Poprad – Žilina 5:0 (kon.) | Nitra – Skalica 4:3 (po pr.) | Martin – Piešťany 1:2 (0:1 po s.n.)
Banská Bystrica – Trenčín 5:3 (kon.) | Košice – Zvolen 2:0 (kon.)
konec
HC Košice
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 31.01.2014, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráčmi sú hosťujúci Ľubor Zuzin a domáci Rastislav Staňa. Keď Steel aréna vydržala tieto ovácie, vydrží už zrejme všetko.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera a víkendu. (20:01:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Dnešné stretnutie sleduje 8347 divákov.
     
    58:49
    Šimko sa už pýta von z bránky, ale namiesto toho by si mal v nej radšej dávať väčší pozor! Puk po košickej strele iba preletel bránkoviskom, ale skončil mimo čiary.
     
    58:06
    Samozrejme, chýba nám ešte i gól hosťujúceho Zvolenu. Niečo také ale bude pre hostí dosiahnuť veľký problém. Domáca defenzíva už odrátava posledné sekundy.
     
    27:39
    Bitka je snáď to posledné, čo nám v tomto dueli ešte chýba. Na ľade to začína iskriť, ale rozhodcovia všetko včas riešia.
     
    57:09
    Vylúčenie hostí. Domáci Bartoš inkasuje dvojminútový trest za podrazenie, hosťujúci Chovan 2 minúty za filmovanie a 10 minútový osobný trest.
     
    55:58
    Košice dali gól!

    Obrovský tlak Košíc napokon skončil v sieti hostí! MAREK BARTÁNUS využil obrovskú vyťaženosť Šimka a puk nekompromisne tvrdo prepálil za jeho chrbát. Asistencia: Marek Kolba.
     
    55:23
    Košičania v gólovej šanci! PO Spilarovej rane puk poskakoval v bránkovisku a spred čiary ho v polsednej stotine odpálil Mucha.
     
    54:59
    Košičania v ďalšej gólovej šanci! Sojčíkovi sa najskôr nepodarilo prekvapiť Šimka, ale následná dorážka Biceka už mala poriadne nebezpečný smer i rýchlosť, ale napokon puk tesne preletel okolo bránky hostí.
     
    54:39
    Minúty pomaly plynú a v Steel aréne sa stále nič nemení. Hosťujúci hráči sa pokúšajú o vyrovnanie, ale pozorná košická defenzíva je proti.
     
    52:29
    Zvolen sa opäť pokúša stále viac a viac tlačiť na súpera, ale hosťom sa vôbec nedarí. Klouček si pred vlastným gólmanom prevzal puk a vyrovnanie nepripustil.
     
    51:55
    Košická bránka je dnes ale pre hostí zrejme zakliata. nech Zvolenčania robia čo chcú, puk sa im do nej nedarí dostať.
     
    51:39
    Zvolen sa ale rozhodne nenecháva zahanbiť. Hostia sa pokúšajú využiť každučký puk a natlačiť sa pomocou neho do zakončenia.
     
    50:49
    Puk sa od Svatošovej hokejky kĺzal za bránkovú čiaru, ale hosťujúci gólman sa predviedol ukážkovým zákrokom, keď si priestor pri pravej žrdi vykryl a žiaden gól nepripustil.
     
    50:01
    Domáci hráči ostávajú nasťahovaní v útočnom písme. Košičania sa zahryzli do súpera a Zvolen sa z toho nevie vymotať.
     
    48:36
    V Steel aréne vládne šialená atmosféra. V tomto prostredí si ani jeden z celkov nemôže dovoliť poľaviť a na ľade sledujeme nadpriemerný výkon z oboch strán.
     
    47:59
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Aj napriek veľkým problémom sa dokázali ubrániť a udržať tak iba jednogólový náskok súpera.
     
