NY Rangers – Columbus 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Dallas 7:3 (kon.) | Montreal – Florida 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
7:3 (0:2, 4:1, 3:0)
Dallas Stars
Úterý 07.01.2014, 01:05 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    One-man-show pokračuje, čepice létají na led! Kapitán Islanders JOHN TAVARES (20) jde očividně příkladem, v přesilové hře pět na tři se posunul na modrou čáru, vybruslil s kotoučem na kruhy a prudkou střelou mezi betony Lehtonena dokonává svůj hattrick – 7:3! Asistence: Andrew MacDonald a Casey Cizikas.
     
    55:29
    A ta navíc bude dvojnásobná! Travis Hamonic byl zasažen holí do obličeje, je tam také krev. Rozhodčí posílají za katr Ryana Garbutta (DAL) za hru vysokou holí. Hrát se bude velmi dlouho pět na tři!
     
    55:13
    To je zřejmě definitivní tečka za snahou Stars v dnešní zápase. Chiasson (DAL) zbytečně v útočné třetině sekl MacDonalda, díky čemuž oslabuje svůj tým necelých pět minut před koncem. Podaří se Islanders ještě jednou využít početní výhodu?
     
    46:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jak je to jednoduché předvedl na druhé straně kapitán Islanders a dnes již čtyřbodový JOHN TAVARES (19)! Domácí střelec využil přesilovou hru tím, že si z levé strany najel do brankoviště, roztáhl brankáři betony a mezi nohy zasunul kotouč po ledě do sítě – 6:3! Asistence: Frans Nielsen a Andrew MacDonald.
     
    45:59
    Jamie Benn dostal přesnou přihrávku zpoza branky a při vlastním oslabení napálil tyčku Poulinovy klece!
     
    45:18
    Peter Regin byl při svém postupu zastaven nedovoleně Whitneym (DAL), který již sedí se sklopenou hlavou na trestné lavici. Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách, poté začne zkrácená přesilovka domácích.
     
    45:18
    Naopak na druhé straně vznikl rychlý protiútok, který mohl znamenat šestou branku Islanders! Peter Regin v přečíslení dva na jednoho posunul kotouč na Franse Nilsena, který ale z bezprostřední blízkosti puk pod víko Lehtonenovy svatyně zvednout nedokázal!
     
    43:38
    Rozjetý New York zastavuje "faul" Cizikase (NYI), který však nic neudělal. Diváci i trenéři zhlédli jeho zákrok na kostce a nyní se rozčilují. Cizikas pouze najel zezadu do konstrukce branky, od které se k zemi jako hruška skácel Lehtonen. Nemění to nic na tom, že Islanders se budou bránit ve čtyřech.
     
    41:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté pokračují ve svém koncertu ze druhé části i po přestávce! Nejprve byl v úniku Ničuškin skvělým obranným zákrokem zastaven de Haanem, na druhé straně vyšla křižná přihrávka na BRIANA STRAITA (2), jenž tvrdou ranou k tyči těsně nad betonem nedal finskému brankáři žádnou šanci – 5:3! Asistence: John Tavares a Calvin de Haan.
     
    39:57
    Samotný závěr druhé části ještě provází emoce, za drobnou strkanici jsou s menším trestem za hrubost na trestnou lavici posláni Jamie Benn (DAL) a Thomas Vanek (NYI). Druhá perioda se tedy bude dohrávat ve čtyřech.
     
    39:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    A přece jen půjdou do kabin šťastnější hokejisté New Yorku! Do útočného pásma vlétl jako drak BROCK NELSON (4), mezi obránci vyslal skrytou střelu, kterou Lehtonen evidentně podcenil a nešťastně ji propustil za svá záda – 4:3! Asistence: Casey Cizikas a Calvin de Haan.
     
    37:01
    Vanek křižnou přihrávkou hledal volného Johna Tavarese, kapitán Islanders ale před prázdnou branku letící puk promáchl!
     
    35:57
    Pro změnu mohou v přesilové hře odpovědět domácí hokejisté. Ryan Garbutt (DAL) obdržel od rozhodčího dvouminutový trest za držení a nyní bude trnout na lavici hanby.
     
    35:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ve zbývajícím čase se ale Stars přece jen daří skórovat a znovu srovnat skóre dnešního mače! Po rychlé kombinaci se nenápadně do brankoviště vrhl Peverley, ani nadvakrát ale puk do sítě neprocpal. Se třetí dorážkou však přispěchal VALERIJ NIČUŠKIN (9), který umazal těsný náskok New Yorku Islanders – 3:3! Asistence: Rich Peverley a Ray Whitney.
     
    33:33
    Velmi chytře to nyní udělal střelec druhé branky Dallasu Cole, který nejprve vyprovokoval Cizikase (NYI) ostrým zákrokem a poté se nechal faulovat. Bude z toho početní výhoda pro Dallas. Jedná se o druhou přesilovku v zápase, ta první příliš vzruchu kromě střídání brankáře nepřinesla.
     
    29:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    A obrat Islanders je dokonán! Během sedmi minut domácí skórují potřetí a strhávají vedení poprvé v dnešním zápase na svoji stranu! Baileyho zakončení na úvod skončil na bránícím hráči, vzápětí se ale útočník Islanders neukvapil a milimetrovou přihrávkou našel na brankovišti osamoceného PETERA REGINA (2). Dánský forward pouze nastavil čepel a poslal puk do prázdné branky – 3:2! Asistence: Josh Bailey a Thomas Hickey.
     
