Košice – Nitra 2:5 (kon.) | Skalica – Trenčín 4:3 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 4:1 (kon.)
Poprad – Martin 4:3 (kon.) | Piešťany – Žilina 3:0 (kon.)
konec
HK Poprad
4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
HK VITAR Martin
sk Neděle 12.01.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 39. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu MHC Mountfield Martin.

    Popradskí "kamzíci" sa po 40 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej piatej priečke so ziskom 61 bodov a gólovým skóre 119:116 za 20 výhier a 20 prehier. Pred Popradom momentálne na štvrtej priečke sídlia Piešťany s rovnakým počtom bodov, no o niečo lepším gólovým skóre a za Popradom na šiestej priečke Zvolenčania so šesťbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských hokejistov výhra (4:2 vonku proti tímu HK 36 Skalica) – výhra (3:2 doma proti zvolenským "rytierom") – prehra (1:4 vonku proti žilinským "vlkom") – prehra (1:2 po predĺžení doma proti Košiciam) – prehra (2:3 po predĺžení vonku proti nitrianským "corgoňom"), jasne hovorí o tom, že Popradčanom sa v poslednej dobe nedarí veľmi vyhrávať, no aj s tými najsilnejšími tímami extraligy dokážu uhrať vyrovnanú partiu.

    Martinskí hokejisti sa po 40 odohraných zápasoch nachádzajú na poslednej postupovej – ôsmej priečke tabuľky so ziskom 50 bodov a gólovým skóre 83:110 za 17 výhier a 23 prehier. Pred Martinom je na priebežnej siedmej priečke Skalica s náskokom troch bodov a za Martinom na deviatej priečke Dukla Trenčín s jednobodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia martinských hokejistov, prehra (3:4 vonku proti banskobystrickým "baranom") – prehra (1:3 doma proti Dukle Trenčín) – prehra (1:3 vonku proti piešťanským "havranom") – prehra (2:4 vonku proti tímu HK 36 Skalica) – výhra (3:2 doma proti majstrovskému Zvolenu), jasne hovorí o tom, že Martinčania sa herne trápia, no práve zápas proti Zvolenčanom ich mohol navnadiť na víťaznú šnúru

    Popradčania a Martinčania si v tejto sezóne zmerali sily už štyrikrát. Vo všetkých štyroch stretnutiach boli úspešnejší hokejisti Popradu, ktorí najskôr zdolali Martinčanov na domácom ľade výsledkom 4:2, následne dominovali aj v Martine v pomere 3:0. Druhý vzájomný zápas týchto dvoch tímov na popradskom ľade skončil opäť výhrou Popradu – 4:2. Posledný vzájomný zápas týchto dvoch extraligových tímov sa odohral v Martine, kde Popradčania napokon vyhrali výsledkom 2:1 po samostatných nájazdoch.

    V tomto zápase sú jasne favorizovaní domáci popradskí hokejisti, ktorí majú lepšie tabuľkové postavenie a najmä výhodu domáceho prostredia.Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 1,58, zatiaľ čo výhra Martinčanov je ohodnotená kurzom oveľa vyšším - 3,99. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,40.

    Podarí sa domácim "kamzíkom" aj popiatykrát v tejto sezóne uspieť proti Martinu alebo "kosačky" predvedú ďalšie herné prekvapenie práve v Poprade?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Kurali, Gaborčík, Makovský, Dinda – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Pauvkovček, Belluš.

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – P. Smrek, Matejka, Novotný ("A"), Ďatelinka ("A"), Rusina, Tupý, Brcko, Perniš – Markovič ("C"), Galamboš, Važan – Themár, Fujerík, L. Klíma – Rožník, Kolena, Cíger – Šugár, Dírer, Pokrivčák.

    Rozhodca: Peter Lokšík – Róbert Gavalier, Martin Smrek.
     
    Popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Martinčania budú hrať v bielom šate a koučovať ich bude tréner Daniel Babka.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny tohto zápasu sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali Popradčania. Najväčšiu zásluhu mal na tom Stals, ktorý dokázal vyhrať na buly proti Galambošovi.
     
    00:53
    Martinčania sa dostali k puku v útočnom pásme na pravej strane, odkiaľ si však nevedeli dostatočne prihrať. Následne sa však po dobrej prihrávke od Smreka dostal k strele z medzikružia Važan, no jeho delovka skončila zblokovaná na ochrannej sieti.
     
