Havířov – Krkonoše 3:2 (3:1 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Strakonice 9:1 (kon.) | SHK Hodonín – Hr. Králové 2:1 (kon.)
Litoměřice – Tábor 7:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
9:1 (3:0, 3:1, 3:0)
HC Strakonice
Čtvrtek 12.12.2013, 18:00 • Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Utkání je u konce. Havlíčkův Brod vyhrál nad Strakonicemi 9:1, když své přesné zásahy rovnoměrně rozdělil do všech tří třetin, ale na vytouženou desítku už nedosáhl. Strakonice byly nebezpečné především v úvodu utkání, kdy si vytvořily několik slibných šancí. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a budu se na vás znovu těšit u mládežnického hokeje, který je v Kotlině na programu už v neděli. Na shledanou. (20:01:18)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    David Škoda si dělal kolem sebe místo rychlými kličkami, ale přes Martina Jelínka k brankáři Adamovi neprošel. Utkání už se opravdu jen dohrává.
     
    59:11
    Štěpán Mozr (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    59:00
    Brankář dam si připsal dva úspěšné zákroky proti střelám ze strany, které dobře viděl a zlikvidoval je u bližší tyčky. V prvním případě střílel Ladislav Gross.
     
    58:01
    Pavel Srb (STR) – 2 minuty – hákování.
     
    57:50
    Tomáš Ludvík, který dnes hraje opravdu velmi dobře a je hodně vidět, mohl vstřelit svůj čtvrtý gól, ale zblízka nevyzrál na fantastického Davida Havelce!
     
    57:45
    Tohle vypadalo hodně nebezpečně! Adam Papež trefil před brankou nastavenou hůl Michala Rajtmajera, ale puk se odrazil kousek od levé Adamovi tyčky. Dominik Skotar (HBR) vyfasoval dvouminutový trest za faul loktem.
     
    56:50
    Marek Kordík vypálil z mohutného nápřahu v prostoru pravého kruhu, ale u přední tyčky zachytil kotouč do své náruče pozorný gólman Adam. Strakonický obránce potom předvedl velmi sportovní gesto, když po přerušení hry brankáře Rebelů přátelsky plácl hokejkou přes beton.
     
    56:30
    Havlíčkobrodští útočníci zkusili skórovat z předbrankového prostoru, kde vyhráli dlouhou přetlačovanou o puk, ale gólman Havelec kotouč za svá záda nepustil.
     
    55:50
    Rebelové cítí ve vzduchu lákavou desítku a nepolevují v útočné aktivitě. Strakonická defenziva se musí mít neustále na pozoru, ale v posledních minutách se jí daří hlídat ošemetný předbrankový prostor.
     
    55:13
    Mladí bojovníci z Kotliny jsou už kompletní. Oslabení se hráli na jedničku podtrženou, když nejenže soupeře z jihu Čech k ničemu nepustili, ale sami dokázali být i přes početní nevýhodu nebezpeční.
     
    54:40
    Havlíčkův Brod i při vlastním oslabení kontroluje hru. Kotouč drží paradoxně častěji na holích a dostává se i do blízkosti gólmana Havelce.
     
    54:10
    Nyní odvedla čtveřice oslabených Rebelů skvělou práci, když podržela hru v útočném pásmu, kde ukrojila cenné vteřinky z trestu Víta Křesťana.
     
    53:54
    A znovu brodští mladíci odrazili strakonický útok a odpálili kotouč až do Havelcova hájemství.
     
    53:30
    Marek Kordík hned dvakrát zahrozil od modré čáry. Poprvé trefil masku dobře postaveného Jiřího Adama, podruhé jeho ránu zblokovali brodští obránci do rohu pásma. Havlíkův Brod vyhodil.
     
    53:12
    Brankář Adam se vyznamenal, když na něj střílel z několika kroků osamocený Adam Papež, který však nenašel skulinku mezi betony mladého gólmana Rebelů. Vít Křesťan (HBR) znovu míří na lavici hanby, tentokrát za sekání.
     
