Cambuur – Ajax 1:2 (kon.) | Arnhem – Breda 3:2 (kon.) | Feyenoord – Groningen 1:0 (kon.)
Heracles – Alkmaar 2:0 (kon.) | Utrecht – Eindhoven 1:5 (kon.)
konec
SC Cambuur Leeuwarden
1:2 (0:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 15.12.2013, 12:30 • Cambuurstadion, Leeuwarden • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Rozhodčí Vink ukončil dnešní utkání, ve kterém domácí SC Cambuur Leeuwarden nestačil na Ajax Amsterdam a podlehl mu 1:2. Sledovali jsme bojovný fotbal, který příliš moc pohledných momentů nepřinesl a nezaujatý divák si na své určitě nepřišel. Ajax často držel balon ve své moci, ale ke střele se moc nedostával. V této činnosti byli aktivnější domácí fotbalisté, ale nestačilo jim to ani na bod. Hosté vyprodukovali dvě střely na bránu a obě skončily gólem. Domácí fotbalisté vyslali na branku tři pokusy, ale pouze jeden z nich byl gólový. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (14:25:42)
     
    Střely na branku: SC Cambuur Leeuwarden 3:2 Ajax Amsterdam.
     
    Střely celkem: SC Cambuur Leeuwarden 11:5 Ajax Amsterdam.
     
    Držení míče: SC Cambuur Leeuwarden 38% ─ 62% Ajax Amsterdam.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ajax právě vstřelil branku!
    Brankář Nienhuis chyboval, ale pomohl mu Van der Laan, který za něj zaskočil a nebezpečnou střelu odvrátil na rohový kop. Na centrovaný balon si počkal jeden z hostů a prezentoval se prudkou střelou, avšak jeho pokus byl úspěšně zablokován protihráčem. Pak se k odraženému míči dostal DAVY KLAASSEN, jenž se napřáhl ke střele a přesnou trefou poslal svůj tým do vedení.
     
    90+1
    Za vysokou hru nohou vyfasoval žlutou kartu Marcel Ritzmaier. Žlutá karta to byla dnes už druhá, a tak musí Marcel Ritzmaier předčasně odejít do sprch.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90
    Blind si připsal důležitý obranný zákrok a zlikvidoval nebezpečný centr. Následuje autové vhazování ve prospěch domácího celku.
     
    85
    Christovao se dostal do šance, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel, a tak se stav skóre nezměnil.
     
    84
    A poslední změnu v sestavě provedli také domácí: dohráno má dnes Lucas Bijker, kterého vystřídal Marlon Pereira.
     
    83
    Poslední střídání v týmu Ajax Amsterdam: hrací plochu opouští Ruben Ligeon, kterého nahrazuje Christian Poulsen.
     
    82
    Cambuur právě vstřelil branku!
    Christovao se výborně rozhlédl a poté se prezentoval výborným centrem do vápna, kde se skvěle uvolnil MICHIEL HEMMEN, jenž přesnou trefou nedal Cillessenovi šanci, a z bezprostřední blízkosti jej propálil.
     
    80
    Domácí tým dostal výhodu standardní situace a mohl vyrovnat na 1:1, avšak brankář Cillessen si připsal výtečný zákrok a nebezpečnou střelu zneškodnil. Ritzmaier odcentroval balon ke vzdálenější tyči, kde se ke střele hlavou dostal Leeuwin, jehož pokus mířil do pravého spodního rohu, ale Cillessen zasáhl opravdu skvěle.
     
    79
    Nepříjemně faulovaný byl Barto, ale sudí nechal hru pokračovat a nedovolený zákrok vůbec neodpískal.
     
    77
    Domácí tým na soupeřově polovině ještě vydržel, ale ke střele se nedostal.
     
    76
    Na pravém křídle se uvolnil Christovao, a řekl si tak o přihrávku, kterou obdržel a poté se prezentoval zajímavým centrem, avšak ten byl zablokován protihráčem.
     
    75
    Ošetřený Bakker se vrátil na hrací plochu a pokračuje ve hře.
     
    74
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    73
    Faulovaný byl Bakker, jenž inkasoval úder kopačkou do obličeje. Hra je přerušena.
     
