Philadelphia – Montreal 5:3 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 6:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 5:2 (kon.)
Calgary – Edmonton 2:8 (kon.) | San Jose – Minnesota 4:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 04.04.2013, 01:30 • Wells Fargo Center • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Pěkné gesto Matta Reada, který mohl již střílet do prázdné branky přes bránícího hráče Canadiens, ale ještě přihrává na zcela volného JAKUBA VORÁČKA, který dává rozhodující branku utkání! Asistence: Matt Read.
     
    56:24
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ale, ale, ale... dnešní utkání je "bohaté" na zvraty ve skóre, ERIK GUSTAFSSON si před brankou, úplně osamocen, naprosto nebráněn, počkal na přihrávku z levé strany od Girouxe a pak mu již stačilo nastavit svou hůl a je čtvrtý gól Flyers, kteří se tak dostávají do vedení! Asistence: Claude Giroux, Jakub Voráček.
     
    54:54
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak přece! WAYNE SIMMONDS si najel z levé strany před branku, a nohou usměrnil puk za záda Priceho, po střele Gervaise z pravé strany. Asistence: Bruno Gervais, Kimmo Timonen.
     
    36:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    DAVID DESHARNAIS "nachytal" Bryzgalova, jeho střela od modré mířila někam do oblasti hlavy gólmana, ruský brankář udělal takový přikrčený pohyb, zřejmě nechtěl puk zasáhnout maskou a ten tak měl cestu do branky volnou. Hosté bleskově otáčí skóre! Asistence: Alexej Jemelin.
     
    36:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens okamžitě srovnávají, z protiútoku se prosazuje BRANDON PRUST, který se z pravé strany prosazuje střelou zápěstím. Asistence: Jeff Halpern, Alex Galchenyuk.
     
    35:44
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    L. Schenn nahazuje puk od modré z pravé strany, puk míří za branku, odkud se odráží k levé tyči, kde je zcela osamocený SIMON GAGNE, který dává do odkryté části branky druhý gól Flyers. Asistence: Oliver Lauridsen, Luke Schenn.
     
    24:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers ale využili tlaku z přesilové hry, kdy se hosté nemohli vymanit z vlastního pásma a SEAN COUTURIER střelou z levé strany, z ostrého úhlu, "přinutil" bránícího Subbana, aby si sám srazil puk do branky – nechtěně, pochopitelně. Asistence: Ruslan Fedotěnko, Simon Gagne.
     
    13:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení, ALEXEJ JEMELIN se prosazuje přesnou střelou příklepem od modré z pravé strany. Asistence: Max Pacioretty, David Desharnais.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 25. Couturier (Fedotěnko, Gagne), 36. Gagne (Lauridsen, Schenn), 55. Simmonds (Gervais, Timonen), 57. Gustafsson (Giroux, Voráček), 60. Voráček (Read) – 14. Jemelin (Pacioretty, Desharnais), 37. Prust (Halpern, Galchenyuk), 37. Desharnais (Jemelin)


    Philadelphia Flyers: Bryzgalov (Leighton) – Timonen, Gervais, Lauridsen, Schenn, Gustafsson, Huskins – Read, Giroux, Voráček – Hartnell, Schenn, Simmonds – Talbot, Couturier, Rinaldo – Gagne, Fedotěnko, Knuble
    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Markov, Jemelin, Gorges, Subban, Bouillon, Beaulieu – Ryder, Plekanec, Gionta – Pacioretty, Desharnais, Gallagher – Galchenyuk, Eller, Prust – Moen, Halpern, Armstrong

    Rozhodčí: Morton, Walkom – Driscoll, Racicot

    Diváci: 19882