Česko – Německo 3:6 (kon.) | USA – Švýcarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
Česko
3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
Německo
Pátek 05.04.2013, 18:00 • Nepean Sportplex, Ottawa. • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (20:19:07)
     
    59:49
    Bečevová ještě spěchá na střídačku, Češky posílají do pásma šestou posilu. Jenže puk je v rohu hřiště, zázrak se konat nebude.
     
    59:20
    Povová se prodrala ke střele, v obležení dvou protihráček ale vypálila slabě jen doprostřed brány.
     
    58:01
    Již se rozběhly poslední minuty. Češky nemohou obsadit pásmo, soupeřky je aktivním napadáním drží daleko od vlastní klece.
     
    55:41
    Česká střídačka ještě cítí šanci, vyžádala si oddechový čas.
     
    55:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další radost v českém táboře, Manhartův tým se prosazuje potřetí a necelých pět minut před koncem základní hrací doby snižuje na rozdíl tří gólů. DOMINIKA LÁSKOVÁ uklidila puk z prostoru před brankovištěm do levého horního rohu německé svatyně. Asistence: Klára Chmelová, Jana Fialová – 3:6.
     
    54:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se dočkaly alespoň druhého zásahu, o který se postarala elitní útočná formace. Chmelová vybojovala v rohu puk a její prudkou přihrávku přesměrovala za Harrerovou u brankoviště operující LUCIE MANHARTOVÁ. Asistence: Klára Chmelová, Aneta Lédlová – 2:6.
     
    53:30
    Hraje se delší čas bez přerušení, avšak výrazně ubylo také střeleckých pokusů či zajímavých momentů. O vítězi je rozhodnuto, Němky se nikam neženou a Češkám se nedaří.
     
    49:44
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německý tým na hřišti dominuje, duel se proměnil v jasnou záležitost. Němky se teď natlačily do brankoviště a Bečevová nejprve odolala. Zdálo se, že má kotouč ve své moci. LISA SCHUSTEROVÁ však puk vyšťourala a ležící brankářku pohodlně přehodila. Asistence: Nina Kameniková, Sophie Kratzerová – 1:6.
     
    49:21
    Gotzová se snažila prosadit individuálně. Metr a půl po přejetí modré čáry napřáhla, na branku však její střela nemířila. Kotouč rozezvučel jen zadní mantinel.
     
    47:26
    Frustrované Češky opět faulují, na trestné lavici tentokrát sedí Flachsová.
     
    46:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky využívají čtvrtou přesilovku, vedou už 5:1 a míří za jednoznačným vítězstvím. FRANZISKA BUSCHOVÁ vystřelila švihem přes obránkyni a její pokus z vrcholu pravého kruhu zaplul přesně k tyčce. Bečevová se natahovala marně. Asistence: Susanne Fellnerová – 1:5.
     
    46:37
    Pokus Buschové z dálky nemusela Bečevová likvidovat. Kotouč k ní totiž ani nedoputoval, zastavil se o českou obránkyni, která puk následně vyvezla z pásma.
     
    44:58
    Česká početní převaha skončila, hráčky v červených dresech se naopak budou muset bránit. Menší trest za podražení dostala Přibylová.
     
    44:12
    Manhartovy svěřenkyně okupovaly pásmo, ale dvakrát po sobě je zradila kombinace. Puk si několikrát vyměnily, ovšem do šance se neprodraly.
     
    42:23
    Akce pokračovala a Bittnerová vyfasovala menší trest za držení – česká přesilovka.
     
    42:20
    Češky v obrovské šanci! Mrázová se z rohu hřiště prosmýkla až před branku. Kotouč si ještě posunula na forhend, ale zakončení se jí nezdařilo. Přestože měl před sebou jen ležící brankářku, nedokázala se trefit mezi tři tyče.
     
    41:43
    České hráčky začínají aktivněji. Tejralová tvrdou ranou trefila jen před sebou stojící Spielbergerovou. Ta je otřesená a z ledu se zvedá hodně těžce.
     
    40:01
    Změna v brankovišti. Lhotská poprvé na šampionátu přenechala místo mezi třemi tyčemi Kateřině Bečevové.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Češky musí ve třetí periodě pořádně zabrat. Na slušný výkon z první části totiž v následující dvacetiminutovce nenavázaly, Němky vstřelily tři góly a jsou k úspěchu výrazně blíž.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Střela Richterová nemohla Lhotskou ohrozit. Gólmanka puk viděla a bez problému jej svým betonem odrazila do bezpečných míst.
     
