Buffalo – Washington 2:1 (1:0 po s.n.) | Florida – Montreal 4:1 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:5 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:3 (po pr.) | Toronto – Carolina 5:2 (kon.) | Tampa – NY Rangers 3:4 (kon.)
Calgary – Vancouver 0:2 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 4:5 (kon.) | Colorado – Winnipeg 1:2 (po pr.)
San Jose – Anaheim 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Vancouver Canucks
Pondělí 30.12.2013, 01:40 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Vítejte u našho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL má na programu další sérií zajímavých utkání. Jedním z nich je souboj Calgary Flames a Vancouveru Canucks. Úvodní buly bude ve Scotiabank Saddledome, tedy domovském stánku Plamenů, vhozeno v 01:30 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Calgary Flames
    Domácí celek neprožívá dobrý ročník. S dosavadním ziskem 34 bodů se krčí na předposlední pozici Západní konference. Rovněž v rámci Pacifické divize jsou Plameny předposlední. Z předchozích sedmi duelů dokázalo Calgary zvítězit pouze dvakrát. Poslední klání navíc přineslo nepříjemnou porážku 0:2 od Edmontonu Oilers. Nejproduktivnějším hráčem Flames je český hračička Jiří Hudler, kerý má na svém kontě již 33 bodů. Nejlepším střelcem je pak s dvanácti zářezy Mike Cammalleri.
     
    Vancouver Canucks
    Kanadský celek se nachází v podstatně lepší situaci, posbíral již 50 bodů, což mu přisuzuje sedmou příčku Západní konference. V silné Pacifické divizi je pak čtvrtý. Canucks navíc oplývají dobrou formou, v předchozím kole si připsali již páté vítězství z posledních sedmi zápasů, když zdolali Winnipeg těsně 2:1. Statistikám týmu vévodí bratrské duo Henrik a Daniel Sedinovi. Oba mají na svém kontě 33 bodů. Lepším střelcem je pak s dvanácti trefami Daniel Sedin.
     
    Vzájemné zápasy
    Klání dvou dnešních soupeřů má jasného favorita, kterým je Vancouver. A to nejen díky tabulkovému postavení. Canucks zvítězili ve čtyřech z posledních pěti vzájemných duelů, naposledky po divoké přestřelce těsně 5:4. Uvidíme, jaké rozuzlení bude mít druhé střetnutí v letošním ročníku.
     
    Československá stopa v utkání
    Do souboje nastoupí dva čeští rodáci, oba v dresu Calgary Flames. Defenzivu Canucks bude trápit lídr mužstva Jiří Hudler, v obraně Plamenů pak přitvrdí muziku důrazný Ladislav Šmíd. Za Vancouver žádný český ani slovenský borec nenastupuje.
     
    V domovském stánku Calgary se již vše pomalu chystá k zahájení duelu. Úvodní vhazování proběhne zhrunba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Berra (Ramo) – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Breen – Stempniak, Stajan, Galiardi – Byron, Bäcklund, Cammalleri – Jones, Colborne, Hudler – McGrattan, Monahan, Bouma

    Vancouver Canucks: Lack (Eriksson) – Tanev, Hamhuis, Weber, Garrison, Alberts, Bieksa – Hansen, Sedin H., Sedin D. – Santorelli, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Jako první se do útoku vydali hosté. Ránu Henrika Sedina z hranice pravého kruhu ale Berra pohodlně lapil. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    01:16
    Domácí se pokoušeli o rychlý přechod do útoku, který ale skončil pouze icingem. Vhazovat se tak bude opět před Berrou.
     
    01:28
    Nyní zastavilo Canucks postavení mimo hru, které neuniklo pozornému pomeznímu arbitrovi.
     
    02:13
    A máme zde další zakázané uvolnění Calgary. Plamenům dělá potíže vysunuté napadání soupeře, které nedává ani vteřinku klidu na rozehrávku. Z toho poté plynou tyto situace.
     
    02:48
    Santorelli byl při přechodu do útočného pásma příliš rychlý, ofenzivu Vancouveru zastavuje ofsajd.
     
    02:43
    Po velmi nevybíravém zákroku na Albertse se do sebe pustili McGrattan a Sestito. Na body vyrovnaná šarvátka končí pětiminutovým vyloučením obou borců.
     
    02:43
    Brian McGrattan (CGY) je navíc za úder loktem vyloučen na pět minut + do konce utkání. Vancouver bude mít k dispozici dlouhou přesilovou hru.
     
    03:42
    Hosté se nemohou usadit v útočném pásmu, Calgary hraje velice aktivně.
     
