B. Bystrica – Žilina 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 5:0 (kon.) | Senica – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
MFK Dukla Banská Bystrica
3:3 (0:2)
MŠK Žilina
sk Neděle 04.08.2013, 19:30 • Štadión SNP Štiavničky • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.
     
    Vo svojom druhom domácom zápase v tejto sezóne privíta o 19:30 banskobystrická Dukla na Štiavničkách svojho dlhoročného rivala, MŠK Žilina. Polovica zápasov 4. kola najvyššej futbalovej súťaže je za nami, pričom Bystričanom patrí 6. miesto so ziskom šiestich bodov, o niečo lepšie je na tom žilinský celok, ktorý sa nachádza na 3. mieste so siedmymi bodmi.

    FK Dukla Banská Bystrica

    Červeno-bieli vstúpili do novej sezóny úspešne, keď vysoko zdolali Myjavu v jej domácom prostredí, neskôr súboj pod Urpínom proti Košiciam, keď si po najtesnejšom víťazstve pripísali ďalšie 3 body. Ich sériu zastavil v 3. kole Ružomberok, s ktorým to Dukle nejde a to najmä na jeho ihrisku. Zverenci Norberta Hrnčára mu podľahli 1:2.

    Novým kapitánom Dukly bol počas posledných dvoch stretnutí Jakub Brašeň, keďže Tomáš Hučko, ktorý mal viesť ,,Vojakov" počas tohtosezónnych bojov, odišiel práve do tímu dnešného súpera Dukly – do Žiliny.

    MŠK Žilina

    V uplynulom ročníku Corgoň ligy sa ,,Šošoni“ umiestnili prekvapivo až na 7. priečke. V novej sezóne majú určite vyššie ambície. V 1. kole remizovali pod Čebraťom s Ružomberkom 2:2, pre ktorý to bola jediná strata bodov v tejto sezóne a už sa nachádza na samotnom čele tabuľky. S nováčikom z Dunajskej Stredy si poradili tesne 1:0 a v domácom prostredí zdolala presvedčivo Zlaté Moravce 3:1, čo značí jasnou rečou o ambíciách žlto-zelených na reparát voči minulej sezóne.

    V tomto kalendárnom roku odohrali títo rivali dva duely, pričom v prvom zaznamenala Dukla skvelý vstup do úvodu jarnej časti minulej sezóny vďaka výhre 1:0 na žilinskom trávniku, čo znamenalo pretrhnutie niekoľkoročnej série bez výhry pod Dubňom. V samotnom závere, v 31. kole ale uchmatla zase všetky body Žilina spod Urpína za výhru 2:1. Uvidíme ako tomu bude teraz, či znovu hostia budú kradnúť body, alebo si ich Dukla dokáže ustrážiť.

    Boookmakeri stanovili kurz na výhru Banskej Bystrice 2.85, na to že sa budú body deliť 3 a na víťazstvo Žiliny je to hodnota 2.4.

    Srdečne vás pozývam sledovať večerný online prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dukla Banská Bystrica: Rodinger – Teixeira, Podstavek, Turňa, Nosko – Brašeň, Faško, Ľupták, Peňaška – Jurčo, Slančík

    MŠK Žilina: Le Giang – Akakpo, Piaček, Nunes, Pečovský – Bello, Pich, Žilák, Škvarka – Guba, Jelić

    Rozhodca: .
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Piaček nakopával loptu na polovicu súpera, ale najvyššie vyskočil Teixeira a naistotu odhlavičkoval do autu pred číhajúcimi protihráčmi.
     
    4
    Ľupták teraz dobre zapracoval a obral Gubu o loptu, následne však jeho prihrávka na Slančíka bola dlhá a je po náznaku brejku.
     
    5
    Bello skvele presunul hru na ľavú stranu, odtiaľ putovala lopta k Pichovi, ktorý spoza šestnástky po zemi míňa bránu, bol to prvý strelecký pokus.
     
    6
    Zo stredu pola sa odhodlal vypáliť Bello a jeho halfvolej neohrozil Rodingera ani zďaleka.
     
    8
    Prvé minúty zápasu Žilina kontroluje hru a častejšie drží loptu na kopačkách, možno je len otázkou času kedy si vypracuje väčšiu príležitosť.
     
    9
    Ďalšia šanca žlto-zelených. Nunes z ľavého krídla prudko odcentroval a do lopty sa oprel bývalý hráč Dukly, Pich. Bol ale tiesnený a preto jeho pokus nebol taký, ako by si samotný ráč predstavoval.
     
    11
    Stopér domácich takmer zavaril spoluhráčom, keď po jeho zlom odkope sa dostal k lopte Guba, ale jeho center bol príliš pretiahnutý a Pich loptu nestihol dobehnúť.
     
    12
    Guba v súboji jeden na jedného na pravej strane a už poniekoľkýkrát neuspel. Tentoraz si splnil defenzívnu úlohu Teixeira.
     