    52:10
    Rebelové i ve vlastním oslabení zahrozili. Tomáš Chlubna se ujal kotouče ve středním pásmu a ukázal, proč je členem kádru prvoligového A-týmu, když obešel tři protihráče a přiťukl puk na levé křídlo Štěpánu Mozrovi, jenž střílel do mrštné Havelcovy lapačky!
     
    51:44
    Dominik Kittler (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    51:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Desetigólový účet pro Strakonice se znovu o jeden krok přiblížil, domácí se trefují už podeváté! Lukáš Brebera vyhrál vhazování na VÍTA KŘESŤANA, jenž svou dělovkou od modré čáry vymetl všechny pavouky z pravého horního rohu Havelcovy brány! Asistence: Lukáš Brebera.
     
    51:26
    Martin Hynek střílel při přečíslení 2 na 1 a signalizované výhodě z bezprostřední blízkosti v mírném úhlu na pravé straně, ale těsně minul.Pavel Srb (STR) dostal 2 minuty za podražení.
     
    50:10
    Hezkou individuální akcí se prezentoval Tomáš Křenek, který si dvěma elegantními kličkami poradil hned se dvěma protihráči. Třetí už byl ale na něj v blízkosti modré čáry Rebelů moc, hrát mohou domácí.
     
    49:30
    Strakonice ale stále nezahazují své hole do žita a i přes obrovskou ztrátu, při níž nemohou už pomýšlet na bodový zisk, bojují o co nejlepší výsledek.
     
    48:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Manko Strakonic narůstá a potupná desítka už není příliš daleko! Rebelové znovu zavřeli Jihočechy v hloubi jejich obranného pásma, několikrát si přihráli a od Lukáše Brebery se dostal kus černé gumy k TOMÁŠI LUDVÍKOVI, jenž svižnou ranou z mezikruží završil svůj hattrick! Asistence: Lukáš Brebera, David Krajhanzl.
     
    48:00
    Havlíčkův Brod stále nemá dost a pokračuje v nastoleném trendu, když neustále dobývá strakonickou branku, v níž má dnes gólman Havelec hodně práce.
     
    47:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mladí Rebelové pokračují v demolici svého jihočeského soupeře, na tabuli už svítí stav 7:1! Zpoza brány adresoval Lukáš Brebera přesný pas na hokejku DAVIDA KRAJHANZLA, který už měl v předbrankovém prostoru poměrně snadnou úlohu uklidit kotouč do strakonické brány! Asistence: Lukáš Brebera.
     
    46:58
    Až teď se brankář Adam v brodském brankovišti trochu protáhl, když vypálil z blízkosti modré čáry Tomáš Křenek. Jeho ránu po ledě vyrazil od tyčky gólman Rebelů levým betonem.
     
    46:20
    Strakonice vyhodily na další zakázané uvolnění. Buly proběhne po levé ruce brankáře Davida Havelce.
     
    45:45
    Hosté po vyhození na další zakázané uvolnění založili úspěšný postupný útok, který slavil úspěch, protože se díky němu dostali na dostřel brankáře Adama. Ten však i tentokrát jen nezúčastněně sledoval dění před sebou, všechnu práci za něj odvedla jeho spolehlivá obrana.
     
    45:16
    Hra teď moc hokejové krásy nenabízí. K vidění je spousta nepřesností, jež zabraňují vzniku zajímavější gólové šance. Oba týmy teď produkují především střely z dálky nebo z prostoru kruhů, které brankáři dobře vidí a nemají s nimi problémy.
     
    44:46
    Strakonice ukořistily kotouč, ale dlouho se s ním na holích nepomazlily, protože jej odpálily přes celou délku hřiště na odpískané zakázané uvolnění.
     
    44:20
    Stále sledujeme v Kotlině stejný scénář. Rebelové dobývají strakonickou bránu, zatímco hosté se soustředí na zadní vrátka, která zatím hlídají dobře.
     
