Oostende – Genk 1:0 (po pr.)
po prodl.
KV Oostende
1:0 (0:0)
KRC Genk
Středa 15.01.2014, 20:45 • Albertparkstadion (Oostende) • Belgický pohár
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (23:22:58)
     
    Oostende nakonec druhou část prodloužení přežilo. A trochu překvapivě se dostává do další fáze Belgického poháru. Bylo to o nervy – jakmile však Siani rozseknul bezbrankové skóre, Genk se naprosto položil. Po devadesáti minutách byl lepším týmem, jenže v další třicetiminutovce úplně selhal.
     
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Frustrovaný Hyland (GNK) může být rád, že nebyl vyloučený. Takovýhle zbytečný zákrok si klidně mohl vyžádat i jinou barvu karty.
     
    120+1
    Berrier splnil, co musel. U lajny podržel míč. Genk bude mít zřejmě poslední možnost, jak utkání ještě zvrátit.
     
    120
    Jedna minuta nastavení dělí Oostende od postupu do semifinále Belgického poháru.
     
    119
    Už mohlo být rozhodnuto! Po ose Fernando – Wilmet pálil úplně sám z hranice bílého puntíku, sloužícímu k zahrávání penalt, trestuhodně do tyčky. Aby se tahle zmařená šance domácím nevymstila.
     
    118
    Takhle to Ngcongca zahrát nechtěl. Měl dost prostoru a času, aby přihrál hned třem spoluhráčům na značku pokutového kopu. Místo toho adresoval balón lehce do rukavic Ovony.
     
    117
    Genk jen nakopává balóny dopředu, s takovou taktikou asi nepochodí. Překvapivě je v útoku aktivnější Oostende – Depoitre měl teď jen smůlu při zpracování balónu, jinak by byl sám před Kötelesem.
     
    116
    Tak dlouho se chodí se džbánem... Fernando chtěl nyní příliš, měl už zamířit na bránu. Takhle o balón přišel celkem záhy.
     
    115
    Pět minut do konce zápasu plus nastavení. Genk se snaží zoufale útočit, domácí mají obranu perfektně poskládanou a pracuje na výbornou.
     
    114
    Oostende spěchalo do brejku! Těžkopádný Depoitre stačil převzít míč a udržet ho ve vápně, pak se ho snažil předat nabíhajícímu si Sianovi, jenže přihrávka z jeho strany nebyla přesná.
     
    112
    Ngcongcovi se podařilo prosadit u lajny a odpoutat se od Wilmeta po téměř nevýchodné situaci, po přihrávce do středu hřiště ale jeho spoluhráči opět střelu na bránu nevyprodukovali.
     
    111
    KRC se zatím směrem dopředu prosadit neumí. Soupeř už vyráží pouze do brejků – jako nyní v případě Fernanda a Sianiho, kteří toho na pravé straně moc nevymysleli.
     
    109
    Domácí fandové se dožadovali pokutového kopu. Fernando se řítil do šestnáctky, na jeho hranici ho srazil Hamalainen, píšťalka rozhodčího Delferiéreho ovšem zůsala němá.
     
    108
    Depoitre se popral o míč a zatlačil na bránícího Hamalainena. Udělal to dobře, štřil totiž cenné vteřinky.
     
    107
    Hyland přitvrdil, sudí Delferiére musel přerušit hru. Tohle Genku určitě moc nepomáhá.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Na posledních patnáct minut přichází do hry Brouckaert za Luissinta.
     
    První část prodloužení lépe vyšla domácímu týmu, který se ujal vedení po trefě Sianiho. Pokud udrží tenhle stav i dalších patnáct minut, bude se radovat z postupu do seimifinále Belgického poháru.
     
    105+2
    První poločas prodloužení skončil.
     
    105+2
    Oostende opět mířilo do brejku. Fernando sice ve středu pole ztratil balón, pak ho ovšem převzal jeho spoluhráč, jenž adresoval přihrávku doleva na Wilmeta nepřesně.
     
