Omsk – Čerepovec 4:3 (1:0 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Jekatěrinburg – Mytišči 3:2 (2:1 po s.n.)
Barys – Jaroslavl 5:3 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 5:0 (kon.)
Viťaz – Nižněkamsk 1:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Ufa 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Riga 1:3 (kon.)
Doněck – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Minsk – HC Slovan 2:0 (kon.) | Záhřeb – Lev 1:3 (kon.)
konec
HC Donbass Doněck
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
CSKA Moskva
Úterý 10.09.2013, 18:00 • Arena Družba • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Hokejisté CSKA Moskva se pomalu dostávají do formy. Dnešní vítězstvím poskočili na 7. místo západní konference KHL, a dotáhli se tak právě na Doněck. Ten tímto zápasem ztratil svoji neporazitelnost, která tak vydržela už pouze vedoucímu triu Západní konference – Dynamo Moskva, SKA Petrohrad, Dinamo Riga. CSKA čeká další zápas v úterý, kdy se představí doma v Moskvě, ovšem na ledě Spartaku. Doněck přivítá lotyšskou Rigu. S konstatováním, že CSKA Moskva zvítězila v Doněcké Areně Družbě 4:1 se s vámi loučím. Budu se těšit u dalších online přenosů z KHL! (23:53:06)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Clay Wilson nezvládl situaci psychicky a dostává ještě osobní trest za nesportovní chování.
     
    59:58
    CSKA právě vstřelilo branku! JAKOV RYLOV korunuje střelou do prázdné branky vítězství CSKA. Bez asistence.
     
    59:33
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:35
    Domácí hrají bez brankáře!
     
    58:11
    Fredrik Pettersson v šanci. V rozhodující chvíli mu puk utíká do rohu.
     
    Poměr střel vyznívá o něco lépe pro hosty z Moskvy. Ti zatím přestříleli Donbass 30 – 22.
     
    55:43
    Clay Wilson hodně komplikuje situaci domácím při pokusu o vyrovnání. Sudí Gašilov mu uděluje 2 minuty za sekání.
     
    52:52
    CSKA právě vstřelilo branku! BRANDON REID zvyšuje vedení CSKA na 3:1! Asistence: Roman Ljubimov
     
    50:13
    Alexander Radulov zakombinoval s Igorem Grigorenkem a následně se protlačil až k Leightonovi. Puk už ale usměrnit nedokázal.
     
    47:04
    Síly na ledové ploše se vyrovnají. Ilari Filppula zahákoval Fredrika Petterssona.
     
    45:51
    Gennady Razin dostává druhý menší trest v zápase a tlak Doněcka tak minimálně na 2 minuty poleví. Provinil se bráněním ve hře.
     
    44:12
    Trenér CSKA John Torchetti si bere oddechový čas. Zřejmě chce své hráče uklidnit, neboť hokejisté Doněcka mají aktuálně herní převahu.
     
    43:52
    Lukáš Kašpar si vybruslil z rohu a zamířil pod horní tyč. Rastislav Staňa švihnul lapačkou a ukončil tak dobré střídání trojice Kašpar, Robitaille, Kagarlickij.
     
    42:34
    Oskars Bartulis byl tvrdě sražen u mantinelu Radulovem a zůstává ležet na ledové ploše.
     
    41:03
    Pervyšinovi se zadrhl puk v kaluži vody a málem z toho byla nepříjemnost pro hosty. Naštěstí pro něj stihl včas odehrát kotouč na Zajceva.
     
    40:45
    Petteri Wirtanen ihned po úvodním buly 3. třetiny zkoušel proniknout do útočné třetiny. Nikita Zajcev jej odstavil a CSKA začne rozehrávku od vlastního brankáře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:21
    Fredrik Pettersson měl vyrovnání na holi! Petteri Wirtanen skvěle přenechal Piganovičovi, který nahodil na branku. Teemu Laine clonil Staňovi, který tak puk pouze vyrazil před sebe. Pettersson byl ale včas zablokován.
     
    36:03
    Oleg Saprykin podrazil Jana Koláře a je již osmým trestaným hráčem CSKA.
     