    72
    Kouč Frank de Boer provedl dvojí střídání: ze hry odešli Lucas Andersen a Kolbeinn Sigthórsson, nahradili je Viktor Fischer a Danny Hoesen.
     
    68
    Druhá změna v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odešel Jody Lukoki, kterého vystřídal Alexander Christovao.
     
    64
    Prozatím se obraz hry nijak nezměnil, a tak se pokračuje ve stejném tempu. Míč na kopačkách často drží hosté, ale do šancí se nedostávají, protože domácí hráči se pozorně brání.
     
    61
    Kouč Lodeweges udělal první změnu v sestavě: hrací plochu opustil Bart van Brakel, kterého nahradil Martijn Barto.
     
    59
    Sereno obdržel velmi zajímavou přihrávku, ale do zakončení se nedostal, protože Nienhuis hru výborně přečetl a balon ukryl do náruče.
     
    52
    Před Nienhuisovou svatyní nastal obrovský zmatek, ale domácí fotbalisté všechno zvládli a před nebezpečnou situací se ubránili, stav skóre se tedy nezměnil.
     
    52
    Rohový kop bude zahrávat také hostující Ajax Amsterdam.
     
    51
    Ritzmaier odcentroval balon na bližší tyč, ale tam našel pouze bránícího protihráče, který svůj tým ubránil a svého soupeře ke střele nepustil.
     
    50
    Cambuur aktivně napadal rozehrávku a zaslouženě získal míč ve svůj prospěch. Útočnou akci rozjel Van Brakel, jenž sprintoval podél levé postranní čáry a pak přenesl hru na pravé křídlo. Tam si balon zpracoval Lukoki, jenž ze své kopačky vyslal nadýchaný centr do vápna, ale soupeř se ubránil a balon odvrátil na rohový kop.
     
    49
    Hemmen si řekl o další přihrávku, ale ta byla nepřesná a balon se přestěhoval na kopačky hostujícího celku.
     
    48
    O přihrávku si teď řekl Hemmen, ale při zpracování míče si pomohl faulem a sudí hru přerušil. Rozehrávat bude Ajax.
     
    47
    Ajax získal balon ve svůj prospěch, ale žádné nebezpečí svému soupeři nepřipravil. Domácí hráči se totiž aktivně bránili a zvládli to na jedničku.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli domácí fotbalisté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:29.
     
    Prozatím sledujeme bojovný fotbal, který je velmi vyrovnaný a příliš moc šancí k vidění není. Střelecky aktivnější byli hosté, ale ani jeden jejich pokus nemířil na branku, a tak zůstal Cillessen bez práce. To hosté vyprodukovali pouze jednu střelu, která zrovna mířila na branku a byl z ní gól. Prozatím tedy vede tým, který měl více štěstí. Pokud chce Cambuur pomýšlet na body, bude muset zabrat a proměnit nějakou z šancí.
     
    První poločas skončil.
     
    40
    Ajax právě vstřelil branku!
    LASSE SCHÖNE si výborně pohlídal ofsajdové postavení a skvěle se uvolnil. Z pravé strany pak přišla do velkého vápna milimetrově přesná přihrávka a LASSE SCHÖNE se nemýlil. Měl dostatek prostoru i času, ale stačilo nastavit levačku a přesnou trefou nedal Nienhuisovi šanci. Na gól přihrával Klaassen.
     
    39
    Lukoki odvedl kus práce, ale gólově vyšel naprázdno. Nejprve obdržel přihrávku, obehrál tři protihráče a dovezl si míč až do velkého vápna, kde obehrál dalšího protihráče a vystřelil. Nicméně tento pokus byl nepřesný, ale šance to byla velmi zajímavá.
     
    38
    Van Brakel získal míč, ale vše uspěchal a přihrávka do vápna se mu vůbec nepodařila. Ajax tedy nebezpečné situaci čelit nemusel.
     
    35
    Na hranici velkého vápna obdržel přihrávku Sigthórsson, ale míč si nedokázal zpracovat a přišel o něj.
     
    33
    Na pravém křídle se uvolnil Hemmen, jenž obdržel přihrávku, ale byl úplně sám a neměl komu přihrát. Proti několika protihráčům se neprosadil, a tak vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    32
    Hosté to nevzdali a znovu se přestěhovali na soupeřovu polovinu, kde získali výhodu rohového kopu, avšak využít této výhody nedokázali a střelecky i gólově vyšli naprázdno.
     