    01:11
    Popradskí hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli v útočnej kombinácii a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie puku presúva napravo od gólmana Sidora.
     
    01:33
    Lukáš Klíma potiahol puk cez stred, následne spoza kruhov tvrdo pálil, no gólman Sidor veľmi dobre zakročil svojimi betónmi. Následne sa k strele na pravom krídle dostal Themár, no aj jeho projektil gólman Sidor zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    02:18
    Mlynarovič potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no následne ho zadržal až za martinskou bránou. Po jeho dobrej prihrávke sa k strele za pravým kruhom dostal Makovský, no ten napokon minul priestor martinskej brány.
     
    02:56
    Belluš ťahal puk po ľavom krídle do útočného pásma, no následne ho nahodil len na zadný mantinel. Tam sa k nemu dostal pozorný Smrek, ktorý sa snaží založiť rýchly martinský útok.
     
    03:08
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie na Belluša odchádza sadnúť Martinčan Dírer.
     
    03:31
    Daniel Brejčák zachytil puk na pravom kruhu, následne tvrdo vystrelil, no jeho delovku napokon gólman Čech videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi dokázal zblokovať do bezpečia.
     
    04:01
    Sýkora sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď nekompromisne pálil, no jeho strela z ťažkého uhla napokon trafila len hornú žŕdku martinskej brány! Gólman Čech si teda poriadne vydýchol!
     
    04:45
    Po peknej prihrávke od Sýkoru z ľavej strany sa tentokrát k zakončeniu v medzikruží dostal Lapšanský, no jeho delovka trafila len dobre postavené Čechove betóny, ktoré zachytili puk a hru prerušili.
     
    05:08
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Gaborčík, no ten napokon trafil len helmu gólmana Čecha, ktorá zblokovala puk len mimo ľadovej plochy. Medzitým sú hokejisti Martina už v plnom počte a snažia sa útočiť.
     
    05:28
    Z hranice pravého kruhu veľmi dobre pálil hosťujúci Themár, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho Ľavici.
     
    05:58
    Fujerík mierne potrápil popradskú defenzívu za Sidorovou bránou, následne spoza nej zakončoval, no betóny popradského gólmana boli na mieste a puk aj tentokrát úspešne zblokovali.
     
    06:19
    Paukovček sa s pukom rýchlo presúval cez stred, následne sa dostal na útočnú modrú čiaru, odkiaľ nahodil puk na zadný mantinel. Gólman Čech bol však v strehu a puk pre istotu ukryl vo svojej lapačke.
     
    06:44
    Čech si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele z ľavej strany od Gápu najskôr zasiahol svojim ľavým betónom a následne puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    07:06
    Sýkora bol martinským obrancom Matejkom nekompromisne zložený k ľadu pri zadnom mantineli naľavo od martinskej brány, no napokon sa pozviechal a za tento čistý bodyček sa vylučovať nebude.
     
    07:49
    Spoza pravého kruhu chcel nekompromisne páliť Rusina, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže obetavý domáci útočník Takáč sa do strely hodil a následne dokázali Popradčania vyhodiť puk na zakázané uvoľnenie.
     
    08:18
    Novotný sa dostal k puku napravo od martinskej brány v obrannom pásme, no následne si mierne nerozumel s Kolenom, ktorý pustil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    08:42
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát dobre vystrelil popradský útočník Marek Nagy, no gólman Čech bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    08:56
    Popradčania budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty si za napadnutie na Drábeka odchádza sadnúť martinský obranca Peter Smrek.
     
    09:22
    Martinskí hokejisti sa vo štvorici veľmi dobre bránia a príkladne forčekujú, čo robí popradským útočníkom poriadne problémy dostať puk do útočného pásma.
     
    09:39
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa napokon počas presilovej hry dokázali usadiť v útočnom pásme a otvárajú gólový účet tohto stretnutia. Po peknej prihrávke od Sýkora sa k puku na pravom krídle dostal ADAM LAPŠANSKÝ, ktorý sa kľučkou zbavil jedného z Martinčanov, následne si nakorčuľoval do medzikružia a pekným švihom trafil ľavý horný roh martinskej brány. Asistenciu si pripisuje Tomáš Sýkora.
     