    43:55
    Havlíčkův Brod má kotouč ve své moci a snaží se z hloubi obranného pole rozvinout další útočnou akci, ale hosté velmi dobře napadají a nepouštějí svého soupeře přes střed pole.
     
    43:29
    Hráči obou mužstev svedli hodně vyrovnaný a urputný souboj v blízkosti mantinelu, který skončil přihrávkou rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže modré čáře hostů.
     
    43:05
    Rebelové si zkusili v překonání obranného valu svého jihočeského soupeře pomoci nahozením do útočného pásma, ale u kotouče byli dříve Strakoničtí.
     
    42:30
    Kotouč se rychle stěhuje sem a tam, ale zatím si počínají směrem dopředu o něco více aktivněji hráči v bílých dresech. Gólman Havelec ale moc práce nemá, hodně mu totiž pomáhají obránci.
     
    41:40
    Ani Rebelům se však útok příliš nepovedl, když střela z prostoru levého kruhu proletěla daleko vedle Havelcovy brány a skončila až v rohu pásma.
     
    41:10
    Vpřed se vydali i hosté ze Strakonic, ale z minisouboje s brodskou obranou vyšli jako poražení, když za Adamovou brankou ztratili kotouč. Hrát mohou domácí.
     
    40:52
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu, kde si několikrát vyměnil puk a zahrozil prostřednictvím Víta Křesťana, jenž vystřelil z vrcholu levého kruhu. Brankář Havelec se u přední tyčky zaskočit nenechal.
     
    40:16
    Václav Pecen opět ukázal své velké herní sebevědomí a hokejovou chytrost, když z obranného pásma hledal najíždějícího spoluhráče Martina Jelínka. Ten ale prudkou nahrávku nezachytil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V závěrečném dějství nastoupí místo Čeňka Nováka do havlíčkobrodského brankoviště Jiří Adam.
     
    Ani prostřední část fanoušky, kteří si našli i přes sychravé podzimní počasí cestu do ochozů Kotliny, rozhodně nenudila. K vidění byly hned čtyři branky, když se třikrát trefili Rebelové a jednou hosté ze Strakonic. Z řad domácích se prosadil dvakrát Tomáš Ludvík, kterého doplnil Lukáš Brebera. Čestný gól vstřelil Jan Vavřík. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 19:30, vede Havlíčkův Brod nad Jihočechy přesvědčivě 6:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Alespoň trochu pokazit náladu mohl mladým Rebelům Lukáš Hrubý, který střílel z velmi dobré pozice v prostoru u levého kruhu. Gólman Novák si však povyjel z brankoviště a doslova přilepil kotouč ke svému pravému betonu!
     
    39:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jsou odměněni za svou územní převahu z posledních minut a vedou znovu o pět branek! Od modré čáry nahodil kotouč Tomáš Ludvík a před brankovištěm se rychle zorientoval LUKÁŠ BREBERA, který z ideální palebné pozice mířil přesně do černého! Asistence: Tomáš Ludvík.
     
    38:56
    Na chytrou křížnou nahrávku čekal u útočné modré čáry Lukáš Brebera, ale kotouči chyběla větší přesnost a od mantinelu se odrazil jen k brankovišti gólmana Havelce, který jej podržel pod rukavicí a přerušil hru.
     
    38:27
    Ani tentokrát však nevyprodukovali nic, co by mělo Davida Havelce ve strakonickém brankovišti znepokojovat. Vpřed se vydali i hosté, ale kotouč skončil jen v ochranné síti.
     
    38:10
    Broďáci jsou už znovu na dostřel gólmana Havelce.
     
    37:53
    Přerušuje se, protože kotouč opustil hrací plochu. Hlavní rozhodčí nařídil vhazování ve středním pásmu, blíže modrý čáře havlíčkobrodských Rebelů.
     
    37:05
    Ondřej Hlídek střílel po přesné nahrávce bez přípravy těsně před Havelcovým brankovištěm, ale trefil jen beton hostujícího gólmana, od kterého se kus černé gumy odrazil velkým obloučkem do prostoru za bránou!
     
