Moser Medical Graz 99ers – Košice 5:2 (kon.) | Poprad – Polsko 2:5 (kon.)
konec
HK Poprad
2:5 (1:2, 0:2, 1:1 - 1:0 s.n.)
Polsko
sk Čtvrtek 22.08.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Je dobojované!
    V prvej desaťminútovke tretej tretiny sa na ľade nič vážne nedialo, no aktívnejší boli hráči Popradu, ktorí sa snažili vsietiť ešte nejaké góly a zdramatizovať tak tento zápas. V 53. minúte sa gólovo presadil Samuel Mlynarovič, ktorý prekonal gólmana Odrobneho nekompromisnou delovkou po prihrávke Arného Krotáka. O desať sekúnd neskôr sa však tvrdým faulom na hosťujúceho Patryka Wajdu previnil domáci Tomáš Sýkora, ktorý obdržal trest 5 minút plus do konca zápasu a poriadne oslabil popradský tím. Túto presilovú hru dokázali hráči Poľska využiť, keď sa v 55. minúte gólovo presadil Mikolaj Lopuski, ktorý dorážal puk do odkrytej popradskej brány.

    V pozápasových samostatných nájazdoch dominovali Popradčania výsledkom 1:0, keďže jediným úspešným exekútorom bol Samuel Takáč.

    Za najlepších hráčov zápasu bola vyhlásená dvojica Arné Kroták (HK Poprad) a Leszek Laszkiewicz (Poľsko).


    Tabuľka Tatranského pohára po prvom hracom dni:
    1. Graz 99ers – 3 body (skóre 5:2) – výhra v s.n. – 2:1
    2. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 5:2) – prehra v s.n. – 0:1
    3. HK Poprad – 0 bodov (skóre 2:5) – výhra v s.n. – 1:0
    4. HC Košice – 0 bodov (skóre 2:5) – prehra v s.n. – 1:2

    Dovidenia pri druhom hracom dni Tatranského pohára.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:22:02)
     
    Popradčania teda dominovali v samostatných nájazdoch, v ktorých sa bojovalo o zisk pomocného bodu výsledkom 1:0 po góle Samuela Takáča!
     
    Na strane Poľska to skúšal ešte Dziubinski, no gólman Sidor bol v strehu a jeho zakončenie zachytil vo svojej lapačke. (1:0)
     
    Samuel Takáč naznačil strelu, následne položil gólmana Odrobneho na ľad a puk poslal do poľskej svätyne. (1:0)
     
    Pasiut preveril gólmana Sidora strelou z ľavej strany, no Sidor chytá! (0:0)
     
    Paločko chcel nájsť dieru medzi betónmi gólmana Odrobneho, no napokon bol neúspešný. (0:0)
     
    Na druhej strane to skúšal Laszkiewicz, no aj on trafil len betóny. Tentokrát však domáceho gólmana Sidora. (0:0)
     
    Za Popradčanov išiel ako prvý Dávid Buc, no po jeho dobrých pohyboch a kľučkách trafil len pravý betón gólmana Odrobneho. (0:0)
     
    Na rad prichádzajú samostatné nájazdy (3 na každej strane), v ktorých sa ukáže, ktorý tím bude mať bližšie k zisku pomocného bodu do konečnej tabuľky!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Hokejisti Popradu majú puk za vlastnou bránou a už len vyčkávajú na poslednú sirénu v tomto zápase.
     
    59:15
    Kasík tvrdo pálil od modrej, no jeho projektil napokon zachytil za poľskou bránou jeden z hráčov hostí. Poliaci sa následne oslobodili vyhodením puku.
     
    58:37
    Nitriansky tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovka bola napokon nasmerovaná len tesne nad poľskú bránu. Gólman Odrobny teda zasahovať nemusel.
     
    58:01
    Na rade je presilová hra pre Popradčanov. Na dve minúty si za filmovanie odchádza sadnúť hosťujúci Malasinski.
     
    57:49
    Kroták pálil z ľavej strany , no jeho delovka napokon skončila zblokovaná len za poľskou bránou. Oba tímy hrajú už v plnom počte.
     