    14
    Žilina dala gól!
    Po nedorozumeniu medzi Ľuptákom a Jurčom získala Žilina rohový kop. Škvarka ho zahral výborne, loptu naservíroval na hlavu SERGEHO AKAKPA, ktorý hlavičkou pod brvno posiela hostí do vedenia.
     
    16
    Teixeira ako keby znechutene teraz odkopol pred Gubom loptu, asi chcel ukľudniť situáciu a zažehnať črtajúci sa protiútok.
     
    18
    Guba sa zjavil vo vnútri šestnástky úplne sám pred brankárom Rodingerom a z veľkého uhla strieľal k vzdialenejšej žrdi. Rodinger končekmi prstov vyrazil loptu a podržal svoj tím.
     
    20
    Nepripravená strela-nestrela Nunesa asi z dvadsiatichpiatich metrov nemohla ohroziť gólmana Dukly.
     
    21
    V prvej šanci domácich sa ocitol Jurčo a hlavičkoval asi pol metra nad hornú tyč.
     
    23
    Často centrujúcim hráčom z ľava je Nunes. Tentokrát odcentroval presne na nohu Jelića, ktorého volej končí v náručí Rodingera, pretože mieril presne do stredu brány.
     
    25
    Od Slančíka sa odrazila lopta do autu, no ten sa hnevá na hlavného arbitra a avizuje, že bol zozadu postrčený. Rozhodca nereaguje.
     
    27
    Ľupták stratil v súboji so Žilákom loptu, Žilina podržala loptu, no nakoniec Žilák nepresne odcentroval.
     
    29
    Mäkkučký center Škvarku za obranu, Rodinger bol prvý pri lopte.
     
    31
    Dukle sa nedarí vymaniť spod tlaku súpera, v týchto chvíľach sa hra odohráva len na jej polovici ihriska.
     
    33
    Konečne aj príležitosť celku spod Urpína, aj keď nie veľká. Slančík na hranici šestnástky priťukol kapitánovi Brašeňovi, ktorý sa posunul ešte bližšie k Lé Giangovi a vypálil. Avšak presne do stredu a gólman Žiliny schoval jeho strelu v náručí.
     
    36
    Guba hľadal pred bránou spoluhráča nákopom, ale bolo to nepresné, lopta skončila za bránkovou čiarou. Následne tento mladík vypálil po zemi len do miest kde stál pripravený Rodinger.
     
    38
    Kuriózna situácia. Piaček sa snažil pokryť telom loptu putujúcu do autu, ale predskočil ho bojovný Slančík obral ho a posielal loptu pred Lé Gianga. Tam už ale bol najbližšie Akakpo a nič z toho nebolo.
     
    40
    Náznak tutovky pre domácich. Slančík vybojoval znovu loptu a prihral Jurčovi, ktorý mal pred sebou jedného obrancu. Mal náskok, avšak zle si predkopol loptu a prišiel o ňu, takisto ako aj o veľkú šancu.
     
    41
    Žilina dala gól!
    Po centri Gubu, ktorý si mení pozíciu práve s Bellom sa presadil trestuhodne nikým nestíhaný ISSIAKA BABATOUNDE BELLO. Zblízka poslal hlavou loptu za bezmocného Rodingera a je to 0:2.
     
    44
    Slančík v strede ihriska stratil loptu so strelcom druhého žilinského gólu, bolo to však s faulom.
     
    45
    Z nariadeného priameho kopu sa takmer presadil Jurčo, ktorý namieril z veľkej vzdialenosti tesne nad brvno, ale gól do šatne z toho napokon nebol.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Dukla nastupuje do druhého dejstva s dvomi zmenami. Ľuptáka vystriedal Savič, Peňašku nahradil Považanec.
     
    48
    Žilák poslal nebezpečnú loptu do vápna, nik na ňu nezareagoval a preletela tesne vedľa ľavej žrde.
     
    50
    Pokus domácich futbalistov. Faško z nepripravenej pozície triafa vedľa a Lé Giang ani nemusí zasahovať.
     
    52
    Slančíkov šlapák na Pečovského, ktorý vykríkol od bolesti, žltiť sa nebude.
     
    53
    Banská Bystrica dala gól!
    Dukla obliehala šestnástku Žiliny, k strele sa odhodlal Slančík a Lé Giang len vyrazil pred seba. Najskôr dobehol k lopte kapitán Dukly JAKUB BRAŠEŇ a doklepol ju do brány. Červeno-bieli znižujú na 1:2.
     
    55
    Turňa poslal loptu z pravej strany pred bránu, Piaček odkopol na roh.
     
    57
    Nosko v sklze skosil Jelića a rozhdoca asi po polminútovom váhaní mu udeľuje žltú kartu.
     
    59
    Turňa poslal dlhočíznu loptu za defenzívu hostí, pri nej bol prvý Jurčo, ale nikoho nemal v šestnástke a preto skúsil vystreliť z veľkého uhla, bol to dosť zúfalý pokus, netrafil ani priestor brány.
     
