Nitra – Žilina 5:2 (kon.) | Martin – Banská Bystrica 1:3 (kon.) | Skalica – Trenčín 1:4 (kon.)
Košice – Piešťany 3:2 (po s.n.) | Zvolen – Poprad 4:2 (kon.)
po s.n.
HC Košice
3:2 (1:0, 0:0, 1:2)
ŠHK 37 Piešťany
sk Pátek 18.01.2013, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne vítam všetkých športových priaznivcov pri 39. kole našej najvyššej hokejovej súťaže. Dnes na ľade Steel arény privítajú domáci Košičania nováčika súťaže z Piešťan.

    HC Košice sa momentálne vďaka priaznivejšiemu pomeru vsietených a inkasovaných gólov ako Nitra nachádzajú na druhej priečke extraligovej tabuľky. Východniari nazbierali za 40 zápasov 75 bodov, čo je presne o 15 menej než má aktuálne na svojom konte vedúci Zvolen. V poslednom období predvádzajú oceliari vyrovnané a bojovné výkony, S príchodom trénera Staša sa akokeby roztrhlo vrece s víťazstvami. Ak dnes domáci vyhrajú, bude to už ich desiaty domáci triumf v rade. V posledných zápasoch to však bolo horšie na klziskách súperov. Košice prehrali 2:4 v Žiline a následne vo Zvolene vybojovali bod za prehru 3:4 po samostatných nájazdoch. V poslednom zápase privítali doma vo veľkom východoslovenskom derby Poprad, ktorý zdolali 4:1.

    ŠHK 37 Piešťany pricestovali do metropoly východu ako tím, ktorý sa momentálne nachádza na skvelej štvrtej pozícii v extraligovej tabuľke. Piešťanci za 40 zápasov nazbierali 72 bodov, čo je oproti tretej Nitre a druhým Košiciam len o 3 menej. V Steel aréne sa teda nováčik bude chcieť určite predviesť a bodovo dotiahnuť práve na svojho dnešného súpera. Dobrá forma naznačuje, že šancu na to hostia určite majú. V posledných troch stretnutiach prehrali iba jediné, v 36. kole na ľade Nitry pomerom 2:5. Potom vybojovali po víťazstve 2:1 tri body v Martine a naposledy doma zdolali Skalicu 2:0.

    Oba celky sa už v aktuálnom ročníku stretli. V štyroch vzájomných dueloch zvíťazili Košičania až trikrát, dnešní hostia z Považia iba raz. V treťom kole v Steel aréne vybojovali po gólovej prestrelke body východniari (9:5), v 12. na piešťanskom ľade zvíťazili Košice po samostatných nájazdoch (3:2sn), v 21. kole načali oceliari víťazstvom 3:1 doma práve aktuálnu deväťzápasovú šnúru bez prehry a v poslednom vzájomnom súboji pár dní pred Vianocami zvíťazili v Piešťanoch domáci po výsledku 2:0.

    Toto stretnutie je pochopiteľne aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Tie vypísali na výhru domácich kurz cca 1,5, na víťazstvo hostí sa pohybuje okolo čísla 4,23 a remízu po šeťdesiatich minútach ohodnotili bookmakeri na cca 4,44.


    Podarí sa dnes domácim zvíťaziť v Steel aréne desiatykrát v rade? Alebo naopak - pripíšu si Piešťanci proti Košiciam druhú výhru? Zopakuje sa gólová prestrelka z prvého vzájomného duelu "vraňarov" a "havranov"? Sledujte tento prenos a určite sa dozviete odpovede na všetky otázky. Z komentátorského stanovišťa sa na vás teší Veronika Pancuráková.
     
    Pozdravujem všetkých hokejových priaznivcov priamo z košickej Steel arény. Už o necelých 20 minút sa tu začne zápas kola, súboj prvého tímu so štvrtým. Domáci Košičania nastúpia v tradičných tmavomodrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Staša, hostia si priniesli a dnes využijú žltú sadu dresov. Taktické pokyny z lavičky im bude dávať hlavný kouč Milan Klement.

