Česko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.)
konec
Švédsko
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Slovensko
sk Středa 03.04.2013, 19:00 • Oskarhamn • Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri prvom zápase záverečnej fázy prípravy slovenskej reprezentácie na MS 2013!
    V tomto online prenose Vám budem približovať aktuálne dianie zo štadióna vo švédskom meste Oskarshamn, kde si od 19:00 SEČ vrámci súťaže Euro Hockey Challenge zmerajú sily hráči domáceho Švédska, ktorí na svojom ľade privítajú hokejový výber Slovenska.

    Euro Hockey Challenge (EHCH) je hokejová súťaž, v ktorej proti sebe hraje dvanásť najlepších európskych reprezentačných výberov rozdelených do dvoch skupín. Založená bola v roku 2010 a jej úlohou je nahradiť priateľské zápasy v apríli pred majstrovstvami sveta. Každý rok si vrámci EHCH predvedie každá zo zúčastnených reprezentácií v šiestich zápasoch, resp. troch dvojzápasoch. V tomto ročníku EHCH budú súpermi Švédska hokejisti Slovenska, Lotyšska a Nemecka. Slovensko narazí v tejto hokejovej púti na reprezentácie Švédska, Bieloruska a Českej republiky.

    Švédski hokejisti sa tak, ako po každý rok predviedli na majstrovstvách sveta aj v minulej sezóne. V základnej "štokholmskej" skupine skončili na sympatickej druhej priečke s trojbodovou stratou na Rusko, ktoré je aktuálnym majstrom sveta. Švédska púť na šampionáte, ktorý organizovali práve Švédi spolu s Fínmi, však skončila pomerne skoro, keď domácich Švédov už vo štvrťfinále vyradili hokejisti Českej republiky po tesnej výhre 4:3. Na minuloročnom šampionáte Švédi teda obsadili celkom sympatickú šiestu priečku.

    Slovenská púť minuloročnými majstrovstvami sveta bola o čosi pestrejšia ako tá švédska, i keď Slováci do vyraďovacích bojov postúpili až z poslednej postupovej – štvrtej priečky "helsinkskej" skupiny. V štvrťfinále sa im však darilo veľmi dobre, keď prekvapivo zdolali výber Kanady tesným výsledkom 4:3. Následne v semifinále narazili na výber Českej republiky, kde prekonali svoju dlhoročnú smolu a vyhrali proti Čechom v pomere 3:1. Slováci sa po tejto spanilej play-off jazde dostali až do bájneho finále, no tam už ich sily nestačili na výber hviezdami nabitého Ruska. Slovensko síce vo finále proti Rusku prehralo v pomere 2:6, no napokon obsadilo skvelú striebornú priečku.

    Slovenská a švédska reprezentácia odohrali proti sebe už 30 zápasov. Z nich sa až 18krát tešili hokejisti "troch koruniek", trikrát sa zápas skončil nerozhodnou remízou a deväťkrát sa z výhry tešili slovenskí hokejisti.

    Budú v prvom zápase EHCH úspešnejší hokejisti Slovenska alebo si triumf na domácom ľade vybojujú reprezentanti Švédska?
     
    Švédska nominácia na dvojzápas EHCH proti Slovensku:

    Brankári: Linus Ullmark (MODO Hockey), Johan Backlund (Kärpät Oulu/Fín.), Gustaf Wessalu (HV 71)

    Obrancovia: Niclas Lundgren (Växjö Lakers), Tom Nilsson (Mora IK), Henrik Tömmernes (Frölunda HC), Niclas Andersén (Severstaľ Čerepovec/Rus.), Stefan Johansson, Tobias Viklund (obaja AIK Štokholm), Elias Fälth (HV 71)

    Útočníci: Fredrik Pettersson (Donbass Doneck/Ukr.), Richard Gynge, Nicklas Danielsson (obaja HC Lev Praha/ČR), Jonathan Granström (Brynäs IF), Joel Lundqvist, Dick Axelsson (obaja Frölunda HC), Mattias Janmark-Nylén (AIK Štokholm), Patrik Carlsson, William Karlsson, Andreas Jämtin (všetci HV 71), Robert Rosén, Dennis Rasmussen (obaja Växjö Lakers), Martin Thörnberg (Torpedo Nižnij Novgorod/Rus.), Mario Kempe (MODO Hockey)

    Slovenská nominácia na dvojzápas EHCH proti Švédsku:

    Brankári: Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/Rus.)

