Jindř. Hradec – Chotěboř 11:3 (kon.) | Nymburk – Břeclav 3:2 (po s.n.) | SHK Hodonín – Žďár n/S 11:5 (kon.)
Pelhřimov – Kolín 5:8 (kon.) | Milevsko – Sokolov 4:6 (kon.) | Klatovy – Bílina 6:3 (kon.)
Tábor – Kobra 4:1 (kon.) | Děčín – Klášterec nO 2:4 (kon.) | Řisuty – Jablonec n/N 9:2 (kon.)
Mor. Budějovice – Technika Brno 2:6 (kon.)
konec
HC Děčín
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
HC Tygři Klášterec nad Ohří
Středa 27.02.2013, 18:002. liga skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer ze zimního stadionu v Děčíně. Dnes je na programu poslední kolo druhé hokejové ligy a v něm síly změří v severočeském derby domácí Děčín a Klášterec nad Ohří.
     
    Ani jeden tým nemá zatím vůbec jistého soupeře pro nadcházející vyřazovací boje. Teoreticky se mohou tito dva dnešní soupeři a finalisté loňského play-off utkat klidně už ve čtvrtfinále. A to v případě, že by Děčín zůstal na třetím místě tabulky a naopak Klášterec by padl na šestou příčku tabulky, nyní je totiž pátý. Pokud by v Děčíně nebodoval a Kobra by zvítězila za tři body, pak by šla právě před Klášterec a repríza loňského finále by mohla být už ve čtvrtfinále. Nemá cenu ale předbíhat, soupeře pro oba celky určí opravdu až dnešní kolo. Večer tedy už budeme znát čtvrtfinálové dvojice u všech týmů druhé ligy.
     
    Děčínští hokejisté o víkendu padli na Kobře, proti které se jim letos vůbec nedaří. Po první třetině sice vedli o jednu branku, ale Kobra o svém vítězství rozhodla ve druhé třetině, když dokázala vsítit tři branky a zápas tak otočit ve svůj prospěch. Děčín tedy stále zůstal na třetí příčce druholigové tabulky. Naproti tomu Klášterečtí dokázali doma porazit Řisuty 6:3 a zatím drží páté místo.
     
    O motivaci v utkání pro oba týmy je tedy postaráno, jde o odvěké rivaly v této soutěži a ani jedno mužstvo nebude chtít prodat svou kůži lacino. První vzájemné utkání skončilo 9:1 pro Klášterec, který takto dokázal zvítězit před svými diváky. Jenomže v odvetě bylo vše úplně jinak a byl to Děčín, kdo dokázal úplně vymazat manko s tímto celkem. Doma totiž Děčín vyhrál úplně stejným poměrem 9:1 a porážku tak dokázal odčinit. Další utkání hraném na ledě v Klášterci už tak divoké nebylo, a Děčín padl těsně 3:4. Naplní se i dnes pravidlo těchto duelů, že zvítězí domácí celek? To se dozvíme dnes večer.
     
    Před začátkem utkání budou v dresu Děčína oceněni jeho nejlepší hráči - brankář Lukáš Lavinger, nejlepší útočník Tomáš Vávra, obránce Jan Kaltenböck a jako vítěz kanadského bodování Michal Oliverius. Nejužitečnějším hráčem pak bude vyhlášen kapitán celku Jan Filipovský.
     
    Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 27.2.2013 v 18. hodin a všichni jste srdečně zváni do hlediště. Pro ty, kteří se nemohou na utkání dostavit, je připraven podrobný on-line přenos.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Petrásek (Lavinger) - Hříbal, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Dvořák, Nikl, Filipovský - Oliverius, Vávra, Pořický, Růžek, Hošek, Řídel, Racek, Kopas, Šetka

    HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Tichý) - Loučka, Mašek, Žižka, Revay, Koblitz, Dostál, Řepík, Mála, Miklovič, Polanský, Freiberg, Hofmeister, Škorik, Salač, Heindl, Diviš

    Rozhodčí: Orlický, Místecký, Střelka.
     
    Hráči obou celků jsou již na ledě a právě probíhá slavnostní předávání cen nejlepším hráčům Děčína.
     
    Utkání za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Buly vyhráli domácí hráči a hned míří do útoku. V pásmu hostí však o puk přišli a na druhou stranu míří Klášterečtí hokejisté.
     
    00:49
    Řepík našel rozjetého Žižku, který z prostoru mezi kruhy vyslal jedovatou střelu na Petráska. Ten však odolal a puk pohotově ukrývá do své lapačky.
     