    47:32
    Obrovský tlak Košíc! Domáci hráči sa nasťahovali do pásma a Šimka zasypali strelami ako lavína českých turistov, ale puk v sieti napokon neskončil. Hosťujúci gólman nevedel kam skôr skočiť, no puk za svoj chrbát aj napriek tomu nepustil.
     
    46:59
    Pokračuje sa v domácej presilovke piatich proti štyrom. Košičania sa ale v jej úvode museli z pásma vysťahovať a puk zbierať až za vlastným brankárom.
     
    46:28
    Domáci Deyl a hosťujúci Bartánus si skočili do vlasov a inkasujú dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    46:21
    brankári sa ukazujú v najlepšom svetle! Šimko si išiel zuby vylámať, aby ležiac na zemi zachytil Bartošove zakončenie a bol úspešný!
     
    45:48
    Vylúčenie hostí! Chovan sa previnil podrazením.
     
    45:02
    Nemožné! To, čo teraz predviedol Staňa proti hosťujúcemu hráčovi, patrí do top momentov zámorskej NHL! Puk smerujúci do siete zrejme z hokejky Chovana z ničoho nič skončil v lapačke domáceho gólmana.
     
    43:22
    Domáci mohli vyhrávať rozdielom dvoch presných zásahov! V prečíslení dvoch na jedného sa Bartánus rozhodol nenahrávať Svatošovi a jeho delovku napokon vychytal Šimko.
     
    42:55
    Košičanom sa vôbec nepodarilo usadiť v pásme. Ich súpera ale aspoň puk vytláča von a pokúsi sa zaútočiť, i keď je to teraz veľkým problémom.
     
    42:21
    Záverečná časť hry sa začal opäť rýchlou hrou na oboch stranách. Košičania i Zvolen sa prezentujú absolútnou bojovnosťou.
     
    41:36
    Košičania súpera vôbec nešetria a žiadne šance o vyrovnanie nepripúšťajú. Sledujeme ich prevahu na ľadovej ploche a hostia sa určite budú chcieť vymaniť spod košického zovretia.
     
    40:53
    Domáci ale takmer potrestali zaváhanie súpera! Spilar sa s pukom na hokejke rútil na bránku, ale jeho kľučka stroskotala na poslednom mužovi v defenzíve hostí.
     
    40:21
    Tretia tretina neprináša vo svojom úvode nič prekvapivé. Pri puku sú hostia, ktorí sa pokúšajú predrať do zakončenia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina vo svojom závere už konečne priniesla presný zásah. Čakali sme naň dlho, ale vypredaná aréna sa nudiť rozhodne nemohla. Hra je rýchla a určite zodpovedá kritériam najvyššej súťaže.

    Tretia tretina začne približne o 19:27.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:31
    Hosťom sa ale nedarí preniknúť stredom klziska. Ten Oceliari úplne obsadili a nikoho pred Staňu nepúšťajú.
     
    38:59
    Pred nami je posledná minúta tejto dvadsaťminútovky. Tlak hosti sa stupňuje, Zvolen chce ešte do prestávky odpovedať.
     
    38:32
    Po takmer štyridsiatich minútach sme boli svedkami prvého gólu. Na ten sa hostia aktuálne pokúšajú odpovedať, ale je to určite rozhodne veľmi náročné.
     
    37:52
    Košice dali gól!

    Dočkali sme sa! Skóre je konečne otvorené. Veľký tlak domácich zakončil TOMÁŠ HRNKA, ktorý sa natlačil pred bránku a puk doklepol za bezmocného Šimka. Asistencia: Peter Sojčík.
     
    36:32
    Do útoku sa nasťahovali aj Košice. pred bránkou číhal na puk Bartánus, ale nedostal sa k nemu. Šimko kus čiernej gumy udržal vo výstroji.
     
    35:59
    Zvolen sa pokúsil nahrnúť do útoku, ale stále nebol úspešný. Bol to zrejme Brabenec, kto to skúsil tvrdou ranou, ale tá bola zrazená a ku gólmanovi sa ani nedostala.
     