    34:56
    Kašpar s Robitaillem založili útočnou akci, na jejímž konci stál Dmitrij Kagarlickij. Jeho pokus Staňa dokázal zneškodnit, pokračuje se ovšem ve hře.
     
    31:10
    Petteri Wirtanen dostává 2 minuty za bránění ve hře.
     
    30:20
    CSKA právě vstřelilo branku! IGOR GRIGORENKO střílí svůj druhý gól v zápase! Opět využil skvělé práce svých parťáků z útoku a posílá CSKA do vedení. Asistence: Ilari Filppula, Alexander Radulov.
     
    25:22
    Dalším hříšníkem v řadách hostí je Maxim Gončarov. Za faul loktem odchází na trestnou lavici.
     
    23:12
    Za hákování si 2 minuty odsedíí Ilari Filppula.
     
    23:12
    Hosté půjdou do tří!
     
    23:12
    Hosté si nezahráli přesilovou hru ani celou minutu a síly na ledě se opět vyrovnají. Nikolaj Prochorkin to přehnal s důrazem a odpyká si 2 minuty za napadení.
     
    22:23
    Clay Wilson dostává 2 minuty za hákování.
     
    21:13
    Vladimir Žarkov se zkoušel prodrat mezi dvojicí stojících obránců Doněcka. To se mu nepodařilo, avšak puk k Leightonovi přece jenom dostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:24
    Sergej Širokov podrazil Petteriho Wirtanena a necelé 2 minuty před koncem první části posílá svůj tým do čtyř.
     
    17:12
    Ofsajd zastavil útočnou akci Doněcka. Kašpar s Robitaillem a Wilsonem přečíslili dvojici obránců v bílém, ovšem druhý jmenovaný to přehnal s tahem na branku.
     
    15:34
    Rastislav Staňa zachránil Moskevany od inkasování. Na dvakrát dokázal vychytat Jakuceňu. Nejprve vykryl jeho křižnou střelu a následně si poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti.
     
    14:46
    Teemu Laine posílá na deset vtěřin svůj tým do tří. Podržel si totiž hůl Ivana Něprjajeva, což neuniklo pozornosti rozhodčích.
     
    13:33
    Hrát se tak bude 4 na 4, neboť jediný trest, který se promítne do počtu hráčů na ledě, odpykává Radulov za podražení. Na trestné však sedí ještě Gennady Razin, tudíž jsou síly vyrovnány.
     
    13:33
    Na straně Moskvy to bude o jeden trest navíc, neboť celé situaci předcházel faul Radulova. Ten dostává 2 minuty jednak za podražení, tak následně za hrubost. Druhým hříšníkem je Igor Grigorenko.
     
    13:33
    Za Doněck si 2 minuty odpyká Jan Kolář a Oleg Piganovich. Oba za hrubost.
     
    13:33
    Na hřišti se utvořila pořádná mela. Aktéry jsou Oleg Piganovič, Jan Kolář, Igor Grigorenko a Alexader Radulov. Je více než jasné, že se bude vylučovat. Otázkou zůstává, koho hlavní sudí Gašilov pošle za katr.
     
    12:56
    Gennady Razin dostává 2 minuty za držení protihráče.
     
    Poměr střel je už 12 – 3 ve prospěch CSKA.
     
    11:21
    Georgy Mišarin otestoval Leightonovu koncentraci. Nenápadnou střelou z úhlu zahrozil domácímu golmanovi. Ten se přimáčkl na tyč, a nenechal Mišarinovi jedinou skulinku, kterou by ruský útočník mohl dostat puk do brány.
     
    9:49
    CSKA právě vstřelilo branku! Odpověď CSKA je blesková. Igor Grigorenko se zbavil obránce, přijmul přihrávku, jež mu adresoval Alexander Radulov, a procedil kotouč za Leightonova záda. Asistence: Alexander Radulov.
     
    7:41
    Doněck právě vstřelil branku! LUKÁŠ KAŠPAR se projevil jako správný tahoun a otevírá skóre zápasu. Atmosféra v Areně Družbě stoupá k bodu varu. Bez asistence.
     
