NY Rangers – Columbus 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Dallas 7:3 (kon.) | Montreal – Florida 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
7:3 (0:2, 4:1, 3:0)
Dallas Stars
Úterý 07.01.2014, 01:05 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Islanders mohou na dnešní výhru navázat znovu zítra, kdy cestují na půdu Toronta. Tímto zápasem vás budu opět provázet, do té doby na shledanou! (03:48:28)
     
    Československá stopa v utkání:

    Do dnešního zápasu nenastoupil žádný český, ani slovenský hokejista. Hráči Islanders Radek Martínek a Lubomír Višňovský se nachází na listině zraněných.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. John Tavares (NYI) 3+2
    2. Ryan Strome (NYI) 1+0
    3. Thomas Vanek (NYI) 0+2
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 43:23
    vhazování: 26:15
    hity: 45:25
    trestné minuty: 8:12
     
    Je tu konec zajímavého utkání, ve které Islanders téměř rozdrtili Dallas v poměru 7:3. Největší měrou se na tom podílel John Tavares, který vstřelil tři góly a k tomu přidal další dvě asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Fanoušci slaví hlučným potleskem zasloužené vítězství svého týmu.
     
    58:21
    Na střídačce Islanders září jeden úsměv za druhým, je to pochopitelné. Domácí mohou pomalu začít oslavovat své vysoké vítězství.
     
    57:29
    Zbytek oslabení Dallas přežil bez úhony, po delší době zase hraje v pěti.
     
    56:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    One-man-show pokračuje, čepice létají na led! Kapitán Islanders JOHN TAVARES (20) jde očividně příkladem, v přesilové hře pět na tři se posunul na modrou čáru, vybruslil s kotoučem na kruhy a prudkou střelou mezi betony Lehtonena dokonává svůj hattrick – 7:3! Asistence: Andrew MacDonald a Casey Cizikas.
     
    56:43
    Strome na pravé straně promáchl prudkou přihrávku od Baiyleeho, vzápětí vypálil Clutterbuck do náruče hostujícího gólmana.
     
    56:03
    Clutterbuck se opřel do kotouče od modré čáry, puk skončil někde mezi betony Lehtonena.
     
    55:47
    Hráči Islanders si v tuto chvíli přesilovou hru pět na tři doslova užívají a vymýšlí velmi zajímavá zakončení. Zatím bez úspěchu.
     
    55:29
    A ta navíc bude dvojnásobná! Travis Hamonic byl zasažen holí do obličeje, je tam také krev. Rozhodčí posílají za katr Ryana Garbutta (DAL) za hru vysokou holí. Hrát se bude velmi dlouho pět na tři!
     
    55:13
    To je zřejmě definitivní tečka za snahou Stars v dnešní zápase. Chiasson (DAL) zbytečně v útočné třetině sekl MacDonalda, díky čemuž oslabuje svůj tým necelých pět minut před koncem. Podaří se Islanders ještě jednou využít početní výhodu?
     
    54:22
    Utkání se již spíše formálně dohrává, Dallas se přece jen snaží ještě o úpravu skóre, ale příliš času mu již nezbývá. Stars dnes hráli aktivně pouze dvacet minut a to na vítězství v žádné případě stačit nemůže.
     
    53:24
    Jedním z nejaktivnějších hráčů Dallasu je dnes Rich Peverley, který se snaží stále si vypracovávat brankové příležitosti. Dnes to ale proti Islanders není nic moc platné.
     
    52:41
    Ofsajd Islanders dává možnost komerční přestávce.
     
    51:42
    Ryan Strome je svým úvodním gólem v kariéře v NHL hodně namlsán a snaží se svoji zatím úzkou sbírku ještě rozšířit. Nabídku Grabnera ale tentokrát nezužitkoval.
     
    50:36
    Necelých deset minut před koncem dnešního zápasu přichází zakázané uvolnění New Yorku Islanders. Po delší době se hra stěhuje před Kevina Poulina.
     
    49:52
    Gončar prudkým nahozením trefil čárového rozhodčího do krku, naštěstí však vypadá muž na lajně v pořádku.
     
    48:40
    John Tavares se díky dnešním dvěma gólům a stejného počtu asistencí posouvá již na třetí místo kanadského bodování celé NHL! Lepší jsou již pouze Sidney Crosby a Patrick Kane!
     
    48:28
    Dallas v tuto chvíli opravdu neví, kam dříve skočit, z dnešního duelu šanci na body již zřejmě definitivně vzdal.
     
