Třinec – K. Vary 4:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:2 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:4 (kon.)
Liberec – Slavia 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Sparta – Litvínov 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:0, 2:3, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pondělí 30.12.2013, 17:00 • Werk Arena (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Adamský ujížděl sám na karlovarského brankáře, ale bekhendový blafák nedokázal proměnit v gól! V témže čase si hosté z Karlových Varů berou oddechový čas.
     
    57:00
    Na trestných lavicích nakonec skončili domácí Matuš a hostující Koblasa. Stanislav Balán (KVA) byl totiž potrestán pěti minutami a trestem do konce utkání za vysokou hůl. Trest odpykává Koblasa. Matuš pyká za Vladimíra Rotha (TRI), jenž byl vyloučen na dvě minuty za držení hole, ale kvůli zranění odešel do šatny. Oba týmy hrají ve stejném počtu.
     
    57:00
    Stanislav Balán (KVA) v dosti nevhodné chvíli oslabuje své mužstvo. Po odpískání srazil k zemi Rotha, kterému museli z ledu pomoct spoluhráči. Vyloučen bude ale také někdo z domácí družiny.
     
    55:42
    Zničehonic mohlo přijít karlovarské vyrovnání! Vachovec se po pravé straně protáhl kolem Linharta a nenápadnou střelou trefil přímo spojnici Hrubcovy svatyně! Velká porce štěstí teď pomohla domácím.
     
    49:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Skóre se znovu mění a jazýček na vahách je na straně Ocelářů! Tvrdou hrou u hrazení se Třinečtí udrželi v útočném pásmu, VÁCLAV VARAĎA sebral puk za Závorkovou bránou, sjel s ním před karlovarskou klec a dlouhým obloukem zasunul do sítě – 4:3! Asistence: Daniel Krejčí, Jakub Orsava.
     
    43:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec vyrovnává na 3:3 a využívá třetí přesilovku v zápase! S početní výhodou naložil nejlépe jak mohl! JAKUB ORSAVA jemně tečoval Krejčího střelu od modré čáry a začínáme nanovo – 3:3! Asistence: Daniel Krejčí, Radek Bonk.
     
    42:34
    Nadávky svých vlastních fanoušků musí poslouchat hráči a realizační tým Ocelářů. Přesto si vybojovali přesilovou hru, vyloučen je Stanislav Balán (KVA) za nedovolené bránění.
     
    39:13
    Kotouč se ze vzduchu snesl před karlovarskou branku přímo před Varaďu, ten si jej zpracoval, ale nepokořil výborného Závorku!
     
    36:49
    Šance pro Třinec. Vyloučen Milan Kytnár (KVA) za hákování.
     
    36:04
    Polanský si vymíchal hostující beky, ale bekhendovou kličku přetáhl a trefil jen boční síťku odkryté brány!
     
    35:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš! Rákos mohl hned po inkasované brance poslat domácí do vedení, ale trefil jen beton Závorky! Rychlý protiútok vyřešili hosté skvěle, kotouč se dostal k MICHALU VACHOVCOVI, který napnul síť za Hrubcem potřetí! Karlovy Vary otáčejí vývoj skóre – 2:3! Asistence: Marek Hovorka, Jan Dresler.
     
    35:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Třinecký dvougólový náskok je ten tam! Zaťovič zavezl puk do útočného pásma, kde se postupem času dostal ke STANISLAVU BALÁNOVI v mezikruží! Balánovi střela ideálně nesedla, ale Hrubec ji nedokázal udržet – 2:2! Asistence: Petr Pohl, Martin Zaťovič.
     
    34:01
    Tlak domácích končí vyloučením Davida Roupce (TRI) za držení protihráče. Přesilovku budou hrát Karlovy Vary.
     
    32:23
    Mladíci ze čtvrté formace domácích znovu pořádně rozproudili krev Ocelářů! Rufer objel branku a snažil se dotlačit puk za Závorku, ten však odolal! Linhart následně střílel z velmi dobré pozice mimo!
     
    29:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Kontaktní gól nakonec doopravdy přichází! Rothovi se nepodařilo vyhodit a puk se dostal k obránci Rýglovi! Rýgl okamžitě nahazoval před branku a díky teči TOMÁŠE MICKY překonala jeho střela bezmocného Hrubce – 2:1! Asistence: Martin Rýgl.
     
