Tisková konference LFA před jarní částí Gambrinus (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference LFA před jarní částí Gambrinus ligy

Čtvrtek 20.02.2014, 10:00 • Praha, Hotel Marriot • Tiskové konference
     
    Tisková konference právě končí. Tímto vám děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (10:45:11)
     
    Dušan Svoboda o triumfu Pragosportu: Vyhrál, protože předložil nejlepší nabídku. To bylo při prodeji televizních práv naše hlavní a jediné kritérium.
     
    Samotnému Galavečeru bude předcházet tzv. Nominační večer. V jeho rámci se vyhlásí vítězové doprovodných anket jako Brankář, sezony, Obránce sezony, Záložník sezony, Útočník sezony, Cena Fair Play, Nejlepší rozhodčí a Nejlepší asistent rozhodčího.
     
    Dušan Svoboda: Doufám, že tím založíme tradici, která bude pokračovat. Jsem rád, že jsme v tomto našli shodu s Klubem sportovních novinářů a já doufám, že to bude taková oslava českého ligového fotbalu. Snad to ocení i fanoušci a budou to vnímat jako zvednutí prestiže celé soutěže.
     
    "Někdo může namítnout, že tu už existuje anketa Fotbalista roku. Jenže v ní se vybírají hráči i ze zahraničí. Na Galavečeru Gambrinus ligy půjde o ocenění nejlepších fotbalistů české nejvyšší soutěže. Takové slavnostní rozloučení se sezonou tady dříve chybělo," konstatoval Svoboda.
     
    Prvního června se vůbec poprvé uskuteční slavnostní Galavečer Gambrinus ligy. Na události se premiérově vyhlásí vítězové oficiálních anket české nejvyšší soutěže. Jedná se o kategorie Hráč sezony, Trenér sezony, Objev sezony, Král střelců, Nejlepší cizinec sezony i Jedenáctka sezony dle hlasování fanoušků.
     
    Dušan Svoboda: Podrobné statistiky jsou běžnou věcí u všech předních evropských soutěží a jsem rád, že i my jdeme v tomto směru dopředu. Je to jeden ze sto malých krůčků, jak ještě vylepšit prezentaci Gambrinus ligy.
     
    Další novinkou jsou nové podrobné statistiky. Kdo uběhl nejvíce metrů v jednom utkání? Kdo z hráčů má nejpřesnější přihrávky nebo který tým vyniká v soubojích o míč? To vše nalezne veřejnost na oficiálních stránkách soutěže www.gambrinusliga.cz.
     
    Předseda LFA dále připomněl svůj dlouhodobý názor, že suma za televizní práva na Gambrinus ligy je podhodnocena. Proto je rád, že započala cesta k nápravě.
     
    "Jedná se o obchodní smlouvu a obě strany se domluvily, že její podrobnosti nebudou zveřejňovat. Mohu ale říci, že částka za televizní práva byla navýšena zhruba o 20 až 25 procent. Zvýšení je to tedy výrazné," lebedí si Svboda.
     
    Držitelem televizních práv pro českou nejvyšší fotbalovou soutěž se na příští čtyři sezony stane společnost Pragosport. Nový kontrakt vstoupí v platnost od ročníku 2014/2015, finanční podrobnosti však zůstaly skryty.
     
    Dušan Svoboda: Jsem rád, že už zítra vypukne jarní část Gambrinus ligy. Dufám, že se potvrdí trend z podzimu a návštěvnost na stadionech se bude opět zvyšovat.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Všichni aktéři se už pomalu chystají na svá místa, tiskovka začne co nevidět.
     
    Tiskové konference se účastní předseda LFA Dušan Svoboda, ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas, ředitel komunikace profesionálního fotbalu Daniel Hajný a předseda Klubu sportovních novinářů Zdeněk Pavlis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Ondřej Huml

    bahis siteleri