    Obrancovia: Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Martin Štajnoch, Ivan Švarný (všetci HC Slovan Bratislava), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR), Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR)

    Útočníci: Martin Bartek, Radoslav Tybor (obaja HC Pardubice/ČR), Mário Bližňák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný (všetci HC Slovan Bratislava), Jakub Gašparovič (Medveščak Záhreb/Chor.), Juraj Majdan (HC Litvínov/ČR), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Ján Sýkora (HC'05 Banská Bystrica), Michael Vandas (HK Poprad)
     
    Premiéru v slovenskom drese absolvuje na severe Európy mladý hokejový útočník Marko Daňo.
    "Začal som hrať v KHL, potom prišli majstrovstvá sveta juniorov, ktoré boli pre mňa veľkou skúsenosťou. Teraz sa teším, že môžem hrať v reprezentácii. Verím, že sa v tíme udržím čo najdlhšie a zabojujem o majstrovstvá sveta. Na premiéru sa veľmi teším, budem sa snažiť hrať čo najlepšie. Verím, že celý tím podá dobré výkony. Pre mňa osobne je to ďalšia veľká skúsenosť, obavy nemám," povedal Marko Daňo.
     
    Hráči už vychádzajú na ľad.
     
    Teraz si vypočujeme našu národnú hymnu.
     
    Aréna v Oskarhamne vyzerá byť vypredaná!
     
    Znejú tóny Švédskej národnej hymny.
     
    Hymny máme za sebou, hlásateľka nám predstavuje úvodné päťky.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Ullmark (Wesslau, Backlund) – Lundgren, Nilsson, Tömmernäs, Andersén, Viklund, Fälth, Johansson – Pettersson, Gynge, Granström, Lundqvist, Janmark_Nylén, Karlsson, Axelsson, Rasmusson, Danielsson, Thörnberg, Kempe, Andersson, Carlsson, Rosén, Jämtin.

    Slovensko: Staňa (Janus) – Štajnoch, Ďaloga, Sersen, Švarný, Sloboda, Vydarený, Mezei, Brejčák, Mihálik – Gašparovič, Kukumberg, Ján Sýkora, Miklík, Daňo, Tybor, Bartek, Bližňák, Šťastný, Majdan, Ölvecký, Hudáček, Vandas, Radivojevič
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:08
    Prvá nebezpečná situácia pred Staňom, náš gólman sa ale nenechal nachytať.
     
    00:30
    A okamžite prichádza aj vylúčenie. Martin Bartek bol vylúčený za hákovanie.
     
    00:33
    Švédsko dalo gól!
    Expresne rýchle využitie presilovky! ROBERT ROSEN ostal sám pri vzdialenejšej žrdi, dostal prihrávku a zakončiť mu nerobilo problém. Asistencie: Richard Gynge, Niclas Andersén.
     
    02:00
    Zo Švédska nemáme informácie o čase, musíme improvizovať.
     
    02:20
    Teraz dva ofsajdy domáceho tímu.
     
    03:02
    Časomiera nabehla, už bude snáď všetko v poriadku.
     
    03:23
    Domáci hokejisti si dobre splnili defenzívnu robotu, následne idú do útoku. Ľahkú strelu Thörnberga Staňa na istotu chytil.
     
    03:30
    Teraz nepresnosť na našich hokejkách, píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    04:08
    Tybor čakal na prihrávku pred Ullmarkom, no nedočkal sa jej. Krátko na to skúsil vystreliť Ján Sýkora, neúspešne.
     
    04:43
    Pekný slovenský postupný útok končí na Ullmarkovi, ktorému strela z krídla nenarobila problémy.
     
    05:12
    Mikrosúboje pri mantineli v našom obrannom pásme, naše rozohrávky sú dosť kostrbaté. Snáď sa to zlepší.
     
    06:02
    Naši sa teraz na chvíľu usadili v pásme, no nič svetoborné v ňom nevymysleli. Prvá prihrávka nenašla adresáta a puk získali Švédi.
     
    06:46
    Švédi zbrklo rozohrali, puk im ušiel až na icing. Hra sa teda bude sťahovať pred Ullmarka.
     
    07:00
    Po buly získal puk Miklík, tomu sa ale zamotal medzi nohami a zakončenie nebolo ohrozujúce. V pásme sme sa dlho neudržali.
     