    57:21
    Lapšanský získal puk na ľavom kruhu a následne tvrdo vypálil. Gólman Odrobny bol však v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    56:52
    Z ľavej strany tvrdo pálil Wajda, no jeho delovka smerovala len tesne vedľa popradskej brány.
     
    56:08
    Hokejisti Popradu sú pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Gápa puk vyhodil cez všetky čiary len za popradskú bránu.
     
    55:24
    Z ľavej strany tvrdo pálil hosťujúci Danieluk, no gólman Sidor jeho strelu zblokoval pred seba. Následne však Danieluk napadol gólmana Sidora a za tento faul si odnáša dvojminútový trest.
     
    54:52
    Hokejisti Poľska sú pri puku v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sú v strehu a nenechávajú nič na náhodu.
     
    54:18
    Poľsko dalo gól!
    Poliaci dokázali skórovať v presilovej hre! Po peknej prihrávke od Bryka sa k puku na ľavom kruhu dostal Gorny, ktorý tvrdo vypálil, no jeho delovku gólman Sidor ešte vyrazil svojimi betónmi. Na následnú dorážku z pravej strany od MIKOLAJA LOPUSKEHO však nemal už žiadny nárok! Asistencie si pripisujú hráči Kamil Gorny a Mateusz Bryk.
     
    53:45
    Po skvelej prihrávke od Takáča sa do fantastickej gólovej šance na hranici bránkoviska dostal Dávid Buc, no ten už nedokázal poslať puk do odkrytej časti poľskej brány!
     
    53:26
    Poliaci chceli preniknúť do útočného pásma, no nepodarilo sa im to, keďže sa previnili postavením mimo hry. Vhadzovať sa bude v neutrálnom strednom pásme.
     
    52:55
    Popradčan Tomáš Sýkora nepríjemne narazil na zadný mantinel hosťujúceho Wajdu a odnáša si poriadny trest – 5 minút plus do konca zápasu za napadnutie na oblasť hlavy a krku.
     
    52:45
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa po nevinne vyzerajúcej akcii dokázali gólovo presadiť! Po skvelej prihrávke od Krotáka sa k puku na hranici pravého kruhu dostal SAMUEL MLYNAROVIČ, ktorý nedal gólmanovi Odrobnemu svojou delovkou žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Arné Kroták.
     
    52:15
    Kroták sa chcel s pukom natlačiť pred poľskú bránu, no nepodarilo sa mu to, keďže pozoťný Ciura puk odpálil do stredného pásma.
     
    51:44
    Herný prejav oboch tímov je momentálne len veľmi biedny. Poliaci sa snažia dohrať tento zápas s víťazstvom, Popradčania zase chcú ešte skórovať. Plán však zatiaľ lepšie vychádza hosťom.
     
    50:52
    Popradčania si opäť mierne nerozumeli v prihrávke a napokon sa puk dostal len na hokejky Poliakov. Na rade je teda útok hostí.
     
    50:12
    Popradskí hokejisti majú momentálne problém dostať sa von zo svojho obranného pásma. Poliaci síce nie sú pri puku, no ich forčeking je ukážkový.
     
    49:39
    Na poľskej strane sa do zakončenia dostal Wajda, ktorý preveril gólmana Sidora strelou z pravej strany, no popradský brankár napokon puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    48:57
    Z pravej strany tvrdo pálil Sýkora, no gólman Odrobny jeho projektil zachytil na svojej hrudnej výstroji. Na rade je rýchly útok Poľska.
     
    48:28
    Momentálne sa hrá zo strany na stranu a ani jednému z tímov sa veľmi nedarí. Poliaci hrajú pohodlne a bez veľkých starostí, zatiaľčo Popradčania majú puk vo svojej moci.
     
    47:52
    Popradskí Kamzíci sa síce natlačili pred poľskú bránu, no tam napokon nedokázali už nič vymyslieť. Pozorní obrancovia Poľska domácich usmernili smerom von z ich obranného pásma.
     