    31
    Nicméně Ajax z této standardní situace nic nevytěžil a stav skóre se nezměnil.
     
    30
    Ajax se přesunul na útočnou polovinu, ale ke střele na branku se nedostal. Nicméně hosté dokázali vytěžit alespoň rohový kop, když domácí hráč zablokoval centrovaný míč a odvrátil jej právě na roh.
     
    29
    Střely na branku: SC Cambuur Leeuwarden 0:0 Ajax Amsterdam.
     
    29
    Střely celkem: SC Cambuur Leeuwarden 3:0 Ajax Amsterdam.
     
    28
    Držení míče: SC Cambuur Leeuwarden 38% ─ 62% Ajax Amsterdam.
     
    27
    Centrovaný míč se vznášel ke vzdálenější tyči, kam si na něj vyskočil hlavičkující El Makrini, avšak jeho střelecký pokus byl nepřesný a Cillessen zasahovat nemusel.
     
    26
    Van Rhijn si nerozuměl s Cillessenem a domácí hráči dostanou výhodu rohového kopu.
     
    25
    Cambuur zahrával volný přímý kop, ale Ajax se ubránil a centrovaný balon odvrátil do bezpečí.
     
    24
    Ajax získal míč a přesunul se na soupeřovu polovinu. Nicméně to bylo všechno, protože pak přišel nedovolený zákrok a balonu se zmocnili domácí fotbalisté.
     
    22
    Standardní situaci si vzal na starost Bakker, jenž ze své pravačky vyslal tvrdou střelu, ale ta branku minula. Bakkerův pokus mířil k levé tyči, ale minul ji asi o metr.
     
    22
    Faulem se provinil Veltman a volný přímý kop budou zahrávat domácí fotbalisté.
     
    20
    V posledních minutách se na soupeřově polovině pohyboval Ajax Amsterdam, ale hráči tohoto celku nic zajímavého nevymysleli a stav skóre se nezměnil. Pochvalu si zaslouží domácí fotbalisté, kteří své protihráče aktivně napadali a nedali jim prostor ke střele na branku.
     
    17
    Ve středu hřiště fauloval Marcel Ritzmaier a sudí byl u toho, ani vteřinu neváhal a ze své kapsičky vytasil žlutou kartu. Rozehrávat bude Ajax.
     
    15
    V úvodních minutách se hraje hlavně mezi pokutovými územími a žádně šance k vidění nejsou. Hra je vyrovnaná a žádný tým ničím nevyniká. Doufejme, že hráči obou týmů svůj herní obraz vylepší.
     
    13
    Sigthórsson se znovu ocitl v zajímavé příležitosti, ale opět si počínal velmi špatně. Obdržel skvělou přihrávku do velkého vápna, kde měl dostatek prostoru i času, ale vyřešil to jako žáček. Snažil se přihrávat ke vzdálenější tyči, ale centr mu vůbec nevyšel a skončil v zámezí.
     
    12
    Sigthórsson obdržel zajímavou přihrávku za obranu, ale dva protihráči si jej vzali na starost a balon mu čistě odebrali.
     
    11
    Cillessen obdržel těžkou přihrávku a ve stopách mu šel protihráč, avšak brankář Ajaxu zvládl vše na jedničku a v těžké pozici balon odkopl do bezpečí.
     
    9
    Do protiútoku pak vyrazili hosté, ale nic vážného z toho nebylo a Nienhuis mohl zůstat klidný.
     
    8
    Před Cillessenovou svatyní nastal obrovský zmatek, ale Ajax se ubránil a stav skóre se nezměnil. Nejprve přilétl do vápna nebezpečný centr z pravé strany, ale pozorný Veltman odhlavičkoval balon do bezpečí. Pak Cambuur zaútočil znovu, ale střela na branku z toho nebyla, protože obránci Ajaxu se zorientovali a své protihráče výborně pokryli.
     
    8
    Ajax se před dlouhým autem do vápna ubránil a svého soupeře ke střele nepustil. Nicméně Cambuur u balonu zůstane.
     
    7
    V těchto momentech jsou u míče už domácí fotbalisté, kteří to zkouší přes pravou stranu a ujímají se autového vhazování.
     