    46:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jak je to jednoduché předvedl na druhé straně kapitán Islanders a dnes již čtyřbodový JOHN TAVARES (19)! Domácí střelec využil přesilovou hru tím, že si z levé strany najel do brankoviště, roztáhl brankáři betony a mezi nohy zasunul kotouč po ledě do sítě – 6:3! Asistence: Frans Nielsen a Andrew MacDonald.
     
    45:59
    Jamie Benn dostal přesnou přihrávku zpoza branky a při vlastním oslabení napálil tyčku Poulinovy klece!
     
    45:38
    Domácí v plném počtu.
     
    45:18
    Peter Regin byl při svém postupu zastaven nedovoleně Whitneym (DAL), který již sedí se sklopenou hlavou na trestné lavici. Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách, poté začne zkrácená přesilovka domácích.
     
    45:18
    Naopak na druhé straně vznikl rychlý protiútok, který mohl znamenat šestou branku Islanders! Peter Regin v přečíslení dva na jednoho posunul kotouč na Franse Nilsena, který ale z bezprostřední blízkosti puk pod víko Lehtonenovy svatyně zvednout nedokázal!
     
    45:01
    Whitney křižnou přihrávku vybídl ke střele Goligoskiho, jeho rána příklepem se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    44:12
    New York však útočí i v oslabení, Nielsen natřikrát dorážel svoji původní střelu. Lehtonena roztáhnutého na brankové čáře ale nepřekonal.
     
    43:38
    Rozjetý New York zastavuje "faul" Cizikase (NYI), který však nic neudělal. Diváci i trenéři zhlédli jeho zákrok na kostce a nyní se rozčilují. Cizikas pouze najel zezadu do konstrukce branky, od které se k zemi jako hruška skácel Lehtonen. Nemění to nic na tom, že Islanders se budou bránit ve čtyřech.
     
    43:07
    Domácí opět drží aktivitu a převahu na svých hokejkách, Dallas si úvod třetí třetiny rozhodně představoval jinak.
     
    41:57
    Oba hříšníci ze závěru druhé třetiny se vrátili na led, hraje se tedy v pěti na obou stranách.
     
    41:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté pokračují ve svém koncertu ze druhé části i po přestávce! Nejprve byl v úniku Ničuškin skvělým obranným zákrokem zastaven de Haanem, na druhé straně vyšla křižná přihrávka na BRIANA STRAITA (2), jenž tvrdou ranou k tyči těsně nad betonem nedal finskému brankáři žádnou šanci – 5:3! Asistence: John Tavares a Calvin de Haan.
     
    40:25
    Vítr v obraně Dallasu dělal v úvodu třetí části Michale Grabner, Lehtonen byl tentokrát u své pravé tyče připraven včas.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 25:17
    vhazování: 26:20
    hity: 24:10
    trestné minuty: 6:6
     
    Sledujeme opravdu pohlednou podívanou, diváci se Nassau Coliseum v New Yorku rozhodně nenudí! Islanders předvedli ve druhé periodě neuvěřitelný obrat a hlavně díky gólu Nelsona z poslední minuty prostředního dějství odchází do kabin spokojenější než jejich soupeř. Rozhodnuto ale ještě zdaleka není, naznačit může třetí dvacetiminutovka, jejíž začátek je naplánován zhruba na 3:05.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Samotný závěr druhé části ještě provází emoce, za drobnou strkanici jsou s menším trestem za hrubost na trestnou lavici posláni Jamie Benn (DAL) a Thomas Vanek (NYI). Druhá perioda se tedy bude dohrávat ve čtyřech.
     
    39:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    A přece jen půjdou do kabin šťastnější hokejisté New Yorku! Do útočného pásma vlétl jako drak BROCK NELSON (4), mezi obránci vyslal skrytou střelu, kterou Lehtonen evidentně podcenil a nešťastně ji propustil za svá záda – 4:3! Asistence: Casey Cizikas a Calvin de Haan.
     
    38:28
    Druhé dějství se chýlí ke konci, hraje se však v opravdu svižném tempu. Divákům se dnešní duel musí opravdu líbit.
     
    37:57
    Početní výhoda domácích nepatřila mezi nejlepší, vyloučený Garbutt je mezi mantinely.
     
    37:01
    Vanek křižnou přihrávkou hledal volného Johna Tavarese, kapitán Islanders ale před prázdnou branku letící puk promáchl!
     
