Slovensko U20 – Česko U20 1:4 (kon.) | Švédsko U20 – Rusko U20 3:2 (kon.) | USA U20 – Kanada U20 2:3 (kon.)
Finsko U20 – Švýcarsko U20 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Švédsko U20
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Rusko U20
Úterý 31.12.2013, 14:00 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Až teď jde ruský brankář na střídačku!
     
    57:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že prodlužovat se nebude, neboť Olofsson nahodil od modré čáry puk před branku a tam se šikovnou tečí mezi Vasilevského betony prosadil JACOB DE LA ROSE. Asistence: Gustav Olofsson, Elias Lindholm.
     
    51:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Rusům podařilo využít i druhou přesilovku. MICHAIL GRIGORENKO šťastně před Danskem tečoval Bučnevičovo nahození a začíná se tak znovu. Asistence: Pavel Bučnevič, Anton Slepyšev.
     
    50:09
    Alexander Wennberg je viníkem druhého dnešního švédské vyloučení. Jeho trest zní: 2 minuty za podražení.
     
    46:43
    Grigorenko přihrál před branku Slepyševovi, jenž byl rozhodně v dobré pozici, avšak nedokázal najít místo mezi Danskem a brankovou konstrukcí!
     
    46:09
    Jakimov před brankou výborně našel Chlopotovova, jenž ale nedokázal zvednout puk nad Danskův beton a následně byl sražen!
     
    43:32
    Střelec první branky utkání Andreas Johnson podrazil po Collbergově ztrátě kotouče Vasilevského a je tak vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:15
    Bereglazovova nepříjemná střela od modré krátce po vhazování vystrašila všechny Švédy, Dansk to nakonec zvládl s pomocí pravé tyče!
     
    32:10
    To byl zákrok, který by mohl toto utkání zlomit! Vasilevskij zůstal ležet břichem na ledě, nezbývalo mu nic jiného, než nastavit lapačku a představte si, Lindholm, před nímž bylo více než polovina branky volné, trefil rukavici ruského brankáře. V Malmö Areně to jen zašumělo.
     
    31:26
    Forsberg si najel do druhé vlny a vypálil do Vasilevského břevna! Teď při ruském brankáři stáli všichni svatí.
     
    30:04
    Další vyloučení přichází na ruské straně, neboť sborna hrála v šesti. Trest odsedí Vadim Chlopotov.
     
    29:56
    Burakowsky projel před branku a snažil se před prázdnou přihrát Sörensenovi, jenomže ten zakončit nedokázal díky zmařené přihrávce! Burakowsky měl zřejmě z výhodné pozice střílet.
     
    24:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se nakonec dočkali ještě v přesilové hře. ALEXANDR BARABANOV si zcela sám sjel před branku, nastavil hokejku a mezi betony tečoval Osnovinovu přihrávku. Asistence: Vjačeslav Osnovin, Ilja Ljubuškin.
     
    23:17
    První švédské oslabení je na světě. Robert Hägg zahákoval před branku vyjíždějícího Žafjarova a dostává za to dvě minuty.
     
    19:46
    Na trestnou lavici k výkonu dvouminutového trestu za hru vysokou holí usedl Valerij Vasiljev.
     
    19:44
    Před brankou zůstal úplně volný Pettersson, jenž při ponechané výhodě minul puk! Jinak by zakončoval do zcela prázdné branky.
     
    17:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rusové se už nadechovali k závěrečnému náporu ve třetí třetině a teď přišla tato velmi ledová sprcha. Wallmark zpoza branky mezi kruhy našel NICKA SÖRENSENA, jehož několikrát tečovaná rána propadla za Vasilevského záda. Asistence: Lucas Wallmark, André Burakowsky.
     
    16:05
    Před branku teď krásně prošel Žafjarov, jenomže po sólu přes polovinu kluziště nezvládl kličku a Dansk mu nakonec u své pravé tyče nenechal ani kousek místa! Rozhodně největší ruská šance v dosavadním průběhu utkání.
     
    12:58
    Už se zdálo, že Švédové znovu ztratí pásmo, oni ale místo toho sehráli nádhernou kombinaci, na jejímž konci měl být do prázdné branky zakončující Forsberg! Jenomže ten přejel přihrávku a Rusové tak mohli vyhodit.
     
    11:31
    De la Roseho nahození sice bylo sraženo do ochranné sítě, nicméně ruské nepříjemnosti pokračují. Nikita Zadorov je vyloučen na dvě minuty za sekání a sborná tak bude hrát osm vteřin ve třech.
     
    09:40
    Na dvě minuty za podražení je vyloučen Pavel Bučnevič.
     
    09:40
    Forsberg nadále dělá svým pohybem Rusům velké potíže! Tentokrát zavezl puk do útočného pásma, dostal jej před branku, kde jej rozhodčí ztratili z dohledu a když se Lindholm chystal zakončovat do odkryté klece, přerušili hru.
     
    06:54
    Forsberg si vyjel do vynikající pozice v kruhu pro vhazování, byl už před ním jen Vasilevskij, jenomže nejproduktivnější Švéd v dosavadním průběhu turnaje zklamal!
     
    04:20
    Do dobré pozice si sjel Sörensen, jenomže pálil pouze do povyjetého Vasilevského!
     
    03:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Collbergova důsledná práce po nepovedené střele se vyplatila. Švédský útočník se mezi kruhy zmocnil puku, předal jej doleva ANDREASI JOHNSONOVI a ten využil nepříliš dobrého postavení Vasilevského. Asistence: Sebastian Collberg, Lucas Wallmark.
     
    02:23
    Společně s ním odešel na trestnou lavici také Nikolaj Skladničenko, jenž dostal osobní trest za výroky směrem k rozhodčím.
     
    02:23
    Nakonec je na dvě minuty za vražení na hrazení vyloučen Georgij Busarov.
    Marken.cz

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 4. Johnson (Collberg, Wallmark), 18. Sörensen (Wallmark, Burakowsky), 58. de la Rose (Olofsson, Lindholm) – 25. Barabanov (Osnovin, Ljubuškin), 52. Grigorenko (Bučnevič, Slepyšev)


    Švédsko U20: Dansk (Högberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hägg, Bengtsson – Johnson, Wennberg, Collberg – de la Rose, Forsberg, Lindholm – Burakowsky, Sörensen, Wallmark – Sandberg, E. Karlsson, Sundqvist
    Rusko U20: Vasilevskij (Nalimov) – Zadorov, Mironov, Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev – Slepyšev, Bučnevič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov, Barbašjov, Chlopotov – Busarov, Gimatov, Zykov – Skladničenko

    Rozhodčí: René Hradil (CZE), Marc Wiegand (SUI) – Fraser McIntyre (USA), Joris Müller (SUI)

    Diváci: 11 528
    bahis siteleri