    6
    Ajax zkoušel dlouhou přihrávku za obranu, ale útočník hostujícího celku se k balonu nedostal, protože výborně zasáhl pozorný obránce. Je z toho alespoň autové vhazování.
     
    5
    Po nepřesné přihrávce se balonu ujímá domácí celek, ale soupeř rozehrávku aktivně napadá a míč získává zpět na svoji stranu.
     
    5
    Nyní následuje autové vhazování, kterého se zmocní hostující Ajax Amsterdam.
     
    4
    Hráči ve žlutém se opět dostali k míči, ale znervózněli a zadarmo jej odevzdali svému soupeři.
     
    4
    Hostům nevyšla finální přihrávka, a tak domácímu mužstvu nebezpečí nehrozilo a brankář Nienhuis nemusel vůbec zasahovat.
     
    3
    Domácí fotbalisté vybojovali míč ve svůj prospěch, ale příliš dlouho se s ním nepomazlili a už se musí zase bránit.
     
    2
    Na pravém křídle si o balon řekl Sigthórsson, ale přihrávka se k němu nedostala, protože byla nepřesná a skončila v zámezí. Autového vhazování se zmocní domácí fotbalisté.
     
    1
    U balonu je Ajax, ale domácí Cambuur rozehrávku aktivně napadá, a tak hosté kombinují na vlastní polovině hřiště. Do hry byl zapojen i brankář Cillessen.
     
    1
    Domácí hráči hrají ve žlutých dresech a v modrých trenýrkách.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří oblékli bílo-červené dresy a bílé trenýrky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -3
    Hlavní sudí Vink přivedl dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis ─ Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker ─ El Makrini, Van Brakel, Bakker ─ Lukoki, Hemmen, Ritzmaier.
    Náhradníci: Zeinstra, Pereira, Van Boxel, Dijkstra, Barto, Christovao, Feldballe.

    Ajax Amsterdam: Cillessen ─ Van Rhijn, Veltman, Moisander, Ligeon ─ Klaassen, Blind, Serero ─ Schöne, Sigthórsson, Andersen
    Náhradníci: Vermeer, Poulsen, Bojan, Fischer, Riedewald, Denswil, Hoesen.

    Rozhodčí: Vink ─ Geutjes, Meenhuis.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Pieter Vink, na čarách mu budou asistovat Roger Geutjes a Rob Meenhuis. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Rogier Honig.
     
    Ajax Amsterdam je v tabulce na 2. příčce a na svém kontě má 31 bodů. Hráči Ajaxu devětkrát zvítězili, čtyřikrát remizovali a třikrát byli poraženi. Dosavadní skóre je 37:15.
     
    SC Cambuur Leeuwarden se v tabulce nachází na 17. příčce a na svém kontě má 16 bodů. Fotbalisté tohoto klubu čtyřikrát zvítězili, čtyřikrát remizovali a osmkrát poznali chuť hořké porážky. Dosavadní skóre je 15:23.
     
    Hezké odpoledne, dnes máme na programu 17. kolo nizozemské Eredivisie, ve kterém domácí SC Cambuur Leeuwarden změří síly se svým soupeřem, kterým je Ajax Amsterdam.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Lucie Rapantová

    Branky: 82. Hemmen – 40. Schöne, 90+2. Klaassen

    Karty:   17. Ritzmaier (CMU)   90+1. Ritzmaier (CMU)


    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis ─ Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker (84. Pereira) ─ El Makrini, Van Brakel (61. Barto), Bakker ─ Lukoki (68. Christovao), Hemmen, Ritzmaier.
    Náhradníci: Zeinstra, Pereira, Van Boxel, Dijkstra, Barto, Christovao, Feldballe.

    Ajax Amsterdam: Cillessen ─ Van Rhijn, Veltman, Moisander, Ligeon (83. Poulsen) ─ Klaassen, Blind, Serero ─ Schöne, Sigthórsson (72. Hoesen), Andersen (72. Fischer).
    Náhradníci: Vermeer, Poulsen, Bojan, Fischer, Riedewald, Denswil, Hoesen.

    Rozhodčí: Vink ─ Geutjes, Meenhuis
    bahis siteleri