    47:14
    Kolusz napriahol svoju hokejku na ľavej strane a následne preveril gólmana Sidora. Ten však puk videl a túto strelu zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    46:55
    Po dobrej strele od Kalusa gólman Odrobny predviedol ďalší dobrý zákrok. Následne Kalusa tiesnil hosťujúci Galant a už sa schyľovalo k bitke, no napokon to ostalo len pri slovnej výmene názorov.
     
    46:22
    Hokejisti Popradu sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom. Konkrétne po jeho pravici.
     
    45:52
    Po peknej prihrávke od Paločka získal puk na hranici pravého kruhu Samuel Takáč, ktorý pálil z prvej, no jeho delovku gólman Odrobny zachytil na svojej výstroji.
     
    45:13
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pri puku sú domáci Popradčania.
     
    44:55
    Kolusz sa s pukom dobre presúval po pravom krídle, následne na ľavej strane nebráneného Zapalu, no jeho projektil gólman Sidor dobre videl a puk zachytil na svojich betónoch.
     
    44:01
    Hokejisti Poľska sú pri puku za svojou bránou a snažia sa ogenzívne presadiť, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Uvidíme, čo vymyslia Popradčania, ktorí získali puk.
     
    43:18
    Z ľavej strany tvrdo pálil Mlynarovič, no jeho delovka bola napokon len veľmi nepresná a skončila len tesne vedľa poľskej brány.
     
    42:56
    Popradskí hokejisti sú pri puku, no zatiaľ si ho nevedia dobre prihrať. Uvidíme, či sa im podarí gólovo presadiť a zdramatizovať tak tento zápas.
     
    42:25
    Popradčania sa opäť dostali pred poľskú bránu, no následne im Poliaci uchmatli puk a predviedli zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Odrobnym.
     
    41:48
    Pasiut získal puk v medzikruží a následne tvrdo pálil, no gólman Sidor jeho delovku skrotil svojimi betónmi, keď puk vyrazil do bezpečia na zadný mantinel.
     
    41:18
    Poľsskí hokejisti sú pri hernej chuti a opäť sa usadili pred bránou gólmana Sidora. Popradčania sa však zatiaľ dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    40:55
    Lapšanský nadvakrát tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no v oboch prípadoch boli jeho delovky zblokované Poliakmi len na ochrannú sieť.
     
    40:11
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hráči Popradu, ktorí sa nakrátko stiahli pred vlastnú bránu a následne sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme mohli vidieť enormnú snahu popradských hokejistov, ktorí sa snažili najskôr vyrovnať, no nepodarilo sa im to. V 29. minúte prišla po ich snažení studená sprcha v znení gólu Jakuba Witeckeho, ktorý pálil nekompromisne z medzikružia. Popradská snaha pokračovala aj ďalej, až do momentu, keď v 38. minúte zvýšil už na 4:1 Marcin Kolusz, ktorý využil zaváhanie v popradskej defenzíve po prihrávke od Malasinskeho.

    Podarí sa Popradčanom v tomto zápase ešte niečo vymyslieť alebo si Poliaci pripíšu na svoje konto jasný triumf?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:59
    Z ľavého krídla ešte tvrdo pálil Gápa, no jeho delovka napokon skončila len medzi betónmi pozorného gólmana Odrobneho.
     
    39:57
    V závere druhej tretiny strieľal z pravej strany Kalus, no jeho projektil vyrazil gólman Odrobny na ochrannú sieť. Na rade je posledné vhadzovanie pred poľskou bránou v druhej tretine.
     
    39:16
    Laszkiewicz sa s pukom nebezpečne presúval z ľavej strany na stred, no napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Sidora a zavŕšiť tak svoj hetrik.
     
    38:58
    Hokejisti Popradu sú pri puku, no nedarí sa im preniknúť pred poľskú bránu. Momentálne sa o puk bojuje len v neutrálnom strednom pásme.
     
    38:21
    Popradčania sú po štvrtom inkasovanom góle mierne otrasení a zatiaľ sa im veľmi nedarí. Z pravej strany tvrdo pálil Fabian, no gólman Odrobny jeho strelu s prehľadom zachytil.
     
