Česko – Německo 3:6 (kon.) | USA – Švýcarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
Česko
3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
Německo
Pátek 05.04.2013, 18:00 • Nepean Sportplex, Ottawa. • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další radost v českém táboře, Manhartův tým se prosazuje potřetí a necelých pět minut před koncem základní hrací doby snižuje na rozdíl tří gólů. DOMINIKA LÁSKOVÁ uklidila puk z prostoru před brankovištěm do levého horního rohu německé svatyně. Asistence: Klára Chmelová, Jana Fialová – 3:6.
     
    54:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se dočkaly alespoň druhého zásahu, o který se postarala elitní útočná formace. Chmelová vybojovala v rohu puk a její prudkou přihrávku přesměrovala za Harrerovou u brankoviště operující LUCIE MANHARTOVÁ. Asistence: Klára Chmelová, Aneta Lédlová – 2:6.
     
    49:44
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německý tým na hřišti dominuje, duel se proměnil v jasnou záležitost. Němky se teď natlačily do brankoviště a Bečevová nejprve odolala. Zdálo se, že má kotouč ve své moci. LISA SCHUSTEROVÁ však puk vyšťourala a ležící brankářku pohodlně přehodila. Asistence: Nina Kameniková, Sophie Kratzerová – 1:6.
     
    47:26
    Frustrované Češky opět faulují, na trestné lavici tentokrát sedí Flachsová.
     
    46:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky využívají čtvrtou přesilovku, vedou už 5:1 a míří za jednoznačným vítězstvím. FRANZISKA BUSCHOVÁ vystřelila švihem přes obránkyni a její pokus z vrcholu pravého kruhu zaplul přesně k tyčce. Bečevová se natahovala marně. Asistence: Susanne Fellnerová – 1:5.
     
    44:58
    Česká početní převaha skončila, hráčky v červených dresech se naopak budou muset bránit. Menší trest za podražení dostala Přibylová.
     
    42:23
    Akce pokračovala a Bittnerová vyfasovala menší trest za držení – česká přesilovka.
     
    42:20
    Češky v obrovské šanci! Mrázová se z rohu hřiště prosmýkla až před branku. Kotouč si ještě posunula na forhend, ale zakončení se jí nezdařilo. Přestože měl před sebou jen ležící brankářku, nedokázala se trefit mezi tři tyče.
     
    36:17
    Druhá česká formace si teď v pásmu vytvořila tlak. Leč co je to platné, když se Manhartová provinila proti pravidlům. Na trestné lavici už odpočívá za faul kolenem.
     
    31:30
    Skóre se mohlo znovu měnit, Delarbrerová obelstila účinnou kličkou poslední českou obránkyni a uháněla na bránu. Lhotská tentokrát zasáhla spolehlivě, kotouč odrazila do rohu hřiště.
     
    30:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Lhotská loví puk ze své sítě počtvrté, Češkám se nedaří a čtvrtfinále se jim vzdaluje. Pokus Spielbergerové vytěsnila brankářka pouze před sebe, nepokrytá MARITTA BECKEROVÁ už měla z dorážky jednoduchou úlohu. Asistence: Kerstin Spielbergerová – 1:4.
     
    29:04
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky střílí další přesilovkový gól. České hráčky zatím na precizně secvičenou kombinaci soupeřek nestačí. Ze spodní části pravého kruhu pokořila brankářku FRANZISKA BUSCHOVÁ. Asistence: Julia Zornová, Manuela Anwanderová – 1:3.
     
    28:16
    Flachsová míří pykat za hrubost. Češky jdou do čtyř.
     
    27:06
    Beckerová mohla navýšit vedení svého celku! Němky teď uprchly do přečíslení, opora zadních řad hledala na pravém křídle lépe postavenou spoluhráčku. Od těla padající Polenské se jí ale kotouč vrátil na hůl. Lhotská se už přesunula, jenže Beckerová z těsné blízkosti selhala.
     
    21:59
    Znovu se vylučuje, na trestnou lavici míří německá obránkyně Gleissnerová. Provinila se podražením.
     
