Dopolední program žen (kon.) | Dopolední program mužů (kon.)
Odpolední program žen (kon.)
konec
Dopolední program žen

Čtvrtek 13.02.2014, 06:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.
     
    Vážení fanoušci, vítejte u sledování online přenosu ze zimních olympijských her, z turnaje v curlingu žen. V minulých dnech jsme viděli strhující bitvy, a tak předpokládám, že i dnes uvidíme hodně atraktivní podívanou. V dopoledním programu nás čekají tři zápasy.

    Zatím suverénní kanadský tým vedený hvězdnou Jennifer Jonesovou narazí na dánské curlerky, které oproti Kanadě zatím nevyhrály. Jonesová předvádí na postu skipa kanadského týmu fantastické výkony, hlavně včerejší duel s Velkou Británií byl z její strany naprosto strhující.

    Ve druhém duelu se střetnou čínské curlerky s Velkou Británií. Číňanky prohrály pouze náročné utkání s Kanadou, na kterou tedy nestačily i Britky, jenže ty navíc podlehly i Švédkám, takže musí zabrat. Ovšem Muirheadová, skip britského týmu, se tu zatím potýká s velkou nevyrovnaností výkonů.

    V posledním dopoledním, našeho času spíš ranním zápase se střetnou Švýcarky se Švédkami. Švýcarky mají slibnou bilanci třech výher a žádné prohry, seveřanky pak prohrály pouze s Kanadou, byť vysoko 3:9, a mají tak aktuálně zápas 2-1.
     
    Dobré brzké ráno, dámy a pánové. Za pár minut, doslova spíš okamžiků odstartují zápasy v rámci dopoledního curlingového programu žen dnešního olympijského dne.
     
    V hale dnes máme 12°C teplotu vzduchu, teplota ledu je -6°C.
     
    Jednim si buďte jisti, i dnes vám nabídneme pořádnou dávku curlingové kvality. Samozřejmě v rámci přenosu budeme informovat o dění na všech třech drahách, na druhou stranu přednost postupem času budou dostávat dráhy, kde se bude schylovat k největšímu dramatu.
     
    Na dráhách v tuto chvíli panuje čilý ruch, všech šest týmů se chystá na začátek zápasů. A ten právě teď nadchází.
     
    Zápasy právě začaly.
     
    1
    Výhody posledních kamenů v 1. endu mají Švédky, Číňanky a Kanaďanky. Pojďme se na úvod zaměřit na zápas Švédek s neporaženými Švýcarkami.
     
    1
    Máme v tomto zápase odházeny čtyři kameny a nyní odhazuje svůj první kámen Paetzová. Kruhy máme po jejím odhozu naprosto čisté, před kruhy není žádný guard, takže se dá v tuto chvíli předvídat vývoj směřující k tzv. black endu, tedy k endu, na jejímž konci nebude žádný bod.
     
    1
    Švédský tým sice postavil svůj kámen do zadní části kruhů, ale Paetzová jej okamžitě takeoutem posílá pryč.
     
    1
    Švédky chtěly svůj kámen doslova přilepit k tomu švýcarskému, který byl v zadní části kruhů, ale to se jim příliš nepodařilo. Takeout tak zahrávají Švýcarky, situace v tuto chvíli taková, že jeden, švýcarský kámen je kousek za teeline, a druhý švédský úplně na konci kruhů.
     
    1
    Bertrupová i Schaeferová vyčistily kruhy, v nich tuto chvíli zůstává jen jeden švédský kámen, který ale bude vyražen Mirjam Ottovou.
     
    1
    V souboji Švédek se Švýcarkami vše směřuje k black endu, Číňanky naopak na vedlejší dráze útočí na Britky. Muirheadová zahrává takeout, nicméně situace je takové, že před kruhy je guard, za kterým však kámen schovaný není, naopak vlevo od centerline na zadní části kruhů je jeden britský kámen, čínský je zase naopak vpředu na pravé straně od centerling.
     
    1
    Číňanky využívají britského guardu před kruhy a schovávají za něj svůj kámen, přibližně na stejnou úroveň jako je kámen vpravo, takže double takeout zahrát opravdu asi nepůjde. Na druhou stranu kámen není ideálně schován. Muirheadová má poslední kámen v endu...
     