    36:35
    Domácímu souboru se zatím proti oslabenému soupeři moc nedaří. Jeho kombinaci narušuje pozorná strakonická obrana, jež útočný nápor kouskuje vyhozeními.
     
    36:10
    Marek Kordík je tím, kdo nechal odpočinout defenzivu svého týmu, protože podél mantinelu vyhodil.
     
    35:50
    Strakonice vyhodily, jenže domácí už jsou zpět v útočném pásmu.
     
    35:20
    David Škoda (STR) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    35:10
    David Krajhanzl si všiml hned dvojice svých spoluhráčů, jež číhala před brankou na nahrávku. Pas z prostoru prvého kruhu však Tomáš Ludvík neusměrnil ve velké rychlosti mezi tři tyče!
     
    34:15
    Havlíčkův Brod stále diktuje tempo hry a snaží se soupeři z jihu Čech znovu odskočit na pětibrankový rozdíl. Jeho hráčům se však nedaří překonat pevný obranný val před gólmanem Havelcem.
     
    33:30
    Havlíčkův Brod se ubránil bez úhony a nyní sám zkouší vymyslet u brankáře Havelce něco nebezpečného. Proti je však strakonická defenziva, jež si zatím počíná zodpovědně.
     
    32:50
    Strakonický kapitán Ladislav Gross mohl zaznamenat druhou trefu svého týmu, ale v dobré palebné pozici na vrcholu kruhu, kde mu ponechali domácí dostatek prostoru k nebezpečnému zakončení, pálil jen těsně vedle!
     
    32:36
    Obrázek hry se nemění. Strakonice se stále drží na dostřel Čeňka Nováka.
     
    32:13
    Lukáš Hrubý dvakrát zkoušel štěstí od modré čáry, ale ani v jednom případě neuspěl. Zejména jeho druhá rána byla nebezpečná, protože brankář Novák ji musel likvidovat betonem přes zcela zakrytý výhled.
     
    32:00
    Hosté stále tlačí Rebely u jejich brány.
     
    31:35
    Brodský brankář Novák si ve svém brankovišti na nedostatek práce zatím rozhodně nemůže stěžovat, protože strakoničtí střelci dělají, co můžou.
     
    31:00
    Martin Hynek (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    30:56
    Strakonice právě vstřelily branku!
    A Jihočeši jsou za svou neutuchající útočnou snahu odměněni prvním vstřeleným gólem! Michal Bazgier poslal před branku ukázkový pas na JAN VAVŘÍKA, který z bezprostřední blízkosti, kde byl úplně sám, propálil bezmocného gólmana Nováka, který tak přišel o čisté konto! Asistence: Michal Bazgier, Matyáš Fedor.
     
    30:48
    Strakonice sympaticky neskládají zbraně a i za hodně nepříznivého stavu se tlačí kupředu.
     
    29:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté se ještě ani nestihli vzpamatovat ze čtvrtého úderu a brankář Havelec smutně loví puk ze své sítě popáté! A znovu v tom měl prsty TOMÁŠ LUDVÍK, který bouchl do kotouče v prostoru mezi kruhy a kotouč se i díky štěstí dokutálel za brankovou čáru! Asistence: Lukáš Brebera.
     
    29:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Strakonice v útočném pásmu přišly o puk a Rebelové toho využili k rychlému protiútoku, z něhož při signalizované výhodě navyšují své vedení! Ondřej Hlídek vybídl ke skórování TOMÁŠE LUDVÍKA, který zblízka bekhendovou střelou obstřelil Havelcův beton!Asistence: Ondřej Hlídek, Lukáš Brebera.
     
    28:55
    Strakonice se dostaly k puku a snaží se přes střed pole přejít postupným útokem.
     
    28:20
    Lukáš Gažák se vůbec nemazal s pukem a po přiťuknutí od svého spoluhráče se do něj bez přípravy opřel v blízkosti modré čáry. Brankář Havelec byl ve správný čas na správném místě a schoval puk do náručí.
     