    37:34
    Poľsko dalo gól!
    Poliaci prekvapujú všetkých, ktorých aspoň kúsok zaujíma toto stretnutie. Po fantastickej prienikovej prihrávke medzi popradských obrancov od Malasinskeho sa k puku dostal nebránený MARCIN KOLUSZ, ktorý v samostatnom úniku prekonal gólmana Sidora zakončením k pravej žŕdke jeho brány. Asistenciu si pripisuje Tomasz Malasinski.
     
    37:13
    Poľskí hokejisti sa snažili ofenzívne presadiť, no napokon sa previnili len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    36:44
    Hokejisti Popradu sú pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Poliaci sú pri puku a pohodlne si ho prihrávajú zo strany na stranu.
     
    35:51
    Spoza pravého kruhu zakončoval Ciura, no jeho projektil bol napokon hokejkou jedného z Popradčanov zblokovaný na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude teda pred Sidorom.
     
    35:22
    Z pravej strany tvrdo pálil Gruszka, no jeho nekompromisný projektil smeroval len tesne nad popradskú bránu. Následne sú pri puku domáci Kamzíci.
     
    34:59
    Z pravého kruhu tvrdo pálil Malasinski, no jeho delovku gólman Sidor zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    34:25
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Drábek, no napokon nedokázal trafiť odkrytý priestor v poľskej bráne, keďže puk poslal len na nohy poľských obrancov.
     
    33:55
    Kroták pálil z hranice pravého kruhu, no jeho tvrdé zakončenie bolo napokon neúspešné a Poliaci sa oslobodili. Na rade je prestriedanie oboch tímov.
     
    33:25
    Z pravej strany ttvrdo pálil Kasík, no jeho delovka bola napokon neúspešná a smerovala len tesne vedľa poľskej brány.
     
    32:56
    Gólmana Sidora tentokrát strelami od modrej preverili hráči Ciura a Pociecha, no prvý menovaný minul priestor popradskej brány a druhý trafil len Sidorove betóny.

    Hokejisti Poľska hrajú v plnom počte, na rade je presilová hra pre Poprad.
     
    32:28
    Sily na ľade sa opäť vyrovnajú. Na dve minúty si za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche odchádza sadnúť hosťujúci Gruszka.
     
    32:28
    Kolusz tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za popradskou bránou! Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    31:57
    Hokejisti Poľska hrajú už v plnom počte a na rade je ich presilová hra, ktorá bude trvať presne 51 sekúnd. Uvidíme, ako s ňou Poliaci dokážu naložiť.
     
    31:28
    Hra sa na malú chvíľu prerušuje, keďže technik musí opraviť jamky, do ktorých zapadá bránka!
     
    31:28
    Dziubinski sa s pukom pretlačil k zadnému mantinelu, následne sa zbavil popradského obrancu a chcel spoza brány prekvapiť gólmana Sidora. Popradský brankár však puk zachytil a Dziubinski stihol posunúť popradskú bránu.
     
    30:48
    Gólman Sidor sa previnil vyhodením puku mimo ľadovej plochy, za čo si jeho kolega Mlynarovič odchádza odpykať dvojminútový trest. Hrať sa bude vyrovnane – 4 na 4.
     
    30:16
    Hosťujúci Zapala sa dostal do fantastickej gólovej šance v oslabení, keď korčuľoval sám na gólmana Sidora! Poľský útočník popradského gólmana položil na ľad, no následne svoje bekhendové zakončenie poslal len vysoko nad popradskú bránu.
     
    29:57
    Na rade je prresilová hra pre Poprad! Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Poliak Baginski.
     
    29:24
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Dávid Buc, no gólman Odrobny nenaletel na jeho sťahovačku a puk úspešne zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    28:58
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Pasiut, no gólman Sidor bol už v strehu a puk svojim pravým betónom zblokoval na zadný mantinel.
     
    28:28
    Poľsko dalo gól!
    Popradčania sa snažili, no nedarilo sa im prekonať gólmana Odrobneho. Následne sa do protiútoku dostali Poliaci, ktorí navýšili svoj gólový náskok opäť na rozdiel dvoch gólov. Po skvelej prihrávke od Gruszku z pozície pri zadnom mantineli sa k puku v medzikruží dostal JAKUB WITECKI, ktorý tvrdou delovkou našiel medzeru medzi Sidorovými betónmi. Asistenciu si pripisuje Dariusz Gruszka.
     
