Slovensko – USA 4:1 (kon.) | Bělorusko – Švýcarsko 1:4 (kon.) | Francie – Německo 2:3 (po pr.)
Česko – Norsko 7:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Bělorusko
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Švýcarsko
Úterý 14.05.2013, 12:15 • Globen arena, Stockholm, Švédsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Chybu Bělorusů na modré čáře vystihl JULIAN WALKER, který už pak šel na prázdnou branku naprosto sám a nebyl pro něj problém zamířit do černého! Walker se dnes trefuje podruhé. Bez asistence.
     
    58:43
    Belinskij zůstává na střídačce!
     
    58:00
    Do prádzné branky už měl namířeno Andres Ambühl, naposlední chvíli ale do jeho střely stihl strčit brusly jeden z Bělorusů. Po chvíli se bude vhazovat v pásmu Běloruska, proto se Belinskij vrací do klece.
     
    57:44
    Běloruská branka je prázdná! Trenér Skabelka zkusí hru se šesti hráči.
     
    54:00
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko má dvoubrankový náskok a už to pomalu vypadá, že ani v posledním utkání základní skupiny nepozná hořkost porážky. Matthias Bieber našel zpoza svatyně před brankou nehlídaného JULIANA WALKERA, který z první poslal puk mezi tři tyče. Belinskij se nestihl přesunout a je to 3:1 pro Švýcary! Asisitence: Matthias Bieber.
     
    53:00
    Dnešnímu utkání přihlíží 2 206 diváků.
     
    50:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Další akce už ovšem znamená branku! Znovu u toho byl Roman Josi, jenž měl na této brance obrovský podíl. Puk ze svého pásma zavezl až do útočné zóny, a poté předal puk na MATTHIASE BIEBERA, jenž z levého kruhu trefil místo nad Belinského vyrážečkou. Před Josim se puku dotkl ještě brankář Reto Berra, proto i on si připíše nahrávku. Asistence: Roman Josi, Reto Berra.
     
    49:08
    A navíc by mělo přijít na straně Běloruska k vyloučení, i když se s tím běloruská střídačka těžko srovnává. Alexander Kitarov (BLR) svým faulem ukončil přesilovku svého celku, bude se hrát ve čtyřech.
     
    48:45
    Po dlouhých kombinacích Běloruska obral Josi o puk Kitarova a dopředu poslal Ambühla, jenž měl po pravé ruce ještě jednoho spoluhráče. Andres Ambühl ale postupoval sám, Belinského si dokonce dokázal položit, ale z úhlu už trefil jen jeho beton!
     
    47:56
    Simon Bodenmann (SVI) mimo hru zbytečně atakoval jednoho z Bělorusů, za což je po zásluze odměněn dvěma trestnými minutami.
     
    43:16
    Nino Niederreiter v další šanci svého celku! Dostal puk zpoza branky na pravý kruh, popojel si s ním až mezi kruhy, odkud ale pouze trefil výstroj brankáře Belinského!
     
    41:35
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! JEVGENIJ KOVYRŠIN pouze dokončil akci Andrjuščenka, jenž projel s pukem až před Berru a procpal ho za jeho záda. Kotouč ale nedoklouzal za brankovou čáru, ovšem po doklepnutí Kovyršina už v síti skončil. Asistence: Vjačeslav Andrjuščenko, Ilja Šinkevič.
     
    39:36
    Kitarov ve velké šanci mohl před přestávkou vyrovnat. Z levého kruhu ale nezamířil do horního rohu, Berra by ale jinak asi neměl moc šancí zasáhnout.
     
    38:31
    Ke střele se už chystal Blum, jenže rozhodčí musel zapískat, protože teď za brankou Běloruska zůstal ležet Reto Suri, se kterým to nevypadá příliš dobře. Černook na něj spadl, což zřejmě odneslo Suriho koleno. Za pomoci doktora odchází Suri do kabiny.
     
