Rusko – Bulharsko 3:1 (kon.) | Slovinsko – Dánsko 2:2 (kon.) | Norsko – S. Makedonie 2:1 (kon.)
Řecko – Malta 5:0 (kon.) | Turecko – Švédsko 2:2 (kon.) | Island – Kazachstán 2:0 (kon.)
Moldavsko – Wales 0:0 (kon.) | Černá Hora – Rumunsko 3:2 (kon.)
konec
Řecko
5:0 (2:0)
Malta
Úterý 10.09.2013, 17:30 • Peristeri, Athens (GRE) • Kvalifikace ME U21
Předzápasové kurzy
     
    Rozhodčí Johansen ukončil dnešní utkání, ve kterém Řecko porazilo Maltu vysoko 5:0. Mezi střelce se zapsali Kitsiou, Diamantakos, Gianniotas a dvakrát se prosadil Karelis. Domácí fotbalisté byli aktivnější, nebezpečnější a tříbodový zisk si naprosto zasloužili. Malta se snažila až ve druhém poločase, ale štěstí jí nepřálo. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (19:22:49)
     
    Střely na branku: Řecko 9:2 Malta.
     
    Střely celkem: Řecko 20:7 Malta.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Volný přímý kop zahrával Camenzuli a prezentoval se velmi zajímavou střelou, avšak branku netrefil jen o pár centimetrů.
     
    90+2
    Nejprve fauloval J. Farrugia a poté Lagos. Výhodu standardní situace dostane Malta.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Nicméně tentokrát byl už brankář Malty bez šance a dnes popáté vytahoval míč z branky. GIANNIS GIANNIOTAS obdržel skvělou přihrávku od Lykogiannise, zpracoval si míč a přesnou trefou jej poslal za záda brankáře J. Borga.
     
    89
    J. Borg musel opět čarovat. Gól na kopačce měl tentokrát Lykogiannis, ale brankář Malty opět zazářil a svůj tým před pátým inkasovaným gólem ubránil.
     
    87
    Karelis si počkal na centrovaný míč, který ze své kopačky vyslal Gianniotas. První jmenovaný se prezentoval nebezpečnou střelou, ale J. Borg si připsal další úspěšný zákrok a pátý gól neinkasoval.
     
    86
    Karelis se ocitl v obrovské příležitosti a mohl navýšit vedoucí skóre na 5:0, ale brankář J. Borg vytasil brilantní zákrok a jedovatý pokus zneškodnil. Pak se k odraženému míči dostal ještě Gianniotas, ale jeho střela byla zblokována bránícím protihráčem na rohový kop.
     
    82
    Žlutou kartu dnes vyfasoval také Jean Paul Farrugia.
     
    81
    Faulovaný byl Karelis a Řecko dostalo výhodu standardní situace, kterou si vzal na starost Potouridis, jenž ze své kopačky vyslal nepřesnou střelu.
     
    80
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Kostas Stafylidis, přichází Charalambos Lykogiannis.
     
    79
    Poslední střídání připravil kouč Raymond Farrugia. Ze hry odešel Jurgen Pisani a poslední minutky si zahraje Brandon Muscat.
     
    78
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tak to je vážně paráda. DIMITRIS DIAMANTAKOS je na hřišti pouhé 2 minuty a už se raduje ze vstřelené branky. DIAMANTAKOS se prezentoval štiplavou střelou a J. Borgovi nedal šanci.
     
    76
    Kouč Kostas Tsanas přichystal dvojí střídání. Hrací plochu opustili Dimitris Kolovos a Apostolos Vellios, nahradili je Tasos Bakasetas a Dimitris Diamantakos.
     
    75
    Kostas Stafylidis zahrával pokutový kop, ale proměnit jej nedokázal.
     
    74
    Sacha Borg fauloval ve vápně a Řecko dostane výhodu pokutového kopu.
     
    72
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Devatenáctiletý STELIOS KITSIOU navyšuje vedoucí skóre na 3:0. KITSIOU ze své kopačky vyslal tvrdou střelu a nekompromisně prostřelil J. Borga. Výbornou přihrávkou ho našel Karelis.
     
    69
    Svým spoluhráčům se nabídl dobře postavený Gianniotas, jenž si míč přichystal na střelu a zkusil to, ale balon mu sklouzl po kopačce a Gianniotasův pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    68
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje, protože ji sudí často přerušuje kvůli faulům.
     