    27:58
    Z ľavej strany tvrdo pálil Sýkora, no gólman Odrobny bol dobre vykorčuľovaný a puk s veľkým prehľadom zachytil na svojej hrudnej výstroji!
     
    27:24
    Domáci sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď po skvelej prihrávke od Nagya mohol vyrovnať Kalus! Jeho sťahovačka bola síce dobrá, no jeho následné zakončenie smerovalo len tesne vedľa poľskej brány.
     
    26:51
    Popradskí Kamzíci sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorní Poliaci sú v strehu a nič nenechávajú na náhodu.
     
    26:23
    Z hranice pravého kruhu pálil Lenďák, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Odrobneho. Ten puk zachytil na svojej výstroji.
     
    25:55
    Dávid Buc sa dostal do skvelej gólovej šance, keď získal puk na útočnej modrej čiare, následne urobil sťahovačku a chcel prekonať pozorného Odrobného. Napokon sa však pri ňom pristavila dvojica poľských obrancov, ktorí Buca odstavili.
     
    25:21
    Hra sa presúva zo strany na stranu a ani jednému z tímov sa veľmi nedarí. Pri puku sú momentálne Popradčania, ktorí sa snažia vyrovnať.
     
    24:45
    Gruszka po dobrej prihrávke od Galanta tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Sidor bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji. Následne smerujú dopredu Popradčania.
     
    23:55
    Poliaci sa chceli dostať pred gólmana Sidora, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    23:25
    Drábek tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon smerovala len tesne mimo poľskej svätyne. Poliaci sa následne natlačili pred popradskú bránu.
     
    22:58
    Z pravej strany preveril gólmana Sidora hosťujúci Zapala, ktorý svojou nekompromisnou delovkou trafil gólmanovu hruď. Následne sa k puku dostali pozorní popradskí hokejisti.
     
    22:21
    S pukom sa po pravom krídle sympaticky presúval Kalus, no jeho projektil bol napokon neúspešný a letel len tesne vedľa poľskej brány,
     
    21:55
    Hokejisti Popradu sa snažili niečo vymyslieť pred poľskou bránou, no Poliaci sa po krátkej chvíli oslobodili a poslali puk až ku bráne gólmana Sidora.
     
    21:25
    Po skvelej prihrávke od Buca sa k puku v medzikruží dostal Nitriansky, ktorý tvrdo pálil a napokon poriadne potrápil gólmana Odrobneho. Ten musel vypadnutý puk priľahnúť svojim telom.
     
    20:57
    Daniel Brejčák tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho strelecký pokus gólman Odrobny sledoval a puk napokon vyrazil na ochrannú sieť svojou vyrážačkou.
     
    20:15
    V úvode druhej tretiny sa k puku dostali hráči Popradu, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Poliaci im puk uchmatli a následne predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá tretina tohto zápasu priniesla popradským fanúšikom poriadne prekvapenie s menom Leszek Laszkiewicz, ktorý už po 80 sekundách zápasu dokázal zaskočiť popradskú defenzívu a prekonať gólmana Sidora delovkou z pravej strany. Spomínaný Laszkiewicz sa tiež presadil aj v 17. minúte, keď bol nebránený na ľavom krídle a následne prekonal gólmana Sidora nechytateľným bekhendovým blafákom. Aj Popradčania však dokázali odpovedať, keď v 19. minúte využil presilovú hru domáci kapitán Arné Kroták, ktorý nedal Odrobnemu žiadnu šancu.

    Podarí sa Popradčanom v druhej tretine zabrať a aspoň vyrovnať stav tohto stretnutia?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:55
    Puk majú v moci popradskí obrancovia, ktorí už len vyčkávajú na záverečnú sirénu, ktorá ukončí prvú dvadsaťminútovku.
     
    19:17
    Hokejisti Popradu sa snažia ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Poliaci veľmi dobre forčekujú, čo robí popradskej rozohrávke poriadne problémy.
     
