Linz – Znojmo 1:6 (kon.)
konec
Steinbach Black Wings Linz
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 17.01.2014, 19:15 • Keine Sorgen Eisarena Linz • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Hezký páteční podvečer, druhá nadstavbová fáze mezinárodní Erste Bank Eishockey Ligy startuje právě dnes! Orli Znojmo do ní poprvé v historii vstupují s jistotou play-off na hokejkách. O první body budou bojovat na ledě EHC Black Wings Linz. Ten v letošním ročníku již třikrát poklekl před jihomoravskými nájezdníky. Kdo bude muset kapitulovat tentokrát?
     
    EHC BLACK WINGS LINZ

    Linz se prezentuje jednou z nejlepších ofenzív v soutěži, navíc je na domácím kluzišti prakticky k neporažení – z dvaadvaceti zápasů vyhrál hned ve dvaceti případech! „Čeká nás deset těžkých utkání s nejlepšími pěti týmy, každý z těchto soupeřů je silný,“ přemítá před úvodním hvizdem nadstavbových bitev kouč Rob Daum.

    „Bude to složitý boj. Znojmo ukazuje, že má dobrý kádr, navíc s ním máme zápornou bilanci. Ale pokud dokážeme diktovat tempo, získat kontrolu nad pukem a podpoří nás dobrým výkonem gólman, tak máme slibnou šanci na vítězství,“ řekl hlavní trenér. V bráně Linze se objeví Michael Ouzas, svůj debut by si měl odbýt dravý útočník Tom Zanoski, který v předchozích letech oblékal dres Záhřebu a Klagenfurtu.
     
    ORLI ZNOJMO

    Páté místo po základní části zajistilo znojemským hokejistům účast v „TOP 6“ nadstavbové skupině EBEL. Setrvání v horní šestce si Orli pojistili s předstihem a několik posledních utkání mohli odehrát v relativním klidu. Trenérské duo Režnar-Navrátil tak mohlo vyzkoušet trojici juniorů Marka Špačka, Lukáše Nováčka a Michaela Theimera. A právě útočník Špaček zaujal natolik, že se bude i nadále objevovat v dresu A-týmu.

    „Zápasy v nadstavbě bereme jako ideální přípravu na play-off. Naším cílem je umístění do 4. místa a domácí výhoda ve vyřazovacích bojích,“ nastínil znojemské představy Milan Navrátil. V Linzi se Orli představí i se zkušenými hráči Zdeňkem Blatným a Richardem Pavlikovským, kteří vynechali předchozí zápasy. Také kapitán Jiří Beroun je již připraven k návratu na střídačku.
     
    Utkání bude pikantním soubojem nejlepšího domácího (Linz) a hostujícího (Znojmo) týmu EBEL. Favoritem jsou domácí, kteří z 22 domácích duelů vyhráli 20!

    Ovšem proti Orlům mají dlouhodobě negativní bilanci. Z 12 utkání Znojmo vyhrálo hned v devíti případech.
     
    Úvodní sestavy:

    EHC Black Wings Linz: Ouzas (Hirn) – Murphy, Mayr, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Fechtig, Scholz – Baumgartner, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Zanoski – Spannring, Oberkofler, Iberer – Macierzynski, P. Lukas, Franz.

    Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Kolarz, Bořuta, Štach, Thomas, Pavlikovský, Pojkar, Müller – Beroun, Bartoš, Šeda – Podešva, Pucher, Havlík – Beránek, Blatný, Lattner – Procházka, Fiala, Novák – Jiránek.

    Rozhodčí: Warshaw, Hicks – Nothegger, Plattner.
     
    Domácím chybí kvůli zranění produktivní dvojice Lebler – Leahy, Orli nastupují kromě obránce Sovy v kompletním složení. Jako první formace je v zápise proti domácím hvězdám uvedena "checking line" s Berounem, Bartošem a Šedou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:34
    Do první nadějné pozice se dostali domácí. Oberkofler přihrával na najíždějícího Hedlunda, ten však puk netrefil.
     
    02:23
    Přesilovka Linze. Müller (ZNO) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    03:42
    Baumgartner spálil stoprocentní šanci. Zůstal sám mezi kruhy, byl sám před Hovim, ale finský brankář vyšel ze souboje vítězně.
     
    04:23
    Orli se ubránili a jsou znovu v plném počtu.
     
    05:41
    K vidění je zatím rychlý a atraktivní hokej v dobré atmosféře.
     
    07:24
    O první nebezpečnou akci Znojma se postarali Lattner s Blatným. Brankář Ouzas je připraven a vyráží kotouč.
     
    08:30
    Hra je nyní hodně rozkouskovaná častými přerušeními.
     
    10:46
    Orli právě vstřelili branku!
    To ale Znojmu vadit nemusí, protože se dostává do vedení. Lattnerovu přihrávku zužitkoval po rychlém brejku přesnou střelou z mezikruží PETR BERÁNEK, a postaral se tak o úvodní gól utkání. Asistence: Jan Lattner a Michael Kolarz.
     
