Košice – Poprad 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HK Poprad
sk Pondělí 18.03.2013, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    Je dobojované!
    Košičania si svoj náskok dokázali v tretej tretine po skvelej defenzívnej hre ustrážiť a napokon sa gólom do prázdnej brány presadil ešte v 60. minúte Dušan Pašek. Ten uzavrel konečný výsledok na hodnote 3:1 a zaručil Košiciam postup do semifinále, kde si zmerajú sily proti Nitre.
    Pre Popradčanov táto séria teda končí.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo Steel Arény.
    Lúči sa s Vami Veronika Pancuráková a Tomáš Kovalský. (20:16:51)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Košice dali gól!
    Košičania napokon rozhodli o svojom postupe gólom do prázdnej brány! Popradčania poriadne zaváhali v defenzíve a neustrážili si DUŠANA PAŠEKA, ktorý sa dostal k puku v strednom pásme a puk poslal bez problémov do popradskej brány. Bez asistencií.
     
    59:14
    Košický tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:14
    Defenzívny herný prejav domácich hráčov je naozaj skvelý a Popradčania budú musieť niečo poriadne vymyslieť, aby tento zápas vyrovnali.
     
    58:35
    Košičania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a vyhrávajú kľúčové vhadzovania. Momentálne puk už dvakrát poslali na zakázané uvoľnenie.
     
    58:16
    Pred košickou bránou sa odohrala poriadna trma-vrma a gólman Hylák mal poriadny kus práce. Niekoľko popradských striel bolo zblokovaných, no tú Vandasovu napokon Hylák vyrazil do bezpečia. Následne sa domáci previnili zakázaným uvoľnením.
     
    57:58
    Popradčania sa odhodlali hrať v šestici a skúšajú teda šťastie v powerplay!
     
    57:44
    Košičania sa opäť previnili zakázaným uvoľnením, no môžem povedať, že zatiaľ kontrolujú hru s veľkým herným prehľadom.
     
    57:12
    Slovák sa dostal do dobrej palebnej pozície, no napokon sa do neho pustil pozorný Popradčan Devečka, ktorý zblokoval Slovákovu strelu a poslal svojich do útoku.
     
    56:48
    Balán sa dostal k puku v rohu klziska a následne chcel nájsť v medzikruží Vandasa. To sa mu však už nepodarilo a Košičania puk zblokovali.
     
    56:22
    Košický herný prejav je momentálne naozaj veľmi dobrý a nedáva Popradčanom takmer žiadnu šancu na nejaký zaujímavý útok. Momentálne sa "kamzíci" predviedli zakázaným uvoľnením.
     
    55:46
    Po dobrej prihrávke od Balána sa k puku v medzikruží dostal Šterbák, ktorý tvrdo zakončoval, no gólman Hylák bol v strehu a puk skvele zachytil vo svojej lapačke.
     
    55:18
    Popradskí "kamzíci" sa snažia niečo vymyslieť, no ich hre chýba nadšenie. Košičania pre zmenu hrajú veľmi dobre a Hylákovi čistia takmer všetky strely.
     
    54:57
    Fabian si v prihrákovej kombinácii mierne nerozumel s Bucom a Košičania sa veľmi dobre ubránili za svojou bránou a následne poslali puk do bezpečného stredného pásma.
     
    54:27
    Devečka sa dostal k puku na pravej strane, no napokon nemal komu prihrať. Pozorní Košičania veľmi dobre vykrývajú priestor pred svojou bránou a dobre sa bránia.
     
    53:57
    Košičania odolávajú popradskému miernemu tlaku veľmi dobre a zatiaľ predvádzajú skvelú defenzívnu hru. Tentokrát sa však previnili dvoma zakázanými uvoľneniami v rade.
     
    53:25
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky! Najskôr betónmi vyrazil do bezpečia delovku od Pašeka a následne hruďou zblokoval strelu z pravej strany od Haščáka.
     
    52:55
    Popradčania sa po malej chvíli dostali do útočného pásma, no momentálne sa im v ich prihrávkovej kombinácii naozaj nedarí. Košičania ich veľmi dobre eliminujú.
     
