Zvolen – Banská Bystrica 1:2 (kon.) | Košice – Poprad 2:1 (kon.)
konec
HC Košice
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HK Poprad
sk Středa 06.03.2013, 18:00Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Dlhoočakávané play-off slovenskej Tipsport Extraligy je tu! Začiatok marca je vždy pre správneho hokejového fanúšika to najobľúbenejšie obdobie v roku! Neľútostné a vypäté súboje, plné štadióny, rôzne rituály, talizmany a zvyky. I o tom je play-off, my Vás vítame pri sledovaní prvého kola štvrťfinále!

    HC Košice postúpili do play-off z druhého miesta tabuľky. Zverenci Milana Staša mali totiž po 56 zápasoch na svojom bodovom konte hodnotu 109 bodov, čo je o 2 viac ako Nitra. Pred Košicami bol už len Zvolen, ktorý nazbieral až 115 bodov.
    Košičanom sa minulú sezónu v play-off darilo veľmi dobre. Najprv vyradili Banskú Bystricu (séria 4:1), následne na to zfúkli i Zvolen (4:0), no na zisk titulu to i tak nestačilo. Vo finále totiž Košice nestačili na bratislavský Slovan, ktorý ich napokon zdolal tesne 3:4.

    HK Poprad je na tom pochopiteľne horšie, kamzíci postúpili do play-off až zo 7. miesta s 83 bodmi. Popradčanom sa v minuloročnom play-off nedarilo podľa ich predstáv, svoju púť totiž skončili už vo štvrťfinále, pretože nestačili na Duklu Trenčín a prehrali 2:4 na sériu.

    Východoslovenská séria HC Košice - HK Poprad sa začne dvojzápasom v Košiciach. Kto napokon postúpi do semifinále? Sledujte naše priame prenosy a všetky podstatné informácie zo slovenských štadiónov budete mať ako na dlani.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba (C), Štrbák (A), Novák, Macejko, Martin Chovan, Šeda - Haščák (A), Pašek, Jenčík - Jokeľ, Slovák, Novotný - Matis, Marcinko, Svitana - Hinďoš, Matúš Chovan, Mlynarovič

    HK Poprad: Sidor - Šterbák, Suchý (A), Kovačevič (A), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic (C), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč
     
    V Košiciach práve dozneli zvuky štátnej hymny a na začiatok play-off a veľkého východniarskeho derby je teda všetko pripravené! Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:20
    Popradčania vyhrali úvodné vhadzovanie, v strednom pásme im ale puk vypichol Štvrbák, ktorý ho následne posunul Jokeľovi a ten ho zaviezol až do útočnej tretiny.
     
    00:43
    Košičania sa naďalej usadili pred Sidorom, po spolupráci Novotného a Jokeľa si vypracovali aj prvú strelu, ktorú ale popradský gólman bez problémov zachytil.
     
    01:17
    Košičania naďalej aktívnym tímom, Macejko vysoko forčekuje popradskú rozohrávku a tak je puk stále prevažne v pásme pred Sidorom.
     
    01:49
    Matis vybojoval puk v strednej tretine, ale jeho mužstvu to nepomohlo, pretože sa do útoku aj tak nedostalo. Hostia si puk vzali a mieria do útočného pásma.
     
    02:15
    Košičania sa dostali pod mierny tlak hostí a v snahe o upokojenie situácie vyhodili puk cez všetky čiary. Vhadzovať sa bude po ľavici Hyláka.
     
    02:49
    Hra sa teraz spred Hyláka presunula na opačnú stranu, avšak bez striel. V Košiciach sa začalo vo vysokom tempe.
     
    03:10
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia, ale v tempe a zo strany na stranu Pri puku Košičaniam ktorí sa ho pokúsia zaviesť do pásma pred Sidorom.
     
    03:50
    Košičania v útočnom pásme zatlačení iba k bočným mantinelom, následne popradská obrana puk vysúva do strednej časti klziska.
     
    04:40
    Domáci hokejisti teraz niekoľkými prihrávkami takmer úplne vyšachovali obranu hostí. Puk pred bránu dostal Dušan Pašek, ktorému sa ale Sidora z bezprostrednej blízkosti prekonať nepodarilo.
     
