Švédsko – Itálie 4:2 (kon.) | Kanada – Ukrajina 11:0 (kon.) | Lotyšsko – USA 2:3 (po pr.)
konec
Švédsko
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Itálie
Pátek 13.12.2013, 16:30 • Gianmario Scola Arena - Canazei • Zimní univerziáda
Partner:
     
    Švédsko vítězí v dnešním prvním zápase 4:2 a připisuje si své první a navíc veledůležité vítězství na turnaji. Zimní univerziáda dnes pokračuje ještě dalšími dvěma zápasy a tak nadále zůstaňte věrni našemu webu.

    Já se pro dnešek loučím a budu se těšit u dalších zápasů tohoto turnaje. (18:32:50)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Začala plynout poslední minuta třetí třetiny a přesně v tento moment si také švédská lavička bere oddechový čas.
     
    57:37
    Italové se nemohou dostat k tolik potřebnému tlaku a čas plyne pro ně strašně rychle.
     
    54:58
    Do konce třetí třetiny zbývá něco málo přes pět minut a momentálně probíhá oprava jedné z brán. Ta totiž vypadla ze svého postavení a na řadu tak musí přijít vrtačka, která vyvrtá do ledu nové díry.
     
    53:36
    Italská lavička si vzala oddechový čas.
     
    52:06
    Čas se Italům výrazně krátí, nyní se sice dostanou po zakázaném uvolnění do útočného pásma, ale stále potřebují vstřelit minimálně dvě branky.
     
    48:59
    Přesilovka se Italům nevyvedla, ale ve třetí třetině hrají sympaticky. Snaží se útočit za každou cenu a naopak Švédové jen brání vlastní obrannou třetinu.
     
    45:36
    Itálie dostává výhodu přesilové hry a tím také možnost přiblížit se soupeři na rozdíl jediné branky. Dvě minuty za hráčskou lavičku Itálie odpyká Aronsson. Italové totiž hráli v šesti.
     
    42:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Třem korunkám se však daří velmi rychle odpovědět. Nahozený kotouč se velmi nešťastně odrazil na brankoviště a tam si jej italský brankář srazil na záda. Branka je připsána na konto STEFANA HENRIKA BERGQVISTA. Asistence: Patrik Renstrom, Malte Moritz
     
    40:51
    Itálie právě vstřelila branku!
    FRANCESCO DE BIASIO dostal přihrávkou do jízdy, popojel si blíže k bráně a přesnou střelou prostřelil Helina. Italům se tak daří utkání výrazněji zdramatizovat. Asistence: Philipp Pircher, Simon Kostner
     
    40:15
    Také však začali zakázaným uvolněním.
     
    40:01
    Na konci druhé třetiny byl podle všeho vyloučen Jakobsson, který si neodpustil krošček a Italové tak vstupují do třetí třetiny přesilovou hrou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V závěru přesilové hry se podařilo Švédům přece jen skórovat. Puk před prázdnou branku dostal PETTER KARL JOEL ARONSSON a pro toho již nebyl problém zasunout kotouč do sítě. Asistence: Joachim Thomson, Pontus Hastlund
     
    38:17
    Pokračuje již jen klasická přesilová hra pět na tři.
     
    37:50
    Dokonce z toho bude přesilovka pět na tři, pozor na svou hokejku si nedal Simon Kostner (ITA) a odchází tak na dvě minuty.

    Jozef Valenčík

    Branky a nahrávky: 22. Ljunggren (Lindkvist), 33. Thomson (Jonsson), 40. Aronsson (Thomson, Hastlund), 43. Bergqvist (Renstrom, Moritz) – 13. Kostner (Pircher, de Biaso), 41. de Biasio (Pircher, Kostner)


    Švédsko: Helin (Jonsson) – Stigborn, Hastlund, Lindkvist, Westlund, Viborg, Norlin, Hellander – Jonsson, Aronsson, Thompson – Jakobsson, Ljunggren, Bolke – Rogne, Isaksson, Johansson – Renstrom, Moritz, Bergqvist
    Itálie: Tura (Vallini) – Miglioranzi, Casetti, Schina, de Biasio, Maffia, Pircher, Albarello – Erlachter, Canale, Mair – Borghi, Stevan, Migliore – Gilmozzi, Kostner, Monferone – Borghi, Haidacher, Frigo – Mazzacane

    Rozhodčí: Rohatsch – Hofer, Monnaie
    bahis siteleri