Moser Medical Graz 99ers – Košice 5:2 (kon.) | Poprad – Polsko 2:5 (kon.)
konec
HK Poprad
2:5 (1:2, 0:2, 1:1 - 1:0 s.n.)
Polsko
sk Čtvrtek 22.08.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Je dobojované!
    V prvej desaťminútovke tretej tretiny sa na ľade nič vážne nedialo, no aktívnejší boli hráči Popradu, ktorí sa snažili vsietiť ešte nejaké góly a zdramatizovať tak tento zápas. V 53. minúte sa gólovo presadil Samuel Mlynarovič, ktorý prekonal gólmana Odrobneho nekompromisnou delovkou po prihrávke Arného Krotáka. O desať sekúnd neskôr sa však tvrdým faulom na hosťujúceho Patryka Wajdu previnil domáci Tomáš Sýkora, ktorý obdržal trest 5 minút plus do konca zápasu a poriadne oslabil popradský tím. Túto presilovú hru dokázali hráči Poľska využiť, keď sa v 55. minúte gólovo presadil Mikolaj Lopuski, ktorý dorážal puk do odkrytej popradskej brány.

    V pozápasových samostatných nájazdoch dominovali Popradčania výsledkom 1:0, keďže jediným úspešným exekútorom bol Samuel Takáč.

    Za najlepších hráčov zápasu bola vyhlásená dvojica Arné Kroták (HK Poprad) a Leszek Laszkiewicz (Poľsko).


    Tabuľka Tatranského pohára po prvom hracom dni:
    1. Graz 99ers – 3 body (skóre 5:2) – výhra v s.n. – 2:1
    2. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 5:2) – prehra v s.n. – 0:1
    3. HK Poprad – 0 bodov (skóre 2:5) – výhra v s.n. – 1:0
    4. HC Košice – 0 bodov (skóre 2:5) – prehra v s.n. – 1:2

    Dovidenia pri druhom hracom dni Tatranského pohára.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:22:02)
     
    Popradčania teda dominovali v samostatných nájazdoch, v ktorých sa bojovalo o zisk pomocného bodu výsledkom 1:0 po góle Samuela Takáča!
     
    Na strane Poľska to skúšal ešte Dziubinski, no gólman Sidor bol v strehu a jeho zakončenie zachytil vo svojej lapačke. (1:0)
     
    Samuel Takáč naznačil strelu, následne položil gólmana Odrobneho na ľad a puk poslal do poľskej svätyne. (1:0)
     
    Pasiut preveril gólmana Sidora strelou z ľavej strany, no Sidor chytá! (0:0)
     
    Paločko chcel nájsť dieru medzi betónmi gólmana Odrobneho, no napokon bol neúspešný. (0:0)
     
    Na druhej strane to skúšal Laszkiewicz, no aj on trafil len betóny. Tentokrát však domáceho gólmana Sidora. (0:0)
     
    Za Popradčanov išiel ako prvý Dávid Buc, no po jeho dobrých pohyboch a kľučkách trafil len pravý betón gólmana Odrobneho. (0:0)
     
    Na rad prichádzajú samostatné nájazdy (3 na každej strane), v ktorých sa ukáže, ktorý tím bude mať bližšie k zisku pomocného bodu do konečnej tabuľky!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Hokejisti Popradu majú puk za vlastnou bránou a už len vyčkávajú na poslednú sirénu v tomto zápase.
     
    59:15
    Kasík tvrdo pálil od modrej, no jeho projektil napokon zachytil za poľskou bránou jeden z hráčov hostí. Poliaci sa následne oslobodili vyhodením puku.
     
    58:37
    Nitriansky tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovka bola napokon nasmerovaná len tesne nad poľskú bránu. Gólman Odrobny teda zasahovať nemusel.
     
    58:01
    Na rade je presilová hra pre Popradčanov. Na dve minúty si za filmovanie odchádza sadnúť hosťujúci Malasinski.
     
    57:49
    Kroták pálil z ľavej strany , no jeho delovka napokon skončila zblokovaná len za poľskou bránou. Oba tímy hrajú už v plnom počte.
     
    57:21
    Lapšanský získal puk na ľavom kruhu a následne tvrdo vypálil. Gólman Odrobny bol však v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    56:52
    Z ľavej strany tvrdo pálil Wajda, no jeho delovka smerovala len tesne vedľa popradskej brány.
     
    56:08
    Hokejisti Popradu sú pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Gápa puk vyhodil cez všetky čiary len za popradskú bránu.
     
    55:24
    Z ľavej strany tvrdo pálil hosťujúci Danieluk, no gólman Sidor jeho strelu zblokoval pred seba. Následne však Danieluk napadol gólmana Sidora a za tento faul si odnáša dvojminútový trest.
     
    54:52
    Hokejisti Poľska sú pri puku v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sú v strehu a nenechávajú nič na náhodu.

    Branky a nahrávky: 19. Kroták (Kasík), 53. Mlynarovič (Kroták) – 2. Laszkiewicz, 17. Laszkiewicz, 29. Witecki (Gruszka), 38. Kolusz (Malasinski), 55. Lopuski (Gorny, Bryk)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.
    Polsko: Odrobny (Szczerba) – Pociecha, Ciura, Gorny, Bryk, Kotlorz, Wanacki, Wajda, Bepierszcz – Kolusz, Zapala, Malasinski – Laszkiewicz, Pasiut, Baginski – Danieluk, Dziubinski, Lopuski – Gruszka, Galant, Witecki.

    Rozhodčí: Rudolf Lauff – Jozef Kubuš, Lukáš Kacej
    bahis siteleri