Innsbruck – Znojmo 3:1 (kon.)
konec
HC TWK Innsbruck
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Sobota 28.12.2013, 17:30 • Tiroler Wasserkraft Arena, Innsbruck • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Základní část EBEL se blíží ke svému finiši, znojemští hokejisté počítají každý bodík s jasným úmyslem setrvat mezi šesti nejlepšími týmy soutěže. K tomu jim může výrazně pomoci vítězství na ledě Innsbrucku, který letos již třikrát porazili.
     
    INNSBRUCK již prakticky odpískal své šance na přímý postup do play-off a může pilovat formu do nadstavbové části soutěže, kde bude chtít zaskočit své rivaly. Momentální bilance Žraloků však není vůbec zlá, s návratem Adama Munra do brány bodovali ve třech po sobě jdoucích zápasech, a dokonce dokázali porazit Klagenfurt. Tým nadále „zdobí“ suverénně nejhorší defenzíva s více jak čtyřmi inkasovanými góly na utkání. Ve třech letošních duelech s Orly lovil Innsbruck puk ze sítě hned čtrnáctkrát.
     
    ZNOJMO dalo po štěpánském hokejovém zážitku s Linzem zapomenout na předchozí neúspěchy. Po skvělém výkonu si Jihomoravané odnesli dva body a stále si drží solidní náskok před dotírajícím Grazem, který si dělá zálusk na šestou příčku. Osm kol před koncem základní části tak mohou Orli stále velmi reálně pomýšlet na přímý postup do play-off.

    Kouči Jiřímu Režnarovi se téměř vyprázdnila marodka, na střídačce se po pauze představili útočníci Ondřej Fiala, Petr Beránek a zadák Michael Kolarz. „Hráči jsou trochu potlučení, ale to je v této fázi soutěže běžné. Momentálně jsme téměř kompletní, chybí pouze Patrik Novák,“ říká hlavní trenér. Do Innsbrucku odjíždí Orli v ošidné roli favorita, podcenění však nehrozí. „Do brány nastoupí Sasu Hovi,“ doplňuje trenér Režnar. Naopak zřejmě nenastoupí Aleš Sova a Alexandar Magovac.
     
    Akutální tabulku EBEL najdete zde.
     
    Úvodní sestavy:

    HC TWK Innsbruck: Munro (Machreich) – Pittl, Sims, Malík, Pedevilla, Switzer, Stern, Lindner – T. Donati, J. Donati, Ulmer – Höller, Jurík, Salazar – Hörtnagl, Schennach, Mössmer – Echtler, Steiner, Hanschitz.

    Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Pavlikovský, Kolarz, Štach, Thomas, Müller, Bořuta – Lattner, Blatný, Havlík – Procházka, Pucher, Fiala – Beroun, Bartoš, Šeda – Finsterle, Podešva, Beránek – Jarůšek.

    Rozhodčí: Dremelj, Erd – Cerne, Nikolić.
     
    Oproti minulému zápasu chybí Znojmu zraněný obránce Sova, jinak Orli nastupují ve stejné sestavě jako proti Linzi.

    Pevným článkem domácího týmu je zkušený český bek Marek Malík. Oproti úvodnímu zápisu o utkání se do branky podle očekávání postaví Kanaďan Adam Munro.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:48
    Znojmo začalo aktivněji a první střelecký pokus má na svědomí Peter Pucher. Jeho rychlý projektil míří přímo do náručí Adama Munro.
     
    1:52
    Pittl zaváhal v rozehrávce před vlastní brankou a k puku se mezi kruhy dostal volný Procházka. Místo střely ale ještě chtěl naslepo přihrávat, žádného spoluhráče přitom v blízkosti nenašel.
     
    2:24
    Fialova hezká přihrávka nabídla dobrou šanci Pucherovi, jeho střelu zblízka dobrým zákrokem likviduje Munro.
     
    3:19
    První šance domácích. Bratři Donatiové si vyměnili puk a střela Justina Donatiho nadělala Hovimu problémy. K dorážce se ještě dostal Ulmer a jen těsně minul.
     
    4:35
    Další chyba v domácí rozehrávce, tentokrát ji mohl využít Blatný. Ani on si ale nepřišel na brankáře Innsbrucku. Munro drží čisté konto.
     
    6:31
    Adam Munro zatím drží domácí naděje. Další dobrý zákrok si připisuje proti Bartošově střele. Znojmo je v úvodu mírně aktivnější, zatím bez gólového efektu.
     
    7:16
    Dobré střídání čtvrté formace Žraloků přineslo dobrou možnost Steinerovi, jeho střela ale těsně před Hovim trefuje vlastního spoluhráče.
     
    8:47
    Znojemští se snaží hodně střílet ze všech pozic. Tentokrát pálil Fiala, Munro s přehledem kryje.
     
    10:28
    Orli jsou lepší. Pohledné sólo předvedl Martin Podešva, který se prokličkoval útočným pásmem, zakončení ale nedopadlo podle představ.
     