    05:30
    Košičania aj naďalej veľmi aktívne a s vysokým forčekingom, v pásme sa im ale ani teraz nedarí usadiť.
     
    05:50
    Poprad prevzal iniciatívu do svojich rúk, v obrannom pásme vybojoval puk, zaviezol ho pred Hyláka, ktorý ale nemusel zasahovať, pretože obranné rady domácich súpera k strele nepustili.
     
    06:14
    Popradčania sa rýchlo dostali pred Hyláka, spoza brány posielal puk pravdepodobne Balán do medzikružia, kde ale nestihol nakorčuľovať nik z jeho spoluhráčov.
     
    06:45
    Popradčania stále tlačia súpera, Košice ale vo vlastnej obrannej tretine vôbec nepanikária a Hylák je teda stále bez zásahu.
     
    07:30
    Košice v snahe o rýchly protiútok posunuli puk do stredu klziska, kde sa ho zmocnil Novotný, ktorý ho od útočnej modrej čiary vysoko nahodil smerom na bránu a Sidor ho schoval v lapačke.
     
    07:45
    Po buly sa domáci usadili v pásme, nie však nadlho, puk vzal balámn a hostia smerujú do protiútoku.
     
    08:12
    V medzikruží clonil Vandas a páliť sa pokúšal Balán. Väčšinu jeho pokusov ale zastavili telá domácich obrancov, proti jednému Hylák spoľahlivo zasiahol betónom.
     
    08:45
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, oba celky sú aktívne a hrá má vysoké tempo. V Steel aréne ale doposiaľ diváci videli len veľmi málo striel.
     
    09:15
    Dávid Buc od mantinelu "len tak mimochodom" preveril Hyláka prudkou strelou po ľade, ktorú ale domáci gólman vyrazil, Nanešťastie pre hostí však nie na hokejky Kamzíkov.
     
    09:52
    Poprad stále za Hylákom, ale Stanfield spoza brány nenašiel ani jedného zo spoluhráčov.
     
    10:30
    Hra sa presunula do stredného pásma, s pukom na hokejkách domáci hokejisti.
     
    11:15
    Košičania získlai pásmo, sériou prihrávok sa pokúsia vypracovať si príležitosť na ohrozenie Sidora.
     
    12:30
    Až takmer od modrej pálil Macejko, ktorého prudký pokus ale končí iba na tele jedného z hostí ležiaceho na ľade a vrhajúceho sa do strely.
     
    13:00
    Hra sa teraz ustálila pred Sidorom, kde aktívni Košičania narobili problémy hosťujúcej obrane, ktorá ale zatiaľ s prehľadom zvláda domáci nápor.
     
    13:45
    Hrá sa stále pred hosťujúcim gólmanom, kde si aktívny domáci celok pokúša vypracovať vážnejšiu príležitosť.
     
    14:20
    Kapitán Kolba poslal z prvej veľmi tvrdú strelu smerom na bránu hostí, ale puk minul hornú konštrukciu brány o pár centimetrov a rozozvučal iba plexisklo.
     
    15:12
    Hostia sa prekusli tlakom vo svojom pásme, presunuli hru pred Hyláka a tam sa z niekoľkých dobrých pokusov v medzikruží pokúsil puk za Hyláka pretlačiť Lukáš Hvila, ale bezúspešne. Domáci gólman položil svoj betón pevne na ľad a puk cez neho nemal šancu prekĺznuť.
     
    15:40
    Po pravici Sidora vpálil do pásma bránený Richard Jenčík, ktorý sa pokúsil vystreliť, ale jeho strela skončila v rýchlosti iba mimo priestoru brány.
     
    16:20
    Hra sa naďalej ustálila v obrannom pásme hostí, obe mužstvá dnes hrajú v Steel aréne veľmi aktívne. Po viac oka štvrťhodine hry je to ale stále bez gólu a vylúčenia.
     
    17:00
    Puku sa teraz zmocnili Popradčania, dostali ho až do vlastnej obrannej tretiny, kde oňho ale prišli a tak zo strely nebolo nič.
     
    17:45
    Puk na chvíľu vydolovali domáci, Novotný sa ho v strede klziska pokúšal spravoať a hodiť trochu dopredu, proti trojici obrancov sa mu to ale pochopiteľne nevydarilo.
     