    52:17
    Gólman Hylák si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok, keď čelil tvrdej strele z ľavej strany od Vaica. Košický brankár však puk ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    51:59
    Domáci v plnom počte.
     
    51:56
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Peter Klouda, no gólman Hylák bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    51:25
    Po nepresnej prihrávke od Vandasa sa k puku dostal domáci Pašek, ktorý si nakorčuľoval až pred Sidorovu bránu a tvrdo zakončil. Gólman Sidor však dobre zasiahol svojou vyrážačkou.
     
    50:48
    Gólman Hylák predviedol svojim fanúšikom fantastický zákrok! Po tvrdej strele od Kovačeviča puk vyrazil presne pred Hvilu, ktorý tvrdo zakončoval z prvej, no košický gólman sa po puku nádherne hodil!
     
    50:05
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Hvila, no gólman Hylák puk nedokázal udržať na svojej výstroji. Následne ešte dorážal Balán, no košický gólman stihol premiestniť svoj ľavý betón a puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    49:59
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode! Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Oliver Jokeľ, ktorý zložil Popradčana k ľadu.
     
    48:55
    Jenčík získal puk na ľavej strane a z ťažkého uhla sa snažil zakončovať, no jeho tvrdú delovku napokon zblokoval pozorný obranca hostí - Devečka.
     
    48:21
    Košičania sa spod popradského tlaku oslobodili, no "kamzíci" sú opäť pri puku a snažia sa v útočnom pásme niečo zaujímavé vymyslieť. Domáci sa však zatiaľ dobre bránia.
     
    47:55
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Vandas, no jeho delovka zápästím napokon netrafila priestor košickej brány a puk skončil len na pleksiskle.
     
    47:01
    Haščák zaviezol puk za popradskú bránu a posunul ho pred Sidora na Pašeka, no košický útočník v tutovke míňa priestor brány a puk končí až na ochrannej sieti.
     
    45:40
    Poprad sa usadil v pásme a Košičania sa v snahe vymanenia spod jeho tlaku previnili zakázaným uvoľnením.
     
    45:15
    Hostia v plnom počte.
     
    45:01
    Košičania vzávere presilovej hry poriadne pritlačili Ich snaha vyvrcholila Deylovou bombou od útočnej modrej čiary, ktorá skončila mimo priestoru brány.
     
    43:55
    Jenčík sa dostal k puku za pravým kruhom a tvrdo zakončil, no gólman Sidor opäť zasiahol úžasným reflexom. Tentokrát puk vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia.
     
    43:15
    Jokeľ sa dostal po skvelej prihrávke od svojich obrancov do rýchleho protiútoku, no gólman Sidor opäť úspešne zasiahol a puk ukryl pod svojou lapačkou. Následne sa však bude vylučovať. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci Devečka.
     
    42:59
    Domáci hrajú skôr defenzívne ako ofenzívne a ďalší stupňujúci sa tlak Popradčanov vyriešili len zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Hylákom.
     
    42:45
    Košickí hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli v rozohrávke a predviedli len zbytočné zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa teda bude pred Hylákom.
     
    42:20
    Popradskí hráči sú zovretí pred svojím gólmanom, no majú puk na svojich hokejkách. Košičania ich však veľmi dobre attackujú a kazia im dobrú rozohrávku.
     
    41:53
    Pri puku sú hosťujúci Popradčania, no domáci Košičania veľmi dobre forčekujú a ešte lepšie sa bránia. Momentálne však veľmi dobre kazia hosťom útoky.
     
    41:20
    Haščák sa po skvelej prihrávke do smeru korčuľovania od Pašeka dostal k puku na pravej strane a tvrdo zakončil, no napokon trafil len bočnú sieť popradskej brány.
     
    40:49
    Košičania hrajú už v plnom počte a s pukom sa po ľavom krídle dobre presúval Vaic. Ten následne krížne prihrával na Stalsa, no jeho zakončenie bolo už len veľmi nepresné.
     
