Buffalo – Washington 2:1 (1:0 po s.n.) | Florida – Montreal 4:1 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:5 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:3 (po pr.) | Toronto – Carolina 5:2 (kon.) | Tampa – NY Rangers 3:4 (kon.)
Calgary – Vancouver 0:2 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 4:5 (kon.) | Colorado – Winnipeg 1:2 (po pr.)
San Jose – Anaheim 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Vancouver Canucks
Pondělí 30.12.2013, 01:40 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Mike Cammalleri napálil z mezikruží tyč, která musela být slyšet pravděpodobně až na parkovišti před halou. Lodivod Flames si bere oddechový čas. Dokáže svému týmu naordinovat správné pokyny?
     
    58:20
    Calgary to zkouší bez brankáře, Berra míří na střídačku!
     
    57:44
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto. Kesler výtečně vybojoval kotouč ve středním pásmu, načež jej poslal MIKU SANTORELLIMU. Útočník hostí si pak popojel a ranou nad levé rameno Berry podruhé v dnešním duelu rozsvítil červené světlo. Asistence: Ryan Kesler.
     
    56:15
    Daniel Sedin mohl rozhodnout! Svůj bekhend ale nedokázal ve stoprocentní pozici zvednout nad ležícího Berru. Canucks zatím hrají daleko od své brány.
     
    53:01
    Santorelli se po přečíslení tří na dva ocitl v obrovské šanci, když se zcela sám zjevil tváří v tvář Berrovi. Útočník Canucks ale tuto příležitost zazdil, zamířil totiž vysoko nad bránu. Evidntně je sám na sebe naštvaný. Není divu, mohl své mužstvo přiblížit vítězství.
     
    45:39
    A opět famózní Lack! Zcela sám se před brankářem hostí ocitl Galiardi, který se pokusil zakončit z otočky bekhendem. Gólman Canucks předvedl ukázkový rozštěp, jímž puk na cestě za brankovou čáru zastavil. Galiardi pouze nevěřícně kroutí hlavou.
     
    36:55
    Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahrají domácí. Za držení odchází pykat Zac Dalpe (VAN). Poradí si Flames s nabídnutou šancí?
     
    34:09
    Neuvěřitelné, Berra likviduje jednu příležitost hostí za druhou. Tentokráte si na přihrávku Santorelliho najel Bieksa. Vyniknout ale nechal vyrážečce mága Calgary. Hosté jsou opět při chuti, zlepšení Flames je pryč. Další komerční přestávka, která přijde domácím zcela jistě vhod, neboť byli poslední tři minuty pod soustavným tlakem.
     
    33:19
    Vancouver začíná opět vystrkovat růžky. Hansen nahdoil z pravé strany touš na bránu, kde operoval Daniel Sedin. Lídr Canucks se poté dostal k dorážce, leč nedokázal dát puku dostatečnou výšku.
     
    28:46
    Tak to byla vynikající individuální akce Joe Colborna, který se podél pravého mantinelu protáhl do útočného pásma, natlačil se před obránce Vancouveru a následně se pokusil zasunout kus gumové pryže pod Lacka. To se mu ale nepodařilo, hostující strážce svatyně jej zalehl. Po přerušení hry jedním z hlavních arbitrů následuje komerční přestávka.
     
    21:50
    Mohlo být vyrovnáno. Cammalleri malezl skvělou zadovkou přijíždějícího Mikaela Backlunda, který ale trefil pouze hruď povyjetého Lacka. Brankář nyní hosty podržel.
     
    19:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jenom dočkali úvodní branky. Henrik Sedin poslal dlouhý pas přesně na hůl JANNIKA HANSENA. Forvard Canucks pak zakončil samostatný únik ranou mezi pravou ruku a beton Berry, tedy do místa, které mají brankáři nejméně rádi. Asistence: Henrik Sedin, Dan Hamhuis.
     
    13:05
    Otevřít skóre mohl Mike Cammalleri, jehož střela švihem z prostoru mezikruží pouze orazítkovala levé rameno Lacka. Příležitost probudila ospalé domácí publikum, které bouří.
     
    11:02
    První výraznější příležitost utkání, lehké nahození vypadlo Berrovi z náručí, načež se na místě ihned ocitl Henrik Sedin, který se pokusil bleskově dorazit. Domácí gólman ale svou chybu napravil a situaci pomocí své rukavice zachránil.
     
    02:43
    Brian McGrattan (CGY) je navíc za úder loktem vyloučen na pět minut + do konce utkání. Vancouver bude mít k dispozici dlouhou přesilovou hru.
     
    02:43
    Po velmi nevybíravém zákroku na Albertse se do sebe pustili McGrattan a Sestito. Na body vyrovnaná šarvátka končí pětiminutovým vyloučením obou borců.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 20. Hansen (Sedin, Hamhuis), 58. Santorelli (Kesler)


    Calgary Flames: Berra (Ramo) – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Breen – Stempniak, Stajan, Galiardi – Byron, Backlund, Cammalleri – Jones, Colborne, Hudler – McGrattan, Monahan, Bouma
    Vancouver Canucks: Lack (Eriksson) – Tanev, Hamhuis, Weber, Garrison, Alberts, Bieksa – Hansen, Sedin H., Sedin D. – Santorelli, Kesler, Higgins – Kassian, Richardson, Booth – Weise, Dalpe, Sestito

    Rozhodčí: Joannette, Kimmerly – Nelson, Lazarowich

    Diváci: 19 289