    10:13
    Kroták sa s pukom natlačil pred gólmana Čecha cez stred, následne jemne vystrelil, no jeho nedôrazný projektil napokon gólman Čech videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    10:40
    Na rad prichádza aj presilová hra pre Martin. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť popradský útočník Marek Nagy.
     
    10:56
    Galamboš potiahol puk cez stred do útočného pásma, následne ho naslepo prenechal na útočnej modrej čiare, no tam nestál ani jeden z Martinčanov, a tak hostia strácajú útočné pásmo.
     
    11:24
    Martinčania sa usadili s pukom v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Tentokrát sa snažil zakončovať Novotný, no pozorný Gápa mu puk vypichol a následne ho vyhodil cez všetky čiary.
     
    11:53
    Popradskí hokejisti boli úspešní vo svojej defenzívnej činnosti aj tentokrát, keď po nepresnej prihrávke od Smreka puk zachytili a následne ho vyhodili cez všetky čiary.
     
    12:22
    V oslabení sa po obrovskej chybe hostí dostal k puku Arne Kroták, ktorý bol však dobre bránený Smrekom a napokon nedokázal skórovať cez dobre postaveného Čecha. Pre Popradčanov však získal aspoň pár cenných sekúnd za martinskou bránou.
     
    12:53
    Martin dal gól!
    Popradčania hrali síce už v plnom počte, no Martinčania napokon dokázali vyrovnať. Smrek vybojoval puk na pravej strane pre Galamboša, ktorý ho prihral do jazdy na stred k MICHALOVI VAŽANOVI, ten urobil kľučku do ľavej strany a pekným zakončením prekonal gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje Peter Galamboš a Peter Smrek.
     
    13:38
    Martinskí hokejisti sú po vyrovnávajúcom góle pri ofenzívnej chuti a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Po dobrej strele od Themára z pravej strany však puk skončil len za popradkou bránou.
     
    14:28
    Popradčania sa snažili zo stredného pásma dostať pred martinskú bránu rýchlou kombinačnou akciou, no tá im mierne nevyšla a po tejto akcii sa pískalo jasné postavenie mimo hry.
     
    14:58
    Galamboš ukázal svoj herný dôraz v centrálnej časti a po prevzatí puku veľmi dobre vystrelil. Jeho tvrdý projektil však skončil v moci gólmana Sidora, ktorý prerušil hru.
     
    15:27
    Martinskí hokejisti majú puk vo svojej moci v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no po nepresnom zakončení od Rožníka je napokon puk v popradskej moci.
     
    15:53
    Samuel Takáč potiahol puk za martinskú bránu, no tam bol napokon odstavený pozorným Novotným, ktorý ho svojim bodyčekom zneškodnil a následne založil martinský útok.
     
    16:12
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Forčeking oboch tímov je však v týchto chvíľach na skvelej úrovni.
     
    16:50
    Martinskí hokejisti si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke z obrannej tretiny a previnilis a len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Čecha.
     
    16:53
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na ľavej strane sa k zakončeniu dostal Belluš, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Čecha, ktorý tentokrát skvele zakročil svojim ľavým betónom.
     
    17:12
    Gólman Čech si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok svojim pravým betóno,, keď nadvakrát dokázal zastaviť zakončenie od Paukovčeka z ľavej strany po rýchlom presune k pravej žŕdke svojej brány.
     
    17:49
    Martinskí hokejisti si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Radoslav Suchý.
     
    18:19
    Spoza kruhov nekompromisne pálil martinský obranca Peter Smrek, no jeho delovka napokon skončila len mimo popradskej brány. Gólman Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    18:42
    Oba tímy môžu prestriedať svoje formácie. Tentokrát sa jeden z martinských útočníkov previnil postavením útočiaceho hráča v bránkovisku, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    19:01
    Martinčania si ani tentokrát veľmi nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa jasným postavením mimo hry. Vhadzovať sa bude opäť v strednom pásme.
     
    19:20
    Samuel Takáč vybojoval puk na ľavej strane v popradskom obrannom pásme a následne ho bez problémov poslal do stredného pásma. Martinčania sa teda opäť musia stiahnuť.
     