    40:03
    Košičania začali v tretej tretine hrať v oslabení, no napokon z úvodného vhadzovania dokázali získať puk. Po krátkom podržaná hry ho poslali do stredného pásma.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Tretiu tretinu začneme v znení popradskej presilovej hry, ktorá bude trvať ešte presne 43 sekúnd.
     
    V druhej tretine sme mohli vidieť už o niečo vyrovnanejší výkon, ako počas prvých dvadsiatich minút. Popradčania sa snažili presadiť a znížiť tak svoje gólové manko, čo sa im napokon v 29. minúte presadilo. Gólovo sa v presilovej hre presadil Dušan Devečka, ktorý svojou delovkou nedal Hylákovi šancu. Následne si dobré šance vypracovali aj domáci Košičania, no proti nim veľmi dobre zasiahol pozorný Sidor, ktorý zneškodnil aj najväčšie šance domácich.

    Podarí sa Popradčanom zdramatizovať tento zápas a vyrovnať tak v tretej tretine alebo si svoj postup už Košičania udržia?
    Tretia tretina začne približne o 19:40.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:58
    Vaic získal puk na ľavom kruhu a následne skvele prihrával na modrú čiaru, kde sa k puku dostal Suchý. Ten tvrdo zakončoval, no do dráhy puku sa ukážkovo hodil obetavý Haščák!
     
    39:32
    Tomáš Marcinko sa k puku dostal vo vlastnom oslabení na ľavej strane pri striedačke, no tiesnený dokázal zakončovať iba z veľkého uhla a to mimo brány Sidora.
     
    39:01
    Klouda získal puk na pravom kruhu a následne sa snažil nájsť Devečku, no to sa mu už nepodarilo. Do dráhy puku vstúpil domáci Cebák, ktorý ho poslal von z obranného pásma.
     
    38:43
    Košičania sa tesne pred koncom tretiny oslabujú. Na 2 minúty si na trestnej lavici za napadnutie posedí Radek Deyl.
     
    38:18
    Balán sa natlačil pred košickú bránu a následne bekhendovo našiel Vandasa. Ten však už nedokázal zakončiť a puk si potiahol len za košickú bránu.
     
    37:50
    Jenčík sa veľmi dobre presúval po pravej strane a následne našiel fantastickou prihrávkou na ľavej strane Pašeka, no aj ten sa rozhodol prihrávať. Jeho prihrávku však zachytil pozorný Fabian.
     
    37:20
    Klouda veľmi dobre vybojoval puk na pravom kruhu a následne prihrával na Kovačeviča. Jeho prihrávka však bola len veľmi nepresná a puk schmatli Košičania.
     
    36:53
    Novotný sa dostal k puku v strednom pásme a následne ho nahodil smerom dopredu. Tam sa však dobre zorientovali Popradčania, ktorí prinútili domácich previniť sa postavením mimo hry.
     
    36:03
    Košičania hrajú momentálne len veľmi zle a po dobrej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal Šterbák. Ten si spoza brány nakorčuľoval pred Hyláka a bekhendovo zakončoval. Najskôr trafil len jeho betóny a potom puk napálil na bočnú sieť.
     
    35:32
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Jabrocký, no pozorný gólman Hylák bol v strehu a puk svojími betónmi a svojou hokejkou napokon vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    35:08
    Košičania hrajú momentálne len veľmi nedôrazne a Popradčania to s veľkou chuťou využívajú. Marcinko sa dostal k puku v strednom pásme, no následne ho poslal ležerne cez všetky čiary. Vhadzovať sa po tomto zakázanom uvoľnení bude pred Hylákom.
     
    34:55
    Tomáš Marcinko ihneď po nakorčuľovaní zo striedačky dostal puk na útočnej modrej čiare a mohol ísť do samostatného nájazdu na Sidora, no rozhodcovia odpískali ofsajd.
     
    34:35
    Novotný sa dostal k puku na pravej strane a následne tvrdo zakončoval spoza obrancov, no pozorný gólman Sidor úspešne zareagoval svojím pravým betónom a puk vyrazil na zadný mantinel.
     
