NY Rangers – Columbus 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Dallas 7:3 (kon.) | Montreal – Florida 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
7:3 (0:2, 4:1, 3:0)
Dallas Stars
Úterý 07.01.2014, 01:05 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    One-man-show pokračuje, čepice létají na led! Kapitán Islanders JOHN TAVARES (20) jde očividně příkladem, v přesilové hře pět na tři se posunul na modrou čáru, vybruslil s kotoučem na kruhy a prudkou střelou mezi betony Lehtonena dokonává svůj hattrick – 7:3! Asistence: Andrew MacDonald a Casey Cizikas.
     
    46:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jak je to jednoduché předvedl na druhé straně kapitán Islanders a dnes již čtyřbodový JOHN TAVARES (19)! Domácí střelec využil přesilovou hru tím, že si z levé strany najel do brankoviště, roztáhl brankáři betony a mezi nohy zasunul kotouč po ledě do sítě – 6:3! Asistence: Frans Nielsen a Andrew MacDonald.
     
    41:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté pokračují ve svém koncertu ze druhé části i po přestávce! Nejprve byl v úniku Ničuškin skvělým obranným zákrokem zastaven de Haanem, na druhé straně vyšla křižná přihrávka na BRIANA STRAITA (2), jenž tvrdou ranou k tyči těsně nad betonem nedal finskému brankáři žádnou šanci – 5:3! Asistence: John Tavares a Calvin de Haan.
     
    39:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    A přece jen půjdou do kabin šťastnější hokejisté New Yorku! Do útočného pásma vlétl jako drak BROCK NELSON (4), mezi obránci vyslal skrytou střelu, kterou Lehtonen evidentně podcenil a nešťastně ji propustil za svá záda – 4:3! Asistence: Casey Cizikas a Calvin de Haan.
     
    35:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ve zbývajícím čase se ale Stars přece jen daří skórovat a znovu srovnat skóre dnešního mače! Po rychlé kombinaci se nenápadně do brankoviště vrhl Peverley, ani nadvakrát ale puk do sítě neprocpal. Se třetí dorážkou však přispěchal VALERIJ NIČUŠKIN (9), který umazal těsný náskok New Yorku Islanders – 3:3! Asistence: Rich Peverley a Ray Whitney.
     
    29:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    A obrat Islanders je dokonán! Během sedmi minut domácí skórují potřetí a strhávají vedení poprvé v dnešním zápase na svoji stranu! Baileyho zakončení na úvod skončil na bránícím hráči, vzápětí se ale útočník Islanders neukvapil a milimetrovou přihrávkou našel na brankovišti osamoceného PETERA REGINA (2). Dánský forward pouze nastavil čepel a poslal puk do prázdné branky – 3:2! Asistence: Josh Bailey a Thomas Hickey.
     
    27:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tentokrát by ale Dallasu nepomohla ani svěcená voda! Hrubou chybu před vlastním brankářem předvedl jeden z obránců, který nepochopitelně přenechal puk Thomasi Vanekovi. Rakouský útočník elegantní zadovkou mezi nohama posunul puk na JOHNA TAVARESE (18), který před sebou neměl těžký úkol – 2:2! Asistence: Thomas Vanek.
     
    21:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Přesto se domácím hokejistům daří přesilovou hru využít a zdramatizovat průběh dnešního duelu! Tavares zpoza branky našel na kruzích Vaneka, ten bráněn dvěma soupeři pouze posunul puk na volného RYANA STROMA (1), který bleskovou dorážkou dává svůj první gól v NHL v kariéře – 1:2! Asistence: Thomas Vanek a John Tavares.
     
    13:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    A první kontakt s kotoučem Kevin Poulin zaznamenal až poté, co ho vytahoval z branky. ERIC COLE (11) se s pukem otáčel na modré čáře, lehkým nahození ho poslal směrem na klec Islanders. Ke smůle domácích Poulin vůbec nic neviděl a mohl pouze přihlížet tomu, jak kotouč končí v jeho síti – 0:2! Asistence: Alex Chiasson a Rich Peverley.
     
    05:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Druhé přerušení dnešního zápasu je způsobeno vedoucí brankou Dallasu! Nepřesnost v obraně Islanders byla tvrdě a nekompromisně potrestána! Jeden z obránců New Yorku při vyhození namazal puk přímo na čepel JAMIEHO BENNA (15), který bleskovou ranou zápěstím prostřelil překvapeného Nabokova – 0:1! Bez asistence.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Strome (Vanek, Tavares), 28. Tavares (Vanek), 30. Regin (Bailey, Hickey), 40. Nelson (Cizikas, de Haan), 42. Strait (Tavares, de Haan), 47. Tavares (Nielsen, MacDonald), 57. Tavares (MacDonald, Cizikas) – 6. Jamie Benn, 14. Cole (Chiasson, Peverley), 36. Ničuškin (Peverley, Whitney)


    New York Islanders: Nabokov (13. Poulin) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Bailey, Tavares, Vanek – Clutterbuck, Nielsen, Grabner – McDonald, Strome, Nelson – Martin, Cizikas, Regin
    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Jo. Benn, Connauton, Gaunce – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Chiasson, Peverley, Cole – Whitney, Fiddler, Horcoff

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Devorski – Driscoll, Nowak
    bahis siteleri