    19:49
    Daniel Brejčák potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne dlho neváhal a puk poslal na zadný mantinel. Medzitým sú Popradčania už v plnom počte.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola poriadne vyrovnaná, keď v úvode viac zabrali hokejisti domáceho Popradu, ktorí síce svoju prvú presilovú hru nevyužili, no tú druhú dokázal hneď z prvého útoku premeniť na gól Adam Lapšanský, ktorý skóroval v 10. minúte. Následne zabrali na svojich útokoch práve Martinčania, ktorí po peknom technickom zakončení z hokejky Michala Važana dokázali vyrovnať na 1:1.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhej tretine a následne si svoj náskok aj udržať alebo uvidíme aj po 40 minútach hry vyrovnaný gólový účet?
    Druhá tretina začína približne o 17:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k vhadzovaniu v strednom pásme proti sebe postavila opäť dvojica Galamboš – Stals, no tentokrát bol úspešnejší martinský center, ktorý sa ihneď snaží založiť martinský útok.
     
    20:48
    Sýkora sa s pukom veľmi dobre presúval po pravom krídle, následne na ľavom krídle hľadal dobrou prihrávkou Lapšanského, no ten bol odstavný pozorným Novotným na ľad a už zakončovať nedokázal.
     
    21:21
    Z pravej strany dobre pálil popradský útočník Paločko, no jeho tvrdá strela napokon trafila len dobre osadené betóny gólmana Čecha, ktoré zblokovali puk do bezpečia za martinskú bránu.
     
    21:52
    Martinčania si opäť mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa jasným postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Čechom.
     
    22:17
    Gólman Sidor vytiahol skvelý zákrok svojou lapačkou, keď v nej reflexívne zachytil puk po delovke z ľavej strany od Cígera, ktorý poriadne postrašil popradskú defenzívu. Sidor však stihol puk aj takticky rozohrať.
     
    22:49
    Markovič sa dostal k puku na pravom krídle, následne ho potiahol do medzikružia a tvrdo zakončoval, no gólman Sidor bol aj tentokrát pozorný a odrazený puk od zadného mantinelu zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    23:27
    Suchý nahodil puk do útočného pásma, ten sa odrazil k zadnémj mantinelu, kde ho prevzal pozorný Paukovček. Momentálne sú pri puku Popradčania, ktorí sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    23:56
    Puk sa v týchto chvíľach nachádza prevažne v strednom pásme, kde ho vo svojej moci majú striedavo oba tímy. Ani jeden z nich sa však nevie ofenzívne presadiť.
     
    24:21
    Sýkora sa dostal k puku v centrálnej časti, následne ho potiahol na pravé krídlo a obkorčuľoval martinskú bránu. Pri bočnom mantineli ho však priklincoval pozorný Novotný, ktorý posiela do útoku hostí.
     
    24:55
    Do skvelej gólovej šance v centrálnej časti sa tentokrát dostal Fujerík, no jeho delovka z medzikružia smerovala len vysoko nad popradskú bránu. Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    25:20
    Martinskí hokejisti majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť. Popradčania sú však jasne proti a svojim dobrým forčekingom nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    25:54
    Hostia sa dostali k puku v strednom pásme, no následne sa previnili len jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od martinskej brány.
     
    26:18
    Markovič nahodil puk na zadný mantinel, kde ho dokorčuľoval, následne prihrával pred Važana, ktorý tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka bola gólmanom Sidorom zblokovaná len naľavo od jeho brány. Následne to z ťažkého uhla skúšal Markovič, no trafil len Sidorovu dobre osadenú lapačku.
     
    26:43
    Z ľavého krídla nahadzoval puk na popradskú bránu aktívny Lukáš Klíma, no gólman Sidor sa nenechal prekvapiť a puk aj tentokrát zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    26:51
    Popradský útočník Belluš chcel založiť rýchly útok z popradského obranného pásma, no mierne si nerozumel s Paukovčekom a táto dvojica napokon nechala puk prejsť na zakázané uvoľnenie.
     
    27:06
    Paukovček dobre zakončoval z ľavej strany, no gólman Čech bol v strehu aj tentokrát a puk vyrazil napravo od svojej brány. Následne to Lukáš Paukovček skúšal opäť, no trafil len martinského gólmana.
     