    35:27
    Diváci si čas skracujú skandovaním mena Rasťo Staňa. Skúsený gólman sa im odvďačuje ukážkovým výkonom, ktorý musí tešiť nie len domácich priaznivcov.
     
    34:56
    Ak stále čakáte na prvý presný zásah, nie ste sami. Napätie v Steel aréne sa stupňuje a podobnú atmosféru sme v našej extralige už dlho vidieť nemohli.
     
    34:02
    Košičania ale takisto nezaváhajú. Nasťahovali sa do pásma, ale na konci akcie rozhodca pískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a hra sa musela prerušiť.
     
    33:32
    A tak to aj bolo a domáci sa museli vrátiť za vlastného brankára. Hostia využívajú každučké zaváhanie súpera a hrnú sa do pásma.
     
    32:59
    Puk si hráči oboch celkov prehadzujú medzi sebou, V útoku sú síce Košičania, ale pri hernom tempe sa tam určite dlho nezdržia.
     
    32:23
    Diváci v Steel aréne si žiadajú otvárací gól, ale ten stále neprichádza.
     
    31:49
    Staňa sa vyznamenal! Hru je až ťažko sledovať, hokej je skutočne veľmi rýchly. Hostia sa premiestnili do pásma, ale domáci gólman ukážkovo vykorčuľoval a zmenšil tak strelecký uhol a Zvolen nemohol zakončovať do odkrytej časti siete.
     
    30:59
    Pomer striel je do týchto chvíľ 12:12, čo iba svedčí o obrovskej vyrovnanosti celého duelu.
     
    30:12
    Domáci mali otvárací presný zásah na hokejke! Košičania takmer využili nepozornosť hostí, keď sa po pravej strane s pukom na hokejke vrútil do pásma Bicek, ale napokon jeho pokus zmaril zvolenský gólman.
     
    29:36
    Hostia sa pokúsili o založenie akcie. Puk zaviezli do pásma popri mantineli na pravej strane, ale následne oň prišli a Staňa zasahovať nemusel.
     
    28:59
    V týchto chvíľach nemožno prevahu súdiac podľa nášho názoru pripísať ani jednému z celkov. Stretnutie je veľmi vyrovnané, ale my stále čakáme na jeho otvárací presný zásah.
     
    28:15
    Táto šanca hostí nevyzerala zle! Brabenec iba nahodil puk na bránku, ale ten preletel pár centimetrov od priestoru troch žrdí, na čo Staňa ani nereagoval.
     
    27:34
    Stále pokračuje nadpriemerné stretnutie plné bojovnosti. Na ľade sledujeme množstvo zaujímavostí, ale ani jedna z akcií doposiaľ gólom neskončila.
     
    26:55
    Hostia sa rútili do prečíslenia! DOmáci hráči stratili puk na útočnej modrej čiare, čo Zvolen okamžite využil na prihrávku na Juríka, ale tá nemohla skončiť strelou. Spomínaného hráča totiž telom odstavil urastený Cebák.
     
    26:12
    Nevyužitú šancu hostí mohli potrestať Košičania! Hostia mali čo robiť, aby sa ubránili, napokon sa im puk podarilo pred bránkovou čiarou podržať iba za cenu veľkej obetavosti.
     
    25:36
    V dobrej pozícii bol hosťujúci Škvaridlo! Zvolenský útočník sám pred Staňom číhal na jeho zaváhanie, ale to neprišlo.
     
    24:59
    Košičania sa ale dlhšie pred súperovým gólmanom neudržali. Puk sa prelieva zo strany na stranu.
     
    24:31
    Košičania ale v plnom počte nezaháľajú a usadili sa v pásme! Oceliari pritlačili svojho súpera, ale ich pokus o úspešnú akciu zničil Šimko.
     
    23:59
    Košické vylúčenie je už medzičasom minulosťou. Rýchly hokej tak aj napriek ďalšej hre v početnom nepomere pokračuje bezgólovo.
     