    105+1
    Vedle Camuse nyní u lajny přistál kelímek, ještěže prázdný. Tunisan už už míchal s míčem, až se s ním nakonec dostal do autu. Diváky rozlítilo, že si zřejmě míč zpracovával těsně předtím rukou.
     
    105
    Dvě minuty nastaví sudí Delferiére k první části prodloužení.
     
    103
    Oostende se řítilo do přečíslení tři na dva! Fernando předal míč doleva na Wilmeta, ten si ho narovnal na pravačku a poté to zkoušel technicky. Trefil však jen obránce před sebou.
     
    102
    Poslední změna na straně Genku. Dán Hamalainen nahrazuje obránce Tshimangu.
     
    100
    Taktické střídání na straně Oostende. Ze hry odešel unavený De Schutter, na jeho místo přichází Van Imschoot.
     
    99
    Vossen se nyní dostal k hlavičce po rohovém kopu, z blízkosti jí však poslal pouze nad Ovonovu svatyni.
     
    98
    Vossen (GNK), frustrován, nyní dostává za svůj přestupek ze vzteklosti od Delferiéreho žlutou kartu.
     
    96
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí protrhávají bezbrankový stav z ničeho nic! Wilmet si narazil s Fernandem a poté adresoval míč na úplně volného SÉBASTIENA SIANIHO, který byl do této chvíle naprosto neviditelný. Z vyložené pozice v šestnáctce jen bouchl do míče a Köteles už nestačil reagovat. Asistence: Jonathan Wilmet.
     
    96
    Depoitre si pomohl útočným faulem, to je nezpochybnitelný fakt. Takže u míče zůstane hostující družstvo.
     
    95
    Ovona měl před malou chvilkou balón, ten je naopak nyní na druhé straně zase u Kötelese.
     
    93
    Vstup do prodloužení je evidentně v pomalejší než konec druhé půle. Faulován byl nyní Camuse ve středu hřiště – to je snad jediná zajímavější situace úvodních tří minut.
     
    92
    Genk nyní kombinoval na vlastní polovině, nakonec se po nepřesné přihrávce od Camuse celá akce zabrzdila.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Druhý poločas nabídl hned několik pěkných šancí na obou stranách, po devadesáti minutách však stav zůstává stále bezbrankový. A protože první utkání v Genku dopadlo stejným způsobem, bude se nyní muset v Oostende prodlužovat.
     
    90+2
    Druhý poločas skončil.
     
    90+1
    Rozhodčí Delferiére nastaví dvě minuty.
     
    90
    K hlavičce se nyní po centru z levé strany od Lukakua probil volný Depoitre, a ačkoli hlavičkoval v záklonu, pořádně vystrašil Kötelese. Pokus nakonec skončil nad břevnem.
     
    89
    Domácí sice obléhali branku soupeře, jenže ke střele se ani jeden z hráčů neodhodlal. Utkání má nyní strhující tempo, hraje se nahoru – dolů.
     
    87
    Tyčka nyní zazvonila u hlavy skákajícího Ovony! Genk už mohl být v semifinále. Vossenovi byl adresován parádní centr zleva od Tshimangy, po němž však nejlepší střelec týmu měl jen smůlu v koncovce. Mířil dobře a chytře na vzdálenější stranu.
     
    86
    Jen to zahučelo na tribunách... Depoitre skvěle sklepl míč naplno rozeběhnutému Berriovi, jehož rána z první z hranice vápna skončila těsně vedle.
     
    85
    Žlutou kartou je nyní odměněn také poprvé hostující hráč, Camus (GNK) přece jenom tenhle souboj dohrávat nemusel.
     
    84
    Velký závar před Ovonou! Ngcongca se dostal příliš snadno přes Lukakua, následně centroval na volného Mboya, avšak centr skvěle zachytil právě domácí brankář. Následně mu míč vypadl, avšak Mboyo střelu poslal jen do obránce před sebou.
     