    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda - Cebák, Štrbák (A) - Kolba (C), Deyl - Novák, Macejko - Chovan Martin, Jenčík - Marcinko - Matis, Chovan Matúš - Slovák - Novotný, Svitana - Bulík - Haščák (A), Spilar - Pašek - Hinďoš

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Urban - Drgoň, Filip (C) - Škadra, Cuník - Brňák, Bučka - Kolník, Šišovský - Nemec (A) - Melichárek (A), Ručkay Jakub - Mišura - Ručkay Henrich, Saliji - Mertel - Stupka, Chylo - Peško - Haring

    Rozhodca: T.Orolin - Kalina, V.Smerek.
     
    Všetko je pripravené na úvodné buly, zápas sa o malú chvíľu začne.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:30
    Úvodné buly Marcinko vs. Nemec, úspešnejší hosťujúci hráč, hostia sa nahodením pokúsili udržať v pásme, ale nevydarilo sa im to a práve naopak, hra sa po rýchlom protiútoku sťahuje pred Tomeka.
     
    1:01
    Košičania prvýkrát ohrozili piešťanského gólmana, ale tečovaný puk zrejme od Jenčíka letel tesne vedľa brány. Domáci aj naďalej v útočnom pásme, ale nedarí sa im vystreliť.
     
    1:40
    Košičania neustále nasťahovaní v útočnej tretine, ale hostia och zatláčajú k mantinelu a nedovolia im strieľať na Tomeka.
     
    2:18
    Piešťany sa na malý moment dostali spod tlaku vo vlastnej obrane, ale Košičania sa v strednom pásme zmocnili puku a okamžite podnikli prvý nebezpečný protiútok. Svitana nahrával na stranu Bulíkovi, ktorého strelu ale gólman zachytil betónom.
     
    2:45
    Domáci ohrozili Tomeka strelou od modrej čiary, s ktorou si ale hosťujúci brankár poradil bez väčších problémov.
     
    3:05
    Gabriel Spilar mal puk na hokejke za súperovou bránou, trochu si vykorčuľoval, obtočil sa okolo vlastnej osi a strieľal. Brankár Tomek pozorný.
     
    3:35
    Vylúčenie Košice - Macejko - 2 min. za podrazenie.
     
    3:50
    Domáci začali presilovku hneď v úvode dobre a dokonca vystrelili na Tomeka, ten ale ihneď vyráža na svojich spoluhráčov, ktorí sa hrnú do útoku.
     
    4:30
    Piešťany sa nasťahovali do útočného pásma a skúsili Hyláka ohroziť niekoľkými strelami, pričom jedna skončila na žrdi košickej svätyne!
     
    4:50
    Piešťany aj naďalej nasťahované v pásme, skúšajú kombinovať, ale čo nezblokuje obrana patrí Hylákovi, ktorý je zatiaľ veľmi pozorný.
     
    5:35
    Domáci v plnom počte.
     
    6:08
    Košice sa ihneď po skončení trestu pustili do útoku a usadili v pásme, k strele sa ale nedokázali dostať.
     
    6:42
    Vylúčenie Piešťany - Saliji - 2 min. za hákovanie.
     
    7:05
    Košičania sa najskôr udržali k pásme, nedostali sa ale k strele a potom museli po puk až za vlastného gólmana.
     
    7:55
    Domáci sa nasťahovali do útočného pásma. K strele ich ale hosťujúca obrana vôbec nepúšťa a tak sa hrá len pri mantineli.
     
    8:20
    Košice dali gól!

    Košičania využívajú presilovú hru a dostávajú sa do jednogólového vedenia! Jenčík prihrával na útočnej modrej čiare na Cebáka, ktorý to skúsil strelou. Puk počas letu tečoval, lepšie povedané sklepol skvele postavený MARCEL HAŠČÁK a Tomek ho už mohol iba vyťahovať zo siete. Asistencie: Juraj Cebák, Richard Jenčík.
     