    34:03
    Popradskí hráči sa momentálne veľmi dobre bránia a nedovoľujú svojím súperom dostať sa do pásma. Všetko sa to odohráva pri popradskom oslabení.
     
    33:24
    Od modrej čiary to tentokrát skúšal Cebák a následne aj Jenčík, no ich delovky boli ešte pred popradskou bránou zblokované na zadný mantinel, a tak gólman Sidor zasahovať nemusel.
     
    32:57
    V oslabení sa do rýchleho protiútoku mohol dostať Buc, no domáci obranca Štrbák sa napokon stihol vrátiť a založil ďalší košický útok.
     
    32:24
    Jokeľ získal puk na ľavej strane, no pozorný gólman Sidor bol v strehu a puk po Jokeľovej strele napokon so šťastím vyrazil do bezpečia! Následne sa však Vaic previnil podrazením a Košičania si teda zahrajú v početnej výhode.
     
    31:58
    Hvila sa dostal k puku na ľavej strane, no následne ho nahodil len na zadný mantinel. Tam si ho prevzal pozorný Vandas, ktorý však herný inštrument proti Macejkovi stratil.
     
    31:20
    Juraj Cebák sa k puku dostal v strednom pásme a okamžite si to namieril do útočnej tretiny. Tam to skúsil už tesne za útočnou modrou čiarou prudkým švihom, ktorý ale minul priestor Sidorovej brány.
     
    30:48
    Košičania sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď sa k puku na ľavej strane dostal Svitana! Ten poslal skvelú prihrávku na Matisa, no gólman Sidor sa dobre premiestnil a puk svojou výstrojou zblokoval do bezpečia.
     
    30:03
    Jabrockému sa rysovala obrovská šanca na rýchly protiútok, no po rýchlom prechode cez stredné pásmo napokon tento Popradčan puk stratil. Košičania ho s chuťou prevzali.
     
    29:55
    Z ľavej strany sa pokúšal strelecky presadiť Gabriel Spilar, no hosťujúci gólman opäť úradoval a nedovolil puku preniknúť za čiaru.
     
    29:30
    Popradu gól pridal vietor do plachiet a ihneď sa pustil do rýchleho protiútoku. Juris Stals strieľal z pravej strany, no puku v smere na košickú svätyňu zabránil Štrbák.
     
    28:58
    Domáci v plnom počte.
     
    28:58
    Poprad dal gól!
    Popradčanom táto presilová hra vyšla priam ideálne a vsietili kontaktný gól! K puku sa za bránou Košíc dostal Peter Klouda, ktorý skvelou bekhendovou prihrávkou našiel na pravom kruhu DUŠANA DEVEČKU! Ten napriahol svoju hokejku najviac ako sa dalo a prepálil bezmocného gólmana Hyláka. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Ľubomír Vaic.
     
    28:40
    Košičania sa oslabujú. Na dve minúty má výhodu početnej presilovej hry hosťujúci Poprad. Marcel Haščák si oddýchne za hrubosť.
     
    28:37
    Cebák sa nebezpečne natlačil pred popradskú bránu a tvrdo zakončoval, no napokon nedokázal pozorné betóny gólmana Sidora prekonať ani nadvakrát.
     
    28:09
    Popradčania si mierne nerozumeli v rozohrávke a predviedli svojím fanúšikom len postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    27:57
    Richard Jenčík sa dostal k puku na pravom kruhu, následne si s ním nakorčuľoval do medzikružia a tvrdo vystrelil. Gólman Sidor však bol v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    26:05
    Aktívneho Takáča z hosťujúceho celku pritlačil domáci Matis na mantinel. Samuel Takáč teda nemohol prihrávkou pred hyláka hľadať žiadneho zo spoluhráčov.
     
    25:20
    Obraz hry sa stále nemení, ja keď o trochu aktivitu teraz badať na hokejkách popradských hokejistov. Tí sa po dlhšom čase usadili v pásme, ale k strele sa ešte nedostali.
     