    01:25
    Klášterec právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení, když PETR FREIBERG dokázal poslat puk za záda Petráska a poslal hosty do vedení. Asistence: Tomáš Polanský, Josef Revay.
     
    02:16
    Na druhé straně měli gólovou příležitost domácí, Vávra však zblízka Damaška neprostřelil. Ten puk vyráží na hokejky svých obránců a ti mohou v klidu založit útok.
     
    03:26
    Freiberg znovu pokoušel štěstí před domácí brankou, tentokrát byl proti němu úspěšný ochránce svatyně domácího celku.
     
    04:10
    Medvědi teď uzamkli Klášterec v jejich pásmu a zkouší vyrovnat. Na Damaška mířilo několik střel, ten však bez větších problémů odolal a svůj tým podržel.
     
    04:56
    Filipovský se proháčkoval až do hostujícího pásma, kde našel volného Oliveriuse. Ten ještě vyšperkoval přihrávku na Vávru, ale Damašek proti jeho projektilu opět odolal.
     
    05:57
    Vhazuje se po levé ruce Petráska.
     
    06:34
    Lajna Pořický, Růžek, Hošek se teď rozjela na dva obránce hostí a málem jim zle zatopila. Jenže pozorná obrana jednoho z domácích hráčů obrala o puk, ještě než stačil vystřelit.
     
    07:33
    Racek teď střílel z těsné blízkosti Damaška, tváří v tvář však neuspěl.
     
    08:05
    Na druhé straně se do slibné šance dostali hosté, když Řepík vypálil z otočky. Střílel však jen do připraveného Petráska v domácí brance.
     
    09:44
    Série nepřesností na obou stranách, následně se úplně sám před Petráskem ocitl Heindl, domácí brankář ho však efektním semaforem vychytal.
     
    10:19
    Dvořák (DEC) 2 minuty držení.
     
    11:15
    Děčín se osvobozuje.
     
    11:32
    Další vyhození Děčína přes celé kluziště. Medvědi zatím do vážnější šance hosty nepouštějí.
     
    12:19
    Domácí v plném počtu.
     
    12:45
    Racek s Kopasem si nyní vyměnili puk před Damaškem a posledně jmenovaný na něho vyslal přízemní střelu. Ta však nijak zvlášť brankáře hostí nezaskočila.
     
    13:33
    Další šance Vávry končí v náručí Damaška. V zápětí vyloučen Heindl (KNO) na 2 minuty za napadení.
     
    14:09
    Klášterec se osvobozuje.
     
    14:27
    Ani Děčín zatím svou první přesilovku nehraje tak, jak by si představoval. Hosté získali puk do své moci a znovu vyhazují až k Petráskovi.
     
    15:02
    Hošek nyní zle dotíral před Damaškem, ten jen se štěstím vyráží puk vysoko nad ochrannou síť.
     
    15:33
    Hosté v plném počtu.
     
    16:22
    Dostál (KNO) 2 minuty držení.
     
    17:03
    Děčínští jsou v pásmu hostí a na Damaška jde střela za střelou. Jenže ani jedna z nich nebyla tak nebezpečná, aby si s ní Damašek neporadil.
     
    17:40
    Klášterec se osvobozuje.
     
    18:14
    Pořickému nesedla přihrávka od Kaltenböcka, a puku se zhostili hosté, kteří ho posílají daleko od svého pásma.
     
    18:22
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Řídel teď vyklepal betony Damaška. Po jeho prudké střele totiž hlasitě zaduněly.
     
    19:49
    Petrásek teď příložníkem zlikvidoval nebezpečnou střelu Škorika, která by jinak zřejmě skončila v jeho síti. Domácí brankář tak v samotném závěru první třetiny svůj tým podržel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hosté se ujali už ve druhé minutě vedení, když se dokázal prosadit PETR FREIBERG. Šance si vytvořili i Děčínští, ale Damašek puk za svá záda zatím nepustil. Na druhé straně domácí tým drží Petrásek, který si připsal taktéž velmi důležité zákroky. Ten poslední v samotném závěru první třetiny, když včas přiložil hokejku po přízemní střele Škorika. Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Hned v úvodu druhé třetiny se Děčín dostal do postavení mimo hru. Vhazuje se tak ve středním pásmu. Na druhé straně si stejně počínali i hosté, jenomže jejich postavení mimo hru bylo posouzené jako úmyslné, a tak se hra stěhuje před Damaška.
     