    83
    Ovono teď předvedl další nebrankářský pohyb. Už jednou se mu "povedlo" nechat si jednouchý míč proklouznout mezi rukavicemi. Teď jeho odkop z rukavic málem zranil diváky na tribunách.
     
    81
    Je to sice překvapivá zpráva, ale mám za to, že jsme měli možnost vidět první rohový kop tohoto střetnutí. A hned z něho byla velká minela v šestnáctce domácího celku. Joseph-Monrose míč nejdříve do branky míč z blízkosti nedopravil, poté se to nepovedlo ani Mbodjimu.
     
    Dnešní utkání sleduje 3106 diváků.
     
    79
    Genk zahrál chytře přímý volný kop. Mboyo ale příliš otálel se střelou, a když se ocitl ve vyložené pozici v šestnáctce, vjel mu pod nohy jeden ze soupeřů.
     
    78
    Také Oostende sahá k první změně. Mushekwi toho dnes odmakal hodně, do hry přichází na jeho místo Wilmet.
     
    77
    Na hřiště jde Vossen, nejlepší střelec Genku. Pomůže on vysvobodit aktuální bezbrankový stav? Ze hry jinak odchází Masika.
     
    76
    Masika se sice prodral ke střele, jenže svou levačku namířil jen slabě vedle Ovonovy brány.
     
    75
    Berrier se snažil svým přistrčením najít Depoitreho, ani jemu ovšem dnešní utkání příliš nevychází. K míči se dostává sporadicky.
     
    73
    Fernando nyní zase neuspěl. Ačkoli měl dostatek prostoru i času, svůj pas namířil jen za tři spoluhráče, jež by případně mohli míč převzít.
     
    72
    Fernandovi se dnes příliš nedaří. Je ale pravda, že Berrier mu neadresoval úplně nejšťastnější přihrávku. Takže míč končí v zámezí.
     
    70
    Ovono nyní celou situaci jistil, ale měl přece jenom štěstí. I když centr z pravé strany od Masiky nevypadal tak nebezpečně, nakonec olízl roh brankové konstrukce.
     
    69
    Po autovém vhazování se ke střele z vápna dostal Masika, jenže svůj pokus namířil z první pouze do reklamních panelů za brankou.
     
    67
    Camus nestřílel rovnou ze standardky, našel centrem hlavu Mboya, který si ale podle názoru Delferiére pomohl ve výskoku faulem.
     
    66
    Camus se už už chystal zahrát přímý kop, rozhodčí Delferiére však ještě hru přerušil, aby sdělil Mboyovi a jeho protikolegovi, aby se v šestnáctce chovali o něco slušněji.
     
    65
    Rozhodně máme možnost vidět daleko lepší poločas. Oba týmy jsou směrem dopředu aktivnější i kreativnější, v pravidelných vlnách se střídá převaha toho či onoho mužstva.
     
    63
    Škoda pro domácí. Luissint chytře přihrál na hranici vápna, kde si však míč příliš dlouho zpracovával Berrier. A tak mu hráči Genku hrací zařízení snadno sebrali.
     
    62
    Oostende se nyní více tlačí směrem dopředu. Mbodji vůbec nic nevymýšlel a poslal balón ve vápně tvrdým nákopem na tribuny, aby nedošlo k pohromě.
     
    60
    Hezky sehráno od domácích. Fernando přihrál na hranici vápna na Mushekwiho, ten ihned nabil na střelu z první Berrierovi, jehož levačka nakonec skončila hodně nad brankou Kötelese.
     
    59
    Oostende kombinovalo na pravé straně, konkrétně Fernando s Luissintem, akce ale končí další špatnou přihrávkou.
     
    57
    KRC nabírá na obrátkách! De Schutter hodně nedůtazně bránil Mboya, který se u vzdálenější tyčky dostal k hlavičce. Mířil do Ovonovy šibenice, nakonec pokus skončil opět těsně mimo.
     