    24:30
    Hra sa presúva zo strany na stranu a ani jeden z celkov sa ešte k súvislejšej akcii v tejto časti hry nedostal.
     
    23:45
    Lukáš Hvila v pásme vybojoval puk pri pravom mantineli, odkiaľ sa mu ho podarilo hodiť až do medzikružia, kde ale ani jeden z hosťujúcich hráčov nebol a tak Haščák odpratáva puk do bezpečia.
     
    23:16
    "Podávanie si puku" zo strany na stranu pokračuje, Ani jeden z celkov za ešte v tejto tretine do vážnejšej šance nedostal.
     
    22:40
    Poprad v týchto chvíľach vyhodil puk až za Hyláka, kde ho ale nestihli "kamzíci" dokorčuľovať a tak sa ho zmocnili iba domáci hokejisti.
     
    22:05
    Košičania sa zmocnili puku a namierili si to do útočného pásma, kde chcel strieľať Jenčík, no Sidor ani nemusel zasahovať, pretože rozhodca hru prerušuje pre prihrávku rukou.
     
    21:45
    Hra sa spomalila a presunula do stredného pásma, odkiaľ sa nedarí prebojovať do útočnej tretiny ani jednému z celkov.
     
    21:15
    Popradčania sa desiatky sekúnd nevedeli vymaniť spod vysokého forčekingu košických hokejistov. Napokon sa im to aspoň na malý moment podarilo a puk zaviezol do pásma Vaic. Hostia sa ale ani len nedostali k strele.
     
    20:39
    Šeda sa dostal k puku na ľavom kruhu a tvrdo zakončil. Gólman Sidor však puk veľmi dobre videl a následne ho ukryl vo svojom náručí.
     
    20:08
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v druhej tretine dostali hráči domácich Košíc, ktorí sa po malej chvíli strávenej vo vlastnej obrannej tretine vydali do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Košice vs. Poprad - 11 vs. 15
     
    Po úvodnej dvadsaťminútovke vyhrávajú v Steel aréne domáci hokejisti. Do vedenia sa dostali dvomi pomerne rýchlymi gólmi. Po necelých štyroch minútach od úvodného vhadzovania v hre 4 proti 4 otváral skóre Tomáš Marcinko a o necelé dve minúty neskôr zvyšoval na rozdiel dvoch presných zásahov Richard Jenčík. Popradská snaha o vyrovnanie je zatiaľ márna, pokusy ktoré nezastaví obrana pozorne kryje gólman Hylák.

    Podarí sa Popradu znížiť náskok súpera, alebo naopak, pridajú Košičania ďalšie kúsky do Sidorovej siete?
    Ďalšia tretina začína približne o 18:53.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:55
    Cebák zaviezol puk do pásma, kde ho predal Slovákovi, ktorý spoza brány hľadal spoluhráčov v medzikruží. K puku sa dostal Jokeľ, no vďaka pozornej hosťujúcej obrane sa mu nepodarilo zakončiť.
     
    19:25
    Suchý sa dostal k puku na ľavej strane a dobrou krížnou prihrávkou chcel nájsť Vandasa, no to sa mu už nepodarilo. Následne tvrdo zakončoval Balán, no gólman Hylák puk opäť zachytil na svojej výstroji.
     
    18:53
    Z ľavej strany sa k strele prebojoval košícký útočník Jenčík, no jeho strelecký pokus skončil iba na betóne pozorného Sidora.
     
    18:23
    Domáci v plnom počte.
     
    18:08
    Po skvelej prihrávke od Kloudu z medzikružia sa k puku na pravej strane dostal Dávid Buc, ktorý tvrdo zakončoval z prvej. Gólman Hylák sa však veľmi dobre premiestnil a puk zachytil na svojej výstroji!
     
    17:20
    Hostia v plnom počte.
     
    17:12
    Košičania hrajú vo štvorici.
     
    16:30
    Košičania začali hru v trojici veľmi aktívne a vysokým forčekingom, Marcinko hostí nepustil ani cez stredné pásmo.
     
