Třinec – Litvínov 2:5 (kon.) | Motor ČB – Zlín 2:4 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:1 (po s.n.)
Chomutov – Slavia 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.02.2013, 18:50Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:21
    Severočeši mohli těžit z nedorozumění karlovarské obrany. Závorka vystartoval do rohu hřiště za pukem, u něj však byl dříve domácí útočník Bulík. Našel rychlou přihrávku před brankou Tomáše Urbana, ten ale zbrkle zacílil mimo.
     
    43:07
    Počet sil na ledě se vyrovná, Nedvěd se pošťuchoval s protihráčem a za sekání nakonec odešel na trestnou lavici. Zbytečný faul libereckého kapitána.
     
    42:44
    Trest také pro hostující mužstvo, dvě minuty za hákování dostal Parýzek.
     
    40:54
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici dvojnásobnou početní převahu skutečně využívají a snižují na rozdíl dvou branek. Noskovu dělovku z dálky odrazily Schwarzovy betony jen na čepel PETRA KUMSTÁTA, jehož doklepnutí z hranice brankoviště znamenalo úspěch. Asistence: David Nosek – 3:1.
     
    40:14
    Hosté si zahrají přesilovku pět na tři, která bude trvat padesát osm vteřin! Radim Šimek zamířil na trestnou lavici za hákování. Karlovy Vary mají skvělou příležitost k tomu, aby se kontaktní trefou vrátily do zápasu.
     
    39:13
    Liberec jde do čtyř, za podražení odešel na trestnou lavici Nedvěd.
     
    36:53
    Bílí Tygři v náporu. Čtvrtý zásah visel na vlásku, ale hosté odolali. Závorka nejprve zneškodnil příklep Pospíšila z dálky a poté při něm stálo i štěstí. Bulík totiž z těsné blízkosti nezacílil přesně, při dorážce se na něj přitom smála z části odkrytá brána.
     
    35:52
    Doležal obdržel dvouminutový trest za sekání. Jeho zákrok odnesl Kica, jenž se ve vlastním obranném pásmu skácel k zemi a v bolestech několikrát převalil. Na lavičku nyní odjel jen za pomoci lékařů.
     
    33:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři naopak hrají v pohodě, přidávají třetí branku a míří za vítězstvím. Rychlý útok zakončil PETR NEDVĚD přesnou střelou z pravého křídla. Závorka se přesunul pozdě. Asistence: Tomáš Pospíšil – 3:0.
     
    33:13
    Po delší době bylo před Schwarzem rušno. Bicek zůstal chvilku neobsazený před jeho brankovištěm, kde se dostal k teči spoluhráčovy nabídky. Kotouč prolétl těsně vedle levé tyče.
     
    25:08
    Podruhé v prostředním dějství se Tomáš Pospíšil ocitl tváří v tvář Závorkovi, ovšem znovu selhal. Hostům nevyšel protiútok a domácí ihned otočili hru, Pospíšil tentokrát zkoušel rychlý blafák. Závorka ale zakročil na výbornou.
     
    21:51
    O chvilku později se musel Závorka opět činit proti bekhendovému pokusu Bulíře. Liberecký útočník následně odešel za katr, když se provinil vysokou holí. Svoji čepelí zasáhl od obličeje Doležala.
     
    20:48
    Domácí dohrávají početní převahu z předchozí části a neměli daleko k další radosti. Pospíšil žádnou složitou kombinaci nevymýšlel, ve středním pásmu se zmocnil puku a elegantně prokličkoval až k Závorkovi. V přímém souboji s brankářem ovšem neuspěl, jeho střela prolétla těsně vedle.
     
    18:55
    David Nosek odešel na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním – liberecká přesilovka.
     
    16:15
    Závorka se ocitl pod palbou a mohl potřetí inkasovat. Na vrcholu kruhu získal puk obránce Moravec a brankář měl s jeho ostrým projektilem plné ruce práce, kotouč pouze škrtl o jeho výstroj a prolétl těsně nad břevnem.
     
    14:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využili přesilovou hru za šestnáct vteřin a mají již dvoubrankový náskok. Čakajíkův pokus od modré čáry ještě Závorka zneškodnil, volný JAROSLAV KUDRNA už měl ale před brankovištěm jednoduchou úlohu. Z dorážky nezaváhal, neomylně trefil poloprázdnou branku. Asistence: Martin Čakajík, Petr Nedvěd – 2:0.
     
    14:13
    V početní převaze si zahrají také modrobílí. Za nedovolené bránění odešel pykat Kloz.
     
    13:22
    Tomáš Urban už ale zahrozil! Domácí dlouhán se prosmýkl po levém křídle a ze strany najížděl sám na Závorku. Dlouho rozmýšlel, jestli zkusí kličku nebo přímo vypálí. Z těsné blízkosti se nakonec rozhodl pro střelu, která skončila v gólmanově výstroji.
     
    10:54
    Další příležitost hostujícího celku, při domácích nyní stálo štěstí. Vary obsadily útočné pásmo, kde si vyměnily několik přihrávek. Z kruhu nakonec zakončil Pech, jehož střelu nadvakrát dorážel zblízka Kumstát. Ležícího gólmana ovšem nepokořil.
     
    09:47
    Energie si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podražení dostal Čakajík.
     
    09:37
    Západočeši mohli bleskově vyrovnat. Zucker se před brankou zmocnil odraženého puku a zleva jej ihned poslal na branku. Schwarz ale stihl hbitě zakročit, přitiskl se k tyčce a kotouč vytěsnil betonem.
     
    07:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři skórují z první větší příležitosti a v osmé minutě zápasu jdou do vedení. TOMÁŠ FILIPPI převzal u mantinelu Kudrnův pas, vybruslil si na pravý kruh a svižnou střelou do horní poloviny branky nedal Závorkovi šanci. Asistence: Jaroslav Kudrna – 1:0.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 8. Filippi (Kudrna), 15. Kudrna (Čakajík, Nedvěd), 34. Nedvěd (Pospíšil) - 41. Kumstát (Nosek)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Výtisk, Moravec, Derner, Šimek, Čutta – Dušek, Víšek, Bulík, Jonák, Pospíšil, Galamboš, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Vantuch, Bulíř, Nedvěd "C".
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Mensator) – Nosek, Parýzek, Látal, Drtina, Gulaši, Gründling, Prošek, Kloz – Koblasa, Vachovec, Skladaný, Zaťovič "C", Pech, Košťál, Skuhravý, Bicek, Kumstát, Pohl, Doležal, Zucker.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Pouzar, Jelínek.
    bahis siteleri