NY Rangers – Columbus 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Dallas 7:3 (kon.) | Montreal – Florida 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
7:3 (0:2, 4:1, 3:0)
Dallas Stars
Úterý 07.01.2014, 01:05 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:29
    A ta navíc bude dvojnásobná! Travis Hamonic byl zasažen holí do obličeje, je tam také krev. Rozhodčí posílají za katr Ryana Garbutta (DAL) za hru vysokou holí. Hrát se bude velmi dlouho pět na tři!
     
    55:13
    To je zřejmě definitivní tečka za snahou Stars v dnešní zápase. Chiasson (DAL) zbytečně v útočné třetině sekl MacDonalda, díky čemuž oslabuje svůj tým necelých pět minut před koncem. Podaří se Islanders ještě jednou využít početní výhodu?
     
    45:18
    Peter Regin byl při svém postupu zastaven nedovoleně Whitneym (DAL), který již sedí se sklopenou hlavou na trestné lavici. Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách, poté začne zkrácená přesilovka domácích.
     
    43:38
    Rozjetý New York zastavuje "faul" Cizikase (NYI), který však nic neudělal. Diváci i trenéři zhlédli jeho zákrok na kostce a nyní se rozčilují. Cizikas pouze najel zezadu do konstrukce branky, od které se k zemi jako hruška skácel Lehtonen. Nemění to nic na tom, že Islanders se budou bránit ve čtyřech.
     
    39:57
    Samotný závěr druhé části ještě provází emoce, za drobnou strkanici jsou s menším trestem za hrubost na trestnou lavici posláni Jamie Benn (DAL) a Thomas Vanek (NYI). Druhá perioda se tedy bude dohrávat ve čtyřech.
     
    35:57
    Pro změnu mohou v přesilové hře odpovědět domácí hokejisté. Ryan Garbutt (DAL) obdržel od rozhodčího dvouminutový trest za držení a nyní bude trnout na lavici hanby.
     
    33:33
    Velmi chytře to nyní udělal střelec druhé branky Dallasu Cole, který nejprve vyprovokoval Cizikase (NYI) ostrým zákrokem a poté se nechal faulovat. Bude z toho početní výhoda pro Dallas. Jedná se o druhou přesilovku v zápase, ta první příliš vzruchu kromě střídání brankáře nepřinesla.
     
    20:24
    Druhá perioda začíná zostra, domácí hokejisté dostanou příležitost na zkorigování nepříznivého výsledku. Před brankou si neohrabaně počínal Antoine Roussel (DAL), který za krosček dostal od hlavních rozhodčích menší trest.
     
    10:20
    Tentokrát se ale budou muset bránit hráči Islanders, hlavní rozhodčí je totiž posílá do čtyř. Na trestnou lavici konkrétně usedne Thomas Vanek (NYI), který ve středním pásmu zbytečně zahákoval Cody Eakina.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Strome (Vanek, Tavares), 28. Tavares (Vanek), 30. Regin (Bailey, Hickey), 40. Nelson (Cizikas, de Haan), 42. Strait (Tavares, de Haan), 47. Tavares (Nielsen, MacDonald), 57. Tavares (MacDonald, Cizikas) – 6. Jamie Benn, 14. Cole (Chiasson, Peverley), 36. Ničuškin (Peverley, Whitney)


    New York Islanders: Nabokov (13. Poulin) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Bailey, Tavares, Vanek – Clutterbuck, Nielsen, Grabner – McDonald, Strome, Nelson – Martin, Cizikas, Regin
    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Jo. Benn, Connauton, Gaunce – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Chiasson, Peverley, Cole – Whitney, Fiddler, Horcoff

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Devorski – Driscoll, Nowak
    bahis siteleri