    18:37
    Poprad dal gól!
    Popradskí Kamzíci dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža (vlastne o dvoch, keďže prvý vylúčený Poliak sa len vracial do hry z trestnej lavice). Po skvelej prihrávke od Kasíka sa k puku v medzikruží dostal ARNÉ KROTÁK, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Odrobnemu žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Kasík.
     
    18:33
    Na rade je presilová hra 5 na 3 pre Poprad, ktorá bude trvať 4 sekundy! Na dve minúty za držanie si odchádza sadnúť Danieluk.
     
    17:59
    Po peknej prihrávke od Takáča z pravej strany sa k puku na ľavom krídle dostal Fabian, ktorý tvrdo pálil, no nechal na sebe čakať, a tak jeho projektil zblokovali poľskí obrancovia do bezpečia.
     
    17:19
    Po peknej prihrávke od Drábeka z ľavej strany sa k puku dostal Sýkora, ktorý tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Odrobny bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji!
     
    16:36
    Na rade je presilová hra pre Popradčanov. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Kotlorz.
     
    16:27
    Poľsko dalo gól!
    Poliaci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! LESZEK LASZKIEWICZ bol nikým nebránený na ľavej strane a fantasticky si vychutnal popradského gólmana Dušana Sidora, ktorému puk bekhendovým blafákom umiestnil do pravého horného rohu jeho brány. Bez asistencií.
     
    15:42
    Mlynarovič chcel prihrávkou z pravej strany nájsť za poľskou bránou Krotáka, no ten nedokázal tento puk už zachytiť. Následne sa Poliaci rozhodli poslať puk do bezpečia smerom do stredného pásma.
     
    14:56
    Kalus zaviezol puk do útočného pásma, no následne bol pritlačený k zadnému mantinelu a puk už nedokázal poslať ďalej. Poliaci sa snažia opäť ofenzívne presadiť.
     
    14:24
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Witecki, no jeho delovka napokon smerovalalen vedľa popradskej brány. Následne sa k puku dostávajú Popradčania.
     
    13:55
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pri puku sú Popradčania.
     
    13:24
    Mário Kurali tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon trafila len obetavého Baginskeho, ktorý sa hodil do strely. Následne sa Poliaci oslobodili spod popradského tlaku.
     
    12:55
    Popradčania sa snažili ofenzívne presadiť, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    12:21
    Z medzikružia po dobrej prihrávke od Drábeka tentokrát pálil Sýkora, no gólman Odrobny bol v strehu puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia na hokejky svojich spoluhráčov!
     
    11:39
    Samuel Mlynarovič sa už tešil, že vyrovnal, no napokon tomu tak nebolo! Po nepresnej rozohrávke od gólmana Odrobného Mlynarovič pálil z ľavej strany, no napokon trafil len hornú žŕdku, od ktorej sa puk odrazil tesne pred bránkovú čiaru!
     
    11:11
    Na rade je presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Galant.
     
    10:55
    Po peknej prihrávke od Buca na ľavú stranu tvrdo pálil Nagy, no jeho delovku napokon gólman Odrobný dobre videl a aj dobre zasiahol. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    10:29
    Buc získal puk po prihrávke od Paločka a následne chcel zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Jeden z poľských obrancov ho odstavil a poslal puk do bezpečia.
     
    09:57
    Popradskí Kamzíci majú puk vo svojej moci a chcú prejsť do útočného pásma, no nedarí sa im to. Pozorní hokejisti Poľska predvádzajú príkladný forčeking.
     
    09:20
    Sýkora zaviezol puk do útočného pásma, následne ho poslal na Paukovčeka, no ten nedokázal zachytiť túto prihrávku. Popradčania sa teda musia opäť stiahnuť k svojej bráne.
     
    08:55
    Kalus chcel zaviezť puk pred poľskú bránu po pravej strane, no následne ho odstavila poľská dvojica hráčov, ktorý sa snaží zaútočiť.
     