    07:13
    Ďalšie vylúčenie na našej strane a celkom zbytočné. Radoslav Tybor pri plnení obranných povinností podrazil súpera.
     
    07:20
    Švédi už usadení v pásme, roztáčajú kolotoč. Strela Staňovi vypadla, ale domáci hokejisti puk nedorazili do brány!
     
    07:38
    Na chvíľu sme sa oslobodili.
     
    08:20
    Nádherný zákrok Staňu, ktorý vychytal Gyngeho! Švédsky útočník mal síce rýchle ruky, no náš gólman ho prečítal betónom!
     
    09:13
    Tybor je späť , Slováci sa teraz dokázali ubrániť. Ospravedlňujeme sa za chyby v čase, no časomiera vo Švédsku stále stagnuje.
     
    10:22
    Naši teraz riešili situáciu len vyhodením puku cez všetky čiary. Nejaký pekný, zaujímavý hokej sme doteraz nevideli.
     
    10:44
    Znovu Slováci puk len odovzdali, vyzerá to , akoby sme hrali stále oslabenie...
     
    10:50
    Teraz ale strieľal Ján Sýkora, ktorý mal síce v tandeme spoluhráčov, no rozhodol sa zakončiť na Ullmarka. Ten ho chytil.
     
    11:46
    Opäť závar pred Staňom! Spoza brány sa Lundqvist natlačil do zakončenia, náš brankár si postrážil priestor!
     
    12:38
    Švédi opäť až príliš ľahko prešli do útočného pásma, okamžite prišla strela od modrej, ale náš brankár mal teraz dostatok rozhľadu na to, aby zaznamenal úspešný zákrok.
     
    12:58
    Teraz sa ale píska zakázané uvoľnenie, táto rozohrávka nebola presná. Vhadzuje sa po pravici Ullmarka.
     
    13:26
    Ďaloga prešiel s pukom sám do pásma, no namiesto strely volil prihrávku, ktorá ale nikoho nenašla, puk ušiel do rohu. Škoda toho, mohlo to byť nádejné.
     
    14:00
    Uff, už to mohlo byť 2:0 ! Naši obrancovia prepadli, William Karlsson dostal prihrávku medzi kruhy, odkiaľ okamžite pálil do šibenice, Staňov výborný zákrok zabránil takmer istému gólu! Po následnej dorážke sa strhla mela, bude sa vylučovať.
     
    14:00
    Ivan Švárny na trestnej lavici, za Švédov je to Axelsson. Obaja za hrubosť.
     
    15:01
    Hra vo štvorici zatiaľ viac prospieva domácim hráčom, ktorí sú opäť usadení v našom pásme. Navyše sa bude vylučovať, opäť na našej strane.
     
    15:40
    Švédsko dalo gól!
    Tak napokon nie, nebude sa vylučovať, Švédi počas avizovaného vylúčenia skórovali, konkrétne to bol FREDRIK PETTERSSON, ktorý strelil do siete odrazený puk. Asistencia: Tom Nilsson.
     
    16:20
    Naši chceli teraz odpovedať, no puk sme stratili. Domáca obrana dnes pracuje výborne, to sa musí nechať. Na druhú stranu, naši dnes nie sú príliš nebezpeční.
     
    17:15
    Šťastný sa takmer dostal k strele, no bol clonený obrancom.
     
    17:39
    Gašparovič nabil Ďalogovi na modrú, druhý menovaný vystrelil z prvej, ale Ullmark predviedol dobrý a istý zákrok.
     
    17:51
    Naši vysoko napádali rozohrávku a oplatilo sa – získali sme puk.
     
    18:08
    .. ale rýchlo sme ho stratili, Švédi idú do útoku.
     
    18:25
    Bartek sa dostal do dobrej príležitosti! V ceste mu stál obranca, ktorého si síce obhodil, no i tak zakončenie nebolo podľa jeho predstáv.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:15
    Naši konečne začali viac korčuľovať, napádame rozohrávky a chceme ísť do útokov, a to je dobre. Netreba však zabúdať na defenzívne povinnosti.
     
    19:48
    Prvá tretina sa len dohráva.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po prvej tretine prehrávame vo Švédsku 2:0, skóre otvoril už v 33. sekunde Rosén, ktorý prepálil Staňu. V 16. minúte doklepol odrazený puk Pettersson. Verme, že v druhej tretine bude náš výkon už lepší a strelíme nejaký ten kontaktný gól.
     