    21:13
    Německo právě vstřelilo branku!
    Češky se podruhé při vlastním oslabení neubránily, znovu budou muset dotahovat. ANDREA LANZLOVÁ však nyní trefila kotouč parádně, od modré čáry jej tvrdým příklepem přibila pod břevno. Lhotská jen bezmocně zůstala stát, střela měla velkou razanci. Asistence: Kerstin Spielbergerová – 1:2.
     
    19:55
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, Češky se teď ubránily jen za cenu faulu. Za hru tělem v ženském hokeji dostala menší trest Polenská.
     
    18:53
    Velká příležitost vzápětí také na druhé straně! Mrázová se vřítila do soupeřova území, před ní stojící obránkyně podklouzla a česká hráčka měla rázem před sebou pouze brankářku. Ta ovšem v přímém souboji vyhrála.
     
    18:33
    Česko v pěti, ale mohlo inkasovat. Kameniková nabrala rychlost na středu hřiště, přebruslila dvě protihráčky a uháněla sama na branku. Jenže neuspěla, její střela skončila těsně vedle.
     
    15:28
    Přesilová hra pro Němky, dvě minuty dostala Flaschová. Češky se prvnímu oslabení soupeřek neubránily, odolají nyní?
     
    14:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól! České hráčky docílily zaslouženého vyrovnání, byť se na jejich stranu přiklonilo velké štěstí. KLÁRA CHMELOVÁ poslala od mantinelu kotouč před branku a za záda bezmocné Harrerové ho nešťastně srazila před brankovištěm stojící německá obránkyně. Asistence: Kateřina Mrázová – 1:1.
     
    11:52
    Česká republika bude mít výhodu už třetí přesilovky. Za hákování odešla pykat Beckerová.
     
    09:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německé hokejistky jdou do vedení. Přestože se v uplynulých minutách pouze bránily, dokázaly svoji první příležitost v přesilové hře využít. Nahození JULIE ZORNOVÉ od modré čáry prosvištělo až do sítě. Lhotská měla zakrytý výhled a reagovala pozdě. Asistence: Franziska Buschová, Manuela Anwanderová – 0:1.
     
    08:07
    Nyní ale bude muset být česká gólmanka v pozoru. Kaplanová dostala dvě minuty za hru tělem v ženském hokeji, proti čtyřem si zahrají také Němky.
     
    06:54
    Češky drží útočné pásmo. Bekhendový pokus Mrázové vyrazila brankářka pouze před sebe a volný kotouč spatřila jako první Horálková. Její pokus o střelu zastavila obránkyně. Německo je pod velkým tlakem, ale zatím odolává.
     
    05:33
    Holešová mohla dorážet do takřka opuštěné klece, v zakončení jí však zamezila Weisserová. Sudí vykazují německou hráčku za hákování na trestnou lavici, Česko si zahraje druhou přesilovku.
     
    00:41
    První přesilovku utkání si zahraje české družstvo. Buschová odchází na trestnou lavici za podražení.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 15. Chmelová (Mrázová), 55. Manhartová (Chmelová, Lédlová), 56. Lásková (Chmelová, Fialová) – 10. Zornová (Buschová, Anwanderová), 22. Lanzlová (Spielbergerová), 30. Buschová (Zornová, Anwanderová), 31. Beckerová (Spielbergerová), 47. Buschová (Fellnerová), 50. Schusterová (Kamenikova, Kratzerová)


    Česko: Lhotská (od 41. Bečevová) – Herzigová, Horálková, Tejralová, Polenská "C", Flaschová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Chmelová, Mrázová, Manhartová – Studentová, Holešová, Povová – Křížová, Lédlová, Kaplanová – Vanišová, Vopravilová, Přibylová.
    Německo: Harrerová (Harssová) – Fellnerová, Zornová, Eisenschmidová, Beckerová, Weisserová, Gleissnerová, Hammerlová, Richterová – Götzová "C", Delarbreová, Buschová – Spielbergerová, Lanzlová, Seilerová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Kratzerová, Kameniková, Schusterová.

    Rozhodčí: Bordelauová (CAN) – Gagnonová (CAN), Tauriainenová (FIN).

    Diváci: 1234
    bahis siteleri