    18:30
    Čas sa nám pomaličky kráti, aktivita ale neubúda ani na jednej strane.
     
    19:00
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    19:30
    Pravdepodobe Jabrocký skúšal páliť z bránenej pozície, puk ale minul priestor brány a Hylák zasahovať nemusel.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po prvej tretine je v Košiciach stále bezgólový stav. Diváci videli rýchlu a odhodlanú hru v podaní oboch strán, zároveň však čistú a bez jediného vylúčenia.
    Pomer striel doposiaľ 7:7.

    Ďalšia tretina začne približne o 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:20
    Hneď v úvode sa hostia usadili v pásme, prihrávku spoza brány dostal v kruhu stojaci a nikým nebránený Vandas, ktorý ale iba preveril Hyláka.
     
    20:45
    Na opačnej strane sa na malý moment usadili Košičania, Jokeľ posúval puk na útočnú modrú čiaru, ale obrana domácich ho vystrelila iba mimo priestoru brány.
     
    21:30
    V týchto momentoch sa nám hra presunula do stredu klziska, kde sa ale ani jednému z mužstiev nedarí zmocniť sa puku.
     
    21:50
    Poprad pred Hylákom, ten puk po nenápadnom nahodení pre istotu prikryl lapačkou.
     
    22:30
    Klouda v rýchlom protiútoku posunul puk na bráneného Buca, ktorého okamžitá strela ale neslávi úspech.
     
    22:45
    Domáci ostávajú vo vlastnom obrannom pásme, s pukom na hokejkách hostia, ale iba pri mantineli.
     
    23:24
    Puk odrazený od mantinelu vypálil na Hyláka Kurali, rozhodcovai ale signalizovali ofsajd a tak bol tento pokus zbytočný.
     
    24:05
    Za Sidorovou bránou bojoval o puk Novotný, ale hosťujúca obrana mu nedala šancu posunúť ho medzi kruhy.
     
    24:40
    Pašek to teraz skúsil podobnou prihrávkou spoza brány, tá však pred Sidora neprešla.
     
    25:02
    Pašek z uhla pálil na Sidora, puk však zastavila noha jeho spoluhráča Haščáka, ktorý sa už nestačil uhnúť.
     
    25:40
    V týchto chvíľa sa v pásme usadili Košičania, puk sa po osi Pašek - Haščák - Jenčík ale na Sidorovu bránu nedostal, obrana hostí ho dokázala vypichnúť.
     
    26:30
    Košičania zabrali, prevzali iniciatívú na svoje hokejky a zatlačili súpera v pásme.
     
    27:05
    Poprad vysunul puk do stredného pásma, rýchly protiútok sa však jeho hráčom nevydaril.
     
    27:48
    Domáci Slovák sa pokúša rozohrávať takmer až spoza Hyláka, ale hostia vysoko forčekujú a nedávajú mu na to príležitosť.
     
    29:05
    V pásme sa teraz usadili aktívnejší hostia. Domáca obrana má čo robiť, aby Hyláka uchránila.
     
    29:40
    Projektil na domácu bránu vyslal Kovačevič, Hylák ale nezasahoval, pretože puk skončil pár centimetrov vedľa.
     
    30:30
    Aktuálne aktívnejší sú hostia, čo sa domácim "fanúšikom" prestáva páčiť a tak začínajú pískať.
     
    32:00
    Marcel Haščák pálil z uhla, jeho pokus končí mimo priestoru brány.
     
    32:20
    Na ľade sa doposiaľ nepodarilo presadiť ani jednému z celkov. Aktuálne sú v pásme Košičania, Sidor teda musí byť v pozore.
     
    32:50
    Balán a Jabrocký sa postarali o vyrazenie puku z vlastnej obrany,následne si puk hodili pred seba, ale k strele sa už nedostali, pretože im ho vzala domáca obrana.
     
    33:15
    V týchto momentoch sa hrá zo strany na stranu, ani jeden z celkov nepredviedol poriadny súvislý tlak, ktorý by vyústil do gólu.
     
    34:02
    Novotný strieľal z "polootočky", jeho pokus končí pár centimetrov od hosťujúcej brány.
     
