Třinec – Litvínov 2:5 (kon.) | Motor ČB – Zlín 2:4 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:1 (po s.n.)
Chomutov – Slavia 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.02.2013, 18:50Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný páteční podvečer z města pod Ještědem, kde se dnes v rámci padesátého extraligového kola utkají Bílí Tygři s karlovarskou Energií.
     
    Liberečtí hokejisté v závěru sezony ožili, ze čtyř posledních zápasů vyhráli třikrát. I tak ale již definitivně ztratili naději na účast v předkole play-off. Západočeši stále mohou mezi deset nejlepších celků proniknout, byť je jejich naděje již hodně malá.
     
    S největší pravděpodobností změří oba celky v letošním ročníku síly ještě několikrát. A i z tohoto pohledu je dnešní klání klíčové, jelikož do skupiny o umístění se započítávají body ze základní části. Energie má momentálně na dvanáctém místě tabulky před svým soupeřem čtyřbodový náskok.
     
    Bilance vzájemných zápasů však jednoznačně nahrává Bílým Tygrům, kteří svého soupeře přemohli prozatím ve všech vzájemných zápasech této sezony shodně 3:1. Pod vedením kouče Hynka navíc modrobílí na svém hřišti ještě neprohráli.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Výtisk, Moravec, Derner, Šimek, Čutta – Dušek, Víšek, Bulík, Jonák, Pospíšil, Galamboš, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Vantuch, Bulíř, Nedvěd "C".

    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) – Nosek, Parýzek, Látal, Drtina, Gulaši, Gründling, Prošek, Kloz – Koblasa, Vachovec, Skladaný, Zaťovič "C", Pech, Košťál, Skuhravý, Bicek, Kumstát, Pohl, Doležal, Zucker.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Pouzar, Jelínek.
     
    Začátek utkání se posune zhruba o patnáct minut. Dle sdělení místního hlasatele totiž rozhodčí uvízli v dopravní zácpě. Bez jejich přítomnosti samozřejmě nemůže střetnutí začít.
     
    Start duelu je stanoven na 18:50. Sudí dnešního souboje již překonali dopravní komplikace a dorazili do Tipsport areny.
     
    Všichni aktéři jsou již na ledové ploše, úvodnímu vhazování už nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    První útoky obou celků skončily neúspěchem, hráči se nedostali přes útočnou modrou čáru. Vinou nepřesné přihrávky ztratili puk ve středním pásmu.
     
    01:54
    Pohl se pustil do souboje s dvěma libereckými obránci. Dostal se také ke střele švihem, tu však domácí hráči zablokovali.
     
    03:06
    Schwarz musel poprvé zasahovat. Nosek vtrhl do útočné třetiny a vypálil příklepem, domácí gólman zastavil kotouč v lapačce a přerušil hru.
     
    03:35
    Liberec se snažil odpovědět, ale domácí byli před Závorkou až příliš důrazní. Gólmanova klec vypadla ze svého postavení, zatím sledujeme hodně ospalý úvod zápasu.
     
    05:11
    Hosté jsou střelecky aktivnější. Nyní kostrbatě pronikli k blízkosti Schwarzovy branky a Pohl nakonec ze strany vystřelil. Puk skončil na betonu brankáře.
     
    06:05
    Energii však nyní zastavilo zakázané uvolnění. Hra se stěhuje k Závorkovi.
     
    06:45
    Lehké nahození Jánošíka od modré čáry karlovarského brankáře nevyděsilo. Závorka zastavil puk ve své výstroji, po komerční přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    07:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři skórují z první větší příležitosti a v osmé minutě zápasu jdou do vedení. TOMÁŠ FILIPPI převzal u mantinelu Kudrnův pas, vybruslil si na pravý kruh a svižnou střelou do horní poloviny branky nedal Závorkovi šanci. Asistence: Jaroslav Kudrna – 1:0.
     
    09:37
    Západočeši mohli bleskově vyrovnat. Zucker se před brankou zmocnil odraženého puku a zleva jej ihned poslal na branku. Schwarz ale stihl hbitě zakročit, přitiskl se k tyčce a kotouč vytěsnil betonem.
     
    09:47
    Energie si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podražení dostal Čakajík.
     
    10:54
    Další příležitost hostujícího celku, při domácích nyní stálo štěstí. Vary obsadily útočné pásmo, kde si vyměnily několik přihrávek. Z kruhu nakonec zakončil Pech, jehož střelu nadvakrát dorážel zblízka Kumstát. Ležícího gólmana ovšem nepokořil.
     
