Dopolední program žen (kon.) | Dopolední program mužů (kon.)
Odpolední program žen (kon.)
konec
Odpolední program žen

Čtvrtek 13.02.2014, 16:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Viděli jsme opět skvělé curlingové představení, souboj Švýcarek s Kanadou nabídl drama až do konce. Já se s vám pro dnešek loučím a u dalších online přenosů, a nejen z olympijských her, se těším na počtenou. (18:54:39)
     
    Konečné výsledky:
    Švýcarsko – Kanada 5:8
    Japonsko – USA 6:8
    Rusko – Jižní Korea 4:8
    Švédsko – Dánsko 7:6
     
    Skončil odpolední program turnaje žen.
     
    10
    Statisticky byla Nielsenová v úspěšnosti umístění kamenů nejhorší hráčkou tohoto zápasu a bohužel pro Dánsko se to potvrdilo. Kámen končí v zadní části kruhů a Prytzová tak získává pro Švédky zisk jedničky proti výhodě posledního kamenu soupeřek, zároveň tak i celý zápas!
     
    10
    Prytzová dle očekávání staví guard, dostatečně daleko, aby nešlo zahrát double takeout, a přitom do dobré pozice, aby bylo složité kámen minout a zároveň vyrazit ten v kruzách. Nielseonovou nečeká nic lehkého, kámen musí poslat přesně do středu, protože průsečíku teeline a centreline se dotýká právě ten švédský kámen v kruzích.
     
    10
    Prytzová dumá nad tím, kam zahrát svůj posled ní kámen, Švédky teď kují taktiku i se skipkou Margarethou Sigfridssonovou
     
    10
    Tak Lene Nielsenová čistí guard před kruhy a teď je vše na Marii Prytzové, jak se jí podaří postavit svůj poslední kámen v endu, a nejspíš i v zápase, do kruhů.
     
    10
    Prytzová hraje kámen do kruhů, chtěla jej zarolovat za dánský guard, není to sice špatná pozice, ale stále ze strany Dánska hratelná na takeout.
     
    10
    Dánky čistí prostor před kruhy, samozřejmě, to se dalo čekat, Helle Simonsenová vyráží švédský guard. Co na to viceskip soupeřek Maria Prytzová, která hraje na pozici fourth.
     
    10
    Skončil i souboj Rusek s Korejkami, dle očekávání výhrou asijského týmu 8:4, a teď jde do tuhého hlavně v severském derby, kde Dánky budou těžit z výhody posledního kamene se Švédkami?
     
    10
    Vítězí i americký celek, tým skipky Eriky Brownové poráží Japonky 8:6 v 10. endu.
     
    10
    Jennifer Jonesová samozřejmě slaví, spolu s ní i její kolegyně. Konečný výsledek je tedy 8:5 pro Kanadu.
     
    10
    Jonesová končí svým kamenem zápas! Vyráží švýcarský, momentálně jsou tři kanadské kameny blíže středu a zápas končí, z tohoto by Švýcarky již dvojku a vyrovnání nevykřesaly! Kanada tak znovu vítězí.
     
    9
    Za to Švédky v 9. endu vyrovnaly souboj s Dánskem na 6:6.
     
    10
    Ottová nezahrála zrovna ideální kámen a šance Švýcarek se zmenšují a zmenšují...
     
    10
    Tak nakonec Jonesová měla za lubem "hit and roll", tedy vyrazit kámen soupeřek a svůj kámen schovat za guardy. To se Jonesové vcelku podařilo, její kámen zůstal v kruhu na středu.
     
    9
    Rusky prohrávají s Korejkami po 9. endu již 4:8 a tam se zápas asi nedohraje, předpokládám, že skončí výsledkem 8:4 již po 9. endu.
     
    10
    Schaeferová zahrává kámen na zadní část kruhů a teď bude hrát Jonesová kámen do kruhů, dohoda s Lawesovou je teď trošku nečitelná, že by snaha o double takeout?
     
    10
    Fuuuu, hodně těsně trefila mladá Lawesová onen guard, nicméně jej vyhazuje, teď dorazila k Jonesové a pořádně si oddechla.

    Jaroslav Svoboda

    bahis siteleri