    16:23
    Popradčania budú hrať opäť v početnej výhode. K Novotnému sa na trestnú lavicu pridá Šeda, ktorý sa previnil nedovoleným podrazením.
     
    15:58
    Košickí hokejisti boli zatlačení až za vlastného gólmana, odkiaľ sa im vďaka vysokému forčeningu Popradu nedarí rozohrať útočnú akciu.
     
    15:20
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si odchádza sadnúť aj Popradčan Suchý, ktorý sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    15:12
    Fabian tvrdo zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Hylák vytiahol svoju lapačku a puk zachytil. Následne rozhodca dvíha svoju pravicu a za hákovanie si na dve minúty pôjde oddýchnuť Štěpán Novotný.
     
    14:50
    Šeda to skúšal na gólmana Sidora nedôraznou strelou z ľavého kruhu, no pozorný popradský brankár puk s veľkým prehľadom vyrazil na zadný mantinel svojími betónmi.
     
    14:05
    V strednom pásme sa puku zmocnil Stals a okamžite si to namieril do útočnej tretiny. Jeho švih sa od zadného mantinelu odrazil iba na hokejku Vaica, ktorého pokus Hylák vyráža mimo priestoru brány betónmi.
     
    13:48
    Haščák získal puk za popradskou bránou a poslal ho pred gólmana Sidora presne na hokejku Matúša Matisa. Ten tvrdo vypálil, no gólman Sidor puk zachytil skvelým semafórom a následne pri dorážkach dobre zapracoval aj svojím ľavým betónom.
     
    13:25
    Jabrocký preveril Hyláka strelou z ľavej strany, no gólman Hylák bol v strehu a puk svojím pravým betónom vyrazil do bezpečia. Následne korčuľujú do útoku domáci.
     
    12:56
    Buc nebezpečne nahadzoval puk na košickú bránu z pravej strany, no gólman Hylák napokon zasahovať nemusel. Toto nahodenie bolo zblokované len na zadný mantinel.
     
    12:19
    Deyl zaviezol puk do útočného pásma a následne si ho prihrával so Spilarom. Pozorní Popradčania však svojim súperom napokon zakončovať nedovolili.
     
    11:49
    Novotný sa po dobrej prihrávke do medzikružia dostal k puku a tvrdo zakončil, no gólman Sidor bol v strehu a puk ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    11:06
    Po nepresnej rozohrávke domácich Košičanov sa k puku dosta Kurali, ktorý puk s veľkým prehľadom poslal až ku gólmanovi Hylákovi. Ten ho rozohráva na ďalší košický útok.
     
    10:34
    Pašek sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu a následne chcel ostrou prihrávkou nájsť Cebáka, no to sa mu už nepodarilo. Košičania však stále ostávajú v pásme.
     
    10:07
    Na rade je vylúčenie na strane Popradu. Na dve minúty si za hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Stals, ktorý sa previnil týmto faulom na Slováka.
     
    09:55
    Novotný nahodil puk od modrej čiary na zadný mantinel a napokon si ho aj dokorčuľoval. Popradčania sa však pri ňom pristavili a od puku ho úspešne odstavili.
     
    09:20
    Haščák spoza brány posunul puk na Jenčíka, ale hosťujúca obrana puk úspešne zachytila a následne ho odpálila aspoň do stredného pásma.
     
    08:50
    Pašek sa dostal k puku na pravej strane a následne chcel pred bránou nájsť Jenčíka, no druhý menovaný už nedokázal puk dopraviť do poodkrytej popradskej brány.
     
    08:21
    Paločko sa dostal k puku v strednom pásme, no napokon si mierne nerozumel so Stanfieldom, ktorý sa do útočného pásma dostal skôr ako puk. Následne sa píska ofsajd.
     
    08:00
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Stanfield, no gólman Hylák sa stihol rýchlo premiestniť a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    07:28
    Za košickou bránou sa k puku dostal Jabrocký, no napokon o neho proti pozornému Štrbákovi prišiel. Ten ho pritlačil na zadný mantinel a puk vyhodil do bezpečia.
     
