Cambuur – Ajax 1:2 (kon.) | Arnhem – Breda 3:2 (kon.) | Feyenoord – Groningen 1:0 (kon.)
Heracles – Alkmaar 2:0 (kon.) | Utrecht – Eindhoven 1:5 (kon.)
konec
SC Cambuur Leeuwarden
1:2 (0:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 15.12.2013, 12:30 • Cambuurstadion, Leeuwarden • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Ajax právě vstřelil branku!
    Brankář Nienhuis chyboval, ale pomohl mu Van der Laan, který za něj zaskočil a nebezpečnou střelu odvrátil na rohový kop. Na centrovaný balon si počkal jeden z hostů a prezentoval se prudkou střelou, avšak jeho pokus byl úspěšně zablokován protihráčem. Pak se k odraženému míči dostal DAVY KLAASSEN, jenž se napřáhl ke střele a přesnou trefou poslal svůj tým do vedení.
     
    90+1
    Za vysokou hru nohou vyfasoval žlutou kartu Marcel Ritzmaier. Žlutá karta to byla dnes už druhá, a tak musí Marcel Ritzmaier předčasně odejít do sprch.
     
    84
    A poslední změnu v sestavě provedli také domácí: dohráno má dnes Lucas Bijker, kterého vystřídal Marlon Pereira.
     
    83
    Poslední střídání v týmu Ajax Amsterdam: hrací plochu opouští Ruben Ligeon, kterého nahrazuje Christian Poulsen.
     
    82
    Cambuur právě vstřelil branku!
    Christovao se výborně rozhlédl a poté se prezentoval výborným centrem do vápna, kde se skvěle uvolnil MICHIEL HEMMEN, jenž přesnou trefou nedal Cillessenovi šanci, a z bezprostřední blízkosti jej propálil.
     
    80
    Domácí tým dostal výhodu standardní situace a mohl vyrovnat na 1:1, avšak brankář Cillessen si připsal výtečný zákrok a nebezpečnou střelu zneškodnil. Ritzmaier odcentroval balon ke vzdálenější tyči, kde se ke střele hlavou dostal Leeuwin, jehož pokus mířil do pravého spodního rohu, ale Cillessen zasáhl opravdu skvěle.
     
    72
    Kouč Frank de Boer provedl dvojí střídání: ze hry odešli Lucas Andersen a Kolbeinn Sigthórsson, nahradili je Viktor Fischer a Danny Hoesen.
     
    68
    Druhá změna v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odešel Jody Lukoki, kterého vystřídal Alexander Christovao.
     
    61
    Kouč Lodeweges udělal první změnu v sestavě: hrací plochu opustil Bart van Brakel, kterého nahradil Martijn Barto.
     
    59
    Sereno obdržel velmi zajímavou přihrávku, ale do zakončení se nedostal, protože Nienhuis hru výborně přečetl a balon ukryl do náruče.
     
    50
    Cambuur aktivně napadal rozehrávku a zaslouženě získal míč ve svůj prospěch. Útočnou akci rozjel Van Brakel, jenž sprintoval podél levé postranní čáry a pak přenesl hru na pravé křídlo. Tam si balon zpracoval Lukoki, jenž ze své kopačky vyslal nadýchaný centr do vápna, ale soupeř se ubránil a balon odvrátil na rohový kop.
     
    40
    Ajax právě vstřelil branku!
    LASSE SCHÖNE si výborně pohlídal ofsajdové postavení a skvěle se uvolnil. Z pravé strany pak přišla do velkého vápna milimetrově přesná přihrávka a LASSE SCHÖNE se nemýlil. Měl dostatek prostoru i času, ale stačilo nastavit levačku a přesnou trefou nedal Nienhuisovi šanci. Na gól přihrával Klaassen.
     
    39
    Lukoki odvedl kus práce, ale gólově vyšel naprázdno. Nejprve obdržel přihrávku, obehrál tři protihráče a dovezl si míč až do velkého vápna, kde obehrál dalšího protihráče a vystřelil. Nicméně tento pokus byl nepřesný, ale šance to byla velmi zajímavá.
     
    22
    Standardní situaci si vzal na starost Bakker, jenž ze své pravačky vyslal tvrdou střelu, ale ta branku minula. Bakkerův pokus mířil k levé tyči, ale minul ji asi o metr.
     
    17
    Ve středu hřiště fauloval Marcel Ritzmaier a sudí byl u toho, ani vteřinu neváhal a ze své kapsičky vytasil žlutou kartu. Rozehrávat bude Ajax.

    Lucie Rapantová

    Branky: 82. Hemmen – 40. Schöne, 90+2. Klaassen

    Karty:   17. Ritzmaier (CMU)   90+1. Ritzmaier (CMU)


    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis ─ Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker (84. Pereira) ─ El Makrini, Van Brakel (61. Barto), Bakker ─ Lukoki (68. Christovao), Hemmen, Ritzmaier.
    Náhradníci: Zeinstra, Pereira, Van Boxel, Dijkstra, Barto, Christovao, Feldballe.

    Ajax Amsterdam: Cillessen ─ Van Rhijn, Veltman, Moisander, Ligeon (83. Poulsen) ─ Klaassen, Blind, Serero ─ Schöne, Sigthórsson (72. Hoesen), Andersen (72. Fischer).
    Náhradníci: Vermeer, Poulsen, Bojan, Fischer, Riedewald, Denswil, Hoesen.

    Rozhodčí: Vink ─ Geutjes, Meenhuis
    bahis siteleri