    11:52
    Znojmo má po úvodní trefě více ze hry a tlačí se do střel. Ouzas i pod tlakem chytá dobře a nedovoluje českým útočníkům dorážet.
     
    13:54
    Velkou MacDonaldovu příležitost hasí pohotovým zákrokem Hovi. V následné strkanici si příliš důrazně počínal Müller a bude se vylučovat.
     
    13:54
    Jan Müller (ZNO) už podruhé na trestné lavici, tentokrát za hrubost.
     
    15:04
    Domácí hrají přesilovku znovu dobře. Dobré šance si vytvořili Moran a Kozek, ale Hovi zatím předvádí skvělý výkon.
     
    15:46
    Situace se Orlům komplikuje. V oslabení fauloval Šeda (ZNO), dostává dvě minuty za vysokou hůl. Pro domácí z toho plyne osmivteřinová přesilovka pět na tři.
     
    15:54
    Müller je zpět na ledě, Orli ve čtyřech.
     
    17:46
    Znojmo je v plném počtu.
     
    19:14
    Orli jsou v pěti nebezpečnějším týmem, ale musí dávat pozor také na zadní vrátka. Do rychlého brejku se dostal Moran. Mířil vedle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Znojmo míří do kabin po první třetině spokojenější. Beránkův gól v 11. minutě poslal český tým do vedení a přestože Linz měl k dispozici tři přesilovky, z toho jednu dvojnásobnou, vyrovnat nedokázal. Značný podíl na tom má Sasu Hovi, který zatím předvádí dobrý výkon a drží Orlům těsný náskok.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Znojmo začíná druhou třetinu s velkou aktivitou a kombinuje převážně v útočném pásmu.
     
    21:25
    Nebezpečí na druhé straně. Obránce Hedlund napřáhl na modré, jeho ránu tečoval jeden z clonících hráčů a Orli měli štěstí. Puk prolétl těsně vedle.
     
    22:20
    Pojkar (ZNO) vyloučen za vražení na hrazení.
     
    22:29
    Velký problém pro znojemský tým. Kolarz (ZNO) je okamžitě po buly vyloučen za podražení a Linz bude tentokrát hrát 5 na 3 až 111 vteřin!
     
    23:12
    Phillip Lukas (LIN) dostává 2 minuty za krosček. Linz pokračuje v přesilovce, tentokrát 4 na 3.
     
    23:36
    Rozhodčí se do druhé třetiny pustili s velkou vervou a bohužel aktivněji si počínají na znojemské straně. Fiala (ZNO) dostává 2 minuty za vysokou hůl. Orli už jsou ve třech, a tak jeho trest bude odložen.
     
    24:20
    Pojkarův trest vypršel, začíná běžet ten Fialův. Znojmo nadále ve třech.
     
    24:29
    Zpátky je i Kolarz, na chvíli se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    25:12
    Domácí v plném počtu, pokračují v klasické přesilovce pět na čtyři.
     
    25:58
    Domácí hrají dlouhou přesilovku tentokrát velmi špatně, nedokáží si vytvořit souvislejší tlak a Znojmo úspěšně rozbíjí jejich útočné pokusy.
     
    26:20
    Orli jsou po čtyřech minutách a krušných momentech znovu kompletní. Tým Jiřího Režnara potvrzuje, že ne náhodou patří v této herní činnosti k nejlepším v lize.
     
    26:55
    Orli právě vstřelili branku!
    Tak to je pro domácí tvrdý direkt. Po čtyřminutové početní výhodě a dvojnásobné přesilovce Linze skóruje Znojmo pár vteřin poté, co je kompletní. Štach nabil do mezikruží MARTINU PODEŠVOVI a na jeho střelu švihem do růžku branky neměl Ouzas sebemenší nárok! Asistence: Lubomír Štach a Peter Pucher.
     
    27:45
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo vede už 3:0! Po souboji v útočném pásmu se ke střele dostal mladý PATRIK NOVÁK a trefuje přesně za Ouzasova záda! Asistence: Ondřej Fiala a Milan Procházka.
     
    28:39
    Linz právě vstřelil branku!
    S góly se roztrhl pytel. Domácí odpovídají díky přesné kombinaci prvního útoku. Ulmer našel BRADA MORANA, který z první překonává Hoviho. Asistence: Jason Ulmer a Gregor Baumgartner.
     
    29:42
    Rychlý snižující gól teď dává domácím podle jejich klubového názvu křídla. Dohrávají souboje a tlačí se před Hoviho.
     
    31:17
    Další dobrá možnost Linze. Baumgartnerova přihrávka našla Murphyho, Hovi s vypětím všech sil vyráží.
     
    34:39
    Zvýšená agresivita domácích se začíná projevovat. Dva znojemští hráči zůstávají po přerušení ležet na ledě. Vylučovat se ale nebude.
     