    55
    Camus se poslední minutu dostal ke dvěma střelám! Stejně jako ta předchozí i tato ze střední vzdálenosti nakonec skončila pouze vedle tyčky.
     
    54
    Tohle nebyl vůbec špatný přímý kop Camuse. Ten pálil po zemi dělovku na pravou tyč Ovonovy svatyně. Kdyby přitom míč dokázal tečovat ve skluzu Kumordzi, pravdpodobně by domácího gólmana pořádně ohrozil.
     
    53
    Masikovi byl nyní předložen příliš prudký pas, takže míč skončil pouze v autu. U míče tak zůstane domácí Oostende.
     
    52
    I tohle se může stát... Ovono si sbíhal pro jednouduchý pas, míč mu ovšem proletěl komicky oběma rukama. Naštěstí pro něj do zámezí.
     
    51
    Mboyo si rovnal míč na levačku, jeho ránu nakonec zablokoval jeden z domácích obránců.
     
    50
    Fernando se snažil uniknout podél pravé lajny, svedl ostrý souboj s Tshimangou. Toho nakonec podle názoru rozhodčích přidržel.
     
    49
    Domácím nyní nesklapla ofsajdová past, takže Brillant jen marně stíhal rozeběhnutého Mboya. Ten pálil z vápna z úhlu, pouze však na tribuny.
     
    47
    Camus se probil přes dva protihráče, pak si chtěl narazit se svým spoluhráčem, jenže ten mu předložil příliš dlouhou přihrávku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl. Je vidět, že třítýdenní pauza neudělala v herním systému obou týmů dobře, máme možnost vidět spíše více osobních soubojů než hezkých přihrávek, už vůbec ne vyloženějších šancí. Uvidíme, jestli se do hry podívá ikona KRC Jelle Vossen, jehož nástup by zajisté zlepšil ofenzívu. KVO jinak zatím drží s favoritem krok. Ještě jednou připomínáme, že pokud vydrží bezbrankový stav, budeme muset do prodloužení.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Genk kombinuje u středového kruhu. Po ztrátě míče byl sražen domácí Berrier, ale neměl by být po souboji nijak zraněný.
     
    45+1
    Sudí Delferiére zřejmě nastaví utkání o více než jednu minutu. Přece jenom při ošetření Goriuse došlo k velkému úbytku normální hrací doby.
     
    45
    Asi největší šance tohoto střetnutí na změnu skóre! Depoitre si nabíhal na dlouhý pas, ocitl se v úhlu sám před Kötelesem, jenže svou střelu namířil pouze do boční sítě.
     
    44
    Hyland nyní poslal hezký balón na druhou stranu do šestnáctky, kam si nabíhal z druhé vlny Joseph-Monrose. Jeho hlavičku z dálky kryl v pohodě Ovono.
     
    43
    Zbývají zhruba dvě minuty do konce. Pokud bude druhá půle podobná jako té první, gólu se zřejmě nedočkáme – a tudíž bude muset o semifinalistovi rozhodnout prodloužení či pokutové kopy.
     
    42
    Masika se zatím marně snaží prosadit přes Lukakua. Ten levou stranu stráží jako oko v hlavě, i nyní si velice zkušeně poradil.
     
    40
    Oostende nabírá na obrátkcáh. Depoitre se dostal k hlavičce po centru z levé strany od Berriera, snažil se ho prodloužit do vápna na nabíhajícího si Mushekwiho, ten to ovšem měl k míči daleko.
     
    38
    První pololoženka tohoto zápasu na straně Oostende. Mushekwi se dostal k hlavičce po centru od Berriera, který si hezky narazil se svým spoluhráčem Depoitrem, slaboučká hlavička, ale mířící pod břevno, přece jenom přinutila Kötelese využít své rukavice.
     