    1
    Britka hraje takeout, úspěšně, na kámen za guardem, Číňanky i tak mají šanci získat v prvním endu dvojku.
     
    1
    Švédky nakonec získaly v úvodním endu zápasu se Švýcarskem jeden bod a ujímají se vedení 1:0.
     
    1
    Vedení se dle očekávání ujímá i Čína, která vede 2:0 a asijský tým, se kterým se setkaly české curlerky na kvalifikaci, a který suverénně vybojoval postup, tak vstupuje do utkání lépe.
     
    1
    V posledním utkání mezi Kanadou a Dánskem se ještě hraje úvodní end.
     
    1
    A také Kanaďanky vedené Jonesovou jdou do vedení v úvodním endu, využívají pozice posledního kamenu v endu k zisku jedničky. Výhoda tedy přechází na Dánky.
     
    2
    Výborný kámen nyní zahrála Vicki Adamsová. Číňanky měly v kruzích dva kameny, přiléhající k sobě, schované za svým guardem velmi slušně, jenže Adamsová zahrála zcela přesný double takeout a po kamenech v kruzích se najednou slehla zem, z kruhů se pak dostal i kámen Adamsové.
     
    2
    Nejrychleji se druhý end vyvíjí v souboji Švédek se Švýcarkami, zbývají poslední čtyři kameny, ale i tentokrát je situace v kruzích poměrně přehledná. Před kruhy není žádný guard, za který by se početně schovávaly kameny, jen mírně vpravo je jediný guard, za kterým je pravda švýcarský kámen. Počítat se s ním musí, Ottová má navíc výhodu posledního kamene, a švýcarskému týmu se rýsuje šance na dvojku.
     
    2
    A pozor, možná i na trojku. V kruzích přibyl další kámen, švýcarský, který se schoval za švédský nacházející se v přední části kruhů. A Švédky mají poslední kámen k dispozici.
     
    2
    Švédky ale zahrávají takeout právě o ten svůj kámen v přední části kruhů, kterým vyhazují soupeřčin kámen z kruhů. Situace se tak Švýcarkám pravda rýsuje "jen" na dvojku.
     
    2
    Jenže Švýcarky nakonec v této pozici zahrávají jen jedničku, srovnávají stav a výhoda posledního kamene se posouvá na stranu Švédek, stav je tedy nerozhodný 1:1.
     
    2
    A Švýcarky, troufám si tvrdit, nezvládli tuhle situaci zrovna ideálně.
     
    2
    Poslední kameny druhého endu se hrají na zbývajících dvou drahách.
     
    2
    Situace je zajímavější v zápase Číny s Velkou Británií, kde hrají Číňanky poslední kámen, ale i jim hrozí riziko snad trojky soupeřek.
     
    2
    Wang zahrála kámen přiléhající k jednomu britskému, reálná šance evropského týmu je tak momentálně získat dva body, na což také nyní Muirheadová bude hrát.
     
    2
    Zajímavá situace se rýsuje Dánkám, které mají poslední kámen ve hře, který je zároveň i posledním kamenem endu, a Švýcarky mohou získat dvojku a jít do vedení.
     
    2
    Muirheadová zahrává dvojku a je vyrovnáno – 2:2.
     
    2
    A pozor, dánské hráčky nakonec mohou získat trojku, asi se bude přeměřovat kámen ještě na kraji kruhů...
     
    2
    A je to tak, Dánky si vyskočily na Kanadu a vedou 3:1!
     
    2
    Takže, stavy po 2 endech:
    Čína – Velká Británie 2:2
    Švýcarsko – Švédsko 1:1
    Kanada – Dánsko 1:3

    Výhodu posledního kamene ve třetím endu mají Číňanky, Švédky a Kanaďanky.
     
    3
    Třetí end se nejrychleji hraje zase na dráze se soubojem Švýcarsko – Švédsko.
     
    3
    V kruzích máme v tuto chvíli šest kamenů před koncem endu hodně těsno, přímo na středu je jeden švýcarský a hned tři švédské, kterého ho zprava velmi těsně lemují. Nedaleko před touto skupinou je další švýcarský kámen, ještě pak za nimi jsou další dva švýcarské.
     