    11:29
    Liberečtí jsou pod tlakem, Čutta získal puk za vlastní klecí. Ale z vlastního pásma jej nevyhodil, posléze si rovnal kotouč na střelu hostující Bicek. Do šance se však nedostal.
     
    11:48
    Čakajík je na ledě, Bílí Tygři jsou v plném počtu. Ovšem stále čelí soupeřově aktivitě, hosté protivníka svírají. Před Schwarzem to opět hořelo, ale následné zakončení Skladaného bylo sraženo do ochranné sítě.
     
    13:08
    Severočeši se zmocnili kotouče a chtěli uklidnit hru. Jenže Čutta z vlastního pásma dlouhým pasem nikoho ze spoluhráčů nenašel, kotouč doklouzal až na icing.
     
    13:22
    Tomáš Urban už ale zahrozil! Domácí dlouhán se prosmýkl po levém křídle a ze strany najížděl sám na Závorku. Dlouho rozmýšlel, jestli zkusí kličku nebo přímo vypálí. Z těsné blízkosti se nakonec rozhodl pro střelu, která skončila v gólmanově výstroji.
     
    14:13
    V početní převaze si zahrají také modrobílí. Za nedovolené bránění odešel pykat Kloz.
     
    14:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využili přesilovou hru za šestnáct vteřin a mají již dvoubrankový náskok. Čakajíkův pokus od modré čáry ještě Závorka zneškodnil, volný JAROSLAV KUDRNA už měl ale před brankovištěm jednoduchou úlohu. Z dorážky nezaváhal, neomylně trefil poloprázdnou branku. Asistence: Martin Čakajík, Petr Nedvěd – 2:0.
     
    16:15
    Závorka se ocitl pod palbou a mohl potřetí inkasovat. Na vrcholu kruhu získal puk obránce Moravec a brankář měl s jeho ostrým projektilem plné ruce práce, kotouč pouze škrtl o jeho výstroj a prolétl těsně nad břevnem.
     
    17:52
    Otěže zápasu teď jednoznačně převzali domácí, byť není jejich tlak nikterak enormní. Zbytečně ztratili několik puků, totéž před okamžikem zastavilo také na středu hřiště soupeře.
     
    18:55
    David Nosek odešel na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním – liberecká přesilovka.
     
    19:37
    Pospíšil si na modré čáře několikrát vyměnil puk s Čakajíkem, druhý jmenovaný nakonec napřáhl k příklepu. Střelu ale zastavili karlovarští obránci.
     
    19:41
    Nyní se ale Bílým Tygrům nepovedla rozehrávka a provinili se zakázaným uvolněním. Devatenáct vteřin před koncem úvodní části se bude vhazovat u Schwarze.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dvacet minut je minulostí. Tempo zápasu zatím není příliš strhující, přesto jsme ale viděli dvě branky a několik zajímavých momentů. Liberec vede 2:0 díky trefám Filippiho a Kudrny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Domácí dohrávají početní převahu z předchozí části a neměli daleko k další radosti. Pospíšil žádnou složitou kombinaci nevymýšlel, ve středním pásmu se zmocnil puku a elegantně prokličkoval až k Závorkovi. V přímém souboji s brankářem ovšem neuspěl, jeho střela prolétla těsně vedle.
     
    21:51
    O chvilku později se musel Závorka opět činit proti bekhendovému pokusu Bulíře. Liberecký útočník následně odešel za katr, když se provinil vysokou holí. Svoji čepelí zasáhl od obličeje Doležala.
     
    22:50
    Minuta početní převahy je minulostí, Vary ještě Schwarze neprověřily. Soupeř naopak již několikrát vyvezl puk do bezpečí, Kica dokonce z úhlu také pozdravil brankáře.
     
    23:52
    Západočechům se přesilovka nepovedla, Tygři hrají v plném počtu.
     
    25:08
    Podruhé v prostředním dějství se Tomáš Pospíšil ocitl tváří v tvář Závorkovi, ovšem znovu selhal. Hostům nevyšel protiútok a domácí ihned otočili hru, Pospíšil tentokrát zkoušel rychlý blafák. Závorka ale zakročil na výbornou.
     
