Velká Británie - Švýcarsko (ženy) 6:5 (kon.) | Švédsko - Kanada (ženy) 3:6 (kon.)
konec
O třetí místo ženy: Velká Británie - Švýcarsko

6:5

(0:0, 0:2, 1:0, 0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 2:0, 0:1, 1:0)

Čtvrtek 20.02.2014, 09:30 • Ice Cube Curling Centre • Zimní olympijské hry - Curling
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Hezký zbytek dne. (12:19:53)
     
    Z mého pohledu nezbývá, než se s vámi rozloučit, popřát vám hezký zbytek dne a nezapomeňte, ve 14:30 vrchol ženského turnaje, doposud neporažené Kanaďanky v čele s Jennifer Jonesovou vyzvou švédský tým vedený skipkou Margarethou Sigfridssonovou.
     
    Britky odehrály turnaj pod značným mediálním tlakem, Muirheadová se Sloanovou zcela opustily i sociální sítě, teď již ale na nich mohou směle do světa hlásat, že britský curling má medaili z olympijských her!
     
    Výrazný podíl na výhře Britek měla hlavně skipka Eve Muirheadová a lead Claire Hamiltonová, obě zahrály kolem 90 procent úspěšnosti odhozů, výrazně se v závěru zlepšila ale Anna Sloanová a také Vicki Adamsová, což hrálo také velmi důležitou roli.
     
    Nás dnes čeká ještě finále ženského turnaje, kde na sebe narazí Kanada a Švédsko, a to o půl třetí našeho času.
     
    Británie tedy slaví první curlingovou medaili ze Soči, tu další už mají jistou kolegové Britek, o tom jaká bude se ještě rozhodne ve finále mužského turnaje.
     
    Konec utkání.
     
    10
    Muirheadová se raduje, v hledišti i její táta, radují se na dráze i Anna Sloanová, již se slzy již valí po tváři, stejně jako Vicki Adamsové i Claire Hamiltonové, také náhradnici Lauren Grayové! Gratulace do Velké Británie k zisku bronzových medailí!
     
    10
    Britský kámen opravdu končí na kruzích, a to těch olympijských ve středu, v úplném středu!
     
    10
    Muirheadová odhodila a kámen má solidní rychlost i směr!
     
    10
    Kámen Ottové míří dobře, má i dobrou rychlost, a teď je tu tedy klíčový moment. Švýcarky mají momentálně nejlepší kámen, stojí v mezikruží, Muirheadová teď ale má vcelku a relativně lehký úkol. Umístit kámen do středu kruhů. Teď jestli to zvládne, má Británie medaili!
     
    10
    Muirheadová zahrává dobrý kámen, opravdu solidně před poslední švýcarský kámen. A teď se definitivně láme chleba. Ottová musí zahrát přesně, jinak je jasno.
     
    10
    Britové v posledních dvou zápasech vydřeli výhru v posledními kameny zápasu, dnes se nejspíš dá očekávat podobný scénář i od jejich krajanek.
     
    10
    Ottové kámen míří až do zadní části cílových kruhů a Muirheadová bude zahrávat kámen lepší, s cílem možná freeze, možná takeout.
     
    10
    Britky mají zatím k medaili momentálně blíže!
     
    10
    Sloanová výborně zahrála svůj kámen a máme před sebou poslední čtyři kameny!
     
    10
    Schaeferová zahrává další kámen, tentokrát zase zpět postavit kámen jako centre guard. A Britky jednoduše pošlou kámen ze hry. Tedy aspoň budou chtít, chyba samozřejmě vyloučena není.
     
    10
    A Britka situaci zvládla. Šest posledních kamenů endu, jde do tuhého!
     
    10
    Upřené modré oči Anny Sloanové a její odhoz.
    bahis siteleri