    23:36
    Tak tu sa teda dejú veci! Košičania vo vlastnej početnej nevýhode preniesli puk na opačnú polovicu klziska a Šimko mal čo robiť, aby puk vo svojej moci udržal.
     
    22:59
    Hosťujúci Chovan si vypracoval dobrú streleckú pozíciu a tvrdo vypálil. ale puk nedokázal nasmerovať za chrbát skúseného Staňu.
     
    22:49
    Po Hrnkovi sa podobný kúsok podaril aj Češíkovi a puk opäť končí ďaleko od Staňu. Hostia sa v tejto tretine ešte do vážnejšej šance nedostali.
     
    22:13
    Košičania sa hneď v úvode vlastného oslabenia ukážkovo bránia. Puk posielajú ďaleko od svojho brankára.
     
    21:47
    Vylúčenie Košíc! Domáci Deyl držal protihráčovi hokejku a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    21:26
    Defenzívna snaha ale hosťom nevyšla podľa ich predstáv a nedostali sa ani len k streleckému zakončeniu. Staňa vyčkáva na ďalší zákrok.
     
    20:49
    Vylúčenie hosti je už minulosťou a Zvolen hrá v plnom počte. Hosťujúci hráči tak budú môcť zaútočiť.
     
    20:32
    Košičania v úvode druhej tretiny dohrávajú početnú výhodu, ale na ľade to tak vôbec nevyzerá. Domáci sa nedokážu dostať pred Šimka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je za nami, ale žiaden presný zásah sme v nej nevideli. Ako Košičania, tak i Zvolen mali k dispozícii početné výhody i niekoľko dobrách šancí, ale gólmani sú zatiaľ stopercentní.

    Druhá tretina začne približne o 18:43.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:38
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. Košičania síce majú početnú výhodu, ale nevedia si vypracovať vyloženú príležitosť.
     
    18:46
    Vylúčenie hostí! Hertl sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    18:39
    Vylúčenie Košíc je už minulosťou. Hostia počas presilovky síce ukázali svoje kvality, ale domáce mužstvo zmenu stavu nepripustilo.
     
    18:20
    Zvolen sa predsa len dostal do veľkej šance! Hostia hladní po góle sa dostali do pásma a tvrdo vypálili, pričom pred bránkou už vo veľkom čakali na dorážku. To všetko ale s prehľadom vyriešil Staňa, ktorý puk schoval vo svojej moci.
     
    18:05
    Hosťom sa stále nedarí dostať do pásma. Košičania úplne uzavreli defenzívu a odmietajú súpera pustiť do šance.
     
    17:39
    Košičania vyhodili puk cez všetky čiary a môžu pokojne odísť vystriedať. Hostia sa pokúšajú márne, útočné pásmo sa im nedarí obsadiť.
     
    16:59
    Hostia sa hneď po buly pred Staňom usadili v útočnej tretine, ale majú obrovské problémy s udržaním pásma a všetko nasvedčuje tomu, že sa im ani nepodarí ostať pred Staňom.
     
    16:25
    Vylúčenie domácich! Deyl sa previnil seknutím.
     
    15:39
    Atmosféra i hokej sú skutočne výborné, ale gól je určite to čo hre chýba. Hostia ako aj domáci sa snažia ohroziť gólmana súpera, no bez gólového úspechu.
     
    15:09
    Posledná päťminútovka stretnutia sa práve začala. Pri puku domáci, ktorí sa pokúšajú udržať útočné pásmo.
     
    14:26
    Hostia ale takisto hrozia rýchlymi protiútokmi! Zvolenčania sa rýchlo premiestnili pred Staňu, ale ten preukázal svoje skúsenosti a ich šancu bez zaváhania zmaril.
     
    13:55
    Steel aréna je dnes skutočne veľmi slušne zaplnená! Bezpochyby najvyššia návšteva sezóny vytvára skvelú kulisu a diváci sa môžu baviť rýchlym hokejom.
     
