Wacker – Wiener 4:0 (kon.) | Sturm Graz – Ried 0:0 (odl.) | Austria – Wolfsberger 1:0 (kon.)
odloženo
SK Sturm Graz
0:0 (-:-)
SV Guntamatic Ried
Sobota 09.11.2013, 19:00 • UPC-Arena, Štýrský Hradec (kapacita: 15400 míst) • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Utkání je kvůli špatnému počasí odloženo. Náhradní termín doposud nebyl upřesněn. (18:58:29)
     
    Vzájemné zápasy:

    V minulé sezoně byl ve vzájemných zápasech úspěšnější Sturm Graz, který dokázal Ried porazit ve všech čtyřech případech. Doma zvítězil dvakrát 3:1 a z Riedu si dvakrát odvezl všechny tři body po výhrách 1:0 a 2:1. V aktuální sezoně 2013/14 už se oba soupeři jednou setkali, a to v srpnu. Ried hrál doma a utkání suverénně ovládl, po první půli vedl 2:0 a nakonec se zrodilo vítězství 3:0. První branku obstaral Julius Perstaller a další dva góly přidal Clemens Walch. Sturm Graz má tedy svému soupeři za poslední setkání co vracet.
     
    Hvězdy obou týmů:

    Nejlepším střelcem Sturmu Graz je s pěti brankami slovinský útočník Robert Berič. Mezi dalšími kanonýry tipp3-Bundesligy patří Beričovi 13. pozice. Střeleckou potenci ukazují také Rakušané Daniel Beichler se čtyřmi zásahy a Florian Kainz se třemi trefami do černého.

    V Riedu zastávají roli kanonýrů rakouský útočník René Gartler a záložník Robert Zulj, kteří mají nastříleno oba po sedmi brankách a společně s několika dalšími hráči se dělí o 4. místo ve střelecké tabulce. Příliš nezaostává ani krajan obou dříve zmiňovaných Clemens Walch, který se stejně jako Berič ze Sturmu Graz trefil pětkrát.

    Českého nebo slovenského zástupce byste v kádrech obou týmů hledali marně, avšak dres Riedu obléká Brazilec Sandro, který ještě v předešlé sezoně působil v Českých Budějovicích.
     
    SV Josko Ried:

    Naopak tým z města Ried nikdy nepatřil mezi nejlepší rakouské celky a tuto skutečnost potvrzují i jeho výsledky z posledních let, kdy Ried patřil spíše do středu rakouské nejvyšší soutěže a dvakrát po sobě skončil na 6. místě. V této sezoně se však borcům v černozelených dresech nebývale daří a atakují ty nejvyšší příčky zajišťující vstupenku do pohárové Evropy. Samotný úvod ročníku nebyl pro Riedské z hlediska výsledků nijak zázračný, avšak postupem času se rozjeli a dokáží soupeře pravidelně porážet nebo s nimi alespoň remizovat. V současné době má Ried šest vítězství, stejný počet remíz a jen dvě porážky. Před týdnem si doma suverénně porazil s Innsbruckem, který rozstřílel 4:0 a o sedm dní před tímto počinem remizoval v divokém utkání v Neustadtu 3:3. V pořadí patří mužstvu SV Josko Ried 2. příčka zajišťující postup do Evropské ligy, bodů pak má čtyřiadvacet. Na záda mu s jednobodovým mankem dýchá Rapid Vídeň, na suverénní Salcburk v čele naopak ztrácí propastných deset bodů.
     
    SK Sturm Graz:

    Není to tak dávno, co fotbalisté ze Štýrského Hradce vládli celému Rakousku a slavili mistrovský titul. Stalo se tomu tak v sezoně 2010/11, ovšem od té výkonnost Sturmu spíše klesá. V následující sezoně skončil až na 5. místě a v minulé sezoně s vyvrcholením v letošním roce se umístil na takzvané bramborové příčce. Vstup do aktuálního ročníku pak byl pro Štýrský Hradec vůbec nejhorším za poslední roky, vždyť po pěti kolech měli fotbalisté Sturmu na svém kontě pouhé dva body. Poté se jejich výkony zvedly, ale v současné době to taky není žádná sláva. V poháru sice Štýrský Hradec vyřadil druholigové Lustenau a postoupil do čtvrtfinále, avšak v lize v posledních zápasech neuspěl. Porážka 0:1 na půdě suveréna ze Salcburku se ještě omluvit dá, to ovšem neplatí o domácí ztrátě 0:2 s poslední Admirou. Sturm Graz se tedy potýká s kolísavou formou a v desetičlenné tabulce zaujímá 6. pozici se šestnácti získanými body.
     
    Přeji vám příjemný sobotní podvečer a zároveň vás vítám u sledování textového online přenosu z rakouské tipp3-Bundesligy. Rakouská nejvyšší fotbalová soutěž má na programu své 15. kolo a my budeme sledovat zajímavé utkání, ve kterém bude SK Sturm Graz hostit fotbalisty SV Josko Ried. Půjde o zápas, ve kterém se domácí budou chtít přiblížit pohárovým příčkám a hosté si za cíl kladou udržet druhou pozici v tabulce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Jakub Zoubek

    Branky:


    SK Sturm Graz:
    SV Guntamatic Ried:

    Rozhodčí: Markus Hameter – Christian Trunner, Markus Katona
    bahis siteleri