Chabarovsk – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Vladivostok – Kazaň 3:2 (kon.) | Novokuzněck – Viťaz 0:2 (kon.)
Novosibirsk – Dynamo Moskva 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Doněck 0:1 (kon.) | Magnitogorsk – Minsk 3:0 (kon.)
Ufa – Spartak Moskva 1:2 (po pr.) | Nižněkamsk – Záhřeb 3:2 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Omsk 3:1 (kon.)
Riga – Barys 3:2 (4:3 po s.n.) | HC Slovan – Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Lev – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)
Spartak Moskva
Středa 13.11.2013, 14:00 • Ufa Arena, Ufa. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Spartak získal na soupeřově půdě cenné vítězství a prolomil hned dvě prokletí. Moskevský celek porazil Ufu poprvé po více než čtyřech letech a navíc ukončil soupeřovu domácí nadvládu. Salavat vyhrál na svém hřišti sedmkrát za sebou v základní hrací době, ale tentokrát padl v prodloužení. Přeji příjemný zbytek večera. (16:34:57)
     
    Konec zápasu.
     
    64:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nájezdy se nekonají, hosté třiadvacet vteřin před koncem prodloužení zasazují soupeři smrtící úder. Vasilevskij teď pouze bezmocně pohlédl ke stropu, prudký švih DERONA QUINTA ho totiž dokonale zaskočil. Zadák přejel modrou čáru a svoji střelu skryl mezi obránce. Brankář ani neklekl k zemi, kotouč skončil v pravém horním rohu jeho svatyně. Asistence: Matt Anderson – 1:2.
     
    64:14
    Zubarev si jde odpočinout za nedovolené bránění. Spartak má další výhodu přesilové hry, na případnou rozhodující trefu mají hosté necelou minutu.
     
    63:26
    Wandella křižoval Zubarev, přesto se švédský šikula protlačil až ke střele. Vasilevskij však podržel svůj tým, v prodloužení si na nedostatek práce stěžovat nemůže.
     
    61:50
    Podobně dopadl i střelecký pokus Volkova, útočník pálil přes beka a sražená střela skončila jen v rohu kluziště. Hraje se dlouho bez přerušení, Spartak se snaží prosadit.
     
    60:57
    Kulik zachytil odražený kotouč na hranici útočného pásma, jeho následný pokus zápěstím ovšem brankáře neohrozil. Vasilevskij pouze pohledem kontroloval, jak puk naráží do zadního mantinelu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V poslední dvacetiminutovce byl k vidění vyrovnaný hokej. Oba týmy mohly rozhodnout v přesilovkách, ale Spartak se neprosadil ani v pětiminutové početní výhodě po trestu Chlystova.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:47
    Dělovku Kolcova srazili obětaví obránci. Salavat protivníka přitlačil, ale vypadá to, že vítěze utkání určí až nastavený čas nebo samostatné nájezdy.
     
    58:21
    Domácí si vyžádali oddechový čas. Ufa chce rozhodnout ještě v základní hrací době, k dispozici má ještě devatenáct vteřin početní převahy.
     
    58:01
    Pankov se opřel do černé pryže přesně ve chvíli, kdy časomíra odkrojila poslední dvě minuty. Útočník nemířil špatně, z pravého kruhu hledal mezírku u vzdálenější tyče a orazítkoval brankářovu vyrážečku.
     
    56:40
    Další trest pro hostující celek. Anderson jde pykat za vysokou hůl. Jak naloží hokejisté Ufy s početní výhodou tentokrát? Jejich předchozí snažení k úspěchu nevedlo.
     
    56:10
    Spartak v pěti, odolal bez větších potíží.
     
    55:40
    Na domácí hokejisty se z hlediště snáší pískot. Glass je totiž zatím takřka bez práce. Grišin se snažil dostat puk z vlastní třetiny vleže, což se mu nepodařilo. Nicméně Spartak se o chvilku později přeci jen osvobodil a střídá.
     
    54:09
    Nyní se ale hostující celek bude muset bránit. Bodrov obdržel menší trest za faul loktem a Ufa si zahraje v přesilové hře.
     
    53:10
    Hosté teď mají mírně navrch. Cítí, že mohou na půdě favorita uspět. Spartak má puk častěji ve své moci, avšak není nebezpečný. Kotouč klouže převážně v rozích.
     
    51:41
    A znovu Žerděv. Útočník pálil z takřka totožného místa, do jeho zakončení ale vložil svoji hůl protihráč Kulda a černá pryž skončila až v ochranné síti.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Hartikainen (Babčuk, Kulda) – 20. Krutov (Quint, Kozlov), 65. Quint (Anderson)


    Salavat Julajev Ufa: Vasilevskij (V. Volkov) – Babčuk, Kulda, Višněvskij, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Ščitov, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Dubrovskij – Pihlström, Kajgorodov, Záborský – Stěpanov, Gluchov, Pankov.
    Spartak Moskva: Glass (Ivanov) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Grišin, Několenko – Špirko, Anderson, Wandell – Volkov, Žerděv, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Bobrov, Něsterov, Pešechonov.
    bahis siteleri