    28:00
    Fanoušci v ochozech Kotliny sledují dlouhý a urputný souboj o puk, který se odehrává u levého mantinelu strakonického pásma. Do boje se už zapojilo hodně hráčů, ale kotouč se zatím z místa nepohnul.
     
    27:17
    Domácí se ubránili a nyní už mají znovu útočné choutky. Podařilo se jim přesunout hru do útočného pásma, kde se jim teď daří kombinovat. Zatím nevypálili přesně.
     
    26:53
    Domácí sice strávili zbytek oslabení ve svém pásmu, ale hosty díky velmi dobré obraně k ničemu nebezpečnému nepustili. Brankář Novák nemusel řešit ani ránu z kruhu, jež byla sražena do ochranné sítě. Havlíčkův Brod je kompletní.
     
    26:14
    Z příznivé palebné pozice mezi kruhy nakonec zakončoval Tomáš Křenek, jenž mohl profitovat z velkého prostoru, který mu domácí dopřáli. Nesešteloval si však dobře mířidla a střílel nepřesně.
     
    25:59
    Havlíčkův Brod se musí stále bránit kolem brankáře Nováka.
     
    25:45
    Hosté jsou zpět v pásmu Rebelů.
     
    25:18
    Domácí dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a vyhodili přes celou délku hrací plochy. Nyní toho využili i k tomu, aby pustili na led čerstvé síly.
     
    24:44
    Michal Rajtmajer si dělal prostor v levém kruhu,. kde měl nakonec dost volného místa na střelu, jíž nasměroval do Novákových betonů u přední tyčky. Hákováním si pomohl Vít Křesťan (HBR), jenž na víc dostal osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Dvě minuty za něj odpyká Lukáš Gažák (HBR).
     
    24:00
    Domácí se postupným útokem prokousali až do útočného pásma, kde zaujali přesilovkové postavení a vyměňují si kotouč. Zatím brankáře Havelce neohrozili.
     
    23:26
    Hosté nakonec přeci jen ukořistili kotouč a vyhodili jej přes celé kluziště až k Čeňku Novákovi.
     
    22:55
    Havlíčkův Brod nepustil hosty pryč o jejich vlastní brány a nebezpečně zahrozil z hole Václava Motka, který tvrdou ranou zblízka nastřelil hruď dobře postaveného Davida Havelce!
     
    22:08
    Marek Kordík (STR)obdržel 2 minuty za hákování. Musel zatáhnout za záchrannou brzdu proti Martinu Jelínkovi, jenž se ze strany natlačil před branku a zakončil do Havelcových betonů.
     
    21:54
    Ta se nakonec dostavila, ale bojovníci z Kotliny už byli na ledě v plném počtu. Gólman Novák řešil několik dalekonosných projektilů, s nimiž neměl, i díky skvělému výhledu, žádné problémy.
     
    21:10
    Strakonice sice svírají Rebely v hloubi jejich obranného pásma, ale jejich útočné snaze zatím chybí k úspěchu to nejdůležitější – přesná střelba.
     
    20:40
    Havlíčkobrodský muž s maskou se nyní musel ve svém brankovišti hodně ohánět, když jej hosté zasypali nepříjemnou sprškou střel od modré čáry. Nebezpečná byla zejména ta z hole Pavla Srba, jíž Novák zmařil betony. Domácí vyhazují.
     
    20:22
    Na vrcholu kruhů zakončil rychlou strakonickou kombinaci střelecky velmi aktivní Michal Bazgier, který vyprášil jen betony pozorného gólmana Nováka.
     
    20:09
    Havlíčkův Brod byl úspěšnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu a vyhodil kotouč alespoň do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Havlíčkův Brod bude hrát ještě 9 sekund oslabení 3 na 5.
     