    36:54
    Tlak Linze narůstá. Philipp Lukas se uvolnil před Hovim a dostal se ke střele, jenže puk krotí bleskurychlá Hoviho lapačka.
     
    38:20
    Orli právě vstřelili branku!
    Důležitý gól přichází ve chvíli, kdy Linz stupňoval tlak před Hovim. Znojmo ale získalo puk v rohu útočného pásma a ANTONÍN BOŘUTA následně propálil Ouzase ranou mezi betony. Asistence: Jiří Beroun a David Bartoš.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Fantastická druhá třetina v podání Znojma. Nejen, že přežili dlouhé oslabení v úvodu, poté dokonce dokázali dvakrát během 50 vteřin skórovat. Domácí rychle odpověděli, zvýšili agresivitu i tempo hry, ale v nejlepší možnou chvíli v samotném závěru udeřili znovu Orli. Třígólový náskok před poslední částí je více než slibný, ale v hokeji se může stát vše. Další třetina začne přibližně ve 21:01.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: 9:10 (celkem 18:20).
     
    Dvacet vítězství z 22 možných, navíc dvanáct výher v řadě. Přeruší Orli úchvatnou sérii Linze? Už jednou si odsud letos oba body odvezli. Uvidíme, zda se jim to podaří i podruhé.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:32
    Nová posila domácích Tom Zanoski se prosmýkl obranou a předložil puk Kozkovi, loňský nejlepší střelec EBEL však ztroskotal na Hovim. Ten zasahuje betonem.
     
    43:16
    Hraje se nadále v solidním tempu, ale zatím bez větších šancí. To vyhovuje především Znojmu.
     
    45:13
    Macierzynski (LIN) vyloučen za hákování.
     
    45:38
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo dnes zkrátka má svůj den. První nabídnutou přesilovku večera využívá po 25 vteřinách zásluhou přesné střely ADAMA HAVLÍKA. Asistence: Martin Podešva a Lubomír Štach.
     
    47:24
    Další přesilovka Orlů. Curtis Murphy (LIN) vyloučen za sekání.
     
    47:52
    Teď pro změnu přesilovka pět na tři pro Znojmo. Mayr (LIN) vyloučen za vražení na hrazení.
     
    49:24
    Murphy už je zpět na ledě a Linz ve čtyřech.
     
    49:41
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojemský hokejový koncert v Linzi pokračuje. Klasickou přesilovku využívá střelou do horního růžku PETER PUCHER a posouvá skóre na pětibrankový rozdíl. To asi před zápasem nečekal ani největší optimista. Asistence: Adam Havlík a Lubomír Štach.
     
    49:41
    Naopak Michael Ouzas si takový zápas určitě nepředstavoval. Šest gólů je na něj příliš a své místo v brance přepouští Lorenzi Hirnovi.
     
    52:44
    Domácí už ví, že dnes prohrají. Přesto se sympaticky nevzdávají a bojují alespoň o další gól.
     
    54:37
    Orli chtějí dohrát zápas v klidu a soustředí se především na defenzivní činnost.
     
    55:45
    Moran (LIN) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    57:45
    Znojmo už se dopředu nežene, v přesilovce se žádné ohrožení Hirnovy branky nekonalo.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Orli Znojmo poráží nejlepší domácí tým EBEL na jeho vlastním ledě vysoko 6:1 a vstupují do nadstavbové části fantastickým způsobem. O nejvyšší znojemskou výhru v sezóně se postaraly všechny čtyři formace, klíčem k úspěchu však byla především vynikající hra v oslabení. Ta se v průběhu druhé třetiny ukázala být rozhodující.
     
    Tento výsledek může být nejlepší pozvánkou na neděli, kdy Orli Znojmo hostí na domácím ledě v atraktivním duelu tým UPC Vienna Capitals. Buďte u toho! Díky za pozornost a příjemný páteční večer.

    Více informací nejen o dnešním zápase naleznete na www.hcorli.cz. (21:34:07)

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 29. Moran (Ulmer, Baumgartner) – 11. Beránek (Lattner, Kolarz), 27. Podešva (Štach, Pucher), 28. Novák (Fiala, Procházka), 39. Bořuta (Beroun, Bartoš), 46. Havlík (Podešva, Štach), 50. Pucher (Havlík, Štach)


    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (50. Hirn) – Murphy, Mayr, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Fechtig, Scholz – Baumgartner, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Zanoski – Spannring, Oberkofler, Iberer – Macierzynski, P. Lukas, Franz.
    Trenér: Rob Daum (CAN)

    HC LERAM Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Kolarz, Bořuta, Štach, Thomas, Pavlikovský, Pojkar, Müller – Beroun, Bartoš, Šeda – Podešva, Pucher, Havlík – Beránek, Blatný, Lattner – Procházka, Fiala, Novák – Jiránek.
    Trenér: Jiří Režnar (CZE)

    Rozhodčí: Warshaw, Hicks – Nothegger, Plattner

    Diváci: 3800
    bahis siteleri