    36:40
    Islanders kombinují v útočném pásmu, ke střelecké příležitosti se ale stále nemohou dostat.
     
    35:57
    Pro změnu mohou v přesilové hře odpovědět domácí hokejisté. Ryan Garbutt (DAL) obdržel od rozhodčího dvouminutový trest za držení a nyní bude trnout na lavici hanby.
     
    35:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ve zbývajícím čase se ale Stars přece jen daří skórovat a znovu srovnat skóre dnešního mače! Po rychlé kombinaci se nenápadně do brankoviště vrhl Peverley, ani nadvakrát ale puk do sítě neprocpal. Se třetí dorážkou však přispěchal VALERIJ NIČUŠKIN (9), který umazal těsný náskok New Yorku Islanders – 3:3! Asistence: Rich Peverley a Ray Whitney.
     
    35:00
    Domácí opět vyhazují, přesilová hra Dallasu se blíží ke svému konci.
     
    34:40
    Chiasson číhal připravený na brankovišti, po přihrávce od Goligoskiho okamžitě vypálil. Poulin stál ale velmi blízko a puk ho naštěstí pro Islanders trefil.
     
    34:19
    Hamonic skvěle zabojoval u mantinelu a vyhodil puk daleko od branky Poulina.
     
    33:33
    Velmi chytře to nyní udělal střelec druhé branky Dallasu Cole, který nejprve vyprovokoval Cizikase (NYI) ostrým zákrokem a poté se nechal faulovat. Bude z toho početní výhoda pro Dallas. Jedná se o druhou přesilovku v zápase, ta první příliš vzruchu kromě střídání brankáře nepřinesla.
     
    33:20
    Po třetí vstřelené brance naopak opadla aktivita Islanders, což by nemuselo přinést nic moc dobrého. Uvidíme, jak se nám zápas vyvine.
     
    33:07
    Od levého mantinelu prověřil pozornost domácího gólmana pro změnu Fiddler, Poulin ale neomylně sebral puk ze vzduchu lapačkou.
     
    32:27
    Goligoski se v souboji jeden na jednoho chytře uvolnil, následnou ranou příklepem vyprášil pouze levý beton Kevina Poulina.
     
    31:40
    Zdá se, že Dallas se začíná probírat z letargie, poprvé ve druhé části musel Poulin řešit opravdu nepřehlednou situaci. V leže se snažil ukrýt kotouč pod sebou, hráči Stars ale dotírali až příliš tvrdě. Nakonec to pro domácí dobře dopadlo.
     
    29:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    A obrat Islanders je dokonán! Během sedmi minut domácí skórují potřetí a strhávají vedení poprvé v dnešním zápase na svoji stranu! Baileyho zakončení na úvod skončil na bránícím hráči, vzápětí se ale útočník Islanders neukvapil a milimetrovou přihrávkou našel na brankovišti osamoceného PETERA REGINA (2). Dánský forward pouze nastavil čepel a poslal puk do prázdné branky – 3:2! Asistence: Josh Bailey a Thomas Hickey.
     
    29:04
    Islanders hrají ve druhé periodě jako vyměnění, John Tavares mohl nyní strhnout skóre na jejich stranu! Chytrou kličkou na modré čáře se uvolnil a z kruhů napálil tahem puk do ramene Lehtonena!
     
    28:25
    Až nyní si brankář Kevin Poulin připsal první zákrok ve druhé dvacetiminutovce. Se štěstím se ke kotouči dostal za brankou Valerij Ničuškin, okamžitě se snažil puk zasunout do branky. Náhradní brankář Islanders byl u své levé tyče včas.
     
    27:53
    Příliš velkou změnu to ale prozatím nepřineslo, Dallas opět vyhazuje na icing.
     
    27:29
    Kouč Dallasu se snaží reagovat na nepříznivý vývoj ve druhé třetině oddechovým časem.
     
    27:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tentokrát by ale Dallasu nepomohla ani svěcená voda! Hrubou chybu před vlastním brankářem předvedl jeden z obránců, který nepochopitelně přenechal puk Thomasi Vanekovi. Rakouský útočník elegantní zadovkou mezi nohama posunul puk na JOHNA TAVARESE (18), který před sebou neměl těžký úkol – 2:2! Asistence: Thomas Vanek.
     
    27:08
    Chyba v rozehrávce se zrodila také na straně Stars, John Tavares se díky tomu dostal do kvalitní příležitosti! Jeho únik po pravé straně skončil bekhendovým pokusem, který Lehtonen se štěstím vytěsnil mimo tři tyče!
     
