Kamerun – Tunisko 4:1 (kon.)
konec
Kamerun
4:1 (2:0)
Tunisko
Neděle 17.11.2013, 15:00 • Stade Omnisports Ahmadou-Ahidjo, Yaoundé • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Od nás je to vše, děkujeme vám za pozornost a přejeme hezký zbytek dne. (16:56:44)
     
    A je konec! Domácí za bouřlivého potlesku slaví a mají úsměv na tváři. Dnešní výhra v barážovém utkání je dostává na Mistrovství Světa ve fotbale, které se koná v roce 2014 v Brazílii! Tunis oproti tomu smutní. Jejich výkon dnes nebyl ideální a tým, který neprohrál ve své skupině ani jednou, dnes utrpěl výraznou porážku.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ten jakoby dokumentoval celé dnešní utkání z jejich strany. Míč totiž nedokázali zachytit, ba co víc, opět se s ním hnali 2 hráči Kamerunu a jen díky poctivé práci obránců vzadu nešli sami na brankáře.
     
    90+4
    Rohový kop si v závěru utkání kopne ještě tým hostů.
     
    90+2
    Zápas se již dohrává. Oběma týmům je jasné, kdo dnes zvítězí a tím se také podívá do Brazílie!
     
    90
    4 minuty navíc uvidíme v závěru utkání.
     
    90+1
    Ten svůj centr přetáhl a míč končí za bránou. Následovat tak bude odkop od brankáře Itandjeho, jenž s ním vůbec nespěchá.
     
    90
    Standardní situaci z hranice 20 metrů před bránou Kamerunu zahrává hostující mužstvo, konkrétně hráč Camus.
     
    89
    Akaïchi se dostal trochu překvapivě k míči a z první jej na hranici 20 metrů vystřelil. Svou druhou trefu v dnešním utkání ale nepřidá, neboť zamířil přímo do míst, kde stál brankář Kamerunu Itandje.
     
    88
    Další střela, o kterou se pokusil novic na hřišti N'Guemo. Rána ale mířila z dobrých 40 metrů a mnoho starostí brankáři Ben Cherifiovi nenadělila; ten se tak postará o odkop od své svatyně.
     
    86
    Kamerun právě vstřelil branku!
    JEAN MAKOUN navyšuje vedení na 4:1 a Kamerun slaví! Choupo-Moting sice nejprve vypálil do tyče, míč se ovšem šťastně odrazil k prvně jmenovanému a ten už neměl problém míč dostat z pár metrů do odkryté svatyně. 4:1!
     
    84
    Choupo-Moting se parádně uvolnil a před bránou mu stál už jen brankář Ben Cherifia. Hráč byl ale trochu v úhlu, a proto raději volil přihrávku lépe postavenému hráči. Tu na poslední chvíli odklidil jeden z obránců Tuniska a jen se štěstím se skóre nezvyšovalo.
     
    83
    Kamerun naposledy v utkání střídá: Střelec druhé branky utkání Moukandjo má dobojováno. Místo něj na hrací ploše uvidíme N'Guema.
     
    82
    Zelení drží míč a nikam se s ním neženou. Jejich náskok je luxusní a tak ani zbytečně neriskují.
     
    81
    Tunisanům se standardní situace vůbec nevyvedla, když Kamerunci mohli jít samí dopředu 2 na 1. Svůj brejk ale taktéž oni pokazili a míč ztratili.
     
    80
    Hráč už je opět na hrací ploše a vypadá to, že zranění nebylo zase tak vážné, jak to vše působilo. Hosté nyní navíc zahrávají rohový kop.
     
    79
    Moukandju musí odvážet pořadatelé z hrací plochy, v 79. minutě je ale otázka, zda je jeho zranění pravdivé.
     
    78
    Šance Kamerunu! Opět to byl Choupo-Moting, jenž je v posledních chvílích velmi aktivní. Po přihrávce Moukandja se dostal na hranici 17 metrů k míči, který z otočky vyslal na bránu Tuniska. Tam s ním ale brankář Ben Cherifia v pohodě chytá.
     
    77
    Choupo-Moting si vykoledoval faul na svojí osobu, když jej na jeho půlce zfauloval hráč hostů.
     
    76
    Domácí drží míč na svých kopačkách a nikam se s ním nehrnou. Hlavně jej neztratit – to je jejich plán do posledních minut.
     
    74
    Novic na hřišti Nounkeu se ihned dokázal zařadit mezi obránce Kamerunu a jeho účel je tedy zřejmý.
     
    73
    Kamerun podruhé v utkání střídá: Mbiu nahradí Nounkeu.
     
    72
    Tunisko naposledy vystřídá: Ben Yahia jde ze hry, nahradí jej Allagui.
     
    71
    Eto'o zakombinoal s novicem na hřišti Choupo-Motingem. Po krásné kombinaci na jeden dotek dal z hranice 20 metrů milimetrově přesnou přihrávku do vápna Tuniska Moukandjovi. Ten se ocitl tváří v tvář k brankáři Ben Cherifiovi. Svatyni ale z hranice 12 metrů ostudně překopl a jen stěží tomu sám dokáže uvěřit.
     
    70
    Na šance tedy v druhé půli nouze není. Vidíme rychlý, ofenzivní fotbal, kde Tunisku už jde o všechno a můžeme čekat ještě velkou snahu z jejich strany.
     
    69
    Ben Youssef se po pravé straně dostal do šance, kde také málem ohrozil bránu Kamerunu! Jeh ostřele z dobrých 25 metrů chybělo jen málo, aby neskočila pod břevnem brankáře Itandjeho.
     
    68
    Moukandjo se po pravé straně opět řítil vpřed, jenže byl čistě zastaven a míč mu posléze odskočil do zámezí.
     
    66
    Kamerun právě vstřelil branku!
    JEAN MAKOUN je tím hráčem, jenž si naskočil na centr Assou-Ekotta do vzduchu nejvýše a hlavičkou na přední tyč nedává brankáři Ben Cherifiovi šanci! 3:1!
     
    65
    Moukandjo je hodně aktivní. I nyní totiž vybojoval druhý rohový kop v krátkém časovém seku.
     
    64
    Centr Moukandja nenašel nikoho ve vápně Tuniska a míč jen proletěl skrz.
     
    63
    Kamerun vystřídá: Weba z důvodu zranění nahradí Choupo-Moting.
     
    63
    Na druhé straně Moukandjo pádil směrem vpřed a také se dostal ke střele. Ta byla navíc zablokován, takže Kamerun bude kopat rohový kop.
     
    62
    Akaïchi se znovu prodíral po pravé straně do šance, kde se s míčem ocitl až ve vápně ,.Zde také spadl, jenže penaltu si nevybojoval.
     
    61
    Po ztrátě kulatého nesmyslu ale přichází faul domácího hráče na aktivního Akaïchiho u levé postaní čáry. Vše vyřešil Mikari přihrávkou nakrátko.
     
    60
    Enoh raději přihrál pod sebe na Assou-Ekottam, ten pak už vše vyřešil dlouhým odkopem. Kamerun tak drží míč.
     
    59
    Ofsajd a v něm nalezený střelec třetí branky Akaïchi, tomu na pravé straně adresoval dobrou přihrávku Ragued.
     
    58
    Eto'o byl sražen Camusem někde u středového kruhu a Kamerun tak opět získal nějaké ty vteřiny navíc.
     
    56
    Domácí nikam nespěchají, což je logické vzhledem ke stavu utkání. Nutno dodat, že jejich hra nepůsobí jistým dojmem a Tunisko bude chtít vyrovnat.
     
    56
    Webo ve vzdušném souboji míč sice nezískal, ale nemusí smutnit. Sudí píská faul Derbalimu a od půlky hrací plochy tak bude v klidu rozehrávat tým domácích.
     
    54
    Střelec kontaktní branky Akaïchi si nyní pomohl v souboji o míč na půlce domácích útočným faulem, když za dres přidržel Mbiu u pravé postranní čáry.
     
    53
    Camus se pokusil o přihrávku za obranu z hloubi pole, ale s úspěchem se nesetkal. Brankář Kamerunu Itandje má celou situaci pod kontrolou a míč pevně svírá ve svých rukavicích.
     
    51
    Domácí může nyní dvojnásobně mrzet jejich šance, v níž se objevil Webo těsně před bránou. Tomu totiž do rány vstoupil obránce Tuniska a míč odrazil.
     
    50
    Kamerun právě vstřelil branku!
    Hostům se střídání vyplatilo! AHMED AKAÏCHI totiž po pouhých pěti minutách na hřišti dramatizuje utkání a svým úprkem a následnou střelou k pravé tyči snižuje na 2:1!
     
    50
    Standardní situaci vyřešili Kamerunci dlouhým nákopem. Z něj následně žádné nebezpečí pro bránu Tuniska nepřihází.
     
    49
    Eto'o je dnes velice aktivní. Přes půlku s míčem sice nepřešel, ale zároveň vybojoval faul na svou osobu, tudíž od této mety budou domácí v poklidu rozehrávat.
     
    48
    Také Ben Yousseff(hráč hostů) odkulhává za psotranní čáru.
     
    47
    Na trávníku se nyní svíjí Mbia poté, co se dostal do kleští v souboji s dvěma protivníky Tuniska.
     
    46
    Tunisko přes přestávku vystřídalo: Chikhaouiho nahradí Camus
     
    46
    Tunisko střídá: Chermitiho nahradí Akaïchi.
     
    46
    Domácí fotbalisté se dostali k úvodnímu výkopu druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    První půle je tak za námi. Po ní se jde lépe do šaten týmu domácích, který vede 2:0. O branky se postaral již v úvodu utkání Pierre Webo, který potrestal neklidnou obranu Tuniska a svojí bojovností poslal Kamerun do vedení. V minutě třicáté pak přidal další branku Benjamin Moukandjo, který se opět dostal do palebné pozice velice snadno. Tunis je tak po dlouhé době blízko první prohry, ta by pro reprezentaci ze severní Afriky znamenala velký potíž, neboť všem je jasné, o co v dnešním utkání jde.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    1 minuta navíc bude přidána v závěru první půle.
     
    45
    ...Ten se snažil nalézt hráče z druhé vlny, když jim nasměřoval přihrávku na hranici 15-16 metrů. K míči se však dostali dříve hráči hostů a ti už jej odklidili do bezpečí.
     
    45
    Míč si k zahrání bere kapitán Eto'o.
     
    45
    To Mbia byl úspěšnější a faul na svou osobu si vykoledoval, když se probíjel podél pravé strany.
     
    44
    Chikhaoui se zjevil na zemi ve středu pole po jednom ze soubojů o míč. Faul se ale nepíská a hráč se provinile dívá směrem k sudímu utkání.
     
    43
    Vhazovat u hranice střídaček bude mužstvo hostů.
     
    42
    A opět to byl Chermiti, jenž podstoupil souboj v šestnáctce Kamerunu, brankář Itandje ale míč ve svých rukavicích udržel a z této vzdušné akce žádná hrozba nepřijde.
     
    40
    Do konce první půle již mnoho času nezbývá. Tunisko přesto ukazuje, že i oni umí útočit. Bohužel je zdobí příliš mnoho nepřesností, kupříkladu nyní se v dobré pozici objevil útočník Chermiti, jenže si nepohlídal své postavení a vše končí zvednutým praporkem pozemního.
     
    39
    Derbali to byl, jenž se dostal k hlavičce z malého vápna a vyděsil tak všechny příznivce domácího celku, jenže se už nacházel v ofsajdu a proto je vše napětí zbytečné.
     
    39
    Tunis bude kopat na bránu domácích z hranice 40 metrů.
     
    37
    Eto'o z pozice pravého křídla ukázal kousek z jeho umění, když se nejprve dostal přes bránícího hráče a následně také vypálil. Střela ale skončila těsně nad břevnem v ochozech to jen zahučelo.
     
    36
    Střelec druhé branky utkání Moukandjo se pokoušel drze probít kolem levé strany v šestnáctce Tuniska. Do cesty mu ale vstoupil vytáhlý stoper Derbali a míč následně skončil pouze za bránou. Odkop od brány tak provede brankář Ben Cherifia.
     
    35
    Mikari už byl s míčem za čárou, což značí že Kamerun bude zahrávat aut na své polovině.
     
    34
    Znovu to byl aktivní Eto'o, jenž se skácel ve vápně Tuniska a chtěl si vymodlit faul. Píšťalka sudího je však opět němá a penalta se nepíská.
     
    33
    Khalifa se ujal zahrání od praporku, ale jeho centr byl až příliš razantní a pokutovým územím Kamerunu proletěl skrz až k postranní čáře, kde jej tak sebrali domácí.
     
    32
    Rohový kop bude zahrávat také tým host.
     
    31
    Moukandjo vidí za své bouřlivé oslavy, při nichž si sundal dres, žlutou kartu.
     
    30
    Kamerun právě vstřelil branku!
    BENJAMIN MOUKANDJO navyšuje vedení Kamerunu na 2:0! Hráč se dostal pár rychlými kroky před vápno Tuniska, odkud také vystřelil přízemí střelu, která končí v síti!
     
    29
    Nyní to na stadióně vře. Tunis se totiž dostal do vápna domácích, jenže zakončit se mu přes zelenou zeď nepodařilo.
     
    29
    Hosté se i této standardní situaci ubránil. Následně díky Derbalimu můžou jít v před.
     
    28
    Chermitimu je pískán faul na kapitána domácích Samuela Eto'a. Kousek od střídaček tak bude kopat na bránu Tuniska Kamerun.
     
    27
    Následně ještě Assou-Ekotto zkoušel vrátit míč do vápna Tuniska, kde zaúřadoval brankář Ben Cherifia a míč znovu vyboxoval daleko od své svatyně.
     
    27
    Na centr Chedjoua si naskočil pouze obránce Tuniska a ten následně odhlavičkoval daleko do bezpečí.
     
    26
    Rohový kop bude kopat tým domácích.
     
    25
    Ben Yousseff zakopl míč do zámezí. Vhazovat po své pravé straně bude Kamerun, konkrétně hráč Assou-Ekotto
     
    25
    Kamerunci sportovně vrátili míč. Opět tak kombinují s kulatým nesmyslem na kopačkách hráči hostů v bílém.
     
    24
    Teď měli hosté zřejmě štěstí, míč posléze zakopli do zámezí, aby dali možnost k ošetření spoluhráče.
     
    23
    Domácí borci v zeleném nyní reklamují ruku v pokutovém území Tuniska! Sudí však ukazuje hráčům, ať pokračují dál ve hře.
     
    21
    N’Koulou vyřešil zkušeně situaci vzadu, kde si poradil s dotírajícím útočníkem a ve spolupráci s brankářem Itandjem zase uklidnili hru.
     
    20
    K zahrání přímého volného kopu se ujal sám Eto'o, ale ten svým centrem našel jen změť hráčů hostů, kteří míč následně odvrátili do bezpečí.
     
    20
    Kapitán Yassine Chikhaoui se provinil faulem po své levé straně a nabízí tak Kamerunu zahrozit ze standardní situace.
     
    18
    Zatím se hraje velmi rychlý fotbal z obou stran, jde znát africká kondice a síla u obou mužstev.
     
    16
    Assou-Ekotto se z pozice levého beka dostal až k palebné pozici, odkud z 25 metrů napřáhl svou levačkou. Brankář Ben Cherifia si s jeho střelou nadvakrát poradil a Tunis může jít do brejku.
     
    13
    Chermiti se postaral o útočný faul a celá nadějná akce po levé straně v podání Tunisu tak končí.
     
    11
    Další ofsajd a v něm hráč Kamerunu Moukandjo, který se tak musí vracet, neboť následovat bude pouze odkop od brankáře Bena Cherifie.
     
    8
    Domácí fotbalisté mají více ze hry, více se dostávají do koncovky a drží míč na svých kopačkách.
     
    6
    Samuel Eto'o se pozapomněl vepředu a je mu odmáván ofsajd.
     
    4
    Kamerun právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! PIERRE WEBO je tím střelcem, který dostává Kamerun na vedoucí pozici. Hráč se proháčkoval až k malému vápnu Tuniska, odkud střelou na zadní tyč slaví branku!
     
    2
    Domácí se vrhli na půlku Tunisu a zde aktivně kombinují.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kamerun: Itandje – Assou-Ekotto, N’Koulou, Chedjou, Mbia – Enoh, Song Makoun – Eto’o, Webo, Moukandjo
    Náhradníci: D. Nounkeu, F. Olinga, G. Bong, G. N'Dy Assembé, H. Bedimo, J. Kana-Biyik, J. Matip, J. Zoua, L. N'Guémo, M. Choupo-Moting, S. Ndjock, V. Aboubakar

    Tunisko: Ben Cherifia – Derbali, Ben Youssef, Haggui, Mikari – Ragued, Ben Youssef – Chikhaoui, Ben Yahia, Chermiti – Khalifa
    Náhradníci: A. Akaïchi, Ä. Ben-Hatira, A. Brigui, A. Mathlouthi, B. Boulaâbi, C. Dhaouadi, F. Camus, J. Saihi, K. Chemmam, R. Jridi, S. Allagui, S. Nater.
     
    Tunisko:

    Hosté ve své skupině B nahráli bodů čtrnáct a ani jednou nepoznali hořkost porážky. S 6 výhry a dvěma remízy si dokráčely pro tento triumf a dali najevo, že mají velmi silný výběr.
    Kapitán výběru je Yassine Chikhaoui, jinak tedy hráč FC Curych., dále najdeme v týmu hráče spíše z Německa a Francie jako jsou Sami Allagui, Karim Haggui nebo Saber Khalifa. 13 z 27 jich kope mimo Tunisko.
    Nejlepší střelec hostů je Oussama Darragi, záložník ve službách švýcarského FC Sion se ve své skupině trefil třikrát.
    Celek ze severní Afriky tedy půjde do těžkého souboje s obtížnější pozicí, coby hosta. Udrží si mančaft Ruuda Krola neporazitelnost a tedy i postup do Brazílie?
     
    Kamerun:

    Domácí ve skupině I na první místě se třinácti body s náskokem na druhou Libyi, která měla bodů 9. Na vedení jim postačily čtyři výhry, 1 remíza a jedna prohra. Právě Libye byla tím celkem, který je připravil o neporazitelnost v kvalifikaci.
    Tým kolem kapitána Eto'a první zápas remizoval na půdě Tuniska. Dnes by jistě rád potvrdil papírové předpoklady a s hráči jako Song, Mbia nebo Nkoulou se tak podíval do Brazílie.
    Celek 64-letého trenéra Volkera Finkeho z Německa tak bude mít možnost se podívat na další MS, naposledy se na tento šampionát podívali před čtyřmi lety v nedaleké Jižní Africe.
    Ve 25-členné nominaci jinak nenajdeme žádného domácího hráče, pouze legionáře, kteří bojují na hřištích za hranicemi Kamerunu.
    Nejlepší střelci domácích jsou Samuel Eto'o a Maxim Choupo-Moting se 2 zásahy na kontě.
     
    Dobré odpoledne všem fotbalům příznivcům! Dnes je na programu dne odvetné utkání v Africké baráži na MS 2014, které se koná v Brazílii. Střetnou se spolu Kamerun a Tunisko. První vzájemné utkání dopadlo 0:0 a dnes tedy padne konečný verdikt.
    Vše se odehraje na Stade Omnisports Ahmadou-Ahidjo v Yaoundé.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Jakub Martiňák

    Branky: 4. Webo, 30. Moukandjo, 66. Makoun (Assou-Ekotto), 86. Makoun – 50. Akaïchi

    Karty:   31. Moukandjo (CAM)


    Kamerun: Itandje – Assou-Ekotto, N’Koulou, Chedjou, Mbia – Enoh, Song Makoun – Eto’o, Webo, Moukandjo
    Náhradníci: D. Nounkeu, F. Olinga, G. Bong, G. N'Dy Assembé, H. Bedimo, J. Kana-Biyik, J. Matip, J. Zoua, L. N'Guémo, M. Choupo-Moting, S. Ndjock, V. Aboubakar

    Tunisko: Ben Cherifia – Derbali, Ben Youssef, Haggui, Mikari – Ragued, Ben Youssef – Chikhaoui, Ben Yahia, Chermiti – Khalifa
    Náhradníci: A. Akaïchi, Ä. Ben-Hatira, A. Brigui, A. Mathlouthi, B. Boulaâbi, C. Dhaouadi, F. Camus, J. Saihi, K. Chemmam, R. Jridi, S. Allagui, S. Nater

    První zápas: Tunisko - Kamerun 0:0
    bahis siteleri