    06:59
    Popradčania sa snažia ofenzívne presadiť a rýchlo odpovedať, no momentálne sa im veľmi nedarí. Košičania sa veľmi dobre bránia a nedávajú hosťom veľa priestoru.
     
    06:20
    Slovák sa veľmi dobre presúval po pravej strane a následne chcel krížnou prihrávkou nájsť Jokeľa, no popradský obranca Kovačevič jeho prihrávku úspešne zblokoval.
     
    05:58
    Stals nebezpečne dobiedzal pred košickou bránou, no po dobrej prihrávke od Vaica napokon umiestnil svoju delovku len tesne mimo Hylákovej brány.
     
    05:31
    Popradský tréner si berie taktický oddychový čas! Popradčania sa musia vzchopiť.
     
    05:31
    Košice dali gól!

    Košičania vzápätí pridávajú aj druhý presný zásah! Dušan Pašek vošiel s pukom do útočnej tretiny, excelentnou zadovkou ho prenechal spoluhráčovi RICHARDOVI JENČÍKOVI a ten so strelou neváhal. Sidor opäť nemal šancu na úspešný zákrok. Asistencie: Dušan Pašek a Marcel Haščák.
     
    04:52
    Spoza pravého kruhu to tentokrát skúšal domáci Cebák, no gólman Sidor bol v strehu a puk svojím pravým betónom poslal na zadný mantinel.
     
    04:18
    Buc sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu a tvrdo vypálil, no jeho strelu gólman Hylák veľmi dobre videl a následne puk vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia.
     
    03:49
    Košice dali gól!

    Do vedenia sa dostávajú domáci Košičania, a to iba po 7 sekundách hry vo štvorici. Do medzikružia si nakorčuľoval a na presnú prihrávku spoluhráča Spilara počkal TOMÁŠ MARCINKO. Jeho tvrdý projektil nedal Sidorovi absolútne žiadnu šancu na zákrok. Asistenciu si pripisuje Gabriel Spilar.
     
    03:42
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Pri puku sa ocitol jeden z domácich obrancov, ktorého však Stanislav Balán zbytočne podrazil. Za tento faul si odnáša dve minúty.
     
    03:25
    Košičania sa vzápätí po buly oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    03:17
    Ihneď po buly vypálil na košickú bránu bránu Hvila, no domáci gólman svojimi betónmi vytlačil puk až na ochrannú sieť.
     
    03:12
    Uvidíme prvú presilovú hru stretnutia. Oliver Jokeľ z košického celku sa previnil seknutím, po ktorom skončil na ľade hosťujúci Smotrila.
     
    02:54
    Juraj Cebák sa po vhadzovaní pred popradskou bránou dostal k puku na modrej čiare a tvrdo vystrelil. Gólman Sidor sa však dobre premiestnil a puk ukryl vo svojom náručí.
     
    02:35
    Bezprostredne po buly vypálil na bránu Košíc Stanfield, no jeho pokus z medzikružia skončil u pozorného Hyláka.
     
    02:15
    Patrik Svitana vymanil svoj tím spod úvodného tlaku Popradčanov iba vyhodením puku cez všetky čiary. Vhadzovať sa bude pred Hylákom.
     
    01:40
    Tomáš Marcinko sa puku zmocnil v strednom pásme, namieril si to do útočnej tretiny, no tam mu obrana hostí nedovolila ani vystreliť.
     
    01:10
    Balán sa veľmi dobre pustil do protiútoku po ľavej strane popri mantineli, no veľmi dobrým obranným zákrokom sa prezentoval Jenčík. následne ešte z opačenej strany zakončoval Hvila, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    00:45
    Košičania sa zmocnili puku, zaviezli ho do pásma a za bránou sa snažil spoluhráča Haščáka nájsť Pašek. To sa mu ale nepodarilo a puku sa zmocnil Poprad, ktorý v okamžitom protiútoku z hokejky Suchého triafa iba Hylákovu hruď.
     