    13:23
    Košičania pokračujú v útočnej snahe, ale žiaden presný zásah sme stále nevideli.
     
    12:49
    Košičania teraz podržali útočné pásmo a nebezpečne ohrozili súperovho brankára! Bol to zrejme Češík, kto pálil takmer od modrej čiary, ale puk minul priestor brány o pár milimetrov.
     
    11:59
    Košičania sa usadili v pásme, ale zatiaľ sa im nedarí na majstrovského brankára nič vymyslieť. Puk si domáci prehadzujú medzi sebou.
     
    11:13
    Zápas má poriadne grády! Puk lieta zo strany na stranu, ale väčšiu prevahu nemožno pripísať ani jednému z celkov.
     
    10:29
    Domáci sa dostali do dobrej príležitosti! Svatoš číhal na puk pred bránkou, ale napokon všetko skončilo v zvolenský prospech. Puk dokázal gólman zachytiť.
     
    09:47
    Rozhodne sa ale je na čo pozerať! Hra sa prelieva zo strany na stranu a vôbec sa neprerušuje. Puk si teraz tímy prehadzujú medzi sebou a pokúšajú sa vymyslieť útočnú akciu.
     
    09:12
    Zvolen sa opäť raz rútil do útoku, ale oba celky dnes zakladajú na pevnej defenzíve. Ako Košice, tak aj Zvolen nedovoľuje žiadne vážnejšie ohrozenie svojho gólmana.
     
    08:36
    V úvodných minútach je aktívnejším celkom Zvolen! Hostia nedovolia domácim hráčom nadlhšie sa usadiť v pásme a ohroziť tak Šimka.
     
    07:46
    Košičania rovnako začínajú vystrkovať rožky! Spilar sa s pukom na hokejke rútil do pásma, ale napokon o kus čiernej gumy prišiel. Čistým spôsobom, takže sa vylučovať nebude.
     
    07:26
    V Košiciach sa hrá vo výbornej atmosfére. Vypredaná Steel aréna ženie svojich dopredu, ale hosťom sa zatiaľ ukážkovo darí držať bezgólový stav.
     
    06:39
    Zvolenu sa ale nedarí nadlhšie usadiť v pásme. Košičania rýchlo kontrolujú vlastnú defenzívu a puk vyhadzujú mimo svojho obranného pásma.
     
    06:06
    Na toto si musia Košice dávať pozor! Hostia sa v pätici natlačili do útoku a dostali sa do sľubnej pozície, ale napokon sa im puk za Staňov chrbát dostať nepodarilo. Pokovič číhal pred bránou, ale bez úspešnej koncovky.
     
    05:39
    Stretnutie pokračuje a my stále sledujeme svižnú hru prelievajúcu sa zo strany na stranu, ale bez vyloženej šance na jednej či druhej strane.
     
    04:59
    Presilovka Košíc je minulosťou. Rovnako ako ich súper sa nedostali do vyloženej šance a my naďalej čakáme na otvárací gól stretnutia.
     
    04:23
    V krátkom čase sme svedkami už druhej početnej výhody v stretnutí, ale nevidíme žiadnu nebezpečnú akciu. Domáci nedokážu presne vystreliť a ohroziť tak zvolenského gólmana.
     
    03:58
    Domáci to dokonca prekombinovali a ich súper to využil na vyhodenie puku spred brankára Šimka.
     
    03:35
    Košičania sa hneď v úvode vlastnej početnej výhody usadili v útočnom pásme. Stále však v ich podaní sledujeme iba sériu prihrávok, ktorá k strele nevedie.
     
    02:54
    Brániť sa budú aj hostia! Ťavoda sa previnil napadnutím.
     
    02:26
    Vylúčenie Košíc je minulosťou. Košičania sa vo vlastnej početnej nevýhode dokázali ubrániť a súpera k otvoreniu skóre zatiaľ nepustili.
     