    04:21
    Z pravého kruhu pálil velmi nebezpečně Daniel Sedin. Rána se otřela o vnější konstrukci branky, avšak více starostí již Berrovi nepřinesla.
     
    05:37
    A opět kotouč zamířil až za bránu Lacka. Hosté budou muset započít své snažení odznovu. Canucks si tuto početní výhodu za rámeček zcela jistě nedají.
     
    06:30
    Rychlou kombinace končí rána od modré čáry, jejímž autorem byl Bieksa. Obránci Vancouveru ale střela příliš nesedla, touš zamířil do ochranné sítě. Buly v neutrální zóně.
     
    07:12
    Calgary se oslabení pomalu krátí. Svého soupeře zatím k ničemu nepustila, po taktické stránce vynikající hra v početním deficitu.
     
    07:43
    Je tomu skutečně tak, domácí jsou v plném počtu. Canucks nemohou být se svým výkonem spokojeni.
     
    08:13
    Po bezproblémovém zásahu Berry následuje úvodní komerční přestávka. Zatím sledujeme spíše opatrné utkání bez větších příležitostí.
     
    09:00
    Icing Canucks. Vhazovat se bude před Lackem, který zatím příliš práce neměl.
     
    09:41
    Hamhuis se snažil bleskově nahodit od modré čáry, avšak trefil pouze před sebou stojícího Cammalleriho. Od domácího forvarda se puk odrazil do středníhp pásma.
     
    10:38
    Po přihrávce Santorelliho vyslal jedovku z voleje Ryan Kesler. Ostrostřelec Canucks ale zamířil vysoko nad. Rána však byla tečována, a tak bude následovat buly v útočném pásmu hostí.
     
    11:02
    První výraznější příležitost utkání, lehké nahození vypadlo Berrovi z náručí, načež se na místě ihned ocitl Henrik Sedin, který se pokusil bleskově dorazit. Domácí gólman ale svou chybu napravil a situaci pomocí své rukavice zachránil.
     
    12:19
    Canucks začínají mít stále více ze hry, avšak na úvodní branku stále čekáme. Obě mužstva hrají především ze zabezpečené defenzivy.
     
    13:05
    Otevřít skóre mohl Mike Cammalleri, jehož střela švihem z prostoru mezikruží pouze orazítkovala levé rameno Lacka. Příležitost probudila ospalé domácí publikum, které bouří.
     
    13:58
    A opět musel Lack vytáhnout něco ze svého umění, tentokráte proti bekhendu Boumy. I nyní vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz.
     
    14:48
    Druhá formace Vancouveru sevřela svého soupeře, což ale naneštěstí pro Canucks k ničemu nevedlo. Pětice v čele s posmutnělým Keslerem odchází na hráčskou lavici.
     
    15:18
    Ladislav Šmíd hledal dlouhým pasem Monahana, který se ovšem nacházel v ofsajdovém postavení. Bude se tak vhazovat ve střední třetině. To vše ale nastane teprve po reklamní pauze.
     
    15:59
    Hamhuis se snažil opět nahazovat z uctivé vzdálenosti. Tento pokus ale neměl naději na úspěch, Berra byl na svém místě a připraven.
     
    16:44
    Po delší době se v útočném pásmu ocitá také Calgary. Hudlerovu zadovku zpoza brány nikdo nevyslyšel, domácí nemohou nalézt recept na pevnou defenzivu Vancouveru.
     
    17:40
    Další rozbitý útok Plamenů již ve svém zárodku. Domácé budou muset něco změnit, v ofenzivě jsou borci v červených dresech bezzubí.
     
    18:52
    Delší sekvence bez přerušení, která ale nepřinesla žádnou větší příležitost.
     
    19:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jenom dočkali úvodní branky. Henrik Sedin poslal dlouhý pas přesně na hůl JANNIKA HANSENA. Forvard Canucks pak zakončil samostatný únik ranou mezi pravou ruku a beton Berry, tedy do místa, které mají brankáři nejméně rádi. Asistence: Henrik Sedin, Dan Hamhuis.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství, které přineslo zpočátku velmi opatrný hokej. O něco více se poté osmělil Vancouver, který si svou aktivitou vysloužil vedoucí branku, o níž se v závěru periody postaral Jannik Hansen. Dokáží se domácí zlepšit, nebo bude pokračovat nadvláda Canucks? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
    Střely na branku: 2:13
    Vhazování: 8:9
    Hity: 8:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Henrik Sedin měl možnost založit útok, ovšem potřeboval vystřídat. Puk tak pouze posunul na hole zadáku Calgary.
     
