Trnava – Prievidza 4:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Senica 1:2 (kon.) | Topoľčany – SR 18 6:2 (kon.)
Detva – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.) | Pov. Bystrica – Prešov 1:4 (kon.)
konec
HK Gladiators Trnava
4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
MšHK Prievidza
sk Pátek 13.12.2013, 17:00 • ZŠ Trnava • 1. liga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:29:31)
     
    57:24
    Vylúčenie Trnava!
    Marek Hronec dostáva dve minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    50:34
    Trnava dala gól!
    MARTIN KOVAĽ posiela domácich do vedenia 4:2!
    Asistovali mu Martin Čunderlík a Roman Jurák.
     
    42:34
    Prievidza dala gól!Hostia znižujú zásluhou ROMANA HÚSA!
    Asistencie: Lukáš Popela.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    31:07
    Prievidza dala gól! Hosťom sa podarilo znížiť zásluhou LUKÁŠA POPELA!!!
    Asistoval mu Michal Kováč a Roman Hús!
     
    21:52
    Vylúčenie Trnava!
    Za napadnutie hlavy a krku dostáva 2+10 minút Urban Demo!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    17:33
    Vylúčenie Prievidza!
    Za hákovanie si ide sadnúť Michal Kováč.
     
    16:47
    Trnava dala gól!
    Opäť sa podarilo skórovať domácim a zásluhou DÁVIDA SCHMIDTA vedú už 3:0!!!
    Asistovali mu Martin Kovaľ a Jozef Reho.
     
    13:13
    Trnava dala gól!
    Ďalší gól v hostujúcej sieti!
    Tentoraz sa o to postaral MAREK LISOŇ.
    Asistencie si pripisujú Dávid SCHMIDT a Miroslav Hlinka.
     
    7:54
    Trnava dala gól!
    Prvý gól v dnešnom stretnutí strelil DOMAEV KIRILL!!!
    Asistovali mu Marek Hronec a Pavol Poláček.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Gladiators Trnava: Hála – Reho, Poláček, U. Demo, Loydl, P. Hano, Marek Hronec, Šišmič – R. Jurák, M. Čunderlík, Kovaľ – Mi. Dudáš, Mir. Hlinka, M. Baran – Mil. Grman, D. Schmidt, D. Rosa – Lisoň, Bachratý ml., Hluch – Domajev.

    MšHK Prievidza: Boráboš – Popela, Ďuriš, Majer, Jordán – Pekarčík, Martúš Viedenský, Klobučník – Kraus, Mendel, Čopák – Hudec, Urgas, Rovner – Švec

    Rozhodca: HAUKO Juraj , MĹKVY Michal , POLAKOVIČ Lukáš.
     
    Mnoho stretnutí v tomto období si Trnavčania predohrali, duel s Prievidzou ale ostal na pôvodnom dátume.

    Celkový pohľad
    Ide o tímy z opačných pólov tabuľky. Trnava je aktuálne na treťom mieste, na lídra (delená prvá priečka pre Bardejov a Senicu) stráca štyri body. Oproti štvrtým Michalovciam má zápas k dobru, no náskok i tak celkom dobrý – 9 bodov. Prievidza je na delenej ôsmej priečke (spolu s Mikulášom zhodne 35 bodov) a o play-off ešte bude musieť zabojovať. Po veľkých rečiach pred začiatkom sezóny prišiel pád doslova "na hubu" – Prievidžania sa trápia s existenčnými problémami.

    Aktuálna forma
    Pozrime sa na aktuálnu fazónu oboch tímov. Trnavčania, ak nepočítame zápas v Senici, ktorý prehrávali v závere 1:3, no napokon bol skontumovaný 5:0 v ich prospech, neprehrali už v šiestich stretnutiach v rade – zvíťazili doma nad Michalovcami tesne 1:0, nad Považskou 4:2. Následne vyhrali v Prešove 3:1 a vytrápili sa s Topoľčanmi, hoci výsledkom pomerne jasným, 4:1. Potom hrali dvakrát doma – s Liptákmi 3:1 a proti Osemnástke v pozícii hostí 4:1. Ak teda zarátame aj senické derby, Trnava získala v ostatných siedmich zápasoch plný počet bodov.
    Ak vezmeme do úvahy rovnaký počet zápasov aj pre Prievidzu, tá získala bodov deväť. Začala sľubne, s Detvou prehrala 4:5 až v predĺžení a následne zdolala Topoľčany 5:4. V ďalšom zápase susedov tabuľky porazila aj Považanov jasne 6:1. Rozdielom triedy Prievidžania prehrali v Spišskej 0:7, doma si napravili chuť na Bardejove 3:2pp, aby opäť podľahli vysoko, v Michalovciach 2:11. Ostatné dva duely odohrali doma – prehra so Senicou 1:4 a predohrávaný zápas s Prešovom 2:4.