    01:59
    Košickí hokejisti dokonca svojho súpera vytlačili von spred Staňu. Hostia sú úplne bezmocní a nevedia sa usadiť v pásme.
     
    01:26
    Hostia napokon v pásme ostali, ale strela od útočnej modrej čiary letela mimo priestoru troch žrdí. Staňa zasahovať nemusel.
     
    00:59
    Zvolen sa hneď v úvode má problém udržať v pásme. Michal Chovan má puk na hokejke, ale ledva ho drží v útoku, Košičania dotierajú a pokúšajú sa ho vyhodiť von.
     
    00:26
    Vylúčenie Košíc! Kolba sa previnil hákovaním a domáci sa budú brániť.
     
    00:20
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hostia, ale dlho sa pri puku neudržali. V strede klziska ho získal Svatoš a okamžite si to namieril do útoku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa (Riečický) – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Bartánus, Matúš Chovan, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Gmitter, Hrnka, Hinďoš, Jokeľ

    HKm Zvolen: Šimko – Obšut, Pokovič, Hraško, Hertl, Ťavoda, Mucha, Pichnarčík – Michal Chovan, Brabenec, Škvaridlo – Podkonický, Bortňák, P. Zuzin – Síkela, Jurík, Ľ. Zuzin – Ďaloga, Čanky, Fekiač

    Rozhodca: Lokšík, Novák – Jobbágy, Smrek.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri veľkom šlágri našej najvyššej hokejovej súťaže! V stretnutí 45. kola proti sebe v metropole východu nastúpia aktuálny extraligový majster a vicemajster a vám z tohto duelu vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Do súboja dvoch najúspešnejších klubov uplynulej sezóny vstúpia z lepšej pozície Košičania. Východniari od úvodu tohto ročníka vládnu extraligovým štatistikám a patrí im prvá priečka v tabuľke. Zverenci trénera Antona Tomka odohrali doposiaľ 46 zápasov a na svojom konte majú 98 bodov. Košičania sa môžu popýšiť najlepšou defenzívou v lige a druhým najproduktívnejším útokom v celej súťaži. Celkový pomer skóre je pre HC Košice vysoko priaznivý 143:86.
    Naopak, aktuálni majstri sa v tomto ročníku iba hľadajú. Po úspešnej sezóne 2012/2013 nastal vo Zvolene akýsi útlm, výsledkom čoho bolo množstvo nepresvedčivých výkonov i výmena trénera. Aktuálne pod Pustým hradom koučuje skúsený Július Šupler a aj vďaka jeho taktickým pokynom patrí bryndziarom šiesta priečka v tabuľke, a to so ziskom 66 bodov. Celkový pomer vsietených a inkasovaných gólov je pre hokejistov tohto celku iba jemne priaznivý 125:120.

    V lepšej forme z posledných duelov vstupuje do zápasu hosťujúci Zvolen. Ak sa pozrieme na bilanciu oboch celkov z posledných troch duelov, Zvolen sa môže popýšiť trojzápasovou šnúrou bez prehry, zatiaľ čo Košičania naposledy zaváhali na opačnom konci republiky v Skalici.

    Posledné zápasy Košíc:
    42. kolo Trenčín – Košice 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
    43. kolo Košice – Piešťany 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
    44. kolo Skalica – Košice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

    Posledné zápasy Zvolena:
    42. kolo Skalica – Zvolen 3:4 sn (1:1, 1:1, 1:1, 0:0)
    43. kolo Zvolen – Žilina 7:2 (1:1, 2:1, 4:0)
    44. kolo Zvolen – Poprad 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