    26:30
    Ve druhé třetině je stav na střely 5:0 pro Islanders, Dallas se ještě k ničemu nedostal.
     
    25:46
    A Ryan Strome je po svém gólu rozhodně při chuti. Tentokrát předvedl svou dravost, kdy se vrhl mezi dva hráče a dostal se až k zakončení. V minisouboji s brankářem byl však nyní úspěšnější Kari Lehtonen.
     
    25:18
    Domácí hokejisté mají v tuto chvíli silný tlak, kolem branky Lehtonena létá jeden kotouč za druhým. MacDonald ani Hamonic ale nedokázali zamířit přesně.
     
    24:42
    Nahození MacDonalda přišlo ještě před červenou čarou, nemůže následovat nic jiného než zakázané uvolnění.
     
    24:14
    Nielsen kooperoval za brankou Dallasu, chytrou zadovkou ale překvapil i samotného Tavarese, který si v tu chvíli sjížděl úplně na jinou stranu.
     
    23:38
    O několik sekund později proběhla situace jako přes kopírák.
     
    23:24
    Dallas se rázem dostal do problémů, nyní se osvobodil pouze za cenu vyhození přes všechny čáry. Hra se vrací před Lehtonena.
     
    21:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Přesto se domácím hokejistům daří přesilovou hru využít a zdramatizovat průběh dnešního duelu! Tavares zpoza branky našel na kruzích Vaneka, ten bráněn dvěma soupeři pouze posunul puk na volného RYANA STROMA (1), který bleskovou dorážkou dává svůj první gól v NHL v kariéře – 1:2! Asistence: Thomas Vanek a John Tavares.
     
    21:30
    Střela MacDonalda se od betonu finského brankáře odrazila přímo k Nielsenovi, který z hranice kruhů nedokázal trefit odkrytou branku Dallasu!
     
    21:03
    Peverleymu se podařilo vyhodit puk daleko od branky Lehtonena, domácí se ale velmi rychle vrátili do útočné třetiny.
     
    20:24
    Druhá perioda začíná zostra, domácí hokejisté dostanou příležitost na zkorigování nepříznivého výsledku. Před brankou si neohrabaně počínal Antoine Roussel (DAL), který za krosček dostal od hlavních rozhodčích menší trest.
     
    20:10
    Hned úvodní útočná akce Islanders končí ofsajdem Cizikase.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Československá stopa v utkání:

    Do dnešního zápasu nenastoupil žádný český, ani slovenský hokejista. Hráči Islanders Radek Martínek a Lubomír Višňovský se nachází na listině zraněných.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 14:10
    vhazování: 11:8
    hity: 16:7
    trestné minuty: 2:0
     
    Úvodní dějství zajímavého zápasu v Dallasu přineslo pohlednou podívanou okořeněnou dvěma brankami a střídáním brankáře. Stars se dostali do vedení zásluhou Jamieho Benna, následně kvůli zranění opustil hru Nabokov. Náhradník Poulin však vydržel s čistým štítem pouze několik sekund, když ho chvíli po příchodu od modré čáry prostřelil Cole. Druhá třetina začne přibližně ve 2:03.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Přesně o čtyřiadvacet vteřin později se situace opakuje, tentokrát jsou oči směřovány na přechod do pásma v podání kapitána Tavarese.
     
    19:06
    Útočná akce Islanders však ztroskotala na postavení mimo hru, za modrou čarou byl načapán Vanek.
     
    18:59
    Stars se snaží dohrát úvodní dvacetiminutovku v poklidu za brankou soupeře, autor úvodní branky Jamie Benn byl ale obrán o kotouče.
     
    18:09
    Nepřesná rozehrávka zadáků Islanders znamená zakázané uvolnění.
     
    17:33
    Travis Hamonic to naopak zkoušel příklepem od pravého mantinelu, Lehtonen pozorný.
     
    16:47
    Nyní se naopak Islanders dlouho nemohli vymanit ze sevření soupeře, k zakončení se dostal nejproduktivnější hráč Dallasu Seguin, z ostrého úhlu ale Poulina neprostřelil.
     
    15:45
    Dallas se v první třetině již nikam nežene, se současným výsledkem je nadmíru spokojen. Nyní musí tvořit hráči z New Yorku.
     