    Hokejisti sú späť na ľade, druhá tretina začne o malý moment.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:20
    V úvode tretiny sa dostal Axelsson do nášho pásma, z osi i vystrelil, Staňov zákrok vyzeral jednoducho.
     
    20:40
    Naši dnes vôbec nie sú zohratí... ďalší puk utiekol na icing.
     
    20:44
    Ďaloga nahodil spoza obrancu, ale brankár Ullmark len ľahúčko vyrazil do rohu.
     
    21:05
    Daňo sa vďaka svojej rýchlosti dostal do samostatnej akcie, jeho strela z ľavej strane nemala potrebné parametre na to, aby skončila v sieti.
     
    21:48
    Nepríjemný odraz puku po strele od Granströma, Staňa bol jednoznačne zaskočený pukom, ale chytil ho!
     
    22:16
    Švédi nás vytlačili z útočného pásma, rozohráva Sloboda.
     
    22:28
    Sme späť v útočnej tretine, práve prebiehajú mikrosúboje pri mantineli. Následne prišla strela z ľavej strany, ale tá iba opečiatkovala mantinel za Ullmarkom.
     
    23:05
    Hudáček vybojoval puk pre Barteka, ten spravil ešte dva kroky a z medzikružia vystrelil, švédsky gólman predviedol veľmi dobrý zákrok! Táto šanca bola z kategórie vážnejší!
     
    23:30
    Oddychový čas domácich.
     
    23:33
    Ihneď po buly sme mohli vidieť Švárneho strelu, Ullmark s pokojom vyrazil betónom.
     
    24:14
    Pettersson nahodil puk od modrej, ten prešiel cez celé bránkovisko, Staňa ho kontroloval a poslal za bránu.
     
    24:30
    Teraz sa hra prerušila, reklamný mantinel sa po súboji uvoľnil, niekto z personálu ho teraz lepí lepiacou páskou.
     
    24:30
    Stále sa nehrá, reklamný panel, vyrobený z papiera, bol dosť zlým spôsobom prichytený o mantinel. Technici ho stále lepia páskou.
     
    24:48
    Pokračujeme v hre, a už to mohlo byť 3:0. Staňa podržal náš tím dobrým zákrokom, následne sa do obrannej činnosti zapojil aj Mihálik, ktorý puk basebalovo vyhodil.
     
    25:42
    Švédi pokračujú v tlaku, ale bude sa vylučovať! A myslím si, že to nebude na našej strane!
     
    25:50
    Áno je to tak, na trestnú lavicu putuje Jämtin, ktorý podržal hokejku nášmu hráčovi.
     
    25:54
    Slovensko dalo gól!
    Ihneď po buly prišla tvrdá strela MICHALA SERSENA, ktorá dorazila až do siete. Brankár mal krytý výhľad a nestihol sa presunúť k druhej žrdi! Asistencia: René Vydarený, Roman Kukumberg.
     
    26:39
    Ale teraz si dávajme pozor na Johanssona, ktorý dostal prihrávku medzi kruhy, no kľučku sa mu nepodarilo dokončiť.
     
    27:16
    Tak toto bola naozaj hrubá chyba našej obrany, ktorá nedôrazne rozohrávala. Puk zachytil jeden z útočníkov Švédov, ktorý nemal rýchlosť a radšej vystrelil, Staňa chytil! Chyboval Hudáček.
     
    27:30
    Vyzerá to tak, že reklamný panel stále nedrží.. lepiaca páska všetko vyrieši.
     
    27:42
    Buly sa bude opakovať, Kukumberg to prehnal.
     
    38:20
    Opäť sme chybovali v obrane, našťastie to Švédi nepotrestali. Nahodený puk bol tečovaný, vo vzduchu ho chytil Staňa.
     
    38:30
    Jeden projektil za druhým kryje Staňa vo svojej lapačke. Teraz prišla strela po buly, z pravej strany.
     
    38:33
    ... a znovu... hra sa v posledných momentoch dosť kúskuje.
     
    39:16
    Veľmi rýchly prechod Švédov do pásma, tí ale nezakončili presne.
     
    39:28
    A mohlo byť vyrovnané! Ján Sýkora vyštartoval ako blesk, vzal puk a išiel do samostatného nájazdu. Na krk mu však už dýchal obranca, a preto i zakončenie bolo možno až zbrklé. Škoda toho, toto bola naozaj obrovská šanca na dorovnanie stavu.
     