    Pozrime sa na aktuálny stav v kádroch oboch celkov. Bezpochyby najväčšou tohtotýždňovou zaujímavosťou z celej súťaže je posilnenie mužstva Košíc o osemnásobného účastníka majstrovstiev sveta a dvojnásobného účastníka zimných olympiád, hráča so skúsenosťami z WHL, AHL, NHL, KHL či švédskej najvyššej súťaže odchovanca brankára Rastislava Staňu, ktorý nastúpi už v šlágri tohto kola.
    Východniarov ale trápia aj zranenia. Do hry dlhodobo nezasahuje útočník Dušan Pašek pre svalové problémy, mimo zápasového tempa je z rovnakého dôvodu aj gólman Alexandr Hylák. Posledné dva duely vynechal pre zranenie lakťa obranca Martin Štrbák.
    Pod Pustým hradom je situácia ešte horšia. Na začiatku uplynulého týždňa sa z mužstva porúčal Vladislav Baláž, nová tvár sa ale vo Zvolene zatiaľ neobjavila. Čo sa maródky týka, Zvolenčanov trápi dlhodobé zranenie Patrika Huňadyho, ale vrásky na čele skúsenému trénerovi pridávajú aj Jaroslav Obšut, Michal Juraško a Michal Pospíšil, ktorí takisto nie sú zdravotne v poriadku.

    Tieto celky sa už v aktuálnom ročníku vo vzájomných dueloch štyrikrát stretli. Veľká sila oboch mančaftov sa prejavila naplno, keďže bodový zisk si tímy rozdelili rovným dielom. Dvakrát sa z víťazstva tešili Košičania, dvakrát oslavovali zvolenskí hokejisti. V zápase 6. kola Košice zdolali Zvolen doma jasne 5:2, čo bol najvyšší rozdiel skóre v dueloch z tejto sezóny. Košičania zvíťazili aj v poslednom vzájomnom meraní síl, keď zdolali stredoslovákov na ich ľade v rámci 36. kola 3:1. Zvolenské triumfy sa zrodili v 18. a 27. kole aktuálnej sezóny. V prvom prípade bryndziari triumfovali doma 3:1, v tom druhom uchmatli Košiciam body v Steel aréne po futbalovom víťazstve 1:0.

    Jasným favoritom tohto stretnutia sú domáci hokejisti. Podľa papierových predpokladov by mali všetky tri body ostať na východe, na čo bookmakeri stávkových kancelárií reagovali kurzom na triumf Košíc vo výške približne 1,5. Fanúšikovia zvolenského celku si môžu jeho víťazstvo po riadnej hracej dobe natipovať s kurzom 4,1 a remíza po šesťdesiatich minútach hry má hodnotu 4,5.

    V Steel aréne sa očakáva bezpochyby najvyššia návšteva aktuálnej sezóny v rámci celej súťaže! Na veľký šláger pripravilo vedenie HC Košice pre svojich priaznivcov niekoľko výhodných ponúk na kúpu lístkov, o ktoré bol obrovský záujem a hala v metropole východu by teda mala byť veľmi slušne zaplnená.

    Ako dopadne duel aktuálneho majstra s vicemajstrom? Potvrdia Košice úlohu favorita a pripíšu si na líderskú pozíciu ďalšie body? Alebo naopak, zaskočí Zvolen svojho dnešného súpera pred zaplnenou Steel arénou? To všetko a ešte omnoho viac sa dozviete v našom textovom prenose. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 18:00, sprevádzať vás ním z komentátorského stanovišťa bude Veronika Pancuráková.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 38. Hrnka (Sojčík), 56. Bartánus (Kolba)


    HC Košice: Staňa (Riečický) – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Macejko – Bartánus, Matúš Chovan, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Gmitter, Hrnka, Hinďoš, Jokeľ
    HKM Zvolen: Šimko – Obšut, Pokovič, Hraško, Hertl, Ťavoda, Mucha, Pichnarčík – Michal Chovan, Brabenec, Škvaridlo – Podkonický, Bortňák, P. Zuzin – Síkela, Jurík, Ľ. Zuzin – Ďaloga, Čanky, Fekiač

    Rozhodčí: Lokšík, Novák – Jobbágy, Smrek

    Diváci: 8347
    bahis siteleri