    Vzájomné zápasy
    Doteraz sa títo dvaja súperi stretli dvakrát a zakaždým platilo môj dom, môj hrad. Trnava doma v pohodlnom tempe zvíťazila 6:1. V Prievidzi už to tak jednoduché nebolo, prišla tesná prehra 2:3. Gladiátori si ale z takejto prehry nič nerobia, podľa slov hráčov tak ako prehrali, mohli aj vyhrať. Stačí dobrá presilovka a zlomí sa to na stranu súpera. Štatistiky však pre 28. kolo favorizujú Trnavu.

    NAJ štatisticky
    Čo sa týka produktivity, je najlepším v Trnave krídelník Martin Baran s 24 bodmi (7+17), svojmu tímu však bude chýbať, pretože spoločne s bekom Jakubom Loydlom háji slovenské farby na Univerziáde v Trentine. Na oplátku Prievidzi z rovnakých dôvodov chýba najproduktívnejší útočník Jozef Kentoš s 23 bodmi (10+13). Pozrime sa teda aj na druhé priečky – v Trnave je to center Dávid Schmidt so 17 bodmi (6+11) nasledovaný ďalším centrom Miroslavom Hlinkom so 16 (4+12). V Prievidzi si druhú priečku delia štyria 13 bodoví hráči: Vladimír Čopák (7+6), Marek Mendel (4+9), stále nehrajúci Branislav Jánoš (7+6 v 13 zápasoch) a Tomáš Daniška (6+7).

    Brankári
    Samostatná kapitola najmä pre meno, akým Miroslav Hlinka nesporne je. Mimo víťazné zápasy, kde ho o jednu výhru predčí Marek Peksa, vedie všetky dôležité brankárske ukazovatele. Jeho percentuálna úspešnosť je 94,51 %, priemer inkasovaných gólov 1,75, má na konte štyri shut-outy.
    Trnavskou dvojkou je Ivan Petrovič. Veľa priestoru nedostal – odchytal len jeden celý zápas (proti Považskej 4:0) a pár záverečných minút v dvoch ďalších. Celková úspešnosť je tak aj vďaka "nulovej Považskej" 96,30 %.
    V Prievidzi je to trochu bohatšie. 14 zápasov odchytal Jakub Belák, ktorého úspešnosť sa ako u jediného dostala cez deväťdesiatku – 91,46 %. Viktor Volentier s necelými desiatimi zápasmi má 88,65 % a Marko Borároš s deviatimi 89,6 %.

    Suma sumárum – favoritom ostáva Trnava, je oddýchnutá, má na to predpoklady na papieri. Uvidíme, či ich potvrdí.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Michal Štetina

    Branky a nahrávky: 8. Domaev (Hronec, Poláček), 14. Lisoň (Schmidt, Hlinka), 17. SCHMIDT (Kovaľ, Reho), 51. Kovaľ (Čundrelík, Jurák) – 32. Popela (Kováč, Hús), 43. Hús (Popela)


    HK Gladiators Trnava: Hála – Reho, Poláček, U. Demo, Loydl, P. Hano, Marek Hronec, Šišmič – R. Jurák, M. Čunderlík, Kovaľ – Mi. Dudáš, Mir. Hlinka, M. Baran – Mil. Grman, D. Schmidt, D. Rosa – Lisoň, Bachratý ml., Hluch – Domajev.
    MšHK Prievidza: Boráboš – Popela, Ďuriš, Majer, Jordán – Pekarčík, Martúš Viedenský, Klobučník – Kraus, Mendel, Čopák – Hudec, Urgas, Rovner – Švec

    Rozhodčí: HAUKO Juraj , MĹKVY Michal , POLAKOVIČ Lukáš
    bahis siteleri