    30:33
    Švédsko dalo gól!
    Nedáš – dostaneš. Presne tak to teraz vyzerá, Švédi sa dostali do útoku v trojici, FREDRIK PETTERSSEN dorazil vyrazený puk do siete.
     
    31:20
    Teraz sme na rade my, už sme v útočnom pásme.
     
    31:30
    Gašparovič bol prikrytý a odzbrojený, pásmo sme stratili.
     
    32:06
    Švédsky útok teraz našťastie neslávil úspech, ubránili sme sa.
     
    32:50
    Sýkora vykorčuľoval z rohu medzi kruhy, jeho strela bol zblokovaná. Vystreliť skúsil i Mihálik, no netrafil.
     
    33:30
    Domáci hokejisti napádajú našu rozohrávku, len aby sme nerrobili chybu.
     
    34:00
    Axelssonova krížna strela mala zvláštny odraz, našťastie ten nebol ohrozujúci.
     
    34:58
    Pekné prenesenie hry na druhú stranu, kde si už nabiehal Nilsson, ktorý okamžite vystrelil. Strela bol blokovaná na ochrannú sieť, Staňa nás podržal!
     
    35:39
    Pekná rýchla akcia sa skončila tak rýchlo, ako začala. Radivojevič prihrával cez obrancu miernym "padáčikom", ale i tento ťažký puk švédsky zadák zachytil.
     
    36:28
    Rasmusson sa už tlačil do zakončenia, v poslednej chvíli mu niekto z našich hokejku jemne nadvihol. Švédom však púšťame do množstva šancí a to naozaj nie je dobré.
     
    36:51
    Danielsson to skúsil spoza dvoch hráčov, Staňa mal síce krytý rozhľad, strelu chytil viac-menej len tým, že stál.
     
    37:40
    Rosén balamutil rýchlymi rukami hlavy našich obrancov, ktorý s ťažkosťami, ale predsa vyhodili.
     
    37:56
    Sloboda inkasoval tvrdú strelu priamo do kolena.
     
    38:16
    Švédsko dalo gól!
    Štvrtý kúsok v našej sieti. Nedôraznosť, nedisciplinovanosť na našich hokejkách. Pred bránou sme nechali HENRIKA TöMMERNAäSA, ktorý dostal spoza brány prihrávku, a z prvej zakončil do siete. Asistencie: Dick Axelsson, Joel Lundqvist.
     
    38:57
    Andersén dostal až príliš priestor na nabehnutie do pásma a strelu, Staňa chytil. Toto bola ale opäť chyba obrany.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V 26. minúte sa nám podarilo streliť kontaktný gól, keď Michal Sersen expresne rýchlo využil presilovku delovkou. V 31. minúte navýšil na 3:1 Petterssen, v 39. minúte sa presadil aj Thörnberg. Slováci po druhej tretine prehrávajú 4:1.
     
    Strely na bránu: 35 : 19
     
    Informácia zo zámoria – slovenský elitný útočník, Marián Gáborík, bol v poslednej chvíli vymenený do Columbus Blue Jackets.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:26
    Aj v úvode tretej tretiny sú domáci hokejisti zatiaľ aktívnejší.
     
    41:17
    Radivojevič zakončoval ľahkou strelou, pred Ullmarkom sa hráči trochu posácali..
     
    41:41
    Švédi sa teraz dostali do pásma len ľahkým nahodením, pri puku bolo skôr naši.
     
    42:00
    Sýkora si nádherne prehodil puk pomedzi nohy posledného obrancu, no už nemal dostatok priestor na úspešné zakončenie! Puk nepretlačil pod Ullmarka.
     
    43:06
    A bude sa znovu vylučovať. Andrej Šťastný zatiahol v poslednej chvíli záchrannú brzdu. Dve minúty za hákovanie.
     
    43:37
    Kukumberg dvihol lakeť dosť vysoko a zasiahol Gyngeho do tváre. Bude sa hrať 5 na 3!
     
    44:00
    Bude to ešte zaujímavé, Švédi nás už točia.
     
    44:39
    Švédsko dalo gól!
    Logické vyústenie situácie. Naši sa v pásme len viezli, z prvej vystrelil, JOEL LUNDQVIST ovalil z prvej z pravej strany, puk skončil za chrbtom Staňu. Asistencie: Nicklas Danielsson, Henrik Tömmernäs.
     