    21:50
    Mohlo být vyrovnáno. Cammalleri malezl skvělou zadovkou přijíždějícího Mikaela Backlunda, který ale trefil pouze hruď povyjetého Lacka. Brankář nyní hosty podržel.
     
    22:43
    Calgary vstoupilo do druhé třetiny o poznání živěji. Nyní se ale domácím rozehrávka nepovedla podle představ, puk zamířil přes všechny čáry, což znamená buly před Berrou.
     
    23:17
    Hansen testoval nenápadnou ranou z velkého úhlu pozornost domácího brankáře. Ten se ale zaskočit nenechal a puk vytěsnil levým betonem.
     
    24:00
    Flames zastavuje postavení mimo hru, které zapříčinila přílišná rychlost Stajana. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:29
    Výstroj Lacka tentorkáte provětral od modré Chris Butler. Dělovku zadáka Plamenů ale hostující brankář v pohodě lapil. Posléze raději přerušil hru.
     
    24:57
    Na druhé straně ledové plochy totéž provedl před dotírajícím Kassianem Lack, který nechtěl připustit žádné komplikace. Buly po pravici gólmana Canucks.
     
    25:56
    Calgary je opět nastěhované v útočném pásmu, kde ale pouze hledá správnou pozici ke střele. Hosté se ale osvobozují.
     
    27:04
    Další icing Flames. Sledujeme poměrné plynulé utkání, které ale příliš hokejové krásy nepřináší. Ve hře obou celků je spousta nepřesností, veškeré střely jsou z uctivé vzdálenosti. Uvidíme, zda se úroveň klání alespoň trochu pozvedne.
     
    27:55
    Canucks opět odevzdávají a odchází střídat. Plameny tak mají zadarmo další možnost založit útok.
     
    28:46
    Tak to byla vynikající individuální akce Joe Colborna, který se podél pravého mantinelu protáhl do útočného pásma, natlačil se před obránce Vancouveru a následně se pokusil zasunout kus gumové pryže pod Lacka. To se mu ale nepodařilo, hostující strážce svatyně jej zalehl. Po přerušení hry jedním z hlavních arbitrů následuje komerční přestávka.
     
    28:54
    Zakázané uvolnění Flames má svůj původ v přihrávce Ladislava Šmída. Následuje buly před Lackem. Calgary je v právě probíhajících minutách lepším mužstvem.
     
    30:06
    Cammallerimu stačilo uhnout obránci Canucks k tomu, aby se probil do šance. Kotouč mu ovšem utekl. Z nadějně vypadající pozice tedy nic nebylo. V krátkém sledu je před námi další komerční pauza. Je skutečně zajímavé, kterak se obraz hry změnil. V první třetině Vancouver dominoval, nyní se k tomuto blíží domácí, kteří lační po vyrovnání. Jak se bude zápas vyvíjet nadále?
     
    30:41
    Santorelli nabil za sebou stojícímu Higginsovi, který ale trefil pouze holenní chrániče obránce Flames. Puk poté zamířil do středního pásma.
     
    31:51
    Po delší době se Canucks drží v útočném pásmu. Do žádné větší šance se ale hosté nedostali, Calgary brání velmi dobře.
     
    32:52
    Sestito dorážel bekhendem lehké nahození jednoho ze svých spoluhráčů, čehož si ale Berra všiml. Kotouč tak v poklidu schoval do rukavice, na čemž nic nezměnila ani následná strkanice. Vhazovat se bude po pravé ruce gólmana Flames.
     
    33:19
    Vancouver začíná opět vystrkovat růžky. Hansen nahdoil z pravé strany touš na bránu, kde operoval Daniel Sedin. Lídr Canucks se poté dostal k dorážce, leč nedokázal dát puku dostatečnou výšku.
     
    34:09
    Neuvěřitelné, Berra likviduje jednu příležitost hostí za druhou. Tentokráte si na přihrávku Santorelliho najel Bieksa. Vyniknout ale nechal vyrážečce mága Calgary. Hosté jsou opět při chuti, zlepšení Flames je pryč. Další komerční přestávka, která přijde domácím zcela jistě vhod, neboť byli poslední tři minuty pod soustavným tlakem.
     
    34:32
    Tvrdou ránu Stempniaka Lack pohodlně likviduje. Vhazovat se bude po levici brankáře hostí.
     
    34:42
    Nyní zde máme ofsajd Vancouveru, v němž byl chycen Richardson.
     