    3
    Poměrně dobře mají svůj end rozehrány Britky, které útočí na možnou trojku. Jenže čínský celek zahrává takeout a navíc druhý kámen Britek posouvá mimo ochranu guardu.
     
    3
    Na všech drahách je nyní situace v závěrech endů hodně zajímavá, a určitě se nám může ve všech zápasech výrazně měnit skóre.
     
    3
    Číňanky jak se zdá při svém posledním kameni situaci nezvládly a bude se měřit? Nakonec ale hrubým odhadem opravdu bod pro Čínu, těžko říci.
     
    3
    A vedle zahrávají skvělým kamenem na konec endu Švédky trojku a vedou 4:1!
     
    3
    A opravdu se jde přeměřovat situace v kruzích zápasu Čína – Velká Británie.
     
    3
    A nakonec těsně Číňanky uhrály jedničku a vedou tedy 3:2.
     
    3
    A svou pozici zvládla Kanada, která dvojkou vyrovnává na 3:3!
     
    3
    Průběžný stav po 3 endech:
    Čína – Velká Británie(*) 3:2
    Švýcarsko(*) – Švédko 1:4
    Kanada – Dánsko(*) 3:3

    (*) – Výhoda posledního kamene ve 4. endu
     
    4
    Čtvrté endy se pomalu také blíží ke svému závěru. A opět se ve všech utkání rýsuje zajímavá koncovka.
     
    4
    Výborný kámen zahrály Švédky, tedy hit and roll, vyrazily kámen na kraji kruhů, tedy přesně kámen soupeřek, a ten svůj odrazem výborně zarollovaly za oba guardy, co si hoví před kruhy! A švédské reprezentantky mají zaděláno na další body.
     
    4
    Situace se teď nevyvíjí dobře ani pro Britky a Číňanky mohou ze situace v kruzích vydolovat dokonce body.
     
    4
    A Číňanky logicky budou stavět před kruhy guard.
     
    4
    Podobná situace i v zápase Kanada – Dánsko, kde kanadské hráčky mají dva kameny v kruzích lépe postavené než soupeřky, a tak staví také guard před kruhy, nicméně podstatně lépe umístěný než mají Číňanky vedle na dráze.
     
    4
    A Číňanky také přicházejí o ten kámen nejblíže středu, a teď to bude hodně zajímavé. Čekají nás poslední dva kameny endu, a buď z toho bude bod pro Čínu, nebo více bodů pro Britky!
     
    4
    V zápase Švýcarsko – Švédsko poslední kámen endu, a Švýcarky zahrávají dvojku, snižují na 3:4.
     
    4
    Nejzajímavější situace je v souboji Číny s Británií. A Asiatky nepostavily sice precizně kámen do kruhů, ale i tak je situace pro Číňanky výhodná. Hodně teď bude záležet na ruce Muirheadové.
     
    4
    A fantastický kámen! Muirheadová tedy hodně hlasitě instruovala metařky, jenže kámen se prosmýkl mezi dvěma kameny před kruhy a nakonec vyrazil naprosto přesně čínský kámen z kruhů! Je to dvojka pro Britky.
     
    4
    Průběžné stavy po 4. endu:
    Švýcarsko – Švédsko(*) 3:4
    Čína(*) – Velká Británie 3:4
    Kanada – Dánsko(*) 4:3

    (*) – výhoda posledního kamene v 5. endu
     
    5
    Nejzamotanější je v tuto chvíli situace v kruzích utkání Švýcarsko – Švédsko, naopak v zápase Kanady situace vcelku přehledná, to samé v čínsko-britském duelu.
     
    5
    Velká chyba Švédek, které chtěly zahrát takeout kamene Švýcarek ležícím mírně na švédským kamenem, který byl schován za guardy, nicméné Bertrupové trefila právě ten svůj švédský kámen, oba žluté švédské kameny se posunuly mimo zajímavou pozici a Švýcarky budou útočit.
     
    5
    Číňanky srovnávají stav na 4:4 a po pátém endu přichází krátká přestávka.
     