    21:04
    Dalekonosnou střelu Loučky vyráží Petrásek před sebe a následně puk sebrala obrana domácích a Medvědi tak mohou mířit na opačnou stranu.
     
    22:20
    Kopas se dostal do postavení mimo hru. Bylo však úmyslné a tak se bude vhazovat před Petráskem.
     
    22:54
    Řídel číhal na kruzích a čekal na přihrávku. Ta se k němu ale nedostala, navíc se puk dostal z pásma, a tak musel domácí útočník opustit teritorium hostí, aby poté nebylo pískáno postavení mimo hru.
     
    24:02
    Hosté teď nebezpečně dotírají před Petráskem, když na něho mířily tři prudké střely. Brankář Děčína však pozorný a se všemi si skvěle poradil. Poté jdou do útoku domácí Medvědi.
     
    24:56
    Heindl (KNO) 2 minuty vysoká hůl.
     
    25:11
    Děčínští se sami vyhodili z pásma hostí, když přihrávka na modrou čáru nebyla zachycena a puk tak mířil do středu hřiště.
     
    26:01
    Kaltenböck právě prověřil Damaška nebezpečnou střelou z pravého kruhu. Ten dokázal včas zareagovat a puk ukrývá do své lapačky.
     
    26:12
    Přesilovka Děčína končí. Řídel (DEC) 2 minuty podražení. Hraje se 4 na 4.
     
    26:56
    Hosté v plném počtu.
     
    27:08
    Klášterec právě vstřelil branku!
    Klášterečtí svou krátkou přesilovou hru dokázali přetavit v další branku. TOMÁŠ HEINDL zblízka prostřelil Petráska, který s jeho střelou nemohl nic dělat. Asistence: Petr Freiberg, Josef Revay.
     
    28:24
    Teď si několik dobrých střeleckých příležitostí vytvořili domácí, Damašek ale v čele s hostující obranou dokázali odolat. Damašek tak stále drží čisté konto.
     
    29:11
    Hosté znovu nebezpeční před domácí brankou. Freiberg se pokoušel dorážet střelu svého spoluhráče, střílel však jen do připraveného Petráska.
     
    31:35
    O puk se právě bojovalo u mantinelu, konkrétně u střídačky hostí. Po dlouhém čekání rozhodčí hru přerušil.
     
    31:50
    Vhazuje se po levé ruce Petráska.
     
    32:38
    Šetka teď svedl v rohu mantinelu v domácím pásmu souboj s hostujícím hráčem, nakonec z toho ale žádná potyčka nebyla. Oba hráči se poté ihned věnovali hře.
     
    34:15
    Hosté znovu v pásmu Medvědů, kde to zkoušel Miklovič. Leč neúspěšně. Proti němu totiž stál dobře připravený Petrásek.
     
    35:14
    Hofmeister (KNO) 2 minuty vysoká hůl.
     
    35:28
    Děčínští se málem prosadili před Damaškem. Ten však ve skrumáži před jeho brankou obstál a drží svůj tým.
     
    36:15
    Kaltenböck dobře pálil od levého kruhu, po jeho střele však došlo ke zlomení jeho hole, a tak musel okamžitě na střídačku. Toho využili hosté, kteří se tak mohli osvobodit.
     
    37:14
    Hosté v plném počtu.
     
    37:47
    Děčín právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dočkali a snižují na rozdíl jediné branky. Šetka vybojoval puk ve středním pásmu a Medvědi tak mohli jít do útoku. V pásmu hostí dostal PETR NIKL přihrávku od Šetky a prvně jmenovaný dokázal z úhlu prostřelit Damaška. Asistence: Marek Šetka, Filip Dvořák.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Petrásek znovu podržel svůj tým, když se proti dvěma střelám hostí dokázal dobře postavit a bravurními zákroky jejich šance zlikvidoval.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se Klášterec dostal do dvoubrankového vedení, když se v přesilové hře dokázal prosadit TOMÁŠ HEINDL. Jenže Děčínští se nevzdali a v závěru druhé třetiny snížili zásluhou PETRA NIKLA na jednobrankový rozdíl. Domácí tak ještě mají šanci se zápasem něco udělat. Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Třetí třetina začala zakázaným uvolněním hostí. Hra se tak stěhuje před Damaška.
     
    40:35
    Vávra dobře tečoval střelu Oliveriuse těsně před Damaškem, ten se na poslední chvíli stačil přesunout a puk vykopl nohou. Štěstí teď stálo při hostujícím celku.
     