    11:34
    Na druhé straně mířil do horního růžku Salazar, Hovi byl připraven. Podobně se v protiútoku vedlo Lattnerovi.
     
    12:26
    První útok domácích potvrzuje svou kvalitu. Justin Donati vybídl ke střele Ulmera, na jeho ránu z první reaguje pohotově Hovi a vyráží nad břevno.
     
    14:16
    Dobrou šanci na otevření skóre teď měl Salazar, který nejprve otestoval Hoviho pozornost, poté se dostal i k dorážce, bekhendem však přestřelil.
     
    14:44
    První vyloučení zápasu. Justin Donati (INS) odchází na 2 minuty za hákování. Přesilovka Znojma.
     
    16:44
    Orli nesehráli přesilovku špatně, dostali se k několika střelám, ale Munro je zatím bezchybný.
     
    17:38
    Sims (INS) musel nedovoleným zásahem zastavit pronikajícího Bartoše. Dostává 2 minuty za hákování.
     
    19:38
    Ani druhá početní výhoda nepřinesla Orlům kýžený úvodní gól. Domácí jsou kompletní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:18. Znojmo začalo utkání v Innsbrucku aktivněji a dostalo se do několika slibných možností, ve všech případech však nepřekonalo Adama Munro v brance domácích. Munro pochytal všechny puky mířící na jeho branku, podobně jako Sasu Hovi na druhé straně, a tak je po dvaceti minutách skóre v Innsbrucku bezbrankové.
     
    Střely na branku v první třetině vyzněly jednoznačně pro Znojmo. To přestřílelo domácí poměrem 28:8! Jasná převaha ale nevyústila v žádnou branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Už po 16 sekundách se domácí dostávají do vedení. LUKE SALAZAR po Malíkově přihrávce rychle vypálil, jeho rána se odrazila od zadního mantinelu, americký útočník s pukem na holi vyjel zpoza branky a dokázal překonat Hoviho. Asistence: Marek Malík a Lukáš Jurík.
     
    21:55
    Ulmer (INS) vyloučen za hákování. Třetí přesilovka Znojma.
     
    22:34
    Blatný v přesilovce připravil dobrou šanci Lattnerovi, ten trefuje jen přesouvajícího se brankáře.
     
    23:28
    Dvě minuty za nafilmovaný pád dostává Milan Procházka (ZNO) a poměr sil na ledě se srovná.
     
    23:55
    Domácí v plném počtu. Začíná jejich zkrácená přesilovka.
     
    24:32
    Lattner se ve vlastním oslabení dostal do dobré šance na srovnání, jenže podobně jako před chvílí mířil jen do středu branky. Munro zasahuje.
     
    25:28
    Znojmo je kompletní.
     
    26:52
    Havlík se zkusil prosadit individuálně, byl však vytlačen z ideální střelecké pozice. Přesto ještě dokázal zamířit pod břevno a Munro musel letící puk vyrazit nad branku.
     
    27:30
    Hra je vyrovnanější než v první třetině. Domácí se dostávají častěji do zakončení.
     
    28:40
    Orli právě vstřelili branku!
    Přesně tohle Znojmo potřebovalo. Podešva narýsoval ideální přihrávku z modré čáry na rozjetého PETRA BERÁNKA, ten unikl stíhajícím obráncům a střelou ke vzdálenější tyči odčaroval kouzlo innsbrucké svatyně. Asistence: Martin Podešva a Antonín Bořuta.
     
    30:21
    Pucher připravil dobrou šanci Procházkovi, který pálil z mezikruží bekhendem. Munro reflexivně vyráží.
     
    32:18
    Vyrovnání Orly povzbudilo a v těchto chvílích jsou na ledě jasně lepší. Innsbruck se jen brání a vyhazuje kotouče.
     
    33:41
    Málem jsem to zakřikl. Obránce Pedevilla měl na útočné modré čáře hodně času, a tak napřáhl a vyslal ze své hole tvrdý projektil. Hovi nic neviděl, znojemské barvy ale zachránila tyč, od níž se puk odrazil zpět do hry!
     
    34:20
    Velká šance i na druhé straně. Po střele Podešvy se k dorážce dostával Finsterle, měl před sebou odkrytou branku, jenže najednou se odnikud zjevila hokejka jednoho z domácích hráčů a tečovala letící puk mimo.
     
    35:52
    Orlí tlak by si zasloužil gól, jenže Adam Munro má jiné plány. Tentokrát zachytil nebezpečnou střelu Fialy.
     
    36:14
    Znojmo usazeno v útočné třetině a ostřeluje branku Innsbrucku.
     
    38:21
    Domácí se osvobodili a jejich útočné snažení hned mohlo přinést druhý gól v Hoviho síti. Slovenský centr Jurík našel v dobré pozici Salazara, jeho rána z první jen těsně minula levou tyč za Hoviho zády.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:06. Studená sprcha v podobě Salazarova gólu po 16 vteřinách druhé třetiny na několik minut zastavila znojemskou útočnou aktivitu. Ve 29. minutě ale Beránkův gól srovnal skóre. Znojmo má výraznou převahu, chybí mu ale efektivita v zakončení. Domácí navíc hrozí z nebezpečných brejků. Před třetí třetinou je vše otevřené.
     