    9:05
    Domáci sú aj po góle naďalej aktívni a neustále sa tlačia do zakončení pred piešťanským brankárom. Ten svoj tím ale už niekoľkokrát podržal.
     
    9:43
    Vylúčenie Košíc - Matis - 2 min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    10:23
    Piešťanci ihneď v útočnom pásme a roztočilii kolotoč pred Hylákom. Ten sa musel spolu s obranou poriadne obracať, ale napokon si poradil so všetkými pokusmi.
     
    10:50
    Košičania s ťažkosťami vyhodili puk do stredného pásma, korčuľoval po ňom ešte Slovák, ktorý si to ale s protiútokom rozmylsel, pretože proti nemu už bola hpsťujúca obrana a potreboval striedať.
     
    11:30
    Piešťany sa vrátili pred Hyláka, ale vyloženú šancu s nevypracovali. Tomek už signalizuje, aby si spoluhráči dali pozor na naskakujúceho Matisa.
     
    11:50
    A spoluhráči gólmana Tomeka si veru veľký pozor nedali! Matis dostal v útočnej tretine prihrávku na ohraj ihriska, skúsil to okamžitou strelou, ktorú gólman vyrazil, ale našťastie pre hostí nebol nik z domácich hráčov pripravený na dorážku.
     
    12:45
    Hra sa teraz prenáša zo strany na stranu, aj keď pri puku sú častejšie domáci hráči. Žiadnu vyloženú príležitosť si ale nevypracovali.
     
    13:50
    Hra sa prelieva z jedného konca na druhý, nech sa domáci akokoľvek snažia, nedarí sa im poriadne vystreliť na brankára v žltom drese.
     
    14:29
    Hylák na opačnej strane doposiaľ veľa práce nemal a ak už zasahoval, tak spoľahlivo a bez problémov.
     
    15:36
    Hrá sa stále bez vyloženej príležitosti na jednej či druhej strane. Oba celky sú aktívne, možno majú trochu viac z hry domáci, ale Tomek zasahovať nemusí.
     
    16:32
    Piešťanci sa už z rýchleho protiútoku dostávali pred Hyláka, ale domáca obrana ich napokon nenechala ani len vystreliť.
     
    17:40
    Košičania sa na malý moment usadili v pásme, puk získal Haščák, ktorý si pri mantineli urobil trochu priestoru a skúsil to strelou, ktorú ale hosťujúci brankár vyrazil ramenom.
     
    18:30
    Do konca tretiny ostáva minútka a pol, v útočnom pásme sú domáci, ale stále je to bez strely, ktorá by mohla znamenať ďalší gól.
     
    19:40
    Cebák posielal puk pred bránu, stál tam Marcinko, ale nepodarilo sa mu ho správne nasmerovať za čiaru.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina stretnutia Košíc s Piešťanmi. Očakávaný zápas kola zatiaľ nie je na tak vysokej úrovni, ako sa podľa papierových štatistík mohlo zdať že bude. Domáci využili v úvode deviatej minúty presilovú hru a dostali sa do jednogólového vedenia po Haščákovom teči Cebákovej strely. Na 2:0 mohol zvýšiť o pár minpt neskôr Matis, ale s jeho strelou z uhla si Tomek poradil a dorážať nemal kto. Hylák si takisto párkrát siahol na puk a raz ho dokonca zachranila žrď, ale hostia ho zatiaľ neprekonali.

    Ďalšia tretina začne približne o 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:25
    V úvode tretiny sa domáci pokúsili usadiť v pásme, ale dlho im to nevydržalo. Na opačnú stranu sa hrnú hostia.
     
    20:59
    Šišovský a Jakub Ručkay operovali s pukom za Hylákovou bránu, ale ani jeden z nich sa až k strele nedostal. Začíname opäť opatrne.
     
    21:40
    Puk striedavo na hokejkách oboch celkov, diváci nevideli doposiaľ v tejto tretine žiadnu vyloženú príležitosť ani na jednej strane.
     