    59
    Malta dostala výhodu rohového kopu a opět byla nebezpečná, ale Kapino si připsal další skvělý zákrok a zlikvidoval tutovku, kterou měl S. Pisani.
     
    58
    Volný přímý kop zahrával Camenzuli, jenž se prezentoval výborným centrem do vápna, kde se ke střele probojoval J. Farrugia, ale Kapino si připsal výtečný zákrok a střelu zneškodnil.
     
    58
    Žlutou kartou byl potrestán Giannis Gianniotas. Malta bude zahrávat volný přímý kop.
     
    57
    Máme tady další faul, provinil se J. Pisani.
     
    52
    Teď byl faulovaný s. Borg, kterého nedovoleně zastavil Vellios.
     
    50
    Camenzuli byl faulovaný, provinil se Kitsiou.
     
    47
    Řecko zahrávalo volný přímý kop, který si vzal na starost Stafylidis, ale ze své kopačky vyslal velmi nepovedenou střelu.
     
    46
    Faulovaný byl Kolovos, proti kterému se provinil S. Pisani.
     
    46
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Johan Bezzina, přichází Jean Paul Farrugia.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Rozhodčí Johansen ukončil první poločas, ve kterém padly dva góly a o oba se postaral jednadvacetiletý Karelis, jenž se trefil v 5. a ve 13. minutě. Řekové byli po celou dobu poločasu aktivnější, a tak si vedoucí skóre naprosto zaslouží. Malta se prezentovala čtyřmi střelami, ale ani jedna z nich na branku nemířila.
     
    Střely na branku: Řecko 3:0 Malta.
     
    Střely celkem: Řecko 9:4 Malta.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Sudí nastavil 2 minuty nad rámec prvního poločasu.
     
    45
    Řekové zahrávali volný přímý kop, ale Malta se ubránila a podnikla rychlý protiútok. K závěrečné střele se dostal J. Pisani, ale mířil nepřesně.
     
    44
    Teď byl faulovaný Kolovos, proti kterému se provinil Ryan Scicluna.
     
    42
    Johan Bezzina se provinil faulem a sudí mu nekompromisně ukázal žlutou kartu.
     
    40
    Domácí fotbalisté u míče zůstali a opět dobývali soupeřovu branku. Nicméně Gianniotas svoji šanci nevyužil a ze své kopačky vyslal pouze nepřesnou střelu.
     
    38
    Gianniotas opět nacentroval míč do vápna, ale Maltě nebezpečí nehrozilo.
     
    38
    Řecko zahrávalo rohový kop. Gianniotas odcentroval míč do vápna, ale protihráči jej odvrátili na další roh.
     
    37
    Také Karelis zkusil své štěstí, ale ani jemu nepřálo. Brankář J. Borg byl bez práce.
     
    35
    O přihrávku si řekl Bouchalakis, jenž si přichystal míč na střelu a zkusil to, avšak jeho pokus branku neohrozil.
     
    34
    Lydon Micallef má zřejmě zdravotní problém, na hrací ploše ho nahrazuje Stephen Pisani.
     
    31
    Řekové podnikli další útočnou akci, ale ta musela rychle skončit, protože Kitsiou uvízl v ofsajdu.
     
    30
    Kostas Stafylidis fauloval Micallefa a sudí mu ukázal žlutou kartu.
     
    25
    Řecko na svého soupeře opět vyvinulo tlak a dostalo se do zakončení, ale Kitsiou štěstí neměl, protože protihráč mu střelecký pokus úspěšně zablokoval.
     
    20
    Falzon fauloval svého protihráče a Řecko dostalo výhodu standardní situace. Nicméně Vellios branku minul.
     
    19
    Nyní se hraje hlavně mezi pokutovými územími a ve středu hřiště. Šance k vidění nejsou, ale u míče jsou převážně Řekové.
     
    16
    Faulovaný byl Grech a Camenzuli zahrával volný přímý kop, avšak prezentoval se pouze další nepřesnou střelou.
     
    13
    Řecko právě vstřelilo branku!
    NIKOS KARELIS zaznamenává dnešní druhou branku a zároveň navyšuje vedoucí skóre na 2:0.
     
    11
    Camenzuli byl faulován a Malta dostala výhodu standardní situace, kterou si na starost vzal sám faulovaný hráč, avšak prezentoval se pouze nepřesnou střelou.
     
    9
    Domácí hráči zahrávali další rohový kop, ale tentokrát z toho byla pouze nepřesná střela, kterou ze své kopačky vyslal Bougaidis.
     