    Nutno dodat, že nejbližší pronásledovatel Orlů v boji o první šestku tabulky z Grazu vede 3:2 v Linzi. Znojmu by se tedy body z tohoto zápasu více než hodily.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: 11:20 (celkem 19:48)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Podobně jako ve druhé třetině nastoupil Innsbruck z kabiny velmi aktivně a má šance. Pittl ani Ulmer je nevyužili, domácí se ale tlačí do zakončení.
     
    41:27
    Tyler Donati teď místo zakončení chtěl celou akci ještě vyšperkovat přihrávkou na spoluhráče, puk ovšem získali znojemští hráči.
     
    42:11
    Poprvé v závěrečné části hrají s pukem Orli. Munro předvádí dva rutinní zásahy proti akcím hostů.
     
    43:30
    Innsbruck má tlak. Dnes velmi nebezpečná formace se Salazarem a Juríkem připravila skvělou možnost Höllerovi. Ten stál sám před Hovim, střílí však těsně mimo branku.
     
    45:13
    Justin Donati a Ulmer připravili střeleckou pozici pro Tylera Donatiho, ten byl při střele tvrdě atakován. Domácí hráči se velmi zlobí, ale rozhodčí se vylučovat nechystají.
     
    47:49
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Domácí znovu vedou. Jejich zvýšená aktivita v úvodu třetí třetiny nese ovoce, poté co se prosazuje JUSTIN DONATI. Ke gólu mu hodně pomohlo zaváhání Müllera, který chtěl ze vzduchu srazit vysokou Ulmerovu přihrávku rukavicí, jenže promáchl. Donati tak zůstal sám před Hovim a střelou mezi betony skóruje. Dokáže Znojmo se zápasem ještě něco udělat? Asistence: Jeff Ulmer.
     
    49:32
    Dvojčata Donatiova znovu zahrozila. Tyler vybojoval puk u hrazení a mířil do horního růžku, Hovi dobře zasahuje.
     
    50:23
    Lattner měl na holi vyrovnání. Po skvělé přihrávce Bartoše byl sám před brankářem, jenže ani pokus o blafák ani následná dorážka, ke které se znojemský forvard dostal, úspěch nepřinesla.
     
    51:14
    Znovu scházely Orlům centimetry. Beránek přihrál Bořutovi, jeho pokus míří těsně nad.
     
    53:47
    Znojmo se tlačí za vyrovnáním, ale tak jako v celém dnešním zápase mu chybí efektivita v zakončení.
     
    55:24
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Domácí dotahují lekci z efektivity do vítězných rozměrů. Po jednom z útoků Orlů vyrazil Ulmer do protiútoku, zpoza branky našel volného ANDREASE HANSCHITZE a ten zblízka doráží do sítě. Asistence: Jeff Ulmer.
     
    57:18
    Mössmer (INS) vyloučen na 2 minuty za držení. Útočník domácích musel hasit požár před vlastní brankou po Podešvově sólu. Domácí nakonec situaci zvládli, budou se ale muset bránit v oslabení.
     
    59:18
    Znojemská šance na body se potápí na dno. Přesilovka zůstává nevyužita a do konce utkání už chybí jen vteřiny.
     
    59:52
    Pavlikovský trefuje tyč. Orlům už nezbývá čas a tato akce symbolizuje marnost jejich dnešního snažení.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Takovou třetí třetinu si Znojmo určitě nepředstavovalo. Domácím stačilo na rozhodnutí dnešního zápasu pár minut zvýšené aktivity, z níž pramenil vedoucí gól Donatiho, a především výborný výkon brankáře Adama Munro, který zastavil nespočet znojemských střel a má lví podíl na tom, že Žraloci si z dnešního utkání odnáší oba body. Znojmo naopak odjíždí zpět domů s prázdnou a je to ztráta, která jej může v konečném účtování hodně mrzet.
     
    Díky za pozornost a příjemný sobotní večer. (19:37:19)

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 21. Salazar (Malík, Jurík), 48. J. Donati (Ulmer), 56. Hanschitz (Ulmer) – 29. Beránek (Podešva, Bořuta)


    HC TWK Innsbruck: Munro (Machreich) – Pittl, Sims, Malík, Pedevilla, Switzer, Stern, Lindner – T. Donati, J. Donati, Ulmer – Höller, Jurík, Salazar – Hörtnagl, Schennach, Mössmer – Echtler, Steiner, Hanschitz.

    Trenér: Daniel Naud.

    HC LERAM Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Pavlikovský, Kolarz, Štach, Thomas, Müller, Bořuta – Lattner, Blatný, Havlík – Procházka, Pucher, Fiala – Beroun, Bartoš, Šeda – Finsterle, Podešva, Beránek – Jarůšek.

    Trenér: Jiří Režnar.

    Rozhodčí: Dremelj, Erd – Cerne, Nikolić

    Diváci: 2200
    bahis siteleri