    22:38
    Hostia držia hru v strede ihriska, žiaden z tímov sa nedostáva k vyloženej príležitosti hodnej gólovej koncovky.
     
    23:58
    Peško chcel strieľať z útočnej modrej čiary, ale pár centimetrov pred ním stojaci obranca Košíc puk korčuľou zrazil do strednej tretiny.
     
    24:11
    Po dlhšom čase sme videli aj presný strelecký pokus, s ktorým si musel poradiť hosťujúci gólman. Ten zákrok po dlhšom čaase zvládol bez problémov a skóre sa opäť nemení.
     
    25:05
    Matej Mišura mal puk v útočnom pásme na vlastnej hokejke, chcel zrejme hľadať spoluhráča pred bránou, no žiaden sa tam nenachádzal. Pokúsil sa teda vytvoriť si priestor a strieľať sám, ale o puk prišiel.
     
    25:50
    Brankár Hylák po dlhšom čase zasahoval, nastrelený Mertelov puk do priestoru jeho brány zrazil za pomoci betónov a hokejky do bezpečia.
     
    26:40
    Hra stále nemá správne tempo, ktoré sa pred stretnutím očakávalo.
     
    27:10
    Takmer sa mi to podarilo zakríknuť. Po dlhšom čase pekný pokus o zakončenie na strane domácich, Dušan Pašek to pred Tomekom skúsil niekoľkokrát sám, ale bezúspešne.
     
    27:45
    Hra teraz mierne zvýšila svoju atraktivitu, keďže sa do útoku pustili domáci, ale stále to nie je príležitosť na skórovanie.
     
    28:48
    Vylúčenie Piešťany - Melichárek - 2 min. za držanie.
     
    29:15
    Domáci takmer ihneď po buly skúšali strieľať, ale Tomek si s pukom poradil.
     
    29:40
    Brankár Tomek sa teraz musel poriadne obracať, pretože nevedel kde má puk, napokon sa mu kĺzal vez bránkovisko, odkiaľ ho ale včas upratala obrana. Napokon je z toho až vyhodenie do bezpečia cez všetky čiary. Tímy môžu prestriedať.
     
    30:20
    Košičania sú aj naďalej v útočnej tretine, niekoľkokrát aj stireľali, ale ani jeden z pokusov nebol vyložene gólový.
     
    30:48
    Hostia v plnom počte.
     
    31:23
    Piešťanci zaútočili a celkom nebezpečne. Od mantinelu posunutý puk pred bránu sa pokúsil správne nasmerovať v bezprostrednej blízkosti Hyláka Haring, ale bezúspešne. puk prekĺzol celým bránkoviskom až do roku klziska.
     
    32:05
    Hostia sa držia v útočnom pásme, stále to však nie je hra plná príležitostí, ale len "ťukanie si pri mantineli".
     
    32:45
    Piešťanci sa pokúšajú niečo urobiť s výsledkom zápasu, sú aktívni, ale na vyrovnanie to zatiaľ nie je.
     
    33:34
    Hostia sa pokúsili z vlastnej obrany hodiť puk so stredu ihriska a zaútočiť, ale napokon je z toho až zakázané uvoľnenie.
     
    34:00
    Košičania v útoku, nahodený puk chcel cloniaci Svitana sklepnúť za Tomekov chrbát, ale piešťanský gólman ho prikryl oveľa skôr, než by stihlo prísť k jeho ohrozeniu.
     
    36:15
    Hostia predviedli na dnešný zápas celkom peknú akciu. Jeden zo spoluhráčov v útpčnom pásme prenechal puk Martinovi Chylovi, ktorý sa pokúsil o strelu, ale skóre saopäť raz meniť nebude.
     
    37:10
    Rýchly protiútok Piešťan, zrazenú strelu Samira Salijiho chcel do brány upratať Stupka, ale nepodarilo sa mu to.
     