    41:11
    Na druhé straně pálil Žižka a po jeho projektilu zaduněly betony Petráska. Puk se poté dostal k domácí obraně a Medvědi tak v klidu mohou přejít do útoku.
     
    43:08
    Další velká šance Děčína. Po střele Filipovského chvíli Damašek nevěděl, kde má puk, nakonec ho ale včas ukryl těsně před brankovou čárou do své lapačky.
     
    43:53
    Na druhé straně nebezpečnou střelu Řepíka okamžitě chytá do své náruče Petrásek.
     
    44:42
    Z otočky teď pálil bývalý hráč Klášterce Růžek, Damašek však pohotovým zákrokem jeho jedovku chytá.
     
    45:42
    Růžek znovu dotíral před svým bývalým spoluhráčem, Damašek ale i na podruhé chytá.
     
    46:17
    Hosté jsou teď pod tlakem a jen díky dobře chytajícímu Damaškovi neinkasují. Děčín mocně touží po vyrovnání.
     
    46:41
    Vhazuje se před Petráskem.
     
    46:58
    Jedovku Řepíka ukrývá Petrásek ve své výstroji. Následně rozehrává puk mezi své spoluhráče a ti tak mohou mířit do útoku.
     
    47:50
    Molnár (DEC) 2 minuty napadení.
     
    48:04
    Děčín vyhazuje přes celé kluziště do bezpečí.
     
    48:43
    Řepík se vydal na sólo přes celé kluziště a dostal se i do zakončení. Jeho střela však mířila nad branku domácího celku.
     
    49:50
    Domácí v plném počtu.
     
    50:42
    Heindl (KNO) 2 minuty krosček.
     
    51:58
    Hosté se osvobozují a dokonce se dostali ve vlastním oslabení do přečíslení, ale nic z toho nebylo. Nyní už mají puk na svých hokejkách domácí a míří do útoku.
     
    52:35
    Růžek v sólu a sám před Damaškem. Ten ho opět vychytal.
     
    52:42
    Hosté v plném počtu.
     
    53:38
    Další skvělý zákrok Petráska proti Řepíkovi. Ten jeho dělovku ukrývá opět do své náruče. Nyní se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    54:50
    Kaltenböck (DEC) 2 minuty hákování.
     
    55:41
    Klášterec právě vstřelil branku!
    Hosté znovu využívají přesilovou hru, když se prosadil LIBOR ŘEPÍK, jenž dobře tečoval střelu Mikloviče od modré čáry. Hosté tak jdou do dvoubrankového vedení. Asistence: Petr Miklovič, Jakub Loučka.
     
    56:43
    Revay (KNO) 2 minuty faul loktem.
     
    57:27
    Střela Stezky od kruhů jen těsně minula branku hostí. V následné dorážce o zadní mantinel se neprosadil Oliverius.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Loučka (KNO) 2 minuty vysoká hůl.
     
    58:43
    Hosté ve čtyřech.
     
    58:50
    Děčín právě vstřelil branku!
    Děčínští využívají přesilovou hru a znovu jsou na dostřel jediné branky. MICHAL OLIVERIUS využívá přesného pasu Vávry a nedává šanci Damaškovi. Asistence: Tomáš Vávra.
     
    59:25
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:25
    Domácí zkouší power play.
     
    59:41
    Klášterec právě vstřelil branku!
    Hosté dávají branku do opuštěné domácí klece. Autorem branky je PETR MIKLOVIČ. Asistence: Tomáš Polanský.
     
    60:00
    Konec zápasu. (20:12:43)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 38. Nikl (Šetka, Dvořák), 59. Oliverius (Vávra) - 2. Freiberg (Polanský, Revay), 28. Heindl (Freiberg, Revay), 56. Řepík (Miklovič, Loučka), 60. Miklovič (Polanský)


    HC Děčín: Petrásek (Lavinger) - Hříbal, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Dvořák, Nikl, Filipovský - Oliverius, Vávra, Pořický, Růžek, Hošek, Řídel, Racek, Kopas, Šetka
    HC Tygři Klášterec nad Ohří: Damašek (Tichý) - Loučka, Mašek, Žižka, Revay, Koblitz, Dostál, Řepík, Mála, Miklovič, Polanský, Freiberg, Hofmeister, Škorik, Salač, Heindl, Diviš

    Rozhodčí: Orlický, Místecký, Střelka
    bahis siteleri