    V Kotlině je za námi úvodní dvacetiminutovka, po níž odjíždějí do kabin mnohem spokojeněji domácí Rebelové, kteří se po trefách Tomáše Chlubny, Václava Pecna a Martina Hynka ujali tříbrankového vedení. Hosté nezačali vůbec špatně, ale teď už to budou mít moc těžké. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:44, vede Havlíčkův Brod nad Strakonicemi jednoznačně 3:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Strakonice si těsně před první sirénou vytvořily u brodské brány velký tlak, ale nikdo z jejich hráčů nedokázal v nepřehledné skrumáži před Novákovou brankou usměrnit kotouč mezi tři tyče!
     
    19:40
    Václav Pecen (HBR) se provinil proti hokejovým pravidlům nedovoleným bráněním.
     
    19:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak tohle je studená sprcha pro Strakonice, které inkasují při vlastní přesilovce a už to budou mít velmi těžké! Kotouč putoval po ose Václav Pecen – Martin Jelínek – MARTIN HYNEK, přičemž posledně jmenovaný z prostoru mezi kruhy nedal brankáři Havelcovi přesnou zápěstní střelou nejmenší šanci k zásahu! Asistence: Martin Jelínek, Václav Pecen.
     
    18:35
    Krásnou nahrávku teď při rychlém útoku a přečíslení vykouzlil v levém kruhu Michal Bazgier, který našel před bránou osamoceného Jana Vavříka, jenž pálil bez přípravy úplně sám před brodskou bránou těsně vedle levé Novákovy tyčky!
     
    18:10
    Dominik Skotar (HBR) – 2 minuty – hrubost.
     
    17:26
    Tak teď stála paní Štěstěna i při Jihočeších! Na konci rychlé akce střílel z bezprostřední blízkosti bez přípravy Tomáš Chlubna a zazvonil na levou Havelcovu tyčku!
     
    17:00
    Tahle propagační střela z uctivé vzdálenosti nemohla Čeňkovi Novákovi, který má už zkušenosti s prvoligovým hokejem dospělých, nadělat žádné velké problémy. Neúspěšně číhal n dorážku dojíždějící Jakub Mikeš.
     
    16:15
    Aktivní napadání útočníků Strakonic přineslo zasloužené ovoce, když hosté vybojovali kotouč a mohou s ním v prostoru u Movákovy brány něco vymyslet.
     
    15:45
    Parta z Kotliny teď hraje ve velké pohodě a dokonale naplňuje ošemetnou roli papírového favorita. Kotouč drží mnohem častěji ve své moci a hosty takřka k ničemu nepouští.
     
    15:00
    Havlíčkův Brod operuje s kotoučem ve svém obranném pásmu, kde se teď musí popasovat s nepříjemným napadáním svého soupeře z jihu Čech.
     
    14:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové se znovu radují a navyšují svůj hubený náskok! Po vyhraném vhazování se kotouč od Martina Hynka dostal na modrou čáru k VÁCLAVU PECNOVI, který se rychle opřel z nápřahu do puku, který odrazem o Havelcův beton zamířil až do sítě! Asistence: Martin Hynek, Ondřej Hlídek.
     
    13:55
    Havlíčkův Brod je teď na ledě jasně lepší a i nadále buší do obranného bloku Strakonic, kterým jako kdyby po velmi slibném začátku došel dech.
     
    12:59
    Nepříjemnou ránu vyslal ze své hole v prostoru levého kruhu Tomáš Ludvík, ale nedokázal zamířit mezi tři červené tyče. Lépe už si vedl obránce Gažák, který od modré čáry zaměstnal gólmana Havelce.
     
    12:40
    Oba týmy se snažily projít do útočného pásma a usadit se v něm na souvislejší časový úsek, ale bez úspěchu. Obě defenzivy si odvedly spolehlivě svoji práci.
     
    11:59
    Strakonice se pokusily o rychlou odpověď při bleskovém útoku, na jehož konci zakončoval z prostoru pravého kruhu Jan Vavřík, ale u přední tyčky narazil na Novákův beton.
     