    14:58
    Brankář Lehtonen raději ukryl puk pod svoji lapačkou a daroval tím domácím zadarmo vhazování v útočné třetině.
     
    14:47
    Islanders jsou evidentně zaskočeni průběhem zápasu, podobně si to fanoušci ani hráči rozhodně nepředstavovali.
     
    13:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    A první kontakt s kotoučem Kevin Poulin zaznamenal až poté, co ho vytahoval z branky. ERIC COLE (11) se s pukem otáčel na modré čáře, lehkým nahození ho poslal směrem na klec Islanders. Ke smůle domácích Poulin vůbec nic neviděl a mohl pouze přihlížet tomu, jak kotouč končí v jeho síti – 0:2! Asistence: Alex Chiasson a Rich Peverley.
     
    13:42
    Gončar mohl poprvé prověřit novou postavu na ledě, ruský útočník se ale nakonec k zakončení nedostal. Poulin tak na svůj první zákrok stále čeká.
     
    12:54
    Tak nakonec to nepůjde. V prvním možném přerušení opouští kulhající Jevgenij Nabokov ledovou plochu a míří přímo do kabiny. Na jeho místo se staví Kevin Poulin!
     
    12:20
    Domácí hokejisté oslabení přežili, nyní se opět mohou soustředit na své pokusy o srovnání nepříznivého stavu.
     
    11:55
    Hra pokračuje, Islanders opět poslali kotouč až k brankáři Lehtonenovi.
     
    11:33
    Ruský brankář se již postavil na vlastní nohy, navlékl si masku. Vypadá to, že nakonec bude schopen pokračovat v dnešním duelu.
     
    11:33
    Po několika přihrávkách došlo k velkému závaru před brankou Islanders, při kterém byl zřejmě zraněn gólman Jevgenij Nabokov! Nyní je ošetřován, vypadá to na tříslo.
     
    11:19
    Nyní se již hostující pětice pevně usadila v útočné třetině a kombinuje před brankou Nabokova.
     
    10:57
    Úvodní okamžiky přesilové hry Dallasu nevychází podle představ, soupeř se dokázal osvobodit.
     
    10:20
    Tentokrát se ale budou muset bránit hráči Islanders, hlavní rozhodčí je totiž posílá do čtyř. Na trestnou lavici konkrétně usedne Thomas Vanek (NYI), který ve středním pásmu zbytečně zahákoval Cody Eakina.
     
    10:11
    Velmi blízko byl nyní John Tavares, který mohl srovnat střelecký účet zápasu. V dobré pozici ale ještě přihrával a to byla zásadní chyba, Dallas se znovu ubránil.
     
    09:37
    Následuje další icing Stars. Domácí si v posledních minutách dokázali vytvořit souvislý tlak, chybí pouze přesnější zakončení.
     
    09:19
    Ryan Strome zvolil samostatnou akci a po přejetí modré čáry střelou zápěstím poslal puk přímo do Lehtonenovy lapačky.
     
    08:29
    Strait rozjel další útočnou akci Islanders nahozením od červené čáry nahození, Lehtonen raději ukryl puk do své rukavice. Pokračovat budeme po první reklamní pauze dnešního utkání.
     
    07:59
    Islanders si dokázali vytvořit souvislý tlak, hosté na to reagují vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    07:50
    Vzápětí vyšla z chumlu hráčů další skrytá střela Hamonice, k dorážkám se snažil propracovat Tavares, ale pozorná defenzíva Stars ničemu z toho zelenou nedala.
     
    07:07
    Na druhé straně měl téměř stoprocentní příležitost na srovnání Cizikas, který se dostal až před brankáře Lehtonena! Zakončení měl však na dlouhou ruku a ležící beton finského gólmana již přehodit nedokázal!
     
    06:29
    Clutterbuckovo nahození bylo několikrát tečováno, Nabokov chvíli nevěděl, kde má kotouč. K jeho štěstí puk proskákal těsně mimo.
     
    05:55
    Uvidíme, co nám vedoucí branka udělá s vývojem zápasu. Dallas je stále o poznání aktivnější a v útočném pásmu nebezpečnější.
     
    05:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Druhé přerušení dnešního zápasu je způsobeno vedoucí brankou Dallasu! Nepřesnost v obraně Islanders byla tvrdě a nekompromisně potrestána! Jeden z obránců New Yorku při vyhození namazal puk přímo na čepel JAMIEHO BENNA (15), který bleskovou ranou zápěstím prostřelil překvapeného Nabokova – 0:1! Bez asistence.
     