    5
    Souboj Kanady s Dánskem přináší v pátem endu black-end, tedy skóre se nemění.
     
    5
    Ještě se hraje v zápase Švýcarsko – Švédsko...
     
    5
    Švédky zahrávají precizně poslední kámen a vedou již 7:3 poté, co zahrály trojku!
     
    5
    Průběžné stavy po 5. endu:
    Švýcarsko(*) – Švédsko 3:7
    Čína – Velká Británie(*) 4:4
    Kanada – Dánsko(*) 4:3

    (*) – výhoda posledního kamene v 6. endu
     
    6
    Souboj Kanady s Dánskem nabral rychlé tempo, i šestý end končí blackendem, stav se tedy nemění.
     
    6
    Zbývající dva zápasy se blíží k finále šestého endu. Bertrupová svůj odhoz příliš nezvládla, i tak mají Švédky v kruzích dva kameny a Śvýcarky teď budou mířit na takeout.
     
    6
    Tak nakonec lepším řešením je, vzhledem k tomu, že jsou kameny v zadní části kruhů, zahrát svůj kámen před ten soupeřův, pokud možno co nejblíže, a to tak, aby jej nebylo lehké přímo vyrazit.
     
    6
    Finišuje end mezi Britkami a Číňankami, situace je trošku nepřehledná, nicméně britský kámen je nejblíž středu, pak je čínský a dva britské, ale poslední dva kameny endu vše rozlousknou. Wang zahrává svůj poslední kámen v endu.
     
    6
    Číňanka zahrála kámen tak, že svůj posunula blíže středu, jenže ten kámen od Wang zůstal kousek před dalším britským, momentálně třetím nejlepším, a Britky právě o ten kámen od Wang budou chtít posunout ten svůj, momentálně třetí nejlepší, blíže ke středu a získat tak dvojku.
     
    6
    Zvládne to Muirheadová?
     
    6
    A zvládla! Velmi precizní odhoz a Britky vedou 6:4!
     
    6
    A do zápasu se vrací Švýcarky! Ty zahrávají trojku a je tedy rázem z již hrozivých 3:7 skóre 6:7!
     
    6
    Průběžné stavy po 6. endu
    Švýcarsko – Švédsko(*) 6:7
    Čína(*) – Velká Británie 4:6
    Kanada – Dánsko(*) 4:3

    (*) – výhoda posledního kamene v 7. endu
     
    7
    Souboj Kanady s Dánskem je časově nejdál, Kanaďanky potvrzují roli favoritek a získávají v sedmém endu další bod a vedou již 5:3. Bodovaly tak při výhodě posledního kamene Dánek.
     
    7
    Ke svému finiši míří sedmé endy v obou zbývajících zápasech.
     
    7
    Muirheadové se dnes daří a zahrává v tuto chvíli milimetrový kámen a dostává ten svůj za guardy. Teď tedy Britky mají dokonce dva kameny nejblíže středu.
     
    7
    A Číňanky musí zahrát naprosto přesný kámen.
     
    7
    Wang to ale netrefuje, odráží naopak své dva kameny a Britky z toho mohou těžit.
     
    7
    Britsko-čínský souboj bude mít závěr sedmého endu lemovaný bojem Číňanek zahrát aspoň jedničku, do většího risku Wang nepůjde.
     
    7
    Wang poslala pomalejší kámen a metařky se pořádně nadřely, aby vyčistily kameni cestu až do středu kruhů. Nakonec se podařilo a Čína snižuje na 5:6!
     
    7
    A bodují i Švédky, které získávají jedničku a vedou nad Švýcarskem již 8:6.
     
    7
    Průběžné výsledky po 7. endu:
    Švýcarsko(*) – Švédsko 6:8
    Čína – Velká Británie(*) 5:6
    Kanada – Dánsko(*) 5:3

    (*) – výhoda posledního kamene v 8. endu
     
    8
    A znovu končí nejdříve end v zápase Kanady s Dánskem, a hle, máme vyrovnáno! Seveřanky využívají výhody posledního kamene a stav je 5:5!
     
    8
    Číňanky postavily svůj kámen za guardy, ovšem Sloanová hned vzápětí zcela čistí prostor před kruhy.
     