    08:25
    Ciura tentokrát dobrým bodyčekom odstavil na ľavom krídle korčuľujúceho Mlynaroviča a puk posiela opäť na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    07:55
    Kalus chcel spolu s Gápom niečo vymyslieť pred bránou gólmana Odrobneho, no napokon sa im to nepodarilo. Pozorný Ciura zachytil ich nepresnú prihrávku a posiela Poliakov do útoku.
     
    07:17
    Poliaci sa snažili pred popradskou bránou niečo vymyslieť, no následne stratili puk a Popradčania sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred Sidorom.
     
    06:59
    Laszkiewicz nahodil puk na popradskú bránu z pravej strany, no gólman Sidor radšej neváhal a puk zachytil vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    06:24
    Momentálne sa hrá prevažne v popradskom obrannom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Pozorný poľský forčeking robí Popradčanom zjavné problémy.
     
    05:59
    Ihneď po návrate vylúčeného Kuraliho sa k puku dostal Drábek, ktorý tvrdo pálil spomedzi kruhov, no jeho delovka napokon smerovala len presne na gólmana Odrobneho.
     
    05:15
    Poliaci sa po krátkych problémoch usadili v útočnom pásme, kde si puk pekne prihrávajú. Arné Kroták sa vydal smerom dopredu a poriadne kazí poľskú rozohrávku.
     
    04:44
    Popradskí hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia a snažia sa čo najdlhšie podržať puk vo svojej moci. Onedlho budú hrať v plnom počte, no Poliaci hrajú výborne a nedávajú svojim súperom veľa šancí na oslobodenie.
     
    04:02
    Hosťujúci Bryk získal puk po vhadzovaní pred Sidorom a následne tvrdo pálil spoza pravého kruhu. Gólman Popradu však skvele zasiahol svojou lapačkou a puk v nej zachytil.
     
    03:57
    Na rad prichádza prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Popradčan Kurali.
     
    03:15
    Lapšanský sa snažil ofenzívne presadiť únikom cez stred, no následne ho dobre zastavil hosťujúci Danieluk, ktorý mu vzal puk svojou hokejkou.
     
    02:40
    Hokejisti Popradu sa snažia niečo vymyslieť, no Poliaci sú zatiaľ v strehu a darí sa im veľmi dobre brániť a kaziť popradskú rozohrávku.
     
    01:55
    Do medzikružia sa s pukom pretlačil hosťujúci Galant, no jeho následné zakončenie nedokázalo zaskočiť gólmana Sidora. Ten puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    01:20
    Poľsko dalo gól!
    Poliaci sa z rýchleho protiútoku prekvapivo dostávajú do vedenia! K odrazenému puku sa na pravej strane dostal LESZEK LASZKIEWICZ, ktorý si ho potiahol na hranicu pravého kruhu a následne pekným švihom prekonal bezmocného gólmana Sidora. Bez asistencií.
     
    00:33
    Arné Kroták sa po peknej prihrávke od Mlynaroviča z ľavej strany dostal k puku v medzikruží a v páde zakončoval! Gólman Odrobny však zasahovať nemusel, keďže Krotákova delovka smerovala len mimo poľskej brány.
     
    00:02
    V úvode zápasu sa k puku dostali hráči poľskej reprezentácie, ktorí sa stihali pred svoju bránu a následne sa snažia niečo ofenzívne vymyslieť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Štart druhého zápasu Tatranského pohára sa mierne posunul, no hráči oboch tímov sú už na ľade. O malú chvíľu sa zápas bude môcť začať.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.

    Poľsko: Odrobny (Szczerba) – Pociecha, Ciura, Gorny, Bryk, Kotlorz, Wanacki, Wajda, Bepierszcz – Kolusz, Zapala, Malasinski – Laszkiewicz, Pasiut, Baginski – Danieluk, Dziubinski, Lopuski – Gruszka, Galant, Witecki.

    Rozhodca: Rudolf Lauff – Jozef Kubuš, Lukáš Kacej.
     
    Srdečne Vás vítam pri prvom hracom dni v poradí už 66. ročníka Turnaja o Tatranský pohár!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si v druhom zápase Tatranského pohára zmeria sily domáci tím HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta reprezentáciu Poľska.