    35:42
    Higgins zavezl kotouč do pásma, kde čekal na příjezd svých kolegů z formace. Ještě dříve jej ale domácí obránci odzbrojili a vydali se do útoku.
     
    36:36
    Přečíslení tří na dva vypadalo velice nadějně, Jones se jej nakonec pokusil zakončit individuálně. Střelu švihem ale Lack zlikvidoval. Tato šance může domácí velmi mrzet.
     
    36:55
    Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahrají domácí. Za držení odchází pykat Zac Dalpe (VAN). Poradí si Flames s nabídnutou šancí?
     
    37:38
    Vancouver vyhazuje přes všechny čáry, domácím se zatím přesilová hra vůbec nedaří, prakticky ještě nevystřelili na bránu.
     
    38:24
    A znovu puk ve středním pásmu. Zdá se, že hosté tuto hru v početním deficitu přežijí bez úhony.
     
    39:02
    Již po skončení přesilové hry pálil z mezikruží Jiří Hudler. Rána českého hračičky ale byla sražena mimo tři tyče. Poté se hosté osvobodili posumutím puku do střední třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž druhá třetina je minulostí. Zpočátku bylo k vidění poměrně markantní zlepšení domácího celku. Po přelomu poloviny utkání již ale tento fakt neplatil, na Berru se začal valit jeden útok Canucks za druhým. Branku jsme ale neviděli, drama tak může pokračovat. Dotáhnou hosté zápas do vítězného konce, nebo se Calgary podaří vyrovnat? Odpověď nám přinese závěrečná třetina, která začne zhruba za čtvrt hodiny.
    Střely na branku: 8:24
    Vhazování: 15:22
    Hity: 16:8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Backlund pálil velmi nebezpečně z mezikruží, avšak Lack si dokázal poradit. Calgary navazuje na dobrý výkon z úvodu druhé třetiny.
     
    41:28
    Z pozice pravého kruhu vyslal jedovatý pokus Joe Colborne. Orazítkoval ale pouze vyrážečku brankáře hostí. Vancouver se ještě prakticky nedostal z obranného pásma.
     
    42:07
    Canucks se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se tak bude před Lackem.
     
    42:27
    Náznak útoku Vancouveru brzdí postavení mimo hru, které čárovému sudímu neuniklo. Buly bude provedeno v neutrálním pásmu.
     
    42:53
    Garrisonova rána sražena mezi diváky. Rovněž hosté se začínají probouzet. Za těsné vedení mohou děkovat svému muži v masce, který v úvodu třetiny své mužstvo několikrát výrazně podržel.
     
    43:28
    Icing Calgary. Veškeré dění se tak přesouvá zpět před Berru, konkrétně k jeho levé ruce.
     
    44:13
    Stempniak hledal křižnou přihrávku Stajanu, kterému ale sjel kotouč z hole. Poté se Canucks dokázali osvobodit vyhozením puku do středníhp pásma. Ne však na dlouho, chopili se jej totiž opět domácí.
     
    45:39
    A opět famózní Lack! Zcela sám se před brankářem hostí ocitl Galiardi, který se pokusil zakončit z otočky bekhendem. Gólman Canucks předvedl ukázkový rozštěp, jímž puk na cestě za brankovou čáru zastavil. Galiardi pouze nevěřícně kroutí hlavou.
     
    46:24
    Propagační pokus Boumy od pravého mantinelu neměl naději na úspěch, Lack si levou tyč pohlídal a kotouč ve své síti nepřipustil.
     
    47:43
    Dalpeho střela z otočky doputovala pouze na hole domácích, jejichž následný protiútok skončil ještě dříve než začal, a to zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude před Berrou.
     
    48:23
    A znovu icing domácích, kterým nevyšla rozehrávka. Calgary sbírá jedno zakázané uvolnění za druhým.
     
    48:33
    Henrik Sedin vypálil ihned po přejetí útočné modré čáry pouze do hrudi připraveného brankáře domácích. Následuje reklamní pauza. Obě mužstva tak mají chvilku na zregenerování svých sil.
     
    49:11
    Stempniak z velkého úhlu vyděsil Lacka, který však nakonec jeho vysoký pokus vyrazil. Flames jsou stále o něco málo aktivnějším celkem.
     
    49:44
    Na ledové ploše zůstává ležet Mike Cammalleri, v jehož tváři se objevuje krvavý šrám. Z opakovaného záběru je vidět, že utržil ránu pěstí. Ani jeden z hlavních sudí ale situaci neviděl, tudíž nemůže následovat trest, což se domácímu forvardovi velmi nelíbí.
     