    34:49
    Košice dali gól!

    Po viac ako polhodine hry si Steel aréna vychutnala prvý gól stretnutia. RICHARD JENČÍK spracoval prihrávku Haščáka, pohľadom skontroloval, že Sidor je pri pokuse o zásah na zemi a bekhendom bránený jedným z protihráčov zakončil do odkrytej časti brány. Asistencie: Marcel Haščák, Dušan Pašek.
     
    35:10
    Hostia sa ihneď pokúšajú vyrovnať, čo im domáca obrana ale vôbec neuľahčuje. Práve naopak.
     
    35:58
    Vylúčenie hostí - Radoslav Suchý na dve min. za hákovanie.
     
    36:45
    Košičania začali presilovku excelentným tlakom. Pred bránou cloniaci Haščák ale spoločne s jedným z protihráčov puk zastavili a neujala sa ani následná bomba od modrej v podaní Deyla.
     
    37:00
    Domáci striedajú, to isté aj na opačnej strane. Popradský gólman si môže na chvíľu vydýchnuť.
     
    37:40
    Nie však nadlho. Domáci sa v zvyšnej časti presilovej hry do pásma vrátili, tentokrát si už obrana hostí dala väčší pozor a k toľkým strelám ich nepustila.
     
    37:58
    Hostia v plnom počte.
     
    38:26
    Prvé vylúčenie na strane Košíc, Tomáš Marcinko si posedí 2 min. za podrazenie.
     
    39:00
    Minúta do konca tretiny, hostia vytlačení až k vlastnému gólmanovi.
     
    39:28
    Poprad sa na chvíľu vrátil do pásma, nie však nadlho. Naopak, v strede klziska puk vybojoval Jenčík, ktorý sa sám pustil pomedzi dvojicu obrancov, a puk si hodil do medzikružia, ale k strele sa nedostal.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej časti hry videli diváci v Steel aréne prvý gól stretnutia, aj po jednom vylúčení na každej strane. Po 40 minútach vyhrávajú domáci Košičania od 35. minúty po presnom zásahu Jenčíka jednogólovým rozdielom.
    Pomer striel opäť po tretine vyrovnaný 17:17.

    Ďalšia tretina začne približne o 19:33.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:15
    Hostia dohrávajú krátku presilovú hru, k strele od útočnej modrej čiary sa dostal Klouda, ale jeho pokus končí mimo priestoru brány.
     
    40:26
    Domáci v plnom počte.
     
    40:40
    Košičania v rýchlom protiútoku rozohranom Haščákom, ale popradský gólman puk prikryl lapačkou.
     
    41:20
    Tempo hry trochu pokleslo, pri puku prevažne domáci hráči.
     
    41:50
    V útočnom pásme sa niečo snažil vymyslieť Matis, ale o puk prišiel.
     
    43:10
    Rýchly protiútok, Pašek nahrával na stranu Haščákovi, ale ten z bránenej pozície vystrelil iba mimo brány.
     
    44:20
    V košickej Steel aréne sleduje zápas 3080 platiacich divákov.
     
    44:44
    Pred Sidorom to poriadne vrie, už druhýkrát tam praskli nervy po prikrytí puku obom stranám, tentokrát sa bude aj vylučovať.
     
    44:44
    Za Košice si 2 minúty posedí Matúš Matis, za hostí Daniel Brejčák. Obaja za hrubosť.
     
    45:00
    V úvode hry vo štvorici sa do pásma dostali hostia, hylák si ale so strelou poradil.
     
    46:27
    Košice dali gól!

    Steel aréna oslavuje druhý gól v sieti gólmana Sidora. Urastený obranca MARTIN ŠTRBÁK vypálil od útočnej modrej od mantinelu a jeho bomba si našla cestu až za chrbát popradského brankára. Asistencie si pripisujú Marek Slovák a Štěpán Novotný.
     
    47:05
    Hostia značne znervózneli, Košičania majú naopak puk pod kontrolou.
     
    47:45
    Košičania ani napriek dvojgólovému rozdielu nepoľavili, Sidor musel v lapačke schovať ďalšiu strelu.
     
    48:30
    Poprad sa teraz na malý moment dostal do útočného pásma, vystreliť však nedokázal.
     