    38:30
    Košičania sa dostali do bleskového protiútoku, Svitana hľadal na strane Haščáka, ktorý ale vo veľkej rýchlosti a už navyše aj bránený nedokázal strieľať.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ospravedlňte prosím závažnú chybu, od začiatku stretnutia je v bráne hostí Jozef Ondrejka, nie Tomáš Tomek ako je to uvedené na oficiálnej súpiske.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:47
    Košice dali gól!

    Rozpísaná správa, že v tretej tretine sa začalo opatrne vyšla na zmar. V útočnom pásme sa po hrubej chybe obrancu Urbana dostal k puku RICHARD JENĆÍK a zoči-voči Ondrejkovi nezaváhal.
     
    42:34
    Piešťany dali gól!

    Piešťanci znižujú! Tak táto tretina začína naozaj zaujímavo. HENRICH RUČKAY obkorčuľoval košickú bránu a vystrelil k vzdialenejšje žrdi, ktorú si Hylák nepokryl. Asistencie: Mišura, Jakub Ručkay.
     
    43:40
    Peťo Šišovský sa predral k skvelému zakončeniu, s jeho strelou ale aj následnými piešťanskými dorážkami si Hylák poradil.
     
    44:36
    Od útočnej modrej čiary pálil Mišura, Hylák puk zachytáva telom vo výskoku. Tretiea tretina začala zostra a ponúka podstatne zaujímavejší hokej ako prvé dve časti.
     
    46:20
    Nádherne nahodený puk pred Ondrejku zobudil Steel arénu, Slovákovi puk preskočil hokejku. Z toho mal byť zrjeme gól na 3:1.
     
    46:12
    Vylúčenie Košíc - Novotný - 2 min. za podrazenie.
     
    46:50
    Piešťanci sa zatiaľ v presilovke nedostali do vyloženej príležitosti, Košičania ich neustále vytláčajú až do obrannej tretiny.
     
    47:39
    Hosťujúci hráči roztočili pred Hylákom kolotoč, zo série prihrávok ale napokon nič nebolo. DO strely od modrej čiary sa obetavo hodil Marcinko, ktorý puk vytlačil z pásma.
     
    48:12
    Hostia v plnom počte.
     
    49:09
    Vylúčenie Piešťany - Jakub Ručkay - 2 min. za pád pod nohy.
     
    49:40
    Košičania začali hneď v úvode presilovky veľmi aktívne, Kolba sa takmer dostal k strele do odkrytej časti brány, ale iba takmer. Košičania naďalej v pásme.
     
    50:30
    Domáci sa naďalej držali pred Ondrejkom, ale ten neinkasoval. Sériou prihrávok si domáci nevypracovali vyloženú šancu a hostia ešte 30 sekúnd pred koncom vyhodili puk do stredu klziska.
     
    51:09
    Hostia v plnom počte.
     
    51:25
    Piešťany dali gól!

    Piešťany už v pätici a vyrovnávajú! Takmer rovnaká situácia ako pri úvodnom góle havranov. SAMIR SALIJI s pukom na hokejke obkorčuľoval bránu, utvoril si pozíciu a strieľal. Hylák puk nezachytil a v Steel aréne sa začína od začiatku. Asistencia: Václav Stupka.
     
    53:20
    Haščák sa dostal do zakončenia zo strany, ale nikto z jeho spoluhráčov sa nedostal k uprataniu puku za bránkovú čiaru. Následne inkasoval hit hokejkou Svitana a pomerne dlho ležal na ľade, rozhodca však nedovolený zákrok nepíska.
     
    53:36
    Vylúčenie Piešťany - Peter Šišovský - 2 min. za nedovolené bránenie.
     
    54:00
    Košičania naozaj s enormnou snahou o gól, ihneď v úvode početnej výhody dokonca puk zastavila konštrukcia brány.
     
    54:00
    Košičania predvádzajú priaznivcom drvivý tlak, Jenčík nedokázal trafiť prihrávku cez celé pásmo a Ondrejka si musel poriadne vydýchnuť.
     