    38:18
    Česko v plném počtu, rozhodčí ztratila při souboji u hrazení puk z dohledu a přerušila hru. Buly v neutrálním třetině.
     
    37:31
    Křížová vyhodila. Po mantinelu zaslala kotouč až na opačnou stranu ledového oválu a unavená čtveřice může vystřídat. Německý nápor se tentokrát v přesilovce nekoná.
     
    36:17
    Druhá česká formace si teď v pásmu vytvořila tlak. Leč co je to platné, když se Manhartová provinila proti pravidlům. Na trestné lavici už odpočívá za faul kolenem.
     
    35:08
    Kotouč po jemné teči Anwanderové Lhotskou neohrozil. Přesto se nebezpečně vrtěl v brankovišti, česká brankářka musela rychle reagovat a černou pryž přikrýt lapačkou.
     
    33:47
    Češky se z dvou úderů oklepaly, ale stále ztrácí v osobních soubojích. Německé soupeřky jsou rychlejší, důraznější a snaží se častěji pálit.
     
    31:30
    Skóre se mohlo znovu měnit, Delarbrerová obelstila účinnou kličkou poslední českou obránkyni a uháněla na bránu. Lhotská tentokrát zasáhla spolehlivě, kotouč odrazila do rohu hřiště.
     
    30:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Lhotská loví puk ze své sítě počtvrté, Češkám se nedaří a čtvrtfinále se jim vzdaluje. Pokus Spielbergerové vytěsnila brankářka pouze před sebe, nepokrytá MARITTA BECKEROVÁ už měla z dorážky jednoduchou úlohu. Asistence: Kerstin Spielbergerová – 1:4.
     
    29:04
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky střílí další přesilovkový gól. České hráčky zatím na precizně secvičenou kombinaci soupeřek nestačí. Ze spodní části pravého kruhu pokořila brankářku FRANZISKA BUSCHOVÁ. Asistence: Julia Zornová, Manuela Anwanderová – 1:3.
     
    28:16
    Flachsová míří pykat za hrubost. Češky jdou do čtyř.
     
    27:06
    Beckerová mohla navýšit vedení svého celku! Němky teď uprchly do přečíslení, opora zadních řad hledala na pravém křídle lépe postavenou spoluhráčku. Od těla padající Polenské se jí ale kotouč vrátil na hůl. Lhotská se už přesunula, jenže Beckerová z těsné blízkosti selhala.
     
    26:40
    Kaplanová vyšťourala kotouč mezi několika holemi u hrazení, z velkého úhlu poté také vypálila. Ovšem Harrerová se přitiskla ke své levé tyčce včas a přerušila hru. Po komerční přestávce se bude před její klecí vhazovat.
     
    24:00
    Gleissnerová je zpět na ledě, Němky hrají v plném počtu.
     
    23:40
    České hráčky okupují útočnou třetinu. Čiperná Mrázová rozdala z pravé strany několik přesných přihrávek, ale Harrerová zatím těžší situaci řešit nemusela.
     
    21:59
    Znovu se vylučuje, na trestnou lavici míří německá obránkyně Gleissnerová. Provinila se podražením.
     
    21:13
    Německo právě vstřelilo branku!
    Češky se podruhé při vlastním oslabení neubránily, znovu budou muset dotahovat. ANDREA LANZLOVÁ však nyní trefila kotouč parádně, od modré čáry jej tvrdým příklepem přibila pod břevno. Lhotská jen bezmocně zůstala stát, střela měla velkou razanci. Asistence: Kerstin Spielbergerová – 1:2.
     
    20:58
    Německo pokračuje v početní převaze. Češky se snaží vysoko napadat, daří se jim držet své sokyně ve středním pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pohledných dvacet minut končí, diváci se zatím rozhodně nenudí. Češky měly v úvodu jasnou převahu, paradoxně však jako první inkasovaly. Němky poslala do vedení v přesilové hře Zornová, český celek se vyrovnání dočkal v šestnácté minutě. Pokus Chmelové si do sítě srazily Němky sami.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, Češky se teď ubránily jen za cenu faulu. Za hru tělem v ženském hokeji dostala menší trest Polenská.
     