    27:35
    Nutno podotknout, že Energie hraje přesilovou hru skvěle, neboť měla další tutovku! Zaťovič po přihrávce Balána nepřehazoval ležícího Hrubce, ale rozhodl se ho objet a zasunout puk bekhendem do sítě! To se mu povedlo jen z poloviny, a přestože kotouč skákal po brankové čáře, Třinečtí jej dokázali odpravit pryč!
     
    26:54
    Drtina už z levého kruhu střílel mnohem nebezpečněji a jeho rána se otřela o konstrukci Hrubcovy brány!
     
    25:53
    A přesilovka to bude dokonce dvojnásobná. Pykat musí také Josef Hrabal (TRI) za vystřelení puku mimo hřiště.
     
    25:48
    Karlovy Vary se vzpamatovaly a po delší době se usadily před Hrubcem. Ten musel řešit nepříjemné nahození Schussera, ale s problémy si nakonec poradil. Vyloučen však byl Jiří Polanský (TRI) za nedovolené bránění a Energie si poprvé zahraje přesilovou hru.
     
    23:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané se prosazují i v následné přesilovce pěti proti čtyřem a odskakují do dvougólového trháku! Roth na modré čáře skvěle naznačil střelu, ale pokračoval ve hře. Z pravého křídla poslal lahůdkovou přihrávku pro MARTINA RŮŽIČKU, a ten se střelou do odkryté klece z úhlu nemýlil – 2:0! Asistence: Vladimír Roth.
     
    22:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři dvojnásobnou početní převahu bleskově využívají a jdou do vedení! Ihned po vyhraném vhazování se puk dostal k VLADIMÍRU ROTHOVI, jenž si jej zpracoval a trefil se přesně k tyči – 1:0! Bez asistence.
     
    22:36
    Třinečtí měli výhodu, ale přesto se rozhodli akci dohrát. Polanský přehodil hůl bránícího hráče hostí a Martin Růžička pálil z první do brankového prostoru. Závorka zasáhl. Karlovy Vary jsou ale do tří, Martin Rýgl (KVA) je vyloučen za hákování.
     
    22:09
    Vyloučen už podruhé v zápase Milan Gulaši (KVA) za vysokou hůl.
     
    21:15
    Orsava si ve středním pásmu šikovně obhodil Drtinu a pak servíroval gólovou přihrávku před bránu na najetého Varaďu! Varaďa hledal skulinku mezi betony Závorky, ale marně!
     
    15:39
    Neuvěřitelné! Dvakrát v krátkém sledu teď hosty zachránila pravá tyčka! Nejprve si zpoza brány vyjel Polanský a jeho bekhendový blafák skončil na tyči a poté pálil po přihrávce Rotha Adamský znovu do té samé tyčky!
     
    13:55
    Květoň nahazoval puk před branku z levého rohu kluziště! Kotouč pak z nenadání vyplaval před neobsazeným Peterkem, ale znovu úřadovala rychlá lapačka gólmana Karlových Varů!
     
    07:32
    První větší příležitost měl na holi Polanský, který se octl sám před Závorkou, ale nedokázal ho pokořit! O pár vteřin později střílel z mezikruží Adamský, ale jeho střela byla zablokována!
     
    03:55
    Menší tlak Ocelářů končí prvním vyloučením. Na dvě minuty si odjel sednout Milan Gulaši (KVA) za hrubost.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 23. Roth (Polanský), 24. Martin Růžička (Roth), 44. Orsava (Krejčí, Bonk), 50. Varaďa (Krejčí, Orsava) – 30. Micka (Rýgl), 36. Balán (Pohl, Zaťovič), 36. Vachovec (Hovorka, Dresler)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Hrabal, Krejčí, Roupec, Foltýn, Lojek – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Varaďa, Bonk (C), Orsava – Rákos, Peterek, Květoň – Rufer, Marek Růžička, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek, Rýgl, Drtina, Schusser, Gulaši, Dresler, Dvořák – Zaťovič (C), Balán, Pohl – Dlouhý, Vachovec, Hovorka – Kytnár, Vlach, Látal – Koblasa, Hruška, Micka. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodčí: Fraňo, Lacina – Jelínek, Pešek

    Diváci: 4445
    bahis siteleri