    8
    Čína si bere timeout.
     
    8
    V souboji Švýcarska se Švédskem zahrála Ottová black end a stav se tak nemění.
     
    8
    Číňanky zahrály skvělý kámen a Britky ze slibné pozice získají nejspíš jen jedničku.
     
    8
    A Britky získávají opravdu jedničku a vedou tak 7:5.
     
    8
    Průběžné výsledky po 8. endu:
    Švýcarsko(*) – Švédsko 6:8
    Čína(*) – Velká Británie 5:7
    Kanada(*) – Dánsko 5:5

    (*) – výhoda posledního kamene v 9. endu
     
    9
    A Kanaďanky opět potvrzují svou extratřídu, v devátém endu zahrávají trojku, vedou 8:5!
     
    9
    V souboji Švýcarsko-Švédsko si vzaly Švýcarky timeout.
     
    9
    A timeout si berou i Britky.
     
    9
    Všechny tři vedoucí týmy samozřejmě budou hrát v závěru zápasu s jasným cílem, co nejvíc bořit a čistit prostor jak v kruzích, tak i před nimi.
     
    9
    Nicméně Švýcarky hrají poslední kámen a Ottová má výbornou šanci zahrát dvojku a srovnat stav.
     
    9
    To se jí daří, skóre po 9. endu tedy 8:8!
     
    9
    Souboj Kanady s Dánskem končí vítězstvím Kanady 8:5 po 9. endu.
     
    9
    Číňanky zahrávají posledním kamenem dvojku a i zde je stav nerozhodný před posledním endem – 7:7!
     
    10
    Dále jsou v zápase Švýcarsko – Švédsko, takže honem tam, mrknout se, jaká je situace v kruzích čtyři kameny před koncem endu.
     
    10
    Ottová posílá svůj první kámen na začátek kruhů. Další červený, tedy švýcarský kámen, je za ním nejblíže středu.
     
    10
    Prytzová hraje rychlý kámen a bravurní double takeout, takže kruhy jsou zcela čisté. To je samozřejmě ideální pozice pro Švédky, navíc poslední kámen zahraje Ottová prostě jen do kruhů a bude čekat na obrovskou chybu Prytzové.
     
    10
    Prytzová svou pozici samozřejmě zvládla, zahrává do středu kruhů a Švédky vítězí 9:8!
     
    10
    A rychle na závěr zápasu Čína – Velká Británie. Chybí poslední tři kameny, výhodu má Velká Británie, svůj první kámen v 10. endu hraje Muirheadová.
     
    10
    Zahrává samozřejmě kámen rychlý, směrem na ten jediný čínský v kruzích, který tam při rozbíjecí taktice Britek zůstal.
     
    10
    Wang tak musí hrát snahu o takeout, a nebo se pokusit svůj poslední kámen v 10. endu, a troufám si říci i v zápase, zahrát někde do kruhů.
     
    10
    A Wang nezahrála vůbec špatně! Vyrazila britský kámen ze středu kruhů a zarollovala přitom za guard před kruhy! Přitom kámen je velmi blízko středu a Muirheadová tak musí zahrát velmi blízko středu! Tak kdo s koho?!
     
    10
    Jenže Muirheadová staví kámen na olympijské kruhy do samotného středu kruhů! Jistý kámen a vítězný na závěr!
     
    10
    Takže Britky porážejí Čínu 8:7!
     
    Konec dopoledního programu v curlingu žen.
     
    Konečné výsledky:

    Čína – Velká Británie 7:8
    (2:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:2, 1:0, 0:1, 2:0, 0:1)

    Kanada – Dánsko 8:5 po 9. endu
    (1:0, 0:3, 2:0, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0, 0:2, 3:0, X:X)

    Švýcarsko – Švédsko 8:9
    (0:1. 1:0, 0:3, 2:0, 0:3, 3:0, 0:1, 0:0, 2:0, 0:1)
     
    Já se s vámi loučím a sledujte i nadále, s mými kolegy, nejen dnešní zbytek curlingového programu, ale i celých olympijských her, a to na serveru onlajnycz. Nashledanou. (08:49:54)
    bahis siteleri