    27:10
    Stals ukázal svoj herný dôraz na ľavom krídle, keď dobre vystrelil a svojim zblokovaným projektilom umiestnil puk k pravej žŕdke martinskej brány. Následne ho chcel dorážať, no Čech puk prikryl bez väčších problémov.
     
    27:49
    Michal Važan sa s pukom predral cez stred a následne chcel páliť, no pozorný Kurali sa pri ňom pristavil a svojim telom ho od puku bez problémov odstavil.
     
    28:13
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát dobre pálil Fujerík, no jeho tvrdý projektil skončil len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Dušan Sidor teda ani tentokrát zasahovať nemusel.
     
    28:54
    Popradčania majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, no momentálne sa im nedarí dostať von z obrannej tretiny. Martinčania veľmi dobre forčekujú a určite chcú aj z tohto zápasu získať nejaké body.
     
    29:22
    Paločko nahodil puk z pravej strany na zadný mantinel, kde ho dokorčuľovali martinskí obrancovia. Tí sa rozhodli ihneď zaútočiť a prekvapiť tak pozornú popradskú defenzívu.
     
    29:47
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" sa po obrovskej defenzívnej chybe v martinských defenzívnych radoch dostávajú do vedenia po góle z prečíslenia! JAKUB DRÁBEK potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne ho prihral Brejčákovi, ktorý však dlho nečakal a peknou prihrávkou z ľavej strany našiel opäť Jakuba Drábeka. Ten už bez problémov svojim pekným švihom prekonal bezmocného gólmana Čecha. Asistenciu si pripisuje Daniel Brejčák.
     
    30:25
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát vo svojej výstroji zachytil puk po strele z ľavej strany od Themára.
     
    30:54
    Lukáš Klíma potrápil popradských obrancov dobrými kľučkami za bránou gólmana Sidora, no "kamzíci" ho napokon dokázali od puku odstaviť. Gaborčík prevzal puk, no poslal ho len na zakázané uvoľnenie.
     
    31:24
    Martinčania sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú a očividne sa snažia vyrovnať. Popradská defenzíva je však pozorná a nič nenecháva na náhodu.
     
    31:58
    Ďatelinka nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany, no tam sa k nemu dostal len pozorný obranca Makovský, ktorý sa snaží niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    32:29
    Peter Gápa získal puk na pravom krídle a následne svojou dobrou strelou ohrozil gólmana Čecha. Ten bol však v strehu a puk bez problémov zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    32:57
    Lapšanský podržal puk na ľavom krídle a následne sa snažil niečo zaujímavé vymyslieť, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Galamboš mu puk vypichol a snaží sa založiť rýchly martinský útok.
     
    33:15
    Spoza ľavého kruhu nekompromisne pálil Matejka, no jeho delovka smerovala len vedľa popradskej brány. Gólman Sidor bol síce clonený Markovičom, no napokon zasahovať nemusel.
     
    33:58
    Themár potiahol puk za popradskú bránu, no tam sa pri ňom pristavil pozorný Suchý, ktorý ho od puku svojim telom odstavil. Následne sa však Martinčania dostávajú opäť do útoku.
     
    34:21
    Daniel Brejčák zachytil puk v pravej časti popradskej obrannej tretiny a následne ho poslal cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Sidorovej pravici.
     
    34:45
    Takáč sa dostal do zakončenia na ľavom kruhu, no jeho projektil bol napokon jedným z hráčov Martina zblokovaný len na zadný mantinel. Následne uvidíme rýchly útok hosťujúceho MHC.
     
    35:18
    Je tu presilová hra pre Martin. Michal Važan bol pri martinskej striedačke nekompromisne zneškodnený popradským obrancom Gaborčíkom, ktorý si odpyká dvojminútový trest za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    35:43
    Markovič veľmi dobre zakončoval z medzikružia, no gólman Sidor dobre zakročil svojimi betónmi. Dorážať sa snažil aj aktívny Milan Kolena, no napokon nedokázal prekonať betóny pozorného popradského gólmana.
     
    36:19
    Poprad dal gól!
    Martinčania predviedli poriadne zaváhanie vo svojej defenzíve počas presilovej hry a inkasujú! potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne ho naservíroval do centrálnej časti pred ADAMA LAPŠANSKÉHO, ktorý svojou delovkou zo stredu nedal gólmanovi Čechovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Juris Stals a Mário Kurali.
     