    18:53
    Velká příležitost vzápětí také na druhé straně! Mrázová se vřítila do soupeřova území, před ní stojící obránkyně podklouzla a česká hráčka měla rázem před sebou pouze brankářku. Ta ovšem v přímém souboji vyhrála.
     
    18:33
    Česko v pěti, ale mohlo inkasovat. Kameniková nabrala rychlost na středu hřiště, přebruslila dvě protihráčky a uháněla sama na branku. Jenže neuspěla, její střela skončila těsně vedle.
     
    17:11
    Německo hraje přesilovku ukázkově! Kolem Lhotské létá jeden kotouč za druhým, ale brankářka s ledovým klidem zasahuje. Kratzerová se neprosadila ani svým důrazem z těsné blízkosti.
     
    15:28
    Přesilová hra pro Němky, dvě minuty dostala Flaschová. Češky se prvnímu oslabení soupeřek neubránily, odolají nyní?
     
    14:55
    Nepříjemná střela Schusterové. Češky nechaly německé útočnici hodně prostoru, její prudká střela zprava trefila Lhotskou do masky. Hlavní rozhodčí raději přerušila hru.
     
    14:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól! České hráčky docílily zaslouženého vyrovnání, byť se na jejich stranu přiklonilo velké štěstí. KLÁRA CHMELOVÁ poslala od mantinelu kotouč před branku a za záda bezmocné Harrerové ho nešťastně srazila před brankovištěm stojící německá obránkyně. Asistence: Kateřina Mrázová – 1:1.
     
    13:53
    Češkám se tahle početní výhoda nepovedla, Harrerová čelila pouze jednomu slabému nahození z dálky. Již se pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    13:17
    Chmelová nahodila kotouč do pásma, tam jej ale její spoluhráčky nezískaly. Eisenschmidová poté vyhodila a Německo může pohodlně vystřídat.
     
    11:52
    Česká republika bude mít výhodu už třetí přesilovky. Za hákování odešla pykat Beckerová.
     
    11:40
    Češky se snaží rychle odpovědět, ale zatím neúspěšně. Hráčkám teď vázne přechod do útoku, převládají boje u hrazení.
     
    09:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německé hokejistky jdou do vedení. Přestože se v uplynulých minutách pouze bránily, dokázaly svoji první příležitost v přesilové hře využít. Nahození JULIE ZORNOVÉ od modré čáry prosvištělo až do sítě. Lhotská měla zakrytý výhled a reagovala pozdě. Asistence: Franziska Buschová, Manuela Anwanderová – 0:1.
     
    08:07
    Nyní ale bude muset být česká gólmanka v pozoru. Kaplanová dostala dvě minuty za hru tělem v ženském hokeji, proti čtyřem si zahrají také Němky.
     
    07:34
    Ani tuto početní převahu nedokázaly svěřenkyně kouče Manharta využít. Přesto mají stále více ze hry, Lhotská ještě nemusela zasahovat. Harrerová je naopak pod palbou.
     
    06:54
    Češky drží útočné pásmo. Bekhendový pokus Mrázové vyrazila brankářka pouze před sebe a volný kotouč spatřila jako první Horálková. Její pokus o střelu zastavila obránkyně. Německo je pod velkým tlakem, ale zatím odolává.
     
    05:33
    Holešová mohla dorážet do takřka opuštěné klece, v zakončení jí však zamezila Weisserová. Sudí vykazují německou hráčku za hákování na trestnou lavici, Česko si zahraje druhou přesilovku.
     
    05:12
    Seilerové šla prudká přihrávka na brusle, puk posléze vyskočil na českou střídačku. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    04:40
    Češky jsou zatím jednoznačně aktivnější, soupeřky ještě k ničemu nepustily. Němkám teď nevyšla rozehrávka – zakázané uvolnění.
     
    03:28
    Německá brankářka opět v akci. Neposedného kotouče se u branky zmocnila Mrázová a z těsné blízkosti vypálila. Své střele ovšem nedala razanci, kotouč se odrazil od betonu Harrerové.
     
    02:42
    Němky už hrají v plném počtu, soupeř nesehrál přesilovku vůbec špatně. Harrerová nakonec musela třikrát zasahovat, vždy se ale jednalo o přízemní pokusy.
     