    00:20
    Úvodné buly vyhrali hostia, ktorí puk posunuli až za brankára Sidora a odtiaľ rozbehli útočnú akciu. Tá sa skončila na útočnej modrej čiare ofsajdovým postavením Stalsa.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V Steel aréne dozneli zvuky štátnej hymny a hráči oboch celkov sú už pripravení na úvodné vhadzovanie. Zápas sa o malú chvíľu začína.

    Príjmený športový zážitok vám praje Veronika Pancuráková a Tomáš Kovalský.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Štrbák (C), Cebák, Šeda, Deyl, Macejko, Martin Chovan, Milan Takáč, Gajdoš - Jenčík, Pašek, Haščák (A) - Gmitter, Marcinko (A), Spilar - Jokeľ, Slovák, Novotný - Svitana, Mlynarovič, Matis

    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý (A), Kovačevič (A), Kurali, Devečka, Fabian, Dinda, Gríger - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic (C), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Samuel Takáč

    Rozhodca: J. Konc, P. Jonák - Valach, Gajan.
     
    Srdečne pozdravujeme všetkých čitateľov priamo z košickej Steel arény. V poslednom štvrťfinálovom dueli dnes domáce Košice pod vedením Milana Staša privítajú mužstvo z Popradu. Zatiaľ čo Košičania odohrajú zápas v tradičných tmavomodrých dresoch, hostia pod vedením Milana Jančušku zabojujú o postup v bielej sade.
     
    Vážení priaznivci hokeja, vitajte pri textovom prenose zápasu, aký Steel aréna v tejto sezóne ešte nezažila. Štvrťfinálová séria s prívlastkom veľkého východniarskeho derby Košíc a Popradu nepozná svojho víťaza ani po šiestich vzájomných dueloch a tak sa v metropole východu chystá zápas zápasov, po ktorého konci už Slovensko ďalšieho semifinalistu určite spozná.

    Doteraz sa v sérii odohralo 6 zápasov. Po základnej časti lepšie postavené Košice (2. miesto) začali dvomi domácimi víťazstvami 2:1 na domácom ľade a za stavu 2:0 sa séria presťahovala pod Tatry. Tam sa Popradu výhrami 4:2 a 6:3 podarilo stav vo štvrťfinále vyrovnať na 2:2 a ďalší zápas sa odohral opäť v metropole východu. Košičania v ňom po triumfe 3:2 získali prvý postupový mečbal, ktorý ale Poprad hneď v nasledujúcom dueli doma odvrátil víťazstvom 3:0.

    Celá séria je mimoriadne emočne vypätá a plná množstva potýčiek. Pozornosť aktuálne púta najmä spätný pohľad na posledný duel pod Tatrami, kde sa v samom závere stretnutia zomlelo hneď niekoľko pästných súbojov. Rozhodcovská dvojica Juraj Konc a Peter Lokšík v sobotňajšom stretnutí udelila dohromady až 476 trestných minút, čo je nový extraligový rekord.

    Jedno je isté - v siedmom stretnutí sa rozhodne. Jeden z tímov bude na ľade Steel arény oslavovať postup, pre druhý sa po podaní rúk sezóna 2012/2013 skončí. Kto ale bude na ktorej strane? Sledujte tento textový prenos a určite sa to dozviete!

    Z košickej Steel arény vám zápas pravidelnými príspevkami priblíži košicko-popradská dvojica komentátorov v zložení Veronika Pancuráková a Tomáš Kovalský.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Spilar), 6. Jenčík (Pašek, Haščák), 60. Pašek – 29. Devečka (Klouda, Vaic)


    HC Košice: Hylák (Riečický) - Štrbák (C), Cebák, Šeda, Deyl, Macejko, Martin Chovan, Milan Takáč, Gajdoš - Jenčík, Pašek, Haščák (A) - Gmitter, Marcinko (A), Spilar - Jokeľ, Slovák, Novotný - Svitana, Mlynarovič, Matis
    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý (A), Kovačevič (A), Kurali, Devečka, Fabian, Dinda, Gríger - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic (C), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Samuel Takáč

    Rozhodčí: J. Konc, P. Jonák - Valach, Gajan

    Diváci: 7314
    bahis siteleri