    04:03
    Nahození Seguina z ostrého úhlu pouze prosvištělo brankovištěm domácího týmu, odpověď Hamonice také úspěch nezaznamenala.
     
    03:28
    Antoine Roussel se z ničeho nic dostal k puku před brankou Islanders, i on byl ale překvapen, do jak velké šance se dostal a možná i z toho důvodu jeho zakončení postrádalo přesnost.
     
    02:56
    Zatím se hraje velmi svižný hokej bez zbytečného přerušování, aktivitu naopak převzal na své hokejky Dallas.
     
    01:39
    Na druhé straně si úvodní zákrok večera připisuje také Jevgenij Nabokov, střela Jamieho Benna mu ale výraznější problémy nenadělala.
     
    00:49
    O chvíli později již však měl hostující brankář plné ruce práce! Rakouský reprezentant, který se zítřejší dopoledne definitivně dozví o své účasti na olympiádě v Soči, Thomas Vanek dostal u levého mantinelu spoustu prostoru. Rána příklepem vyprášila vyrážečku Lehtonena, puk nakonec finský brankář odrazil nad břevno!
     
    00:19
    Domácí hokejisté vstoupili do utkání aktivněji a hned po několika sekundách se drali do zakončení. Lehtonen nakonec zasahovat nemusel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva již krouží po hrací ploše, úvodní vhazování bude provedeno během několika desítek sekund.
     
    V dnešním zápase se kvůli zranění neobjeví ani jeden český či slovenský hokejista, Islanders bude zároveň také chybět Kyle Okposo, který nemůže hrát z rodinných důvodů. Dnes se mu totiž narodila dcera Elliana.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Bailey, Tavares, Vanek – Clutterbuck, Nielsen, Grabner – McDonald, Strome, Nelson – Martin, Cizikas, Regin

    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Jo. Benn, Connauton, Gaunce – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Chiasson, Peverley, Cole – Whitney, Fiddler, Horcoff

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Devorski – Driscoll, Nowak.
     
    V dnešním duelu přece jen uvidíme i české a slovenské zástupce. V dresu Islanders zdatně bojují Radek Martínek a Lubomír Višňovský. Slovenský zadák odehrál v letošní sezóně zatím pouze osm duelů a připsal si gól a dvě asistence. Radek Martínek na tom není o moc lépe, z deseti mačů neskóroval a tři branky svým spoluhráčům připravil.
     
    Mužstvo Dallas Stars je na tom velmi obdobně, jeho situace však není až tak kritická. Stars totiž čeká boj o místa zaručující play-off až do samotného konce, v polovině základní části je Dallas na desáté pozici s minimální ztrátou na Phoenix a Minnesotu. Dvoubodové vítězství by ho po dnešku na vysněné osmé místo posunulo.
     
    Stejně jako každý rok se i letos snaží New York Islanders dosáhnout na pozice zajišťující účast ve vyřazovacích bojích, ani tentokrát jim to ale příliš nevychází. Před blížící se olympijskou přestávkou potřebují každý bod, aby napravili svoji současnou patnáctou pozici. Na osmé místo přitom ztrácí již jedenáct bodů.
     
    Zdravím fanoušky kanadsko-americké NHL! Dnešní noc je tou pravou pro střetnutí týmů New Yorku Islanders a Dallas Stars. Papírově se bude jednat o velmi vyrovnaný duel, oba celky nutně potřebují bodovat a před jistě vyprodaným stadionem Nassau Coliseum je nečeká nic lehkého. Kdo se nakonec bude radovat? Startujeme v 1 hodinu v noci!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Strome (Vanek, Tavares), 28. Tavares (Vanek), 30. Regin (Bailey, Hickey), 40. Nelson (Cizikas, de Haan), 42. Strait (Tavares, de Haan), 47. Tavares (Nielsen, MacDonald), 57. Tavares (MacDonald, Cizikas) – 6. Jamie Benn, 14. Cole (Chiasson, Peverley), 36. Ničuškin (Peverley, Whitney)


    New York Islanders: Nabokov (13. Poulin) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Bailey, Tavares, Vanek – Clutterbuck, Nielsen, Grabner – McDonald, Strome, Nelson – Martin, Cizikas, Regin
    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Jo. Benn, Connauton, Gaunce – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Chiasson, Peverley, Cole – Whitney, Fiddler, Horcoff

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Devorski – Driscoll, Nowak
    bahis siteleri