    29:04
    Islanders hrají ve druhé periodě jako vyměnění, John Tavares mohl nyní strhnout skóre na jejich stranu! Chytrou kličkou na modré čáře se uvolnil a z kruhů napálil tahem puk do ramene Lehtonena!
     
    27:29
    Kouč Dallasu se snaží reagovat na nepříznivý vývoj ve druhé třetině oddechovým časem.
     
    27:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tentokrát by ale Dallasu nepomohla ani svěcená voda! Hrubou chybu před vlastním brankářem předvedl jeden z obránců, který nepochopitelně přenechal puk Thomasi Vanekovi. Rakouský útočník elegantní zadovkou mezi nohama posunul puk na JOHNA TAVARESE (18), který před sebou neměl těžký úkol – 2:2! Asistence: Thomas Vanek.
     
    27:08
    Chyba v rozehrávce se zrodila také na straně Stars, John Tavares se díky tomu dostal do kvalitní příležitosti! Jeho únik po pravé straně skončil bekhendovým pokusem, který Lehtonen se štěstím vytěsnil mimo tři tyče!
     
    21:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Přesto se domácím hokejistům daří přesilovou hru využít a zdramatizovat průběh dnešního duelu! Tavares zpoza branky našel na kruzích Vaneka, ten bráněn dvěma soupeři pouze posunul puk na volného RYANA STROMA (1), který bleskovou dorážkou dává svůj první gól v NHL v kariéře – 1:2! Asistence: Thomas Vanek a John Tavares.
     
    21:30
    Střela MacDonalda se od betonu finského brankáře odrazila přímo k Nielsenovi, který z hranice kruhů nedokázal trefit odkrytou branku Dallasu!
     
    20:24
    Druhá perioda začíná zostra, domácí hokejisté dostanou příležitost na zkorigování nepříznivého výsledku. Před brankou si neohrabaně počínal Antoine Roussel (DAL), který za krosček dostal od hlavních rozhodčích menší trest.
     
    13:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    A první kontakt s kotoučem Kevin Poulin zaznamenal až poté, co ho vytahoval z branky. ERIC COLE (11) se s pukem otáčel na modré čáře, lehkým nahození ho poslal směrem na klec Islanders. Ke smůle domácích Poulin vůbec nic neviděl a mohl pouze přihlížet tomu, jak kotouč končí v jeho síti – 0:2! Asistence: Alex Chiasson a Rich Peverley.
     
    12:54
    Tak nakonec to nepůjde. V prvním možném přerušení opouští kulhající Jevgenij Nabokov ledovou plochu a míří přímo do kabiny. Na jeho místo se staví Kevin Poulin!
     
    11:33
    Po několika přihrávkách došlo k velkému závaru před brankou Islanders, při kterém byl zřejmě zraněn gólman Jevgenij Nabokov! Nyní je ošetřován, vypadá to na tříslo.
     
    10:20
    Tentokrát se ale budou muset bránit hráči Islanders, hlavní rozhodčí je totiž posílá do čtyř. Na trestnou lavici konkrétně usedne Thomas Vanek (NYI), který ve středním pásmu zbytečně zahákoval Cody Eakina.
     
    07:07
    Na druhé straně měl téměř stoprocentní příležitost na srovnání Cizikas, který se dostal až před brankáře Lehtonena! Zakončení měl však na dlouhou ruku a ležící beton finského gólmana již přehodit nedokázal!
     
    05:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Druhé přerušení dnešního zápasu je způsobeno vedoucí brankou Dallasu! Nepřesnost v obraně Islanders byla tvrdě a nekompromisně potrestána! Jeden z obránců New Yorku při vyhození namazal puk přímo na čepel JAMIEHO BENNA (15), který bleskovou ranou zápěstím prostřelil překvapeného Nabokova – 0:1! Bez asistence.
     
    00:49
    O chvíli později již však měl hostující brankář plné ruce práce! Rakouský reprezentant, který se zítřejší dopoledne definitivně dozví o své účasti na olympiádě v Soči, Thomas Vanek dostal u levého mantinelu spoustu prostoru. Rána příklepem vyprášila vyrážečku Lehtonena, puk nakonec finský brankář odrazil nad břevno!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Strome (Vanek, Tavares), 28. Tavares (Vanek), 30. Regin (Bailey, Hickey), 40. Nelson (Cizikas, de Haan), 42. Strait (Tavares, de Haan), 47. Tavares (Nielsen, MacDonald), 57. Tavares (MacDonald, Cizikas) – 6. Jamie Benn, 14. Cole (Chiasson, Peverley), 36. Ničuškin (Peverley, Whitney)


    New York Islanders: Nabokov (13. Poulin) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Bailey, Tavares, Vanek – Clutterbuck, Nielsen, Grabner – McDonald, Strome, Nelson – Martin, Cizikas, Regin
    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Jo. Benn, Connauton, Gaunce – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Chiasson, Peverley, Cole – Whitney, Fiddler, Horcoff

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Devorski – Driscoll, Nowak
    bahis siteleri