    7
    Řekové vytěžili další rohový kop a byli nebezpeční. Kolovos odcentroval míč do pokutového území, kde se mu nabídl Camenzuli a prudkou střelou prověřil J. Borga, jenž si připsal úspěšný zákrok.
     
    5
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté na svého soupeře vytvořili tlak a mohli se radovat z gólu, který zaznamenal NIKOS KARELIS. Autorem přihrávky byl Stafylidis.
     
    3
    Řekové však ze standardní situace nic nevytěžili. Stafylidis odcentroval míč do vápna, ale jeho spoluhráči se ke střele nedostali. Nicméně Řecko u míče zůstane.
     
    3
    Gianniotas se výborně uvolnil a spoluhráč mu okamžitě směřoval přihrávku. Gianniotas se prezentoval velmi zajímavou střelou, ale brankář J. Borg byl na místě a zasáhl výtečně. Nyní následuje rohový kop ve prospěch Řecka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Sázkové kanceláře vypsaly kurz na výhru Řecka 1.18, kurz na remízu pak 8.0 a kurz na výhru Malty 18.23. Bookmakeři tak Maltu označili jako outsidera.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Kapino ─ Kitsiou, Bougaidis, Potouridis, Stafylidis (C) ─ Lagos ─ Gianniotas, Bouchalakis, Kolovos, Karelis ─ Vellios. Náhradníci: Dioudis ─ Marinakis, Lykogiannis, Triantafyllopoulos, Goutas, Bakasetas, Diamantakos.

    Malta: J. Borg ─ J. Pisani, Grech, Tabone, S. Borg ─ C. Borg (C), Scicluna ─ Micallef, Bezzina, Camenzuli ─ Falzon. Náhradníci: Cini ─ B. Farrugia, Kristensen, Spiteri, B. Muscat, S. Pisani, J. Farrugia.

    Rozhodčí: Johansen ─ Sønderby, Hoeg (všichni DEN).
     
    Malta bojuje o účast na šampionátu také ve skupině 7 a odehrála už dvě kvalifikační utkání, avšak nezískala ani bod (Turecko 4:0 Malta; Polsko 2:0 Malta). Celkové skóre je 0:6 a v tabulce Maltě patří poslední 5. příčka.
     
    Řecko bojuje o účast na šampionátu ve skupině 7 a jako jediné neodehrálo žádný zápas. Dnešní utkání s Maltou tak bude pro Řeky první. V tabulce hráčům řeckého výběru patří 4. pozice.
     
    Mistrovství Evropy hráčů do 21 let bude v roce 2015 pořádat Česká republika. Výběr Jakuba Dovalila má místo na šampionátu jisté.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Michael Johansen, na čarách mu budou asistovat Henrik Sønderby a Niels Hoeg. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Michael Tykgaard. Všichni rozhodčí jsou z Dánska.
     
    Hezký podvečer. Kvalifikační utkání hráčů do 21 let nabízí zápas Řecka s Maltou. Komentářem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Lucie Rapantová

    Branky: 5. Karelis, 13. Karelis, 72. Kitsiou, 78. Diamantakos, 90. Gianniotas

    Karty:   30. Stafylidis (GRE), 58. Gianniotas (GRE) – 42. Bezzina (MAL), 44. Scicluna (MAL), 74. Borg (MAL), 82. Farrugia (MAL)

    Neproměněná penalta: 75. Stafylidis (GRE), mimo


    Řecko: Kapino ─ Kitsiou, Bougaidis, Potouridis, Stafylidis (C) (80. Lykogiannis) ─ Lagos ─ Gianniotas, Bouchalakis, Kolovos (76. Bakasetas), Karelis ─ Vellios (76. Diamantakos).
    Náhradníci: Dioudis ─ Marinakis, Lykogiannis, Triantafyllopoulos, Goutas, Bakasetas, Diamantakos.

    Malta: J. Borg ─ J. Pisani (79. Muscat), Grech, Tabone, S. Borg ─ C. Borg (C), Scicluna ─ Micallef (34. S. Pisani), Bezzina (46. Farrugia), Camenzuli ─ Falzon.
    Náhradníci: Cini ─ B. Farrugia, Kristensen, Spiteri, B. Muscat, S. Pisani, J. Farrugia.

    Rozhodčí: Johansen ─ Sønderby, Hoeg (všichni DEN)
    bahis siteleri