Dortmund – Augsburg 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Fürth 1:0 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 1:1 (kon.)
W. Brémy – Schalke 0:2 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.) | Hamburg – Freiburg 0:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:2 (1:2)
FC Augsburg
Sobota 06.04.2013, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Gotze odvedl fantastickou práci v pokutové území, když dokázal svou kličkou zmást tři obránce. Následnou přihrávkou našel přesně ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který je za svou aktivitu odměněn gólem. Dělovkou z velké blízkosti propálil bezmocného Manningera
     
    83
    Parádní závěr přináší velké šance na obou stranách. Na útočné polovině Augsburgu se po centru Hahna dostal k hlavičce Ji, který mířil do odkryté části branky, jenže domácí gólman jeho pokus fantasticky vyrazil!
     
    82
    A o chvíli později se v obrovské šanci objevil Gotze, na kterého číhala zcela prázdná branka. Jenže trestuhodně přestřelil!
     
    81
    Borussia mohla přidat rozhodující branku. Lewandowski běžel s míčem úplně sám na branku. Brankaře se snažil překvapit střelou ke vzdálenější tyči, jenže neuspěl.
     
    74
    Klavan dostává žlutou kartu po ostrém zákroku na Lewandowského.
     
    69
    Dortmund následně zahrával standardní situaci. Lewandowski se dostal k hlavičce, kterou zamířil přesně pod břevno. Branku sice vsítil, byl mu ale odpískán ofsajd. Z následného opakovaného záběru bylo vidět, že v něm opravdu stál, nicméně byl velmi těsný.
     
    66
    Je přichystáno další střídání. Odejde Kevin Vogt a místo něj se na hřiště podívá Torsten Oehrl.
     
    64
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A domácí jdou podruhé do vedení! Borussia zahrávala standardní situaci z přibližně 20 metrové vzdálenosti. K míči se postavil Gotze, jenž odcentroval přesně ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal osamocený NEVEN SUBOTIC, který už jen nastavil kopačku a balón usměrnil za bezmocného Manningera.
     
    56
    A ještě jedno střídání. Ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, místo něj příjde Robert Lewandowski.
     
    55
    Domácí střídají. Ze hřiště odejde Moritz Leitner a nahradí ho Mario Gotze.
     
    54
    Obrovská šance hostů znovu strhnout vedení na svou stranu! Morávek se dostal do samostatného úniku. Před brankařem zvolil kličku doprava a před zmiňovaným hráčem číhala jen prázdná branka, do které sice zamířil přesně, jenže jeho střela byla pomalá, čehož využil jeden z hráčů domácích, který se stihl vrátit a přesně na brankové čáře odpálit balón do bezpečí.
     
    52
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Avšak domácí vyrovnávají! Velkých zmatků v obraně hostů využil Hofmann. který měl mnoho prostoru na levé straně. Doběhl až k pokutovému území, kde následnou přihrávkou na střed předložil přesný pas JULIANU SCHIEBEROVI. Ten se tváří v tvář Manningerovi nemý.2lill a z blízkosti jej propálil a svou druhou brankou v zápase vyrovnává na 2
     
    47
    Hned v úvodu vidí žlutou kartu Schieber.
     
    44
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný závěr hostů v první části pokračuje. Domácí pokazili rozehrávku, načež se Augsburg dostal do rychlého protiútoku. Hahn se to rozhodl vzít na sebe a vypálil z levé strany. Jeho dělovka prověřila domácího brankaře, jenž ale kulatý nesmysl vyrazil pouze vedle sebe na nabíhajícího KEVINA VOGTA. Ten již měl lehkou práci a balón dostal do prázdné branky.
     
    41
    Augsburg právě vstřelil branku!
    A z rohového kopu hosté vyrovnávají a nutno dodat, že nádherným gólem! Centr do pokutového území dokázal sice Langerak vytěsnit, jenže balón se následně dostal k DANIELU BAIEEROVI, který z první vypálil a jeho dokonale mířená rána z velkého vápna zamířila nechytatelně do pravého horního růžku Langerakovi brány.
     
    27
    Na hranici pokutového území vypálil Hofmman. Jeho prudká rána prověřila Baibera, jenž s velkými problémy dokázal zabránit další brance.
     
    23
    První žlutou kartu za faul zezadu vidí Hahn.
     
    21
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Po nepříliš zajímavém úvodu přichází gól domácích! Bittencourt se dokázal procpat s míčem až téměř k rohovému praporku, kde náslědně svým centrem do šestnáctky nalezl nabíhajícího a osamoceného JULIANA SCHIEBERA. Ten nezazmatkoval, balón si zpracoval a následnou dělovkou k bližší tyči nedal brankaři sebemenší šanci.

    Martin Doležal

    Branky: 21. Schieber, 52. Schieber, 64. Subotic, 90+1. Lewandowski – 41. Baiber, 44. Vogt

    Karty:   47. Schieber (DOR) – 23. Hahn (AUG), 74. Klavan (AUG)


    Borussia Dortmund: Langerak – Grosskreutz, Subotic, Santana, Schmelzer – Sahin, Bender – Bittencourt, Leitner, Hoffman – Schieber.
    FC Augsburg: Manninger – Ostrzolek, Klavan, Calssen-Bracker, Verhaegh – Baier – Werner, Ji, Vogt, Hahn – Molder
    bahis siteleri