    4:16
    Michal Kašpar se nabízel Kagarlickému, ovšem přihrávku zblokoval Ilja Zubov. Při následném protiútoku Ilari Filppula neuspěl.
     
    2:51
    Brandon Reid zahrozil od modré čáry. Michael Leighton akrobatickým zákrokem chytá.
     
    1:58
    První útočnou akci CSKA zastavil ofsajd.
     
    1:01
    Jevgenij Běluchin poprvé vážně prověřil Staňu, když obkroužil branku a následně po zemi zakončil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Donbass Doněck: Leighton (Berezin) – Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Pettersson, Wirtanen, Laine – Jakuceňa, Běluchin, Dadonov – Kašpar, Robitaille, Kagarlickij – Blagoj, Varlamov, Šalimov

    CSKA Moskva: Staňa (Treťjak) – Pervyšin, Zajcev, Rylov, Mišarin, Denisov, Gončarov M. – Filppula I., Grigorenko, Radulov – Něprjajev, Fjodorov F., Ljubimov – Reid, Saprykin, Žarkov – Širokov, Zubov, Prochorkin

    Rozhodčí: Gašilov, Gusev – Lazarev, Palej.
     
    Sečteno, podtrženo: čeká nás zajímavé utkání dvou ambiciózních a ofenzivně laděných celků. Soupisky naznačují, že se můžeme těšit na gólovou smršť, již se pokusí zastavit dvě slovenské zdi, Laco a Staňa. Vše zůstává otevřeno, o všem se rozhodne až zítra od 18 hodin. Buďte u toho!
     
    V utkání se představí také 2 čeští a 3 slovenští hokejisté. Na straně Doněcka to bude Lukáš Kašpar, Jan Kolář a ze Slovenska Peter Podhradský s Jánem Lacem. V souboji slovenských gólmanů se Lacovi postaví Rastislav Staňa, hájící barvy hostí. V kádru domácích se nachází také Václav Nedorost, ten však pro zranění do zápasu nezasáhne.
     
    Ať už se má věc jakkoli, mírným favoritem je moskevské CSKA. Loňský čtvrtfinalista hýří hvězdným kádrem, který netřeba nikomu představovat, a dle mého je jen otázkou času, než se začnou dostavovat tížené úspěchy.
     
    V předposledním ze série čtyřech domácích zápasů okusí led Arény Družby družina okolo Alexandra Radulova. Ta působí zatím rozporuplně. Při svém debutu v KHL jí totiž Medveščak Záhřeb nadělil sedmigólovou nadílku. Následně si sice spravila pošramocené renomé, když přetlačila běloruský Minsk v prodloužení, stále to však stačí na pouhé 19. místo.
     
    Na Ukrajině mohou být zatím spokojeni. Donbass dokázal v obou dosavadních zápasech zvítězit a se skóre 7:4 se drží na slušné sedmé pozici. V pátek na něj nestačili hokejisté bratislavského Slovanu a v nedělním dramatu proti Lvu Praha rozhodl o vítězství Doněcka v prodloužení Maxim Jakuceňa.
     
    Příjemný den u hokeje. Kontinentální hokejová liga se valí úprkem kupředu, a tak je tu další den a s ním i další hokejové bitvy. V rámci 6. kola přivítá Donbass Doněck na svém ledě CSKA Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Švanda

    Branky a nahrávky: 8. Kašpar – 10. Grigorenko (Radulov), 31. Grigorenko (Radulov, Filppula), 53. Reid (Ljubimov), 60. Rylov


    HC Donbass Doněck: Leighton (Berezin) – Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnickij – Pettersson, Wirtanen, Laine – Jakuceňa, Běluchin, Dadonov – Kašpar, Robitaille, Kagarlickij – Blagoj, Varlamov, Šalimov
    CSKA Moskva: Staňa (Treťjak) – Pervyšin, Zajcev, Rylov, Mišarin, Denisov, Gončarov – Filppula I., Grigorenko, Radulov – Něprjajev, Fjodorov F., Ljubimov – Reid, Saprykin, Žarkov – Širokov, Zubov, Prochorkin

    Rozhodčí: Gašilov, Gusev – Lazarev, Palej

    Diváci: 4012