    26:11
    Na druhé straně mohl liberecký strážce svatyně pouze pohledem kontrolovat pokus Skuhravého. Karlovarský forvard byl tísněn obráncem, i přesto se dostal ke střele švihem. Ta však skončila jen na zadním mantinelu.
     
    26:49
    Bulíř se ve spolupráci s Kudrnou natlačil na Závorku, ale ten náletu útočníků odolal. Opačným směrem se ihned vydal Pech. Jenže kotouč v útočném pásmu ztratil dříve, než stihl cokoliv vymyslet.
     
    28:48
    Hostům se nedaří založit kloudnou útočnou akci. Kupředu se vydal Bicek, ovšem na levém křídle o puk přišel. Kotouč se mu zamotal mezi bruslemi a liberečtí zadáci jej odzbrojili.
     
    30:29
    Liberečtí si naopak v ofenzivně počínají o poznání lépe. Jsou střelecky aktivnější, střelou švihem přes obránce vyzkoušel brankářovu pozornost Kudrna.
     
    31:32
    Ani kombinace Drtiny s Koblasou nevedla k většímu ohrožení Schwarzova území. Druhý jmenovaný totiž prudký spoluhráčův pas nezpracoval ideálně, kotouč mu odskočil.
     
    32:18
    Ospalý hokej pokračuje, i tak měl Závorka práci se střelou aktivního Kudrny. Ten tentokrát zkoušel štěstí z poměrně velkého úhlu, po brankářově zásahu následuje komerční přestávka.
     
    33:13
    Po delší době bylo před Schwarzem rušno. Bicek zůstal chvilku neobsazený před jeho brankovištěm, kde se dostal k teči spoluhráčovy nabídky. Kotouč prolétl těsně vedle levé tyče.
     
    33:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři naopak hrají v pohodě, přidávají třetí branku a míří za vítězstvím. Rychlý útok zakončil PETR NEDVĚD přesnou střelou z pravého křídla. Závorka se přesunul pozdě. Asistence: Tomáš Pospíšil – 3:0.
     
    35:52
    Doležal obdržel dvouminutový trest za sekání. Jeho zákrok odnesl Kica, jenž se ve vlastním obranném pásmu skácel k zemi a v bolestech několikrát převalil. Na lavičku nyní odjel jen za pomoci lékařů.
     
    36:53
    Bílí Tygři v náporu. Čtvrtý zásah visel na vlásku, ale hosté odolali. Závorka nejprve zneškodnil příklep Pospíšila z dálky a poté při něm stálo i štěstí. Bulík totiž z těsné blízkosti nezacílil přesně, při dorážce se na něj přitom smála z části odkrytá brána.
     
    37:58
    Karlovy Vary jsou již v plném počtu, ve zbytku přesilovky nemusel Závorka řešit žádnou z ošemetných situací. Přesto se po pokusu Jonáka vhazuje znovu u jeho klece.
     
    39:01
    Ohlášena poslední minuta první třetiny. Na Závorku se snažil opět vyzrát Jonák, po stahovačce ale zamířil jen do gólmanovy hrudi.
     
    39:13
    Liberec jde do čtyř, za podražení odešel na trestnou lavici Nedvěd.
     
    39:58
    Zaťovič nahodil puk do pásma, ale ve zbytku třetiny už hosté Schwarze neohrozí. Bílí Tygři získali kotouč na své hole a třetinu dohráli daleko od své branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Energii se dnes pod Ještědem nedaří, Liberec navýšil zásluhou Nedvěda své vedení. V uplynulé části hry byli domácí výrazně střelecky aktivnější, soupeř je chvílemi v útoku marný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Hosté si zahrají přesilovku pět na tři, která bude trvat padesát osm vteřin! Radim Šimek zamířil na trestnou lavici za hákování. Karlovy Vary mají skvělou příležitost k tomu, aby se kontaktní trefou vrátily do zápasu.
     
    40:54
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici dvojnásobnou početní převahu skutečně využívají a snižují na rozdíl dvou branek. Noskovu dělovku z dálky odrazily Schwarzovy betony jen na čepel PETRA KUMSTÁTA, jehož doklepnutí z hranice brankoviště znamenalo úspěch. Asistence: David Nosek – 3:1.
     
    42:15
    Vyloučený Šimek už krouží mezi mantinely. Liberec je kompletní, vhazuje se u domácí branky.
     
    42:44
    Trest také pro hostující mužstvo, dvě minuty za hákování dostal Parýzek.
     
