Čerepovec – N.Novgorod 4:5 (po pr.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 4:0 (kon.)
Atlant – Dynamo Moskva 1:3 (kon.) | Petrohrad – Viťaz 4:1 (kon.) | Riga – Novosibirsk 2:3 (kon.)
HC Slovan – Vladivostok 1:6 (kon.) | Lev – Chabarovsk 3:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 17.01.2014, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Ve třetí třetině šlápli hosté na plyn a z nastalé převahy vytěžili branku, která se ukázal býti vítěznou. Sibir tak zcela zaslouženě zdolal Dinamo Riga, a to v poměru 3:2. Lotyšský celek si dnes vybral slabší den, což ilustrují i statistiky střetnutí. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 8:29
    Vhazování: 15:26 (20:41:58)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Zakázané uvolnění Rigy. Vhazovat se bude před Sedláčkem, který se vrací zpět do brány. O vítězi utkání je rozhodnuto.
     
    59:35
    Sibir se řítil za rozhodující brankou, avšak nahození srazil domácí zadák.
     
    58:54
    Kotouč je ve středním pásmu, domácí budou muset začít znovu.
     
    58:30
    Riga to zkouší v šesti, Sedláček míří na střídačku!
     
    58:15
    Sedláček přerušuje hru. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře, což Sibiru vyhovuje. Lodivod Rigy si bere oddechový čas. Co svému týmu naordinuje?
     
    57:43
    Něstěrov z uctivé vzdálenosti těsně míjí rižskou svatyni. Domácím už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    57:03
    Kopejkin se snažil doslova silou vůle dotlačit za ležícího Sedláčka před branko use povalující kotouč. Domácí mág si ale poradil a přerušil hru.
     
    56:23
    Útok Dinama zastavuje postavení mimo hru. Fanoušci jsou s hrou svých miláčku značně nespokojeni, což dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    55:20
    Stále stejný scénář. Riga ve svém obranném pásmu nahání rychlejší protihráče. Zatím se jí alespoň daří potlačit technickou vyspělost hostí.
     
    54:09
    Kugryšev z téměř nulového úhlu Sedláčka nezaskoči, domcáí se poté osvobodili vyhozením. Novosibirsk se ve třetí třetině prezentuje skutečně ve velkém stylu.
     
    53:12
    Přece jenom se nyní dostala Riga do pásma, kterého však zanedlouho pět pozbyla. Další rozehrávka končí icingem. Buly před Sedláčkem.
     
    52:06
    Sibir je stále lepší, domácí se nemohou vymanit z tlaku. Takto se k vyrovnání zcela jistě nedopracují.
     
    51:08
    Opět hosté nikým nehlídáni před Sedláčkem, táhlou střelou se prezentoval Něstěrov. Domácí gólman se ale zaskvěl. Stále častější příležitosti Sibiru jsou důsledkem pootevřené obrany Rigy, které již nic jiného nezbývá.
     
    50:03
    Zakázané uvolnění Rigy vrací hru zpět před její branku. Jindy kombinačně velmi dobře vybavenému lotyšskému celku tato přednost dnes chybí.
     
    49:26
    Koskiranta se v mezikruží sápal do zakončení, ale byl tvrdě zastaven domácím obránce. Riga musí zabrat, čas na vyrovnání se nemilosrdně krátí. Dinamo navíc stále tahá za kratší konec.
     
    48:50
    Riga je znovu pod tlakem, hosté při svém počínáí půsboí klidnějším dojmem. Lehké nahození nyní Sedláček raději urkývá do lapačky. Po komerční přestávce se bude vhazovat po levici českého muže v masce.
     
    47:50
    Sibir je skutečně opět lepším celkem, nyní uháněl do dalšího přečíslení. Sedláček si ale vybruslil a celou situaci bez větších potíží zvládl.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 11. Haščák (Skvorcovs, Szczechura), 28. Robinson (Haščák) – 15. Monja (Lehterä, Martynov), 36. Kopejkin (Martynov), 43. Dubin (Sannikov)


    Dinamo Riga: Sedláček (Tellqvist) – Lavinš, Ozolinš, Redlihs, Sotnieks, Robinson, Pujacs – Begovs, Svorcovs, Wilson, Dzerinš, Szczechura, Indrašis, Bukarts, Haščák, Pavlovs, Hossa, Darzinš, Bicevskis
    HC Sibir Novosibirsk: Bespalov (Orechov) – Karavajev, Plechanov, Ignatovič, Kutuzov, Martynov, Lekomcev, Ožiganov – Šumakov, Monja, Lehterä, Karamnov, Kugryšev, Gubin, Kopejkin, Enlund, Sannikov, Koskiranta, Ignatuškin, Něstěrov, Butuzov

    Rozhodčí: Naumov, Buljanov – Strelcov, Tarasov
    bahis siteleri