    61
    Jurčo musel znovu podržať loptu na hrote, vzápatí našiel Brašeňa, ktorý vypálil z hranice pokutového územia pár centimetrov nad. Lé Giang len vytláčal očami.
     
    63
    Po rohovom kope sa k lopte dostal Nunes a z ťažkej pozície vyslal delovku, no minul.
     
    64
    Považancova krásna strela z veľkej diaľky pod brvno a Lé Giang končekmi prstov vyrazil. Mal byť z toho rohový kop, ale rozhodca bol iného názoru.
     
    66
    Nunes prestrčil loptu pred Rodingera na Picha, ktorý to vyskúšal z prvej a prestrelil.
     
    67
    Dvojité striedanie Žiliny. Picha nahradil Majtán, Škvarku vystriedal Mabouka.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3080 divákov.
     
    68
    Po rohovom kope sa dostal do šance Jurčo, keď pálil spoza šestnástky, bolo to pár milimetrov nad.
     
    70
    Banská Bystrica dala gól!
    Nevydarená strela Jurča, na odrazenú loptu si počkal JAKUB POVAŽANEC a z ťažkej pozície skvelou ranou prestrelil zhluk tiel stojacich pred bránou Lé Gianga, ktorý nemal šancu zareagovať. Je vyrovnané.
     
    72
    Jelič vidí žltú kartu, pretože potiahol protihráča za dres.
     
    74
    Teixeira v brejku a snažil sa prestrčiť na Jurča, trafil len Akakpa. Jurčo by šiel sám na brankára.
     
    75
    Žilák poslal loptu za obrancov Dukly presne na Picha, pred ktorým výborne zasiahol Rodinger na poslednú chvíľu.
     
    76
    Žltý trest vidí aj kapitán Žiliny Piaček.
     
    77
    Posledná výmena v tíme Šošonov, čerstvý Paur vymemil Jelića.
     
    77
    Žilina dala gól!
    Nedávno striedajúci ERNEST MABOUKA sa dostal k ďalekonosnej strele a nádherne ju umiestnil k pravej tyči. Žilina vedie 2:3.
     
    78
    Banská Bystrica dala gól!
    Neuveriteľné veci sa dejú na Štiavničkách. Brašeň vyviezol loptu a založil akciu. V mele pred Lé Giangom sa do šance dostal FABIÁN SLANČÍK a tvárou v tvár Lé Giangovi uspel a vyrovnáva v tejto prestrelke na 3:3.
     
    81
    Faul Nunesa na prenikajúceho Faška, tu kľudne mohol udeliť rozhodca žltú kartu. no nestalo sa.
     
    84
    Momentálne pri lopte Žilina a jej útočné snahy o strhnutie vedenia na svoju stranu.
     
    85
    Žilák v súboji s Teixeirom stratil loptu a ešte ho aj následne fauloval.
     
    87
    Posledné striedanie Bystričanov. Kapitána Brašňa nahradí na posledné sekundy zápasu Chrien.
     
    87
    A hneď vidí čerstvý Chrien aj trest v podobe žltej karty.
     
    88
    Mabouka z prava posielal loptu pre Rodingera, Považanec zblokoval na roh.
     
    89
    Vo vzdušnom súboji zvalcoval Akakpo Slančíka, lopta pre Duklu, ale len v strede ihriska.
     
    90
    Nadstavený čas druhého polčasu sú 2 minúty.
     
    91
    Ešte Jurčo pri snahe o center faulovaný a priamy kop pre Dukly z pravej strany. Posledná šanca.
     
    92
    Faško to zahral strašne. Lopta končí mimo ihriska a je tu koniec zápasu.
     
    Po obrovskej prestrelke tak končí tento zápas 3:3. Slušná návšteva a takisto aj futbal dnes na Štiavničkách musel prítomných baviť. Možno v žilinskom tíme bude prevládať sklamanie zo straty dvojgólového vedenia, naopak Bystričania môžu byť spokojný, pretože celý čas doťahovali vedenie súpera.
     
    Ďakujem vám za pozornosť a teším sa na stretnutie pri ďalších online prenosoch.
     
    Koniec zápasu. (21:19:06)

    Andrej Masarik

    Branky: 53. Brašeň, 70. Považanec, 78. Slančík – 14. Akakpo, 41. Bello, 77. Mabouka

    Karty:   57. Nosko (BBY), 87. Chrien (BBY) – 72. Jelić (ZIL), 76. Piaček (ZIL)


    MFK Dukla Banská Bystrica: Rodinger – Teixeira, Podstavek, Turňa, Nosko – Brašeň, Faško, Ľupták, Peňaška – Jurčo, Slančík
    MŠK Žilina: Le Giang – Akakpo, Piaček, Nunes, Pečovský – Bello, Pich, Žilák, Škvarka – Guba, Jelić

    Rozhodčí: Kráľovič – Cuninka, Ádám

    Diváci: 3080
    bahis siteleri