Tisková konference LFA před jarní částí Gambrinus (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Čtvrtek 20.02.2014, 11:30 • Městský fotbalový stadion Srbská - Brno • Tiskové konference
     
    Tolik tedy dnešní tiskovka z brněnského stadionu na Srbské, díky za pozornost a přeji pěkný čtvrteční den. Večer se přihlásím u zápasu Kometa – Slovan Bratislava. (12:08:32)
     
    Tisková konference právě skončila.
     
    Václav Kotal: Miroslav Markovič je kondičně velice dobře připravený, což potvrdily i testy. Problém u něj byl, že nechodil do osobních soubojů, tam byly velké rezervy. V Turecku ale ukázal, že si dál říct. Uvidíme jestli to zlepšení přenese i do ligy.
     
    Václav Kotal: David Pašek v pondělí nenastoupí, ještě to zřejmě nestihne. Je to největší ztráta, protože David hrál na podzim velice dobře. Doufáme, že se brzo vrátí, je to klíčový hráč sestavy. Avdič bude ještě tři týdny bez tréninku, je po artroskopii, u něj je to na déle. Co se týče Traoreho, začátkem března jde na finální vyšetření, ale podle prognóz to moc na pokračování profesionální kariéry nevypadá.

    Zdeněk Kudela: Zrovna je to hráč, na kterém jsme chtěli v budoucnu stavět. Nedá se nic dělat.
     
    Zdeněk Kudela: S brankářem Petrem je to složitější. Pracovali jsme na tom, abychom mu sehnali angažmá. Bohužel se to ani ve dvou případech nepodařilo. Stále zůstává v Brně, smlouvu má do 30.6.2015, ale jsme předběžně domluveni, že se pravděpodobně dohodneme v létě o konci jeho smlouvy. Radek Petr přišel do Zbrojovky totálně nepřipravený a zkrátka mu to tady nevyšlo. Bude muset začít od znova, v jiném klubu.
     
    Zdravotní stav hráčů: Ptáte se na špatné adrese (smích). To se musíte zeptat lékařů, protože se stav marodů mění každým dnem. Třeba u Mezlíka, hráč jeho kvalit marodí snad rok, což je pro něj nesmírně stresující. Já se zajímám o to, koho uvidím ráno v kabině, Pavel tam bohužel stále chybí.
     
    Václav Kotal: Samozřejmě u nových hráčů je důležité, jak zvládnou ligový stres po psychické stránce. Na tréninku působí velice dobře, ale vše se od Keresteše, Dolného, Malíka nebo Šumbery ukáže až na Spartě. To bude pro ně paradoxně hodně tvrdá generálka, neboť začínat u podzimního mistra, to pro ně nebude legrace. Věřím, že se s tím poperou co nejlépe.
     
    Václav Kotal: Jozef Dolný došel na poslední chvíli, prozatím má registraci ještě na slovenském svazu, jsou tam určité admistrativní problémy, ale do pondělí by to mělo být všechno v pořádku.
     
    Pavel Zavadil: Jak vzpomínáte na Spartu, kde jste dřív působil?

    Jsou tam velice nároční diváci, Sparta má velkou sílu a celý ten stadion je velice pěkný. Vždy se tam hodně těším a jak říkám, věřím, že tam v pondělí něco uhrajeme.
     
    Nyní dostali prostor novináři a ptají se samotných aktérů na různé otázky.
     
    Pavel Zavadil: Příprava byla velice kvalitní, hodně jsme trénovali a v Turecku jsme měli velice dobré podmínky. Odehráli jsme tam velice dobré zápasy a myslím si, že jsme na začátek ligy připraveni. Na Spartě se budeme chtít poprat o co nejlepší výsledek.
     
    Václav Kotal: Turecké soustředění bylo celkem dobré, bohužel až na nějaké zranění. Zase nás trápí v závěru přípravy. Snad se vše do pondělního utkání zlepší.
     
    Václav Kotal: S přípravou mohu být spokojen, především Malík, Keresteš a Šumbera se propracovali do hlavního týmu, uvidíme, jak se jim povede v lize. Zatím docela překvapili a řekli si o místo.
     
    Zdeněk Kudela: Řekl bych jasný názor, za kterým si stojím. Kdyby ne Zbrojovky, Znojmo přijde o šest bodů díky kontumaci. Protože by nemělo kde hrát.
     
    Zdeněk Kudela: Musím reagovat na negativní hlasy z vedení Znojma, které nás viní z toho, že je našim sponzorem, když platí vysokou částku za nájemné za stadion. Není to pravda, spíše jsme sponzorem my jako Zbrojovka. Nejen, že se nám ničí a opotřebovává hřiště, ale pronajímáme jim i naše vnitřní prostory, atp. Kdyby nebylo Zbrojovky, která podepsala smlouvu 17. února, Znojmo by nemělo kde hrát. Naši lidé to všechno zařizovali i na magistrátu, kam vezli zaměstnanci smlouvu.
     
    Zdeněk Kudela: Do posil jsme investovali přibližně jeden milion korun. Přišel Keresteš, Šumbera a Dolný.
     
    Zdeněk Kudela: Našim cílem byla stabilizace ekonomická, ale samozřejmě chceme, aby se dařilo i týmu. Máme na to kádr, abychom se bez problému zachránili. Momentálně nemáme na to, abychom hráli v horních patrech tabulky, ale myslím si, že je v našich silách hrát střed tabulky. Záchrana je prioritou a není důvod nevěřit, že se to nepovede.
     
    Zdeněk Kudela: Změn nebylo mnoho, abychom mohli proklamovat nějaké zásadní výměny. Spíš se snažíme stabilizovat klub po stránce finanční, což se nám postupně daří. Patří za to díky samotnému městu Brnu, které nám výrazně pomohlo.
     
    Zdeněk Kudela jde hovořit jako první a bude hodnotit zimní přípravu.

    Roman Zajíček

    bahis siteleri