    36:56
    Popradčania hrajú stále v oslabení, no zatiaľ sa bránia naozaj veľmi dobre. Tentokrát sa hosťujúci Martinčania previnili jasným postavením mimo hry.
     
    37:20
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť v početnej nevýhode. Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Lukáš Klíma, no jeho strela z ťažkého uhla skončila len na zadnom mantineli mimo popradskej brány.
     
    37:56
    Z pravého kruhu tentokrát zakončoval Kolena, no bol napokon neúspešný, keďže jeho projektil skončil len tesne vedľa popradskej brány.
     
    38:11
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" sa dostávajú už do trojgólového vedenia! Tomáš Sýkora obdržal puk na pravom krídle, následne ho potiahol pred martinskú bránu a počas avízovaného martinského vylúčenia vystrelil. Gólman Čech dobre zapracoval svojim pravým betónom, no na gólovú strelu ADAMA LAPŠANSKÉHO, ktorou zavŕšil svoj hetrik už nemal nárok! Asistenciu si pripisuje Tomáš Sýkora.
     
    38:55
    Martinskí hokejisti majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, no zatiaľ sa im nedarí zaútočiť. Popradčania sú v jasnom náskoku a momentálne si ho určite chcú ustrážiť.
     
    39:26
    Matejka nahodil puk z pravej strany na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný Gaborčík, ktorý ho poslal do stredného pásma k útočiacemu Nagyovi.
     
    39:55
    Z ľavej strany v strednom pásme zakončoval ešte Dinda, no jeho delovka bola zblokovaná jedným z Martinčanov len na zadný mantinel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola v úvode veľmi vyrovnaná, no v druhej polovici mala pre Martinčanov veľmi nepríjemný spád. Najskôr sa po obrovskej chybe martinskej defenzívy dostali do prečíslenia Popradčania, za ktorých v 30. minúte skóroval Jakub Drábek. Následne sa v oslabení po rýchlom protiútoku presadil Adam Lapšanský a v 39. minúte zavŕšil svoj hetrik po peknej strele z dorážky pred gólmanom Čechom.

    Podarí sa martinským hokejistom v tretej tretine zabrať naplno a pripísať si tak na svoje konto viac ako jeden gól alebo uvidíme výhru Popradu proti Martinu aj popiatykrát v sezóne?
    Tretia tretina začína približne o 18:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Aj v úvode tretej tretiny sa proti sebe na úvodnom vhadzovaní postavili hráči Stals a Galamboš. Tentokrát bol úspešnejší popradský útočník, ktorý sa snaží ihneď založiť rýchly útok domácich.
     
    40:50
    Paločko potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon sa pri ňom pristavil urastený Ďatelinka, ktorý ho svojim robustným telom od puku s prehľadom odstavil. Následne sa snažia zaútočiť Martinčania.
     
    41:23
    Popradčania si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len jasným postavením mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    41:50
    Drábek intenzívne forčekoval, no napokon nedokázal martinských obrancov odstaviť od puku. Tí založili ďalší rýchly útok hostí, no ten rýchlo skončil jasným postavením mimo hry.
     
    42:14
    Paukovček sa dostal k puku v medzikruží, následne ho chcel v páde prihrať na pravé krídlo pred Gápu, no nepodarilo sa mu to. Martinský obranca Novotný túto dvojicu s prehľadom odstavil od puku.
     
    42:47
    Ďatelinka sa dostal k puku napravo od martinskej brány, no napokon ho vyhodil cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Následne sa bude vhadzovať po Čechovej pravici.
     
    43:13
    Rusina nahodil puk z pravej strany na zadný mantinel, kde ho dokorčuľoval Markovič, no práve neho po krátkej chvílii odstavil pozorný Stals, ktorý posiela Poprad do rýchleho útoku.
     
    43:50
    V strednom pásme operoval s pukom Tupý, ktorý ho následne nahodil na zadný mantinel. Čiaroví rozhodcovia boli však aj tentokrát pozorní a odpískali jasné zakázané uvoľnenie.
     
    44:21
    Martinskí hokejisti majú puk vo svojej moci vo vlastnej obrannej tretine a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Popradčania však veľmi dobre bránia stredné pásmo a nedávajú svojim súperom veľa šancí na prechod cez ich defenzívu.
     