    02:08
    Láskové střele z levého kruhu nevyšla, česká obránkyně trefila pouze před sebou stojící Gotzovou. Německo se posléze osvobodilo.
     
    00:41
    První přesilovku utkání si zahraje české družstvo. Buschová odchází na trestnou lavici za podražení.
     
    00:33
    Češkám pokus o první útok nevyšel. Mrázová hledala u mantinelu volnou Manhartovou, té však kotouč odskočil od hole.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Český tým vjíždí na led za hlasitého burácení publika, neméně hlasitý ohlas však sklidily při svém nástupu také Němky. Oba celky jsou seřazeny na modrých čarách, hlasatel představuje zahajovací formace.
     
    Tribuny jsou velice slušně zaplněné, v největší hale ze sportovního komplexu v Nepeanu je dnes zatím nejvyšší návštěva. Češky čeká v klíčovém klání bouřlivé prostředí.
     
    Kouč Manhart promíchal složením svých útočných formací, oproti minulé prohře s Ruskem nezůstal v sestavě prakticky kámen na kameni. Němky vstupují do utkání pouze s jednou změnou v brankovišti, kam by se měla postavit Viona Harrerová.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lhotská (Bečevová) – Herzigová, Horálková, Tejralová, Polenská "C", Flaschová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Chmelová, Mrázová, Manhartová – Studentová, Holešová, Povová – Křížová, Lédlová, Kaplanová – Vanišová, Vopravilová, Přibylová.

    Německo: Harrerová (Harssová) – Fellnerová, Zornová, Eisenschmidová, Beckerová, Weisserová, Gleissnerová, Hammerlová, Richterová – Götzová "C", Delarbreová, Buschová – Spielbergerová, Lanzlová, Seilerová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Kratzerová, Kameniková, Schusterová.

    Rozhodčí: Bordelauová (CAN) – Gagnonová (CAN), Tauriainenová (FIN).
     
    Český tým by do vyřazovacích bojů posunula i případná porážka v nastavení, musel by ovšem držet palce Ruskám proti Švédsku. Hráčky si včerejší volný den zpestřily nakupováním, na bodově chudšího protivníka si věří. "Podívaly jsme se na video a rozebraly jejich hru. V tréninku jsme procvičily střelbu a přechod přes střední pásmo. Věříme ve vítězství," prozradila útočnice Klára Chmelová.
     
    Svěřenkyně trenéra Manharta mají celou partii parádně rozehranou. Na úvod překvapivě zdolaly Švédky, následný neúspěch proti Rusku je však od nadějí neodvrátil. Český tým je momentálně v tabulce druhý a postaví se Němkám, které za dva duely získaly pouze bod.
     
    Hezký den z Ottawy, české reprezentantky dnes v kanadské metropoli čeká třetí duel základní skupiny. A bezesporu ten nejdůležitější! Češky by se v případě úspěchu postaraly o prvotřídní senzaci, hned ve své historicky první sezoně na ženském šampionátu elitní skupiny by totiž proklouzly do čtvrtfinále.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 15. Chmelová (Mrázová), 55. Manhartová (Chmelová, Lédlová), 56. Lásková (Chmelová, Fialová) – 10. Zornová (Buschová, Anwanderová), 22. Lanzlová (Spielbergerová), 30. Buschová (Zornová, Anwanderová), 31. Beckerová (Spielbergerová), 47. Buschová (Fellnerová), 50. Schusterová (Kamenikova, Kratzerová)


    Česko: Lhotská (od 41. Bečevová) – Herzigová, Horálková, Tejralová, Polenská "C", Flaschová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Chmelová, Mrázová, Manhartová – Studentová, Holešová, Povová – Křížová, Lédlová, Kaplanová – Vanišová, Vopravilová, Přibylová.
    Německo: Harrerová (Harssová) – Fellnerová, Zornová, Eisenschmidová, Beckerová, Weisserová, Gleissnerová, Hammerlová, Richterová – Götzová "C", Delarbreová, Buschová – Spielbergerová, Lanzlová, Seilerová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Kratzerová, Kameniková, Schusterová.

    Rozhodčí: Bordelauová (CAN) – Gagnonová (CAN), Tauriainenová (FIN).

    Diváci: 1234
    bahis siteleri