    Turnaj o Tatranský pohár patrí medzi najstaršie a najvýznamnejšie podujatia športového charakteru na Slovensku – hrá sa v Poprade už od roku 1929. Je druhým najstarším turnajom v ľadovom hokeji v Európe (najstarší je Spenglerov pohár) a najstarším turnajom v ľadovom hokeji na Slovensku.

    Konečné poradie 65. ročníka turnaja o Tatranský pohár:
    1. HK POPRAD
    2. DUKLA Trenčín
    3. HC Košice
    4. HK Orange 20

    66. ročník Turnaja o Tatranský pohár priniesol na popradský ľad štyri tímy:
    1. domáci tím HK Poprad (slovenská Tipsport extraliga)
    2. HC Košice (slovenská Tipsport extraliga)
    3. reprezentácia Poľska (Majstrovstvá sveta – divízia I.)
    4. rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers (Erste Bank Eishockey Liga)

    Domáci tím HK Poprad bol založený v roku 1926 a momentálne je stálym účastníkom slovenskej hokejovej extraligy. V sezóne 2012/2013 bol štart HK Poprad v Tipsport extralige otázny, no napokon sa vedenie "kamzíkov" pozviechalo z finančných problémov a po dobrých výkonoch sa hráči usadili na siedmej priečke základnej časti s 83 bodmi. Tento herný výkon ich posunul do štvrťfinále, kde si zmerali sily vo východoslovenskom hokejovom derby proti "oceliarom" z Košíc. Bolo to derby, ako sa patrí, no napokon Košičania vyhrali v sérii výsledkom 4:3 na zápasy a extraligová púť sa pre Popradčanov skončila.
    Z Popradu odišlo mnoho dobrých hráčov, ako Michael Vandas, Peter Klouda, Marcel Šterbák, Parker Stanfield, Sabahudin Kovačevič, Lukáš Hvila, či Mário Kurali. V drese "kamzíkov" sa však predvedie trojica nových útočníkov – Lukáš Paukovček, Tomáš Sýkora a aj odveká popradská legenda a rekordman – Arné Kroták.
    Popradčania absolvovali pred Tatranským pohárom už štyri prípravné zápasy, keď postupne zdolali tímy MHC Mountfield Martin (3:2 po predĺžení), Ciarko KH Sanok (3:0), kazašského majstra Irtyš Pavlodar (4:3 po samostatných nájazdoch) a aj rumunského majstra HSC Csíkszereda (5:1).
    Popradskí Kamzíci sú teda pred týmto turnajom pripravení veľmi dobre a určite majú v úmysle obhájiť svoj triumf z minulého ročníka.

    Reprezentácia Poľska bola založená v roku 1926 a už niekoľkokrát sa predstavila na Turnaji o Tatranský pohár. Poliaci momentálne účinkujú v 1. divízii Majstrovstiev Sveta – skupina B, kde v sezónach 2011/2012 a 2012/2013 obsadili striebornú priečku, ktorá však na postup nestačila (v predminulej sezóne bola pred Poľskom Južná Kórea a v minulej sezóne reprezentačný výber Ukrajiny).
    Poliaci prišli tentokrát do Popradu zabojovať o zisk prestížnej trofeje, no čaká ich pomerne silná konkurencia.

    Podarí sa domácim Popradčanom vstúpiť do turnaja o Tatranský pohár v dobrom svetle alebo domácich fanúšikov Poliaci prekvapia?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Branky a nahrávky: 19. Kroták (Kasík), 53. Mlynarovič (Kroták) – 2. Laszkiewicz, 17. Laszkiewicz, 29. Witecki (Gruszka), 38. Kolusz (Malasinski), 55. Lopuski (Gorny, Bryk)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.
    Polsko: Odrobny (Szczerba) – Pociecha, Ciura, Gorny, Bryk, Kotlorz, Wanacki, Wajda, Bepierszcz – Kolusz, Zapala, Malasinski – Laszkiewicz, Pasiut, Baginski – Danieluk, Dziubinski, Lopuski – Gruszka, Galant, Witecki.

    Rozhodčí: Rudolf Lauff – Jozef Kubuš, Lukáš Kacej
    bahis siteleri