecovy brusle.
     
    52:22
    Zbytečné zakázané uvolnění domácích, za které je Sznapka trenérem Flašarem kárán.
     
    52:34
    Handl to zkusil od pravého mantinelu, ale jeho střela neměla patřičnou razanci na to, aby Iláše ohrozila.
     
    52:47
    Domácí jdou do čtyř, Ivan hákoval.
     
    52:55
    Mikšan posílá puk až za Vydržela.
     
    53:21
    Luka s Javínem vyvezli kotouč a Vladimír Luka se dostal k dělovému příklepu, který Vydržel zkrotil až napodruhé. Buly před brankou Jestřábů.
     
    53:37
    Hosté se musí vracet ke své brance po vyhození Salijiho.
     
    54:00
    Ani tentokrát se Jestřábi neuhnízdili v útočném pásmu. Karviná zvládá oslabení bez sebemenších problémů.
     
    54:20
    Až teď hosté získali útočnou třetinu poté, co Iláš přidržel nahození ze středního pásma.
     
    54:43
    Další Lukova rána, se kterou měl Vydržel problémy.
     
    54:47
    Domácí v plném počtu.
     
    54:51
    Současně vyloučeni Stráněl za držení protihráče a Deutsch za hrubost.
     
    55:07
    Icing v podání hostů.
     
    55:47
    Saliji byl přidržen za brankou Kumstátem. Sudí ponechával výhodu, ale Saliji si nenechal nic líbit a hráči se pustili do pěstní rozmíšky. Rozhodčí však zakročili v zárodku a rukavice nechali hráči na rukách, takže tresty zřejmě nebudou vysoké.
     
    55:47
    Původní výměr byl dvě minuty za signalizované držení Kumstáta a dvě minuty pro oba hříšníky za hrubost. Kumstát však práskl vrátky trestné lavice a je vykázán do šaten. Dnes už si nezahraje. Karviná bude hrát 4 na tři do doby než se vrátí Deutsch se Stránělem (1:04).
     
    56:06
    Moravec vybruslil zpoza branky, ale na Vydržela nevyzrál.
     
    56:20
    Pěknou kombinaci zakončoval Moravec, ale Vydržel se stihl přesunout.
     
    56:47
    Vydržel kryje střelu Luky.
     
    57:09
    Karviná právě vstřelila branku!
    MAREK IVAN hraje velký zápas! Po Moravcově přihrávce završuje ranou z mezikruží hattrick! Asistence: David Moravec, Zdeněk Deutsch.
     
    58:20
    Zuber se dral do zakončení, ale kotouč mu sjel z hole.
     
    59:09
    Luka parádní stahovačku obešel Jedličku a tvrdou ranou vyprášil Vydrželovi vyrážečku.
     
    59:46
    Sznapka nahodil puk od modré, ale Vydržela nepřekvapil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Právě skončilo utkání, ve kterém s výjimkou vyrovnané druhé třetiny jednoznačně diktoval tempo karvinský Baník. Ten tak zaznamenává další zhoupnutí na pomyslné houpačce, která provází jeho výkony a po neúspěchu v Novém Jičíně si připisuje skalp silného soupeře. Jestřábi naopak nenavázali na dobrý výsledek ze zápasu s Frýdkem - Místkem a v sobotu si budou chtít napravit reputaci v Opavě. Ode mě je to pro dnešek vše, těším se někdy příště u dalšího přenosu. (20:24:23)

    Tomáš Salamon

    Branky a nahrávky: 15. Zajac (Ivan, Rosůlek), 17. Samiec (Blatoň, Zajac), 19. Ivan (Mikšan), 34. Ivan (Luka, Javín), 44. Javín (Ivan, Deutsch), 58. Ivan (Moravec, Deutsch) - 17. Jedlička (Hand, Duba), 33. Duba (Jedlička, Šebek)


    HK Baník Karviná: Iláš (Smolka) - Javín, Deutsch, Kowalczyk, Zajac, Vnenk, Sznapka, Krause - Moravec, Samiec, Luka, Mikšan, Ivan, Rosůlek, Blatoň, Saliji, Nystedt, Zuber, Miczek
    LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kumstát, Kaluža, Jedlička, Finkes, Arnošt, Tomiga - Handl, Duba, Berčák, Černý, Šebek D., Zachar, Stráněl, Novák, Kryl, Ševčík

    Rozhodčí: Šutara - Vengřín R., Rožánek
    bahis siteleri