    44:57
    Brejčák nahodil puk na martinskú bránu z pravej strany, následne sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Mlynarovič, no svojim nedôrazným bekhendom trafil len Čechove betóny.
     
    45:24
    Kurali zachytil puk za popradskou bránou a momentálne sa snaží založiť rýchly popradský útok. Martinčania však intenzívne forčekujú.
     
    45:59
    Paukovček sa snažil potiahnuť puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon narazil na pozorného Ďatelinku, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    46:38
    Na popradskom zimnom štadióne vládne pokojná atmosféra aj medzi fanklubami oboch tímov. Zimným štadiónom sa momentálne nieslo mohutné heslo "Zdravíme Martin!" z popradskej strany a taktiež mohutné "Ďakujeme" z martinskej strany.
     
    47:13
    Popradčania sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávali. Sýkora sa však dostal k puku a snažil sa na pravom krídle nájsť Stalsa, no cez pozorného Cígera sa mu to nepodarilo.
     
    47:50
    Arne Kroták sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no pozorný Novotný ho od puku bez problémov odstavil. Následne sa snažil puk dorážať aktívny Paločko, no trafil len Čechove betóny.
     
    48:13
    Po peknej prihrávke od Krotáka spoza martinskej brány sa k zakončeniu pred gólmanom Čechom dostal dobre bránený Paločko, no ten svojou jemnou strelou trafil len chrániče martinského gólmana.
     
    48:43
    Matúš Paločko obdržal puk naľavo od martinskej brány a následne zakončoval dobrou bekhendovou strelou, no gólman Čech bol v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej lapačke.
     
    48:52
    Martin dal gól!
    Martinskí hokejisti dokázali po veľmi jednoduchej akcii prekonať gólmana Sidora aj podruhýkrát. Po skvelej prihrávke zo stredného pásma od Važana sak puku na pravom krídle dostal martinský kapitán JAROSLAV MARKOVIČ, ktorý svojim pekným švihom prekonal tentokrát nie veľmi pozorného Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Michal Važan a Peter Smrek.
     
    49:07
    Martinčania si zahrajú v početnej výhode. Popradský útočník Belluš obdržal dve plus dve minúty za hrubosť a krosček a martinský hráč Smrek dve minúty za hrubosť.
     
    49:53
    Popradskí hokejisti sa vo štvorici zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Martinčania sú pri puku v útočnom pásme, no nedarí sa im niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    50:24
    Takáč zachytil puk po nepresnej rozohrávke hostí v medzikruží a následne ho vyhodil až k martinskej bráne. Čech však zasahovať nemusel.
     
    50:58
    Sidor si na svoje konto pripísal skvelý zákrok! Najskôr po nekompromisnej delovke od Matejku spoza pravého kruhu zasiahol svojou vyrážačkou a následne si poradil aj s dorážkou od Themára z pravej strany.
     
    51:15
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Martin. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Popradčan Tomáš Sýkora.
     
    51:56
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po dobrej strele z ľavej strany od Galamboša zachytil puk vo svojej lapačke. Následne ho chcel ešte rozohrať, no hlavný rozhodca odpískal prerušenie hry príliš skoro.
     
    52:17
    Ďatelinka sa dostal k puku na ľavom krídle, no opäť ho len nahodil do útočného pásma, kde ho zachytil Kroták. Ten oslobodzuje popradský tím vyhodením puku do stredného pásma.
     
    52:46
    Martinčanom sa ani v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Tentokrát sa po súboji pri popradskej striedačke ocitol puk mimo ľadovej plochy. Vhadzovať sa bude teda v strednom pásme.
     
    53:19
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Smrek, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zblokoval do bezpečia mimo svojej brány. Medzitým sú Popradčania už v plnom počte.
     
    53:56
    Martinčania sa usadili v útočnom pásme, no ani tentokrát si poriadne nerozumeli, keď puk poslali cez stred až k svojej bráne. Popradčania sa následne snažia rýchlo útočiť.
     
    54:21
    Kroták potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma a dobre zakončil, no gólman Čech bol v strehu, keď puk svojou pravou rukou zblokoval do bezpečia.
     
    54:58
    Mlynarovič preveril silu svojej hokejky z pozície na hranici pravého kruhu, no napokon cez pozorného gólmana Čecha nevsietil gól. Martinský brankár skvele zakročil svojou hrudnou výstrojou.
     