    45:00
    Pokračuje presilovka 5 na 4.
     
    45:35
    Švédi sa už nemajú kam ponáhľať, puk kontrolujú na svojich hokejkách a pohodlne strážia vývoj hry. Na našej strane je nezohratosť viditeľná.
     
    46:11
    Nálada na našej striedačke pochopiteľne ochabla, naši hráči ani funkcionári určite nie sú zo zápasu nadšení.
     
    47:12
    Švédi znovu v útočnom pásme, prihrávkami nám rozoberajú obranu a svoj náskok chcú ešte navýšiť. Z našej strany je to miestami až žalostné, táto zápas nám rozhodne nevychádza.
     
    48:05
    Presilovka Slovenska, Fälth – nedovolené bránenie v hre.
     
    48:40
    Presilovku nehráme vôbec dobre, nahodenie do pásma pozbierali naši súperi.
     
    49:10
    Znovu len nahodenie, súboje o puk pri mantineli.
     
    49:29
    Sersen poslal strieľanou prihrávkou puk na Slobodu, ten ale nedokázal prijať.
     
    50:05
    Fälth je späť v hre, v presilovke sme si nevypracovali ani jednu šancu.
     
    51:07
    Švédi kombinujú, medzi kruhy sa preštrikoval Lundqvist, ktorý to dvihol pod brvno, ale Staňa teraz chytil.
     
    52:20
    Nie, ani teraz sme si nedokázali v útočnom pásme vypracovať šancu. Puk sme stratili až príliš rýchlo.
     
    52:40
    Technická prestávka – úprava ľadu a odstránenie snehu.
     
    54:25
    Švédi držia puk za vlastnou bránou a už len naťahujú čas. Domáci priaznivci ďakujú svojim reprezentantom.
     
    54:56
    Švédsko dalo gól!
    Staňa prekonaný aj po šiestykrát. RICHARD GYNGE si nabehol medzikruhy, dostal prihrávku do behu a z prvej len jemne ťukol do siete.
     
    57:05
    Michel Miklík fauloval, súpera si nedovolene pridržal. Ďalšia presilovka Švédov.
     
    57:32
    Švédi kombinujú prihrávkami na jeden dotyk, my im dávame veľa priestoru na túto činnosť. Takmer z toho bol ďalší gól.
     
    58:22
    Kukumberg čakal na červenej čiare úplne osamotený, no vyhodený puk nezachytil. Škoda, mohol ísť do samostatnej akcie.
     
    59:05
    Miklík späť v hre. Začala sa posledná minúta zápasu.
     
    59:26
    Sýkora naviezol puk do pásma, prenechal ho Tyborovi a ten bol falovaný. Vylúčenie Viklunda.
     
    59:40
    Švárny neprepálil obrancov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu, Švédi vyhrali na domácom ľade presvedčivo 6:1. Dnes sme doplatili na nedôraznosť, nezohratosť a takisto na množstvo vylúčení na našej strane. Prvý dvojzápase Euro Hockey Challenge teda vyhrali domáci hokejisti, odveta je na programe už v nedeľu. To je od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. (21:20:07)

    Peter Marienka

    Branky a nahrávky: 1. Rósen (Gynge, Andersén), 16. Pettersson (Nilsson), 31. Petterssen, 39. Thörnberg (Axelsson, Lundqvist), 45. Lundqvist (Danielsson, Tömmernäs), 55. Gynge – 26. Sersen (Vydarený, Kukumberg)


    Švédsko: Ullmark (Wesslau, Backlund) – Lundgren, Nilsson, Tömmernäs, Andersén, Viklund, Fälth, Johansson – Pettersson, Gynge, Granström, Lundqvist, Janmark_Nylén, Karlsson, Axelsson, Rasmusson, Danielsson, Thörnberg, Kempe, Andersson, Carlsson, Rosén, Jämtin.
    Slovensko: Staňa (Janus) – Štajnoch, Ďaloga, Sersen, Švarný, Sloboda, Vydarený, Mezei, Brejčák, Mihálik – Gašparovič, Kukumberg, Ján Sýkora, Miklík, Daňo, Tybor, Bartek, Šťastný, Majdan, Ölvecký, Hudáček, Vandas, Radivojevič
    bahis siteleri