    55:36
    Hostia v plnom počte.
    Košičania ani z veľkého tlaku nevyťažili gól, stretnutie je ešte stále otvorené.
     
    57:00
    Do konca tretiny ostávajú tri minúty, zápas nabral tempo, hrá sa zo strany na stranu.
     
    57:30
    Hrá sa z jedného konca na druhý, mužstvá sa snažia neurobiť chybu.
     
    58:30
    Pri puku striedavo hráči oboch celkov, brankári držia svojich nad vodou, každá chyba môže teraz znamenať stratu bodov.
     
    59:15
    Marcinko naznačoval prihrávku, ale napokon z "polootočky" pálil, Ondrejka zasahuje betónom.
     
    59:41
    19 sekúnd pred klaksónom sa bude vhadzovať pred piešťanským brankárom.
     
    59:54
    Štrbákova bomba od modrej tesne, tesne neprešla za čiaru!
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V Steel aréne sa o víťazovi stretnutia nerozhodlo, nasledovať bude päťminútové predĺženie. Stretnutie malo prvé dve tretiny priebeh, ktorý sa divákom nemohol príliš páčiť, pretože hra nemala správne tempo. To prišlo až v záverečnej dvadsaťminútovke, v ktorej Piešťanci najskôr znížili a potom aj vyrovnali.
     
    Predĺženie začne o pár sekúnd.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:30
    Predĺženie sa začalo opatrne, nikto nechce urobiť chybu.
     
    61:25
    Puk majú častejšie na hokejkách košickí hráči, ale k Ondrejkovi sa vôbec nehrnú.
     
    62:15
    Haščák s pukom prešiel z obranného až do útočného pásma, tam sa ale pokĺzol a skončil na zemi. Žiadnu vyloženú šancu sme zatiaľ nevideli.
     
    63:20
    Luxusné prenechanie puku Marcinka pre Cebáka, ktorého strelu ale Ondrejka zachytil hruďou!
     
    63:54
    Niečo viac ako minútka do konca, vhadzovať sa bude po Ondrejkovej ľavici.
     
    64:30
    Piešťanci v pásme, domáci ich ale zatlačili k mantinelu a k strele sa tak havrani zrejme nedostanú.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Zápas sa nerozhodol ani v predĺžení, po úprave ľadu nás čakajú samostatné nájazdy. Ešte raz sa ospravedlňujem za chybu s brankárom hostí, počas celého zápasu bol v bráne Ondrejka, na oficiálnej súpiske však svieti meno Tomek.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Richard Jenčík prvým exekútorom, našiel medzeru pod pravou rukou Ondrejku. 1:0
     
    Na opačnej strane neuspel Peško 1:0
     
    Tomáša Bulíka vychytal lapačkou Ondrejka. 1:0
     
    Peťo Šišovský luxusne zakončil a oklamal Hyláka! 1:1
     
    Marcel Haščák úspešný. 2:1
     
    Samir Saliji sa nepresadil, víťazstvo oslavujú domáci. 2:1
     
    65:00
    Košice dali gól!

    Rozhodujúci samostatný nájazd premenil MARCEL HAŠČÁK.
     
    Koniec zápasu. (21:27:51)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 9. Haščák (Cebák, Jenčík), 41. Jenčík, 65. Haščák - 43. Ručkay Henrich (Mišura, Ručkay Jakub), 52. Saliji (Stupka)


    HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda - Cebák, Štrbák (A) - Kolba (C), Deyl - Novák, Macejko - Chovan Martin, Jenčík - Marcinko - Matis, Chovan Matúš - Slovák - Novotný, Svitana - Bulík - Haščák (A), Spilar - Pašek - Hinďoš
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Urban - Drgoň, Filip (C) - Škadra, Cuník - Brňák, Bučka - Kolník, Šišovský - Nemec (A) - Melichárek (A), Ručkay Jakub - Mišura - Ručkay Henrich, Saliji - Mertel - Stupka, Chylo - Peško - Haring

    Rozhodčí: T.Orolin - Kalina, V.Smerek
    bahis siteleri