    37
    ... Berrier naložil s přímým kopem více než bídně, slaboučká a nepřesná střela skončila jen ve zdi.
     
    36
    Kumordzi se opěřel do hlavičkového souboje loktem, nabídl tak domácím dobrou standardku k rozehrání zhruba z třiceti metrů od branky Kötelese...
     
    35
    Tady nebylo co řešit. Mboyo mohlů mít zlomenou nohu, Berrier (OOS) může bý rád, že inkasoval jen žlutou.
     
    33
    V posledních minutách je to hodně o bojovnosti. K vidění je mnoho faulů, tvrdá hra na obou stranách.
     
    30
    Na hřišti se nám začíná pořádně přiostřovat. Delferiére během krátké chvíle ukazuje další žlutou kartu, tentokráte Lukakuovi (OOS).
     
    29
    Nucené střídání musí provést Genk. Ze hřiště byl odnesen na nosítkách Gorius, do hry přichází Kumordzi.
     
    28
    Tohle by nebyla dobrá zpráva pro kouče Maria Beena, kdyby byl Gorius zraněný dlouhodoběji. Právě on patří spolu s Camusem prakticky ke klíčovým článkům zálohy. Hostující lodivod bude muset střídat.
     
    27
    S Goriusem to opravdu nevypadá dobře, ze země se mu vůbec nechce. Dokonce jsou na trávníku i nosítka.
     
    25
    Prakticky první surovější zákrok ze strany domácího celku skončil ihned žlutou kartou. Siani (OOS) šel ale šlapákem do Goriuse opravdu hodně nešetrně.
     
    24
    Jen malý náznak šance... Masika se vlastně dostal do plného náběhu pouhou náhodou, ve vápně se snažil míč přihrávat do středu, kde však nebyl nikdo ze spoluhráčů. A Ovona tak sbírá míč ze země do rukavic.
     
    22
    Masika se snažil sebrat míč Mushekwimu, toho ale pouze kopl do stehna. Teď se hostující hráč protihráči omlouvá.
     
    20
    Depoitre se snažil přihrát z pravé strany přes Tshimangu do šestnáctky Genku, od obránce soupeře se ovšem míč odrazil do zámezí.
     
    19
    Camus od pravé lajny hledal na hranici vápna některého ze svých spoluhráčů, jenže míč skončil znovu jen u Ovonových rukavic.
     
    18
    KRC zatím zstavuje ataky soupeře jen za cenu faulů. Tshimanga nyní zastavil soupeře na půlce opět celkem dost nevybíravým způsobem. Žlutá karta stále z kapsy Delferiéreho nevystřelila.
     
    16
    Další celkem surový zákrok v podání Mbodjiho, opět měl lokty hodně vysoko. Teď se dokonce musí na hřišti ošetřovat.
     
    15
    Tohle byla škoda pro Oostende. Snažilo se založit útok z levé strany, jenže vše pokazila nepřesná přihrávka na Berriera. Ten se teď marně snaží získat míč zpět na svou stranu.
     
    14
    Tohle bylo hodně ostré ze strany Mbodjiho. V hlavičkovém souboji si pomohl loktem proti svému soupeři, sudí Delferiére zatím ponechává hru bez udělení žluté karty.
     
    13
    Stejný obrázek i nyní, Genk měl opět jen takový malý náznak šance. A Ovono znovu bude vykopávat jen od své branky.
     
    10
    Uplynulých deset minut zápasu nám nenabídlo žádnou větší možnost. KRC je sice více u míče, ale ohrozit branku Ovona zatím nedokázal.
     
    7
    Masika se snažil probít podél pravé strany, jenže potlesk sklidil jeho soupeř Lukaku. Ten ho čistým skluzem odzbrojil.
     
    6
    Domácí zatím nepředvedli zhola nic, nedokážou si dvakrát či třikrát v řadě přihrát. Proto je míč nyní bezpečně pouze u Kötelese.
     