    43:07
    Počet sil na ledě se vyrovná, Nedvěd se pošťuchoval s protihráčem a za sekání nakonec odešel na trestnou lavici. Zbytečný faul libereckého kapitána.
     
    43:41
    Více prostoru na ledě zatím vyhovuje více Karlovým Varům. Pech chvilku kroužil za brankou Schwarze, nakonec nahrával naslepo a nepřesně. Hosté ztratili pásmo.
     
    45:08
    Po souboji u mantinelu vyskočil puk mezi diváky. Oba týmy už hrají v plném počtu.
     
    46:26
    Duškův průnik po straně úspěch neslavil. Kdyby měl domácí útočník větší rychlost, mohl by ujíždět sám na Závorku. Ale zadák Gulaši jej dobruslil a Dušek nakonec ani nevystřelil.
     
    47:40
    Komerční přestávka, do konce základní hrací doby zbývá necelých třináct minut. Vary ztrácí dvě branky, ale soupeř je do šancí nepouští.
     
    48:43
    Schwarz před dojíždějícím Kumstátem trošku riskantně rozehrál, i když mohl puk podržet a přerušit hru. Do šance se však karlovarský ostrostřelec nedostal.
     
    49:13
    Závorka má za sebou úspěšný zákrok. Bulík zamíchal pukem a z vrcholu levého kruhu zkusil štěstí střelou švihem, kotouč skončil v gólmanově výstroji.
     
    50:36
    Drobná šarvátka u libereckého brankoviště po přerušení hry. Čtveřice hráčů se pošťuchovala u Schwarzova teritoria, vylučovat se však nebude. Buly ve středním pásmu.
     
    51:50
    Hosté přidávají, v posledních chvílích mají kotouč častěji ve své moci a snaží se zaměřit na ofenzivu. Jenže zatím jsou neúspěšní, v pásmu už poněkolikáté černou pryž ztratili.
     
    53:26
    Drtina zavezl puk do rohu útočné třetiny. Na úspěšný souboj s protihráčem už ale neměl sílu, puk ukořistili Bílí Tygři.
     
    54:37
    Hraje se už poměrně dlouho bez přerušení. Vary mají mírnou převahu, ale nedokáží jí zúročit. Protivník pečlivě brání, Schwarz je takřka bez práce.
     
    56:21
    Severočeši mohli těžit z nedorozumění karlovarské obrany. Závorka vystartoval do rohu hřiště za pukem, u něj však byl dříve domácí útočník Bulík. Našel rychlou přihrávku před brankou Tomáše Urbana, ten ale zbrkle zacílil mimo.
     
    57:25
    Hostující trenér Richard Žemlička si vyžádal oddechový čas.
     
    57:36
    Kumstátův průnik zastavil ofsajd. Závorka zatím zůstává v brance.
     
    58:23
    Zaťovič míchá s kotoučem modré čáře. Hosté už hrají v šesti, Závorka opustil své brankoviště!
     
    58:57
    Kudrna vyvezl puk do neutrální třetiny. Na středovém kruhu se rozhodl k poměrně ukvapené střele, z poloviny hřiště ovšem opuštěnou klec minul – zakázané uvolnění.
     
    59:11
    Strkanice před Schwarzem! Několik hráčů se natlačilo na libereckého gólmana, jenž ale udržel kotouč ve výstroji. Vhazování po jeho pravici, devětačtyřicet vteřin do konce.
     
    59:57
    Liberec má puk ve své moci, o vítězi je rozhodnuto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Karlovy Vary dokázaly v poslední třetině zásluhou Kumstáta pouze snížit. Bílí Tygři si však doklouzali pro vcelku pohodlné a zasloužené vítězství, ze severu Čech přeji příjemný zbytek večera. (21:11:13)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 8. Filippi (Kudrna), 15. Kudrna (Čakajík, Nedvěd), 34. Nedvěd (Pospíšil) - 41. Kumstát (Nosek)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Výtisk, Moravec, Derner, Šimek, Čutta – Dušek, Víšek, Bulík, Jonák, Pospíšil, Galamboš, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Vantuch, Bulíř, Nedvěd "C".
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) – Nosek, Parýzek, Látal, Drtina, Gulaši, Gründling, Prošek, Kloz – Koblasa, Vachovec, Skladaný, Zaťovič "C", Pech, Košťál, Skuhravý, Bicek, Kumstát, Pohl, Doležal, Zucker.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Pouzar, Jelínek.
    bahis siteleri