    11:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové se ujímají těsného a důležitého vedení! K samostatnému nájezdu se rozjel faulovaný TOMÁŠ CHLUBNA, který si sjel těsně před branku a nechytatelnou střelou nedal gólmanovi Havelcovi nejmenší šanci! Bez asistence.
     
    11:21
    Rebelové pojedou nájezd, faulován byl Tomáš Chlubna!
     
    10:55
    Domácí si teď vynutili velký tlak a svírají Strakonice v hloubi jejich obranného pásma. Zatím se jim nepodařilo nebezpečněji zakončit, i když se vehementně tlačí před brankoviště.
     
    10:14
    Brankář Novák se teď musel vydat na daleký výlet ze svého brankoviště, aby pomohl svým bekům. ž od pravého mantinelu odpálil kotouč před dojíždějícím Michalem Bazgierem.
     
    09:50
    Hra je teď značně neurovnaná. Hraje se takřka bez přerušení, přičemž kotouč se rychle stěhuje od jedné brány ke druhé. První housle hrají obě pozorné obrany, brankáři se zapojují jen minimálně.
     
    09:06
    Strakonice se ale nechtějí nechat zaskočit a přitlačily teď v útočné fázi na pilu. Nastěhovaly se do útočného postavení, kde se jim teď daří kombinovat.
     
    08:35
    Rozložení sil na ledové ploše se teď dokonale otočilo. Zatímco v úvodu utkání tahali za delší konec pomyslného provazu hosté, nyní jsou směrem dopředu aktivnější mladí Rebelové.
     
    08:10
    Martin Hynek stál na konci velmi pohledné a rychlé kombinace Havlíčkova Brodu, když zakončoval z dobré palebné pozice několik kroků před brankovištěm. Brankář Havelec ale těžil ze svého dobrého postavení.
     
    07:00
    Ba naopak, byl to brankář Čeněk Novák, jenž si připsal další úspěšný zákrok. Povyjel si z brankoviště proti ráně Matyáše Fedora, jíž vyrazil betony ke svým spoluhráčům.
     
    06:46
    Domácí soubor má v těchto chvílích na své straně mírnou územní převahu, ale tu se mu nedaří přetavit v zakončení, s nímž by měl brankář Havelec práci.
     
    06:15
    Havlíčkův Brod je v plném počtu a snaží se toho rychle využít. Strakonická defenziva si musí dávat dobrý pozor na zadní vrátka. Nyní vyhodila jen na zakázané uvolnění.
     
    05:50
    Dominik Skotar zastavil útočnou akci Strakonic a vydal se odvážným sólem vpřed. Po přejetí modré čáry soupeře hledal svého spoluhráče bekhendovou nahrávkou, ale kotouč zachytili hosté.
     
    05:25
    Další vyhození Rebelů. Tlak Jihočechů je už dávno pryč.
     
    05:00
    Havlíčkův Brod nakonec vybojoval kotouč a osvobodil se. Dvakrát pálil hodně nebezpečně Adam Papež, který se do puku opřel v prostoru kruhů, ale poprvé nastřelil brankáře Nováka a podruhé jen protihráče.
     
    04:25
    Brankář Novák se musí mít neustále na pozoru, protože Strakonice si vynutily obrovský tlak a nebezpečně ostřelují jeho bránu. Brodská obrana zatím odolává.
     
    04:05
    Domácí jsou pod velkým tlakem.
     
    03:43
    Dominik Skotar (HBR) – 2 minuty – krosček. Tak to je nepříjemné, hosté budou hrát dvojnásobnou přesilovku.
     
    03:20
    Mladí Rebelové dokázali vyhodit kotouč přes celou délku hřiště, ale nyní už se musejí znovu bránit, protože Strakonice vybojovaly postavení v útočném pásmu.
     
    03:00
    Hosté se dopustili ofsajdu.
     