    35:59
    Švýcaři už byli v plném počtu a mohlo to být o dvě branky! Andres Ambühl dostal parádně načasový pas a od modré čáry jel na Belinského úplně sám. Zkusil trefit mezírku mezi jeho chrániči, běloruský brankář ale změnu skóre nedovolil!
     
    33:49
    I když Švýcaři tlačili a byli lepší, přesilovku si teď zahrají Bělorusové. Roman Josi (SVI) totiž zastavil Kitarova za hranicí pravidel, což pohledu sudího Fraňa neuteklo.
     
    32:44
    Brankáři Běloruska není dopřán klid ani na chvíli. Další nájezd do jeho branky, po kterém se dokonce strhla menší potyčka, vylučovat se ale rozhodčí nechystají.
     
    32:27
    A hned o několik málo okamžiků čelil Belinskij znovu Walkerovi, ten dostal přesný pas na modrou čáru, posunul se s kotoučem na pravý kruh a příklepem mířil do protějšího růžku. Belinskij se blýsknul parádním semaforem!
     
    32:09
    A teď Belinskij zasahoval proti Walkerovi už vleže. Byl to velký závar na jeho brankovišti, ovšem Bělorus dokázal vše zvládnout.
     
    31:15
    Niederreiter po nějaké chvíli také pořádně zaměstnal brankáře Belinského! Jeho střela z pravého kruhu ale za záda běloruského brankáře neprošla. Na druhé straně po nekolika sekundách kontrovali Bělorusové, Berra se ale stihl rychle přesunout.
     
    27:25
    A Bělorusko bude hrát přesilovou hru. Kulakova nedovoleně zastavil Severin Blindenbacher (SVI), za což už sedí na trestné lavici.
     
    14:49
    A možnost zahrát si ve hře o jednoho muže navíc mají i Bělorusové. Za podražení dostal menší trest útočník čtvrté švýcarské formace Julian Walker (SVI).
     
    12:19
    A je tu další početní výhoda pro Švýcarsko. Svého soupeře nedovoleně zastavil Roman Graborenko (BLR), jenž si za krosček jde sednou za katr.
     
    11:15
    Reto Suri dlouho čaroval za brankou Belinského, nikdo ho nenapadal, a tak si vyjel až před klec a poslal kotouč na druhou tyč. Jeho pas byl zblokován a Bělorusové toho mohli využít. Dvěma rychlými nahrávkami se do velké šance dostal Andrjuščenko, ale Berra jeho nájezdu odolal!
     
    08:30
    Je tu první vyloučení utkání a na trestnou lavici usedne jeden z Bělorusů. Je jím obránce Alexander Jeronov (BLR), jenž se provinil vysokou holí.
     
    02:40
    Ten měl o chvíli velké štěstí, protože po jedné ze střel za ním zvoní tyčka!
     
    01:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    ROMAN JOSI si nyní z pozice obránce zahrál na forvarda a jeho akce otevřela gólový účet dnešního zápasu! Puk si na svou hůl vzal už ve vlastním pásmu, podél pravého hrazení projel okolo zadáků Běloruska, a poté s trochou štěstí procpal kotouč za Belinského záda! Bez asistence.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 42. Kovyršin (Andrjuščenko, Šinkevič) – 2. Josi, 51. Bieber (Josi, Berra), 54. Walker (Bieber), 60. Walker


    Bělorusko: Belinskij (Milčakov) – Kaznaděj, Černook, Jeronov, Graborenko, Šinkevič, Goroško, Maslenikov – Kulakov (A), Kolcov (C), Kitarov – Ugarov (A), Meleško, Stas – Andrjuščenko, Kovyršin, Gavrus – Solomonov, Demkov, Stefanovič – Kislyj.
    Trenér: Andrej Skabelka

    Švýcarsko: Berra (Gerber) – Vauclair (A), Seger (C), Von Gunten, Josi, Blindenbacher, Furrer, Diaz, Blum – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Ambühl, Suri, Gardner – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Trachsler, Bieber, Walker. Trenér: Sean Simpson

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Vinnerborg (SWE) – Valach (SVK), Woodworth (USA)

    Diváci: 2 206
    bahis siteleri