    49:14
    Brejčák chcel puk od mantinelu nahodiť pred bránu, čo sa mu ale nepodarilo, pretože rozhodca už odpískal vylúčenie.
     
    49:14
    Na strane hostí vylúčený Peter Klouda na 2 min. za hrubosť.
     
    49:40
    Košičania začali usadením sa v pásme, z tlaku vyplynula strela, ktorá ale Sidorovi nemohla narobiť žiadne problémy.
     
    50:06
    Kapitán Kolba na útočnej modrej čiare nedokázal spracovať puk a prišiel oň, následne ho však po necelom metri získal späť.
     
    50:46
    Domáci sa usadili v útočnom pásme, nemajú sa kam ponáhľať, ich strely boli ale zrazené. Pred bránu si teda nakorčuľoval jokeľ so snahou o stečovanie letiaceho puku, čo sa mu ale nevydarilo.
     
    51:14
    Hostia v plnom počte.
     
    51:48
    Dávid Buc spoza brány hľadal... ťažko povedať koho, nik z jeho spoluhráčov tam totiž nebol.
     
    52:54
    Tvrdý hit do tváre hokejkou inkasoval v strede klziska Jenčík, následne na opačnej strane v strkanici sa situáciu odhodlal riešiť Štrbák, rozhodcovia ale o férovom súboji nechceli ani počuť a hráčov okmažite oddelili.
     
    52:54
    Stále čakáme, kým rozhodcovia udelia tresty.
     
    52:54
    Popradu sa na trestnú stále nejako nechce....
     
    52:54
    Za Košice sa previnili Martin Štrbák a Marcel Haščák, ktorí si odsedia 2 min. za hrubosť, z hostí je na trestnej lavici Ľubomír Vaic na 5 min. + DKZ za napadnutie v oblastni hlavy a krku a Juris Stals na 2 min. za hrubosť.
     
    53:30
    Zhrňme si to, oba celky hrajú aktuálne vo štvorici, puk sa prenáša zo strany na stranu.
     
    53:54
    Domáci v plnom počte.
     
    54:20
    Košičania majú k dispozícii tri minúty v početnej výhode o jedného muža, zatiaľ v útočnej tretine bojujú o priestor na strelu.
     
    55:10
    Štrbákova strela od modrej čiary tentokrát úspech neslávila.
     
    56:10
    Deylovu strelu od modrej čiary zakrýval pred Sidorom Pašek, ktorý sa pokúsil v pravú chvíľu odskočiť, no nepodarilo sa mu to. puk zastavil telom.
     
    56:48
    Poprad sa nevzdáva bez boja, vysoký forčeking nedovoľuje Košiciam rozohrať spoza Hyláka.
     
    57:54
    Hostia v plnom počte.
     
    58:30
    Poprad bez brankára a v šestici!
     
    58:45
    Poprad dal gól!

    Žeby sa nám zápas ešte zamotal? Hosťom powerplay vyšla, LUKÁŠ HVILA tesne pred koncom znižuje na 1:2 z pohľadu Popradu. Aistencie: Suchý, Balán.
     
    58:45
    Oddychový čas hostí.
     
    59:15
    Steel aréna na nohách, Alexandr Hylák zázračným zákrokom zastavil puk letiaci do brány.
     
    59:30
    Hostia bez brankára, Pašek do prázdnej brány nedokázal zakončiť.
     
    59:59
    Ešte jedno vylúčenie hostí. Balán na 2 min. za seknutie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Košičania v prvom štvrťfinálovom zápase porážajú Poprad 2:1. Zo Steel arény sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (20:12:46)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 35. Jenčík (Haščák, Pašek), 47. Štrbák (Slovák, Novotný) - 59. Hvila (Suchý, Balán)


    HC Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba (C), Štrbák (A), Novák, Macejko, Martin Chovan, Šeda - Haščák (A), Pašek, Jenčík - Jokeľ, Slovák, Novotný - Matis, Marcinko, Svitana - Hinďoš, Matúš Chovan, Mlynarovič
    HK Poprad: Sidor - Šterbák, Suchý (A), Kovačevič (A), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic (C), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč

    Rozhodčí: Baluška, Lokšík - Valach, Zvrškovec
    bahis siteleri