    4
    Až nyní se Oostende dostalo na soupeřovu polovinu. Jinak má v úvodu utkání míč na kopačkách Genk.
     
    3
    ... centr zamířil do vápna, kde Luissint neudržel jednoho z útočníků soupeře. Ten se ale k míči nedostal, odkopávat od branky tak bude Ovono.
     
    2
    Joseph-Monrose byl ostře atakován u lajny, hosté budou zahrávat svou první standardku...
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Ovono – Luissint, Brillant, Schmisser, Lukaku – Siani, De Schutter – Berrier, Fernando, Mushekwi – Depoitre
    Náhradníci: Foket, Van Imschoot, Brouckaert, Dessaer, Wilmet, Hempte, Dumesnil
    Trenér: Frederik Vanderbiest

    KRC Genk: Köteles – Ngcongca, Koulibaly, Mbodji, Tshimanga – Masika, Gorius, Hyland, Camus, Joseph-Monrose – Mboyo
    Náhradníci: Vossen, Hamalainen, Simaeys, Van Hout, Schrijvers, Gerkens, Kumordzi
    Trenér: Mario Been

    Rozhodčí: Delferiére – De Neve, Vanyzere.
     
    Na přestupovém trhu nebyly oba týmy nijak aktivní. Oostende prozatím do svých řad nepřivedlo žádné jméno, KRC možná už vyzkouší útočníka Sekoua Cissého z Pobřeží slonoviny, který do klubu přišel teprve včera z Feyenoordu Rotterdam.
     
    Oostende je zatím v lize na 11. místě, bojovat bude o holé přežití v nejvyšší soutěži. V současné chvíli má jen pětibodový vrtkavý náskok na předposlední příčku. Genk je v tabulce sice až na šestém místě, nicméně poprat se musel na podzim s náročným programem (účast v Evropské lize). Uvidíme, jak moc vážně budou brát hosté právě domácí pohár, vezmeme-li v potaz, že v pohárové Evropě si zahrají i na jaře.
     
    Oba týmy hrály naposledy o Vánocích, od té doby si mohly alespoň na tři týdny od fotbalu odpočinout. Prakticky tímto střetnutím ovšem začne Oostende i Genku jarní část sezóny, Jupiler League pokračuje vlastně hned o tomto víkendu.
     
    Čtvrtfinále belgického poháru nabídne kromě dalších dvou naplánovaných dnešních duelů souboj Oostende a Genku, ve kterém budou mírnější favorité hosté. První utkání ovšem dopadlo bezbrankovou remízou, takže šance obou celků na postup jsou vlastně naprosto vyrovnané.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Patrik Sandev

    Branky: 96. Siani

    Karty:   25. Siani (OOS), 30. Lukaku (OOS), 35. Berrier (OOS) – 85. Camus (GNK), 98. Vossen (GNK), 120+1. Hyland (GNK)


    KV Oostende: Ovono – Luissint (106. Brouckaert), Brillant, Schmisser, Lukaku – Siani, De Schutter (100. De Schutter) – Berrier, Fernando, Mushekwi (78. Wilmet) – Depoitre
    Náhradníci: Foket, Van Imschoot, Brouckaert, Dessaer, Wilmet, Hempte, Dumesnil
    Trenér: Frederik Vanderbiest

    KRC Genk: Köteles – Ngcongca, Koulibaly, Mbodji, Tshimanga (102. Hamalainen) – Masika (77. Vossen), Gorius (29. Kumordzi), Hyland, Camus, Joseph-Monrose – Mboyo
    Náhradníci: Vossen, Hamalainen, Simaeys, Van Hout, Schrijvers, Gerkens, Kumordzi
    Trenér: Mario Been

    Rozhodčí: Delferiére – De Neve, Vanyzere

    Diváci: 3106

    První zápas: Genk - Oostende 0:0
    bahis siteleri