    55:24
    Martinský obranca Peter Smrek sa napravo od martinskej brány nepríjemne zrazil s jedným z popradských útočníkov a ostáva ležať na ľade v poriadnych bolestiach. Vyzerá to na zranenie ľavej nohy!
     
    55:24
    Zranený Peter Smrek to mierne prehnal so svojimi emóciami na stranu hlavného rozhodcu a vidí desaťminútový osobný trest za nešportové správanie. Smrek odchádza rovno do šatní.
     
    55:36
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na ľavom kruhu dobre pálil Belluš, no jeho tvrdá strela napokon skončila len v moci gólmana Čecha, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    56:00
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť martinský obranca Lukáš Matejka.
     
    56:31
    V útočnom pásme si tentokrát poriadne nerozumela dvojica hráčov Lapšanský – Stals, keď po nepresnej prihrávke nechali puk prejsť do stredného pásma a musia sa vrátiť.
     
    57:18
    Martinčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej popradskej rozohrávke sa k puku za martinskou bránou dostal Tupý, ktorý ho poslal cez všetky čiary až k popradskej bráne.
     
    57:53
    Jakub Drábek sa po rýchlom úniku cez pravé krídlo dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no napokon svojim švihom nedokázal prekonať pozorného gólmana Čecha.
     
    57:56
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravej strane sa k zakončeniu v medzikruží dostal Belluš, no ten svojou delovkou napokon trafil len pozornú výstroj gólmana Čecha.
     
    58:13
    Martinskí hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda bez problémov ubrániť vo svojom oslabení. Momentálne majú puk vo svojej moci v strednom pásme a chcú zaútočiť.
     
    58:56
    Tomáš Sýkora sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, keď osamotený išiel na brankára Čecha, no napokon bola hra ešte pred jeho zakončením prerušená, kvôli nedovolenému bráneniu od Daniela Brejčáka. Jeho kolega Suchý vidí desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    58:56
    Martinčania sa odhodlali hrať v šestici a je tu totálny vabank hostí bez gólmana Čecha!
     
    59:09
    Hostia sa zatiaľ držia v útočnom pásme. Tentokrát však gólman Sidor skvele zakročil, keď svojou lapačkou zachytil puk vo svojej lapačke po strele od Klímu z ľavej strany.
     
    59:40
    Martin dal gól!
    Martinskí hokejisti dokázali využiť početnú výhodu a zároveň aj svoj vabank na vsietenie kontaktného gólu. Martinský obranca LUKÁŠ MATEJKA napriahol svoju hokejku za kruhmi a pekným švihom prekonal veľmi dobre cloneného gólmana Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Markovič a Peter Galamboš.
     
    59:53
    Pri martinskom útoku vidíme opäť powerplay hostí! Sýkora sa snažil trafiť odkrytú martinskú bránu, no jeden z Martinčanov zblokoval puk na zadný mantinel.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu síce zabrali naplno práve martinskí hokejisti, ktorí najskôr po góle Markoviča v 49. minúte znížili na 2:4 a následne v 60. minúte využili presilovú hru a svoju powerplay zásluhou gólu z hokejky Lukáša Matejku. Popradčania si však už v závere svoj náskok dokázali ustrážiť a po hetriku Adama Lapšanského v tomto zápase nechávajú doma plný bodový zisk.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:56)

    Branky a nahrávky: 10. Lapšanský (Sýkora), 30. Drábek (D. Brejčák), 37. Lapšanský (Stals, Kurali), 39. Lapšanský (Sýkora) – 13. Važan (Galamboš, Smrek), 49. Markovič (Važan, Smrek), 60. Matejka (Markovič, Galamboš)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Suchý ("A"), Kurali, Gaborčík, Makovský, Dinda – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Pauvkovček, Belluš.
    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – P. Smrek, Matejka, Novotný ("A"), Ďatelinka ("A"), Rusina, Tupý, Brcko, Perniš – Markovič ("C"), Galamboš, Važan – Themár, Fujerík, L. Klíma – Rožník, Kolena, Cíger – Šugár, Dírer, Pokrivčák.

    Rozhodčí: Peter Lokšík – Róbert Gavalier, Martin Smrek

    Diváci: 1283
    bahis siteleri