    50:17
    Monahanova rána zápěstím byla sražena do rohu, Vancouver se začíná uchylovat do defenzivy, což činí poměrně brzy, do konce duelu chybí více než devět minut.
     
    51:20
    Brodie se podél pravého mantinelu proháčkoval až do dobré střelecké pozice, ze které nechal vyniknout připravené Lacka. Před brankářem Canucks navíc domácí velmi důrazně doráželi, což se borcům Canucks nelíbilo. Následovala tak menší potyčka, která ale pravděpodobně zůstane bez trestů. Utkání bude pokračovat po další reklamní pauze.
     
    52:08
    Menší tlak hostí Calgary ustálo, jediná rána Hamhuise byla sražena, což odnesla hůl jednoho z domácích hokejistů.
     
    53:01
    Santorelli se po přečíslení tří na dva ocitl v obrovské šanci, když se zcela sám zjevil tváří v tvář Berrovi. Útočník Canucks ale tuto příležitost zazdil, zamířil totiž vysoko nad bránu. Evidntně je sám na sebe naštvaný. Není divu, mohl své mužstvo přiblížit vítězství.
     
    53:44
    Zakázané uvolnění na straně Vancouveru. Vhazovat se tak bude po pravici Lacka. I nadále si hostí drží jednobrankové vedení, které získali již v první třetině.
     
    54:06
    A znovu icing v podání Vancouveru. Calgary se čas na vyrování pomalu, ale jistě krátí.
     
    55:00
    Giordanovu ránu od modré Lack vytěsňuje, na druhé straně hrací plochy testoval Berrovu pozornost v dnešním utkání velmi aktivní Jannik Hansen. Ani on ale nemohl zvednou ruce nad hlavu. Alespoň pro své mužstvo vybojoval útočné pásmo, což může být v této fázi utkání velmi cenné.
     
    55:35
    Brodie zkoušel nahodit směrem k hostující bráně, avšak Canucks vybojovali kotouč a vyvezli jej do středníhp pásma.
     
    56:15
    Daniel Sedin mohl rozhodnout! Svůj bekhend ale nedokázal ve stoprocentní pozici zvednout nad ležícího Berru. Canucks zatím hrají daleko od své brány.
     
    57:44
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto. Kesler výtečně vybojoval kotouč ve středním pásmu, načež jej poslal MIKU SANTORELLIMU. Útočník hostí si pak popojel a ranou nad levé rameno Berry podruhé v dnešním duelu rozsvítil červené světlo. Asistence: Ryan Kesler.
     
    58:20
    Calgary to zkouší bez brankáře, Berra míří na střídačku!
     
    58:29
    Mike Cammalleri napálil z mezikruží tyč, která musela být slyšet pravděpodobně až na parkovišti před halou. Lodivod Flames si bere oddechový čas. Dokáže svému týmu naordinovat správné pokyny?
     
    58:45
    Calgary ve středním pásmu. Brána domácích je stále prázdná, Flames hrají v šesti.
     
    59:10
    Vancouver se probil až do útočného pásma, kde ale puk do prázdné kelece dopravit nedokázal.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Vancouver v době největšího tlaku Calgary využil otevřené obrany a rozhodl o svém vítězství. Přesně se trefil Mike Santorelli. Vancouver tak zvítězil 2:0. Za zmínku stojí také vynikající výkon hostujícího muže v masce. Eddie Lack si po bezchybném výkonu připsal své druhé čisté konto v kariéře. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
    Střely na branku: 18:30
    Vhazování: 29:29
    Hity: 22:9
     
    Tři hvězdy utkání:
    3. Eddie Lack (VAN) 18 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Reto Berra (CGY) 28 zák., 2 góly, 93,3%
    2. Mike Santorelli (VAN) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Jiří Hudler (CGY) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:02
    Ladislav Šmíd (CGY) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:32 (04:11:47)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 20. Hansen (Sedin, Hamhuis), 58. Santorelli (Kesler)


    Calgary Flames: Berra (Ramo) – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Breen – Stempniak, Stajan, Galiardi – Byron, Backlund, Cammalleri – Jones, Colborne, Hudler – McGrattan, Monahan, Bouma
    Vancouver Canucks: Lack (Eriksson) – Tanev, Hamhuis, Weber, Garrison, Alberts, Bieksa – Hansen, Sedin H., Sedin D. – Santorelli, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito

    Rozhodčí: Joannette, Kimmerly – Nelson, Lazarowich

    Diváci: 19 289
    bahis siteleri