    02:28
    Teď měli Rebelové obrovské štěstí! Za brodskou obranu se prosmýkl Michal Bazgier a ocitl se úplně sám před brankářem Novákem, který však vytáhl skvělý zákrok, když se nenechal zmást pohybem a vyrazil střelu doprostřed brány! Václav Pecen (HBR) vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl.
     
    02:15
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma a hned z toho bylo pořádné nebezpečí! Zblízka střílel David Škoda, ale brankář Novák vykopl puk od tyčky betonem do bezpečí!
     
    01:25
    Na opačné straně ledové plochy musel své brankářské umění předvést i David Havelec, který si pohlídal prostor u bližší tyčky, když na něj vyletěla střela z pravého kruhu.
     
    00:45
    První střelecký pokus dnešního utkání vyslal ze svého hole Adam Papež, který si vybruslil do prostoru mezi kruhy a trefil hruď brankáře Nováka, který stál uprostřed brankoviště.
     
    00:20
    Václav Pecen se ujal krátce po úvodním vhazování ve středovém kruhu kotouče a pokusil se najít dlouhou křížnou nahrávkou svého najíždějícího spoluhráče, ale kotouče se zmocnili hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nechybí už ani trio delegovaných rozhodčích. Zápas za pár okamžiků začne.
     
    Na ledovou plochu už naskakují oba týmy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Adam) – Křesťan, Gažák, Ludvík, Skotar, Pecen – Mozr, Hlídek, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek (C), Chlubna, Brebera.

    HC Strakonice: Havelec (Řeřábek) – Srb, Hrubý, Gross (C), Kordík – Mikeš, Škoda, Kursch, Křenek, Vavřík, Fedor, Papež, Rajtmajer, Bazgier.

    Rozhodčí: Úlehla – Kis, Svoboda.
     
    Vzájemné zápasy (sezona 2013/14):

    Havlíčkův Brod – Strakonice 5:2
    Strakonice – Havlíčkův Brod 1:6
     
    Strakonice nabraly v průběhu druhé nejvyšší soutěže velké manko, a jejich pozornost se tak upnula k minisouboji s Berounem, s nímž se utkají o udržení prvoligové příslušnosti. Dosud uhrály jen 6 bodů, když všechny vydolovaly právě z bitev s Medvědy. Během minulého víkendu už ale byly na Středočechy krátké (doma 1:5) a náladu si nevylepšily ani proti Kolínu (doma 1:2).
     
    Havlíčkův Brod, nepochybně také díky nepříjemným lapáliím s úzkým hráčským kádrem, i přes velkou snahu nedokázal postoupit do elitní čtyřky skupiny Střed. Musí tak hrát jen ve skupině „O udržení“, kde ale může hrát v klidu. Na poslední dva týmy, Strakonice a Beroun, které si to rozdají o prvoligovou záchranu, má komfortní náskok. Během minulého víkendu v Kotlině předvedl obrat proti Písku (3:2sn) a v neděli neuspěl v prostředí Třebíče (1:4).
     
    Hezký čtvrteční podvečer, jsem rád, že vás mohu ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Strakonice, který proběhne v rámci 3. kola skupiny „O udržení“. Utkání začíná v 18:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 12. Chlubna, 15. Pecen (Hynek, Hlídek), 20. Hynek (Jelínek, Pecen), 30. Ludvík (Hlídek, Brebera), 30. Ludvík (Brebera), 40. Brebera (Ludvík), 48. Krajhanzl (Brebera), 49. Ludvík (Brebera, Krajhanzl), 52. Křesťan (Brebera) – 31. Vavřík (Bazgier, Fedor)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (od 41. Adam) – Křesťan, Gažák, Ludvík, Skotar, Pecen – Mozr, Hlídek, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek (C), Chlubna, Brebera.
    HC Strakonice: Havelec (Řeřábek) – Srb, Hrubý, Gross (C), Kordík – Mikeš, Škoda, Kursch, Křenek, Vavřík, Fedor, Papež, Rajtmajer, Bazgier